10 djur som låter som skrikande barn

Föreställ dig: en lugn natt med dig uppkrupen i sängen, på väg att dosera. Plötsligt hör du ljudet av en gråtande bebis.

Även om detta kan låta som handlingen i en skräckfilm, finns det en mycket logisk förklaring till det. Vissa djur låter som skrikande barn.

Vilka djur låter som ett skrikande barn?

Förutom välbekanta ljud har vissa djur speciella rop som låter mänskliga.

Även om detta kan vara en slump för vissa djur, kan tama djur göra dessa ljud avsiktligt för att få folks uppmärksamhet.

Nyfiken på vilka djur som låter som gråtande bebisar? Här är tio som lätt kan få dig att tro att ett barn är i vildmarken.

rävar

Trots vad den virala låten 2013 ”What Does the Fox Say?” hävdade, rävar går inte ”Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow.” Istället har de olika vokaliseringar, precis som katter och hundar.

Och en av de rösterna låter som ett skrikande barn.

Det finns rävar att höra att a skrikliknande tjut. Det här ljudet liknar ljudet från ett barn som torteras.

Hur obehagligt det än låter, rävar gör detta ljud, särskilt under vårens häckningssäsong. Även om rävar gör detta ljud främst för att locka rävar, kan du höra det från rävar.

Så om ditt område har rävar, tänk efter två gånger innan du går ut för att rädda närliggande bebisar.

katter

Katter är tama djur som låter som skrikande barn.

En typ av mjau som katter gör när de behöver något är väldigt lik en gråtande människobaby.

Vetenskapen har ytterligare bevisat att katter kan jama med samma frekvens som ett barns gråt. En teori för detta är att: katter använder mänskliga instinkter för att ta hand om spädbarn till deras fördel.

Vilda katter låter också som bebisar. Under värmeperioder är deras samtal när de lockar till sig kompisar ganska likt gråtande bebisar.

Se även  Är min råtta för tjock? En guide till rätt vikt och storlek

bobcats

Många människor har ringt 911 efter att ha hört ljudet av bobcats under parningssäsongen. De här stora katternas gnäll har varit jämfört med skrikande barn och kvinnor i vånda.

Intressant nog gör hanarna detta ljud medan de tävlar om honorna.

Eftersom det vanligtvis följs av morrande, morrar och tjuter, kan detta ljud vara rent skrämmande, särskilt på vinternätter, när bobcats parningssäsong börjar.

Det finns dock inget att oroa sig för. Liksom många djur som imiterar barns ljud på den här listan, är Bobcats vanligtvis ofarliga.

Du bör hålla dina husdjur inomhus, även om dessa större katter kan rikta in sig på dem.

piggsvin

Piggsvin låter precis som kutande bebisar under natten. De barnsliga ljuden av detta djur kan ligga bakom de urbana legenderna om spökbebisar i skogen.

Piggsvin är vokala djur som använder skrik, hosta, morrande och mer för att kommunicera. De är särskilt pratsamma samtidigt som de varnar rovdjur och förmedlar meddelanden till varandra.

Om du får en chans att höra det babyliknande ljudet av en piggsvin, kommer du att upptäcka att det låter lite tecknat. Men det kommer säkert att låta läskigt om du hör detta ljud under en beckmörk natt.

Apor

Det borde inte komma som någon överraskning att se apor på en lista över djur som låter som barn. Speciellt sett hur nära besläktad med människor. En art, bonobos, ser mycket ut som mänskliga bebisar.

Enligt en studie gör dessa apor höga pipljud när de äter eller reser. Dessa ljud är mycket lika protofoner, som är barnljud innan de utvecklar tal.

Lyrebirds

Infödd i Australien, lyrebirds är utmärkta mimiker som kan imitera olika ljud. Så det borde inte komma som någon överraskning att dessa djur gör babyliknande ljud.

Se även  Refer a Friend Program – $10 presentkort för varje vän du bjuder in

Lyrebirds har skapat rubriker för denna förmåga. I september 2021 fångade en djurparksbesökare en av dessa fåglar och skapade en öronbedövande imitation av en gråtande bebis.

En video av detta fågelsamtal blev senare viralt på sociala medier.

Även om detta kan vara historien om en fågel, låter det mer som barn som gråter. Så kanske en resa dit kan hjälpa till att lösa detta mysterium.

papegojor

Papegojor kan låta som skrikande barn

Ett annat fjäderdjur som kan imitera barnläten är papegojan.

Papegojor är experter på att imitera en mängd olika ljud, allt från ringsignaler till andra djur. Så de kan definitivt bemästra ljuden av snyftande barn.

Och många papegojor gör det, vilket gör att deras ägare har många problem med sina grannar och till och med barnskydd.

Så, hur kan dessa fåglar göra barnsliga ljud?

Papegojors hjärnor är unikt uppbyggda så att de lätt kan imitera ljud. Det som gör dem mer benägna att välja ljud är deras förmåga att lära sig rösten.

Och dessa förmågor är möjliga tack vare större skal i deras hjärnor som ytterligare hjälper till att imitera mänskliga ljud och tal.

Fiskare katter

Fiskekatter är också intressanta djur som låter som skrikande barn. Trots deras namn är dessa däggdjur inte kattdjur eller fångar fisk. De är medlemmar av vesslafamiljen som människor undviker.

Dessa nattdjur avger Höga låtar liknar kvinnor eller barn. Det är lätt att blanda ihop dessa ljud med riktiga människor som ropar på hjälp.

Det kommer att vara medan fiskekatten jagar eller letar efter en kompis om du någonsin stöter på detta ljud. Därför är syftet med detta ljud att indikera mord eller attrahera det motsatta könet.

påfåglar

Påfåglar, en annan fågel på denna lista, är majestätiska fåglar som ger en visuell behandling. Deras röster är å andra sidan en annan historia.

Se även  Varför skriker getter? - Huvudskäl förklarade

De gälla skriken från dessa fåglar låter som barn som torteras. Och eftersom dessa fåglar är högljudda, förvänta dig att ljudet ska färdas långt och brett.

Det var ett av de vanligaste klagomålen från invånarna i LA County Pasadena. Enligt dem låter fåglarna ”som bebisar som torteras av en mikrofon”.

Fläckiga kattfåglar

Sist men inte minst är fläckig havskatt ett av de fjäderdjur som låter som skrikande barn.

Fläckiga kattfåglar är kända för sina små, kraftiga kroppar och smaragdgröna fjädrar. De fick sitt namn för sina bisarra kattljud.

Och eftersom katter också är djur som låter som gråtande bebisar, placerade den här fågelropet det på den här listan.

Tyvärr, om du inte bor i regnskogarna i norra Queensland i Australien, där denna fågel bor, är chansen liten att höra denna fågel vid liv.

Om du får en chans att höra den kan du fånga dess rop runt soluppgång och solnedgång.

Vad ska man göra när man hör att dessa djur imiterar skrikande barn?

Du kan bli orolig om du plötsligt hör ljudet av ett barn, vare sig det kurrar eller gnäller.

Det första man bör fråga sig är dock om något av dessa djur som låter som skrikande barn bor i närheten.

Om svaret är ja, håll dig inne. Eftersom de flesta djur gör dessa ljud under parnings- och jaktperioder är du säkrare inom dina fyra väggar.

Om du fortfarande är orolig och hellre vill undersöka ljudkällan, kontakta polisen.

De har skickligheten och utrustningen för att kontrollera om du hör ett barn eller ett djur som imiterar ett barn. Så låt inte din nyfikenhet ta överhanden.