10 briljanta sätt att dölja kycklingar från dina grannar

Om dina grannar inte är mottagliga för tanken att du har höns, har du två val: det första är att backa och ödmjukt hålla med och glömma alla dessa vackra ägg. Det andra är att gå vidare och skaffa några kycklingar ändå, men att göra rejäla ansträngningar för att se till att dina kycklingar inte gör dina grannar till vansinne.

10 briljanta sätt att dölja kycklingar för dina grannar är en guide för att göra just det. Vi tar upp: göra gården mindre märkbar, hålla saker rent, vikten av att hålla dina kycklingar på din mark, undvika skadedjur, undvika rovdjur, dela kärleken, utbilda dina grannar, bullerkontroll, vad du ska hålla privat och vidta försiktighetsåtgärder mot grannar det kommer bara inte att sluta.

Kontrollera lagen innan du börjar

Det är rättvist att säga det ditt största potentiella hinder kan vara ett lagligt hinder. Det finns vissa delar av världen och till och med Amerika med mycket strikta zonindelningslagar och om du bryter mot dessa kommer ett telefonsamtal från en arg granne förmodligen att se dig utan kycklingar och utan en stor summa kontanter om du får böter för kycklingarna du donerar. har inte längre.

Så, kontrollera och se till att du vet att du får hålla kycklingar och om det finns några begränsningar på antalet (och speciellt för tuppar som ofta behöver hållas till ett minimum).

Om du inte hittar ett vettigt svar på nätet på frågan om du kan hålla höns, misströsta inte – boka tid med den lokala zoninspektören och låt dem förklara saker för dig. Var tydlig med ditt problem och sök deras input för att lösa det.

Detta kan vara mycket användbart om det också uppstår problem senare eftersom zonindelningshandläggaren känner dig redan och att du vill lösa problem snarare än att vara orsaken till dem. Det gör det lättare för dem att ta din sida i en tvist.

Även medan lagen är en praktisk guide till vad du kan göra, vi tycker att det bara är rättvist att ta hänsyn också. Om du till exempel vet att din granne jobbar skift är det inte artigt att låta din tupp gala hela natten, även om det är lagligt.

Så gör något åt ​​det (du kan t.ex. skaffa honom ett halsband utan kråkor) innan det blir en livslång fejd mellan er två.

10 briljanta sätt att dölja dina kycklingar för dina grannar

OK, i det här skedet måste vi erkänna att vi inte har en Harry Potter-mantel och att du inte kan göra dina kycklingar osynliga. Du kan dock försöka minska dess påverkan på omgivningen så mycket som möjligt. Det är vad vi menar med ”dold” – ”dold i sikte”.

Vi har fick 10 supertips som hjälper dig att få detta gjort också:

Gör hönshuset oansenligt

En av nummer ett en oro dina grannar sannolikt har är effekten av dina kycklingar på deras fastighetsvärde. Med tanke på att ingen någonsin har studerat värdet på närliggande fastigheter före och efter ankomsten av kycklingar, finns det inget sätt att effektivt argumentera för denna punkt.

Vi har hört argument från vissa människor som säger att det kan öka fastighetsvärdena eftersom den lantliga känslan hos kycklingar ska göra det mer hemtrevligt, men vi har inga bevis för att detta faktiskt är sant.

Men vad vi säkert kan säga är det ju bättre du håller ditt hönshus, desto mindre sannolikt är det att det påverkar värdet på någons hem, inklusive ditt.

Se även  Decker Rat Terrier vs. Rat Terrier - Fullständig jämförelse

Så det du vill göra är designa den med det i åtanke. Hur kan du placera den så att den är minst synlig från nästa dörr? Hur kan du måla den för att smälta in istället för att sticka ut? Kan du flytta den längre bort från dina grannar? Har du funderat på att installera ljudisolering på loftet?

Ett riktigt enkelt sätt att hålla ett hönshus utom synhåll är genom plantera några buskar runt denmen försök plocka något som inte förgiftar dina kycklingar, de ska också kunna leva i fred eller plantera träd längs gränsen mellan dig och dina grannar så att de minskar deras egendoms syn på din.

Det är bäst att ha dessa tankar innan du installerar hutch snarare än efter när de blir upptakten till kostsamma anpassningar. Vår främsta rekommendation i dessa tips är att försöka hålla dina grannar åt sidan i första hand. Livet är mycket bättre med både höns och vänliga grannar.

Håll alltid buren och holkarna rena

Du behöver inte städa stugan varje timme, men du måste se till att du har rengjort den regelbundet (här beskriver vi hur du städar ditt hönshus) och att du inte under några omständigheter ska bli illaluktande.

Först, dina grannar gör helt rätt i att invända mot att någon stinker upp lokalluften. Du kommer förmodligen inte att få mycket sympati från områdesmyndigheterna om ditt agerande leder till att någons vänner och familj gasas ut från sin trädgård, och det är totalt onödigt.

Kycklingar stinker inte i det vilda. De stinker bara i fångenskap om gården och holkarna är smutsiga, så det är din uppgift att förhindra det.

För det andra, och nästan lika viktigt. Om du låter stora mängder kycklingbajs samlas kommer du att börja förgifta din trädgård (koncentrerad kycklingbajs är inte bra för växter) och värre, det kommer att börja locka till sig skadedjur av den sortens varelser vi alla helst inte vill dela boende med.

Så, att hålla gården ren är i ditt bästa och din grannes bästa, det håller ditt hus fritt från flugor och andra läskiga djur och deras stankfritt. Det är en ganska bra avvägning, allt i beaktande.

Se till att dina kycklingar stannar i din trädgård

Detta borde vara självklart, men det är det ofta inte. Kycklingar är inte flyktkonstnärer, men tde kan hoppa (eller flyga) och de tycker om att utforska världen runt dem som vilken annan varelse som helst. Tyvärr betyder det att om du tillåter dem kommer dina höns snart att vara överallt.

Det är bra på vissa ställen, för grannarna älskar att ha höns i närheten om du vet att dina grannar inte redan är nöjda med dina kycklingar, varför skulle du vilja ge dem en ny chans att klaga? och har du svårt för det?

Du håller med om du kan ta väl hand om dina husdjur i ditt utrymme kommer de inte att börja förstöra andras trädgårdar (kycklingar har ingen aning om ägande och trevlig färsk mat är trevlig färsk mat) och de bajsar inte överallt (vilket är särskilt obehagligt för de med små barn).

Du kommer också att hålla dem säkrare för katter och hundar runt omkring dig. Kycklingar går inte bra med dessa husdjur och om man vill ha dem och inte låter dem ströva så blir de förr eller senare snacks för dessa köttätande djur och det kan man inte klaga på, de gör bara det som faller sig naturligt.

Se även  Varför är honhundar mer populära? [10 Reasons]

Håll utkik efter skadedjur

Tyvärr, var det än finns höns finns det mat och där det finns mat är det konkurrens om det. Det stora problemet med kycklingar i urbana och lantliga miljöer är att de kan ge gnagarangrepp och låt oss inse det, dina grannar kommer förmodligen inte att sjunga glada sånger eftersom de nu har ett hus fullt av råttor, eller hur?

Se till att förvara all mat som inte används i helt gnagarsäkra förvaringsutrymmen. Det här borde vara metall – råttor kommer så småningom att gnaga genom plast om de får tillräckligt med tid och de har all tid i världen för just den här övningen.

Om råttorna dyker upp ändå, då måste man få dem att ångra sig och ett tyst ord och en sträng varning räcker inte. Du borde utrota dem. Om inte, kommer de att sprida sjukdomar, konsumera allt kycklingfoder och ägg, och eventuellt till och med döda alla ungar du har.

Gift måste väljas noggrant eller så är det lika troligt att du dödar dina höns som att döda råttorna. Du kanske vill prata med en skadedjursbekämpare innan du fattar ett beslut.

Slutligen borde du föra ett skriftligt register över sådana problem när de uppstår och vad du gjorde åt dem – detta kan hjälpa dig att skydda dig i domstol om någon vidtar rättsliga åtgärder.

När tuppar är för bullriga – håll dem under kontroll

Om dina grannar är i närheten rekommenderar vi starkt att du inte har några tuppar alls. Deras tjut kan vara väldigt högt och medan vissa människor älskar dem, hatar andra dem med en passion.

Behöver du en tupp så har du det verkligen två strategier för att göra det tyst:

  • Kragen utan kråkor. Precis som en hunds ”no bark”-halsband ger detta bara en mycket mild chock för tuppen varje gång den försöker gala. Den lär sig snart att detta inte är kul och blir tyst.
  • Den svärtade kistan. Skaffa en mörk låda och lägg tuppen i den över natten, de flesta tuppar behöver se ljus innan de galar, tar man bort ljuskällor kan det vara tyst på natten. Men då igen, kanske inte.

Det kan också ge utdelning kolla med dina grannar om du skaffar en ny tupp och tycker att han bråkar lite. Om de inte kan höra honom behöver du inte göra någonting, om de är rädda kommer de ofta artigt att säga till dig när de tillfrågas när de skulle ha varit ovilliga att kontakta dig i frågan.

Tänk på inverkan av rovdjur och vidta extra försiktighetsåtgärder

Predatorer finns överallt, från rävar till prärievargar och vesslor till råttor och så vidare. Kycklingar är välsmakande och inte bara för människor utan även för många andra rovdjur. När du ordnar din trädgård på ett sådant sätt att dina höns inte kan fly. Det är värt att se till att rovdjur inte kan komma in heller.

De, liksom skadedjuren, attraheras ofta av maten du matar dina kycklingarmen de stannar när de upptäcker att smaken av kyckling faller i smaken.

Om du vill att dina grannar ska bli galna, låt en räv springa lös på dina höns, det kommer att se ut som en maffiamassaker hände på din bakgård. Det är inte sånt folk vill se hemma. Så låt det inte hända.

Se även  Varför är min hund besatt av dragkedjor?

Dela kärleken: ägg kan mjuka upp hjärtan

Medan det finns många sätt att få dina grannar att acceptera dina kycklingar, den enklaste metoden enligt vår mening är lite av en muta. Skicka då och då ett dussin ägg eller rostade fåglar för att visa att dina kycklingar inte förstör grannskapet alls, tvärtom, de bidrar till det.

Slakta eller slakta inte dina kycklingar offentligt

Det finns vissa saker som du önskar att de inte behövde sägas, men du måste inse att även om du tycker om att föda upp kycklingar att äta och du inte är snål om att skicka dem till nästa liv och låta dem sedan hugga till möra bitar, chansen är stor att någon i din närhet kommer att bli galen över detta.

Det betyder att du måste hitta en ren, privat plats att behärska konsten att slakta och slakta. Detta är också bäst för att livsmedelshygienen ska vara rättvis – så skyll inte på grannarna för detta, se det som en investering i din egen hälsa.

Förklara potentiella kycklingsjukdomar för dina grannar

Det här är inte det roligaste jobbet och det är ett som inte nödvändigtvis kommer att värma dina grannar för dina fåglar, men du bör ta dig tid att besöka och förklara att dina kycklingar är i området, vad du har gjort för att hindra dem från att gå ut, förklara sedan att kycklingar kan bära på sjukdomar (särskilt salmonella) och vad du ska göra när du hanterar fåglarna (tvättar händerna).

Detta är essensen av att vara en god grannevisar att du inte bara bryr dig om dina ägg på morgonen, utan också om människorna runt omkring dig och gör det lättare för dem att tycka om dig och tolerera dina höns för att de gillar dig.

Ta försiktighetsåtgärder om dina grannar inte slutar trakassera dig

För det mesta kommer tipsen ovan så småningom att vinna dina grannar över din synvinkel. Ibland gör de inte det. Det är då du kanske vill tänka på att vidta åtgärder för att skydda dina kycklingar från din granne.

Häng upp säkerhetskameror och gör dem synliga. Använd ett övervakningssystem för att varna dig om det finns inkräktare nära dina kycklingar. Sätt ett larm på dörren så att du kan se om någon stör.

I grund och botten, visa folk att du bryr dig om dina kycklingar så att de backar och lämnar dig ifred.

Slutsats

Så de fick det, 10 briljanta sätt att dölja kycklingar från dina grannar. Naturligtvis är det perfekta sättet att få kycklingar i ditt grannskap att få dina grannars tillåtelse, eftersom det kommer att förbättra livet för alla inblandade. Men såvida de inte har laglig rätt att hindra dig från att hålla kycklingar, är din näst bästa insats helt enkelt att dölja deras närvaro så mycket som möjligt.

Kycklingar är supersällskapsdjur och äggen (och kött om du gillar det) de kan producera är ett bra komplement till en hälsosam kost. Det faktum att dina grannar inte gillar höns borde inte vara en bra anledning för dig att ge upp hoppet om höns själv. Var hänsynsfull men var bestämd, det är ditt liv.