10 bästa lurviga husdjur för högskolestudenter – med bilder

För de flesta studenter är att gå på college första gången de är borta från familjen och husdjuren under en längre tid. Känslorna av hemlängtan kan gå över styr om du saknar både dina familjemedlemmar och sällskapsdjur. Det kanske inte är möjligt att ta med ditt husdjur till college, men du kan skaffa ett nytt lurvigt husdjur för att hålla dig sällskap i bostäder utanför campus eller sovsalar.

De bästa lurviga husdjuren för studenter skulle kräva lite tid och pengar att underhålla eftersom eleverna har ont om tid och pengar. Vissa husdjur behöver mycket av dessa två resurser, såväl som ansvar, tre saker som de flesta studenter inte kan tillhandahålla.

Låt oss titta på husdjurens roll i en studentliv. Vi kommer också att utforska olika pälsiga husdjur som är rätt för en collegestudent och vad som gör dem idealiska.

Husdjurens roll i elevernas liv

En studie utförd av American Psychological Association avslöjade att mer än 40 % av eleverna rapporterar oroskänslor efter separation från sina familjer. Undersökningen visade också att 36 % av eleverna rapporterade att de kände sig deprimerade. Ett husdjur kan ge eleverna välbehövligt sällskap och öka deras känslomässiga stabilitet.

Kritiker hävdar ofta att ett husdjur, särskilt katter och hundar, är för dyrt att underhålla och kan ta upp mycket av studentens tid, vilket ger lite tid att fokusera på studierna. Vissa högskolor tillåter inte studenter att ta med sig hundar och katter till skolan. Det finns dock alternativ för lurviga husdjur som är mycket lättare att underhålla, vilket gör dem till idealiska husdjur för studenter.

Även om det är mycket tillfredsställande att ha ett husdjur på college, kan vissa studenter vara oroliga för att ta hand om ett husdjur och ta lektioner ändå. Det finns dock flera fördelar med husdjur för studenter. Studier visa att husdjur är bra för vår hälsa. De flesta djurägare upplever en ökning av sitt må-bra-hormon oxytocin i sällskap med sitt husdjur.

Det skulle vara bra för en elev att umgås med sitt husdjur efter en lång dag i skolan. Ett husdjur kan förbättra sin produktivitet och förbättra sitt humör, vilket gör att varje dag mår bra. Några fördelar med husdjur för studenter är:

 • Ge tillgivenhet: Oavsett om det är att sitta i ditt knä medan du slutför dina uppdrag eller leka med dig på fritiden, är husdjur tillgivna. Ett husdjur kommer att erbjuda dig kärlek och få dig att känna dig älskad även när du är borta från din familj.
 • Mindre känslor av isolering: Ett husdjur håller dig sällskap; du kommer inte att känna dig ensam eller isolerad. Ett husdjur skulle vara särskilt lämpligt för en ny student som inte har fått några vänner ännu.
 • Lägre stressnivåer: De flesta studenter rapporterar känslor av depression och ångest under sina studier. Du kan gosa eller leka med ditt husdjur under din fritid eller skollov. Även när andelen ångest och depression fortsätter att öka bland universitetsstudenter, kan ett gosigt pälsdjur göra livet roligare.
 • Hjälp dig att slappna av: Under dina studier kan du vara så upptagen med skolarbetet att du glömmer att ta lite ledigt och koppla av. Överansträngning kan skada dina betyg och öka sannolikheten för stress och depression. Om du har ett husdjur som behöver din uppmärksamhet bör du ta lite ledigt. Ett husdjur kommer att uppmuntra dig att ta en paus och få lite frisk luft.

Inte varje sovsal tillåter dig att ta med din hund eller katt. Naturligtvis kan du inte ta med dig större husdjur som hästar till college. De bästa husdjuren för högskolestudenter är små djur som är lätta att hantera och ta hand om. Några egenskaper hos bra skoldjur är:

 • Sedan lätt att rengöra
 • Lugna
 • Lätt att underhålla så att de inte står i vägen för ditt skolarbete
 • Tillåten eller godkänd av gymnasiehemmet
 • Ordning, vänlig och kunna bo i en sovsal
Se även  Varför sprider påfåglar sina fjädrar - huvudorsaker

hamstrar

hamstrar är ett av de mest populära små husdjuren, särskilt för studenter. Hamstrar är ensamma och lätta att sköta och hantera. En elev kan ha en hamster i studentrummet utan att störa de andra eleverna. Några av de faktorer som gör hamstrar idealiska för studenter inkluderar:

 • Lättskött: Hamstrar är relativt lätta och prisvärda att ta hand om. I åratal var hamstrar en viktig del av husdjurshandeln. Ett brett utbud av specialutrustning finns tillgänglig, vilket gör det enkelt att ta hand om hamstrar. Hamstermat och leksaker är också lättillgängliga.
 • Skön: Hamstrar är bland de renaste husdjuren. De har ofta för vana att göra avföring i bara ett hörn av sin bur, vilket gör dem lätta att rengöra. En välskött hamster kommer sannolikt inte att ha en dålig lukt. Därför kommer en hamster inte att göra andra elever obekväma.
 • Fascinerande att se: Hamstrar är fascinerande att titta på och kan ge välbehövlig lättnad och avkoppling till en studentliv. Det är underhållande att se en hamster fylla sina kindpåsar med extra mat och sedan placera maten i en privat cache.

gerbiler

Gerbiler är fantastiska husdjur för studenter och är lätta att ta hand om. Även känd som en gerbil, den Gerbil är en liten råtta av underfamiljen Gerbillinae. Gerbiler är fantastiska husdjur för studenter och kan ge många timmar av underhållning och nöje. Även om gerbiler inte gillar att bli kramade, visar de tillgivenhet på andra sätt. Gerbiler är perfekta husdjur för studenter.

 • företag: Gerbiler är fantastiska följeslagare eftersom de blir så fästa vid sina ägare. De är bedårande djur som är intressanta att titta på och interagera med. Gerbiler är mycket sociala varelser som tycker om att interagera med sina ägare. Gerbiler sover inte under långa perioder utan tar korta tupplurar hela dagen. Därför kan eleverna leka med gerbiler när som helst.
 • Väl omhändertagen: Gerbiler är rena, välskötta och har en minimal risk för infektion. Gerbiler är också mycket förutsägbara, till skillnad från vissa husdjur som kan attackera andra elever. Det spelar ingen roll hur du hanterar en gerbil eller hur rädd en gerbil är, de biter eller kliar sig inte.
 • Husdjur med lågt underhåll: Gerbiler är också bland de enklaste husdjuren att ta hand om. I allmänhet håller de sig rena och smutsar sällan ner sina bostadsområden. En elev behöver inte göra mycket arbete efter en gerbil.

marsvin

Marsvin, även kända som marsvin, är gnagararter som tillhör en familj av marsvin Caviidae och släktet Cavia. Trots deras namn är marsvin inte släkt med grisar och de är inte heller infödda i Guinea. Marsvin är fantastiska husdjur för studenter eftersom de har många exceptionella egenskaper.

De är små, stiliga och milda. Några av de faktorer som gör marsvin till bra husdjur för studenter inkluderar:

 • Härdig: Elever kanske inte har mycket tid att ta hand om ett husdjur. Marsvin är bra husdjur för studenter eftersom de är tåliga. Med rätt kost är marsvin mycket friska djur. Eftersom marsvin kommer från svala klimat, klarar de sig bra i slutna utrymmen och trivs i en sovsal.
 • Unik: Många människor kanske inte inser det, men marsvin har många personligheter. Medan vissa marsvin är djärva och dominerande, är andra skygga. Innan en student köper ett marsvin kan han interagera med det och förstå dess personlighet.
 • Lev längre: Till skillnad från hamstrar och gerbiler som ofta blir 1-3 år gamla, lever marsvin längre och ger konstant sällskap till en lärling. De flesta marsvin blir 5-7 år gamla, men vissa kan leva mer än tio år.
Se även  Varför är min kyckling helt svullen? Är hon sjuk?

Chinchilla

Jämfört med markekorrar är chinchillor större och mer robusta. Chinchilla kan göra bra husdjur för rätt person. Av naturen är varelserna skitiga och gillar inte att bli fasthållna, men de tenderar att bli väldigt fästa vid sina ägare. Chinchillor är livliga, roliga och underhållande. Några av deras enastående egenskaper är:

 • Lågt underhåll: Chinchillor är perfekta för studenter eftersom de är lågt underhållsmässigt. Efter att ha ådragit sig den initiala kostnaden för att skaffa chinchillan och sätta upp buren är underhållskostnaderna för husdjur ganska låga. Allt en elev behöver göra är att placera mat och fylla på vatten till chinchillan. Chinchillor älskar att tugga, och så länge du ger dem något att tugga på är de bra att gå.
 • Kan leva ensam: Även om chinchillor är ganska sociala djur, kan de också leva bekvämt på egen hand. Chinchillor gillar att leva ensamma och kommer sällan att kräva din uppmärksamhet. En chinchilla kan bo i studentrummet medan en elev går i lektioner.
 • Skön: När man väljer husdjur bör en elev vara försiktig och se till att husdjuret inte luktar. Chinchillor är ett bra alternativ eftersom de är rena och inte luktar. De har hårt bajs, och det gör det lätt att städa upp efteråt. Chinchillor är också lätta att damma av, gärna varje vecka.

Kaniner

Kaniner (kaniner) är små däggdjur i ordningen Lagomorpha. Till skillnad från vissa husdjur behöver kaniner inte mycket utrymme och kommer att känna sig bekväma att vistas i en bur. Kaniner är rena, lätta att bada och mycket tillgivna, vilket gör dem till fantastiska husdjur för studenter.

 • När de bor i ett studentrum med andra studenter är de tysta: En elev gillar inte ett bullrigt husdjur som kan orsaka uppståndelse. Kaniner är tysta och kommer inte att orsaka problem för dina huskamrater.
 • De knyter an till sina ägare: Eftersom kaniner har tama vanor är de bekväma med människor, vilket gör dem till underbara följeslagare. Om din kanin värmer upp dig, kommer han alltid att vara glad att se dig och njuta av att umgås med dig.
 • Finns i många varianter: Eftersom kaniner finns i många raser väljer eleverna den idealiska rasen för ett husdjur. De finns i en mängd olika storlekar, färger, texturer och pälslängder.

Fantasy mus

a vacker mus är en domesticerad husmus. Det är ett idealiskt fickdjur för studenter. Några av egenskaperna som gör den vackra musen till ett bra husdjur inkluderar:

 • De gillar att spela: Möss älskar att leka, och detta gör dem till en fantastisk källa till underhållning, som en elev behöver.
 • Korrekt: Möss är lätta att hålla och sköta i ett studentrum eftersom de är städade. Möss älskar att städa sin bur, förvara mat och ansa varandra.
 • Billigt att underhålla: Möss är inte dyra att underhålla och kommer inte att vara för mycket arbete för en student. De tar inte mycket plats och äter inte mycket.

Fin råtta

En råtta är en medelstor, långsvansad gnagare som vanligtvis särskiljs från en mus baserat på storlek. Råttor inkluderar de stora muroida gnagarna, medan en mus i allmänhet är mindre. a vacker råtta är en domesticerad art av brunråtta. Det är ett vanligt husdjur och perfekt för studenter.

Råttor är fantastiska husdjur eftersom de är sociala och intelligenta djur. Några fördelar med husdjursråttor för studenter inkluderar:

 • Smart: Jämfört med andra husdjur är råttor väldigt smarta, vilket gör dem lätta att träna. Denna smarthet är anledningen till att råttor ofta används i vetenskapliga studier och tänker labyrinter. Råttor är så intelligenta att de kommer att lära sig och bemästra även namnet du ger dem.
 • Skön: En elev kanske inte har tillräckligt med tid att städa ett husdjur. Detta är inte ett problem med en snygg råtta eftersom råttor håller det snyggt. Om en råtta får smuts på sin päls är det första de gör att rensa upp den. Råttor har också för vana att hålla sina burar snygga och organiserade och de kan pottränas. Om du håller flera råttor i en bur, kommer du att se dem putsa varandra.
 • Snabbt svar: Råttor är snabba att reagera och du vet när din råtta är glad. När du ser råttor slå ihop sina tänder är det ett tecken på att de är upphetsade. De binder sig ofta till sina ägare och känner igen din röst och ditt ansikte. Ibland försöker råttor till och med putsa sina ägare, precis som de gör med andra råttor.
Se även  8 anledningar till varför din katt gnuggar sitt ansikte överallt

Råttor är personligen mina favorit små husdjur, jag har ägt några genom åren och har för närvarande 3 hanråttor, de är fantastiska husdjur och mycket tillgivna.

Innan du skyndar dig att köpa råttor som husdjur, se till att läsa en av våra artiklar om 17 saker du bör veta innan du äger råttor.

Katter

Katter är idealiska husdjur för studenter endast om universitetet tillåter studenter att ha dem i sovsalar. En student kan också ha en katt om de bor på vandrarhem utanför campus där de är lediga. Katter ger sina ägare oöverträffad kärlek och sällskap.

Katter älskar att gosa, och de kryper ofta ihop sig i ditt knä efter en lång dag i skolan. Vad gör katter till bra husdjur?

 • Oberoende: Till skillnad från hundar som behöver ständig uppmärksamhet, är katter något självständiga och kommer att må bra även om en elev lämnar dem för att gå i lektioner. En katt finns där om du behöver dem, men de är också vana vid att trivas. De behöver inte konstant uppmärksamhet och du kommer inte känna dig skyldig över att lämna din katt bakom dig.
 • Lugna: Katter är tysta och du behöver inte oroa dig för att störa andra elever i studentrummet. En katt kommer inte att göra oväsen och hindra dig från att koncentrera dig på dina studier.
 • De bekämpar skadedjur: Ett kattdjur erbjuder mer än sällskap. Katter håller undan små skadedjur från att invadera ditt hem. Många vet att katter gillar att jaga gnagare. Men katter dödar också insekter och utrotar insekter som spindlar och flugor.

Här är en video om hur man rengör ett litet husdjurs bur:

lämlar

a fjällämmel är en liten gnagare nära besläktad med råttor, möss och hamstrar. I USA och Kanada anses lämlar vara exotiska djur, och de får inte hållas som husdjur. De är dock vanliga husdjur i Europa. Eftersom de är små och lätta att ta hand om gör de fantastiska husdjur för studenter.

Summera

Husdjur som kräver lite underhåll och uppmärksamhet är idealiska för studenter. En student behöver inte oroa sig för att ta hand om ett djur och koncentrera sig på studierna. De tio pälsiga husdjuren som anges ovan är lätta att underhålla och ger välbehövlig sällskap.

Om du letar efter ett bra husdjur för tonåringar, varför inte läsa vår senaste artikel 7 bästa husdjur att ha som tonåring.