10 sätt att bli vän med en gris

Du kanske undrar det enklaste sättet att bli vän med grisar. Oroa dig inte, vi finns här för dig! Vi har samlat de bästa tipsen om grisvänskap för att hjälpa dig.

1. Hur gör man ett bra första intryck på grisar?

Som med de flesta relationer eller vänskap mellan riktiga människor, bör ordentliga introduktioner äga rum innan man blir god vän med en annan person.

Detsamma kan tillämpas på grisar.

Visste du att grisar har ett fantastiskt minne? De kan hysa ett agg eller bli tacksamma mot dig beroende på hur du behandlar dem!

Det betyder att om din introduktion var dålig kommer de att komma ihåg det och kanske inte närma sig dig igen. För grisar är det första intrycket bevarat!

En bra introduktion innebär att inte tvinga en gris att uppmärksamma dig eller att skrämma dem att hålla sin vakt.

Grisar kommer vanligtvis till dig på egen hand och när de gör det, se till att du inte överraskar dem med en plötslig beröring eller hög röst. Håll dig lugn så kommer de att vara lugna också.

Ändå är det okej att fortsätta försöka tills du har vunnit deras tillgivenhet, ifall ditt första möte gick fel och det slutade med att du skrämde dem.

Grisar kan komma över första intryck om du fortsätter att ge dem nya!

2. Hur man agerar kring en gris

Grisar är bytesdjur och kan lätt läsa hotsignaler från andra djur, inklusive människor. Om de känner att du är ganska oroande för dem, kommer de att hålla sin vakt uppe!

Du förlorar då chansen att enkelt närma dig grisen utan att skrämma eller skrämma dem. Grisen kan springa iväg eller gömma sig i rädsla och de kan också börja skrika varningsljud.

Att vara lugn betyder att du inte behöver ständigt ringa till dem eller kontakta dem. Grisar är väldigt nyfikna djur och kommer ofta till dig av sig själva!

När de kommer nära dig, eftersom de känner att du inte tänker göra något dåligt, prata med dem och klappa dem med handen så försiktigt som möjligt.

Dessa djur kan vara ganska känsliga och så första intryck bör göras och behandlas rätt!

3. Vilken typ av leksaker du kan använda för att leka med grisar

När du har förtjänat deras första förtroendefas kan du känna dig säker nog att spela med dem. Det finns många sätt att leka med grisar och många leksaker du kan välja för att hålla dem underhållna och intresserade.

Återigen, grisar är väldigt nyfikna djur och vill gärna utforska nya saker.

Grisar föredrar rörliga leksaker och lätta föremål som de kan lyfta och skjuta med nosen. De skulle vilja leka med olika typer av bollar och andra mjuka föremål.

För de flesta ägare kan deras grisar hitta slumpmässiga grenar att plocka upp och leka med, inklusive sina egna sugrör.

Unga smågrisar kan vara mer energiska än en genomsnittlig vuxen gris, men de kan båda vara lekfulla om du hittar rätt humör eller timing.

Se även  Kan sällskapsgrisar komma överens med hundar?

Hur kan du se om en gris är lekfull?

Se när de viftar med svansen, ler och surrar runt. Svansviftande och leende är tydliga tecken på lycka eller spänning.

Att zooma runt eller springa runt snabbt kan vara deras sätt att visa att de har energi att spela!

4. Vilka godsaker du kan använda för att bli vän med grisar

Grisar är inte kräsna, så du kan använda mat som ett sätt att komma närmare dem. De kan äta en mängd olika frukter och grönsaker som är lätta att välja mellan.

De flesta djur lär sig att lita på dem som tar hand om och matar dem.

Vi har listat några godsaker som de flesta grisar älskar, men tänk på att grisar kan utveckla sina egna personliga preferenser, så fortsätt bara att prova olika saker tills du får reda på vad de verkligen gillar.

Godsaker de flesta grisar älskar är: Cheerios, friterade ostchips, popcorn, bite size strimlat vete och vindruvor.

De är också kända för att uppskatta följande frukter och grönsaker:

Kokt broccoli, mörkgrön sallad, rödbetor, apelsiner, grapefrukt, meloner, urkärnade persikor, urkärnade körsbär, urkärnade aprikoser, kokt potatis, alla pumpor, pumpor, jams, zucchini, grönkål, tomater, mangold, morötter, äpplen, snöärter gurka och spenat.

Säkerhetstips: Att handmata grisar är okej bara om du är säker nog att grisen inte kan bita dig. De kanske inte har nålskärpa tänder som de hade när de var nyfödda, men deras bett kan fortfarande orsaka sår och orsaka infektioner.

Olyckor kan hända och därför vill vi påminna alla om att vara försiktiga.

Viktig anmärkning: Att utfodra grisar med kött avråds starkt eftersom det är ett av de enklaste sätten för grisar att bli sjuka och bli infekterade med ett överförbart virus.

För att lära dig mer om vad grisar äter, läs vår artikel om det ämnet här.

5. Hur man utnyttjar när en gris försöker lära känna dig

Precis som med människor öppnar sig inte grisar riktigt på dag ett. Det kan ta några försök innan vi får se hela deras personlighet.

Grisar är ett av de smartaste djuren i världen och de kan överraska dig med sina stora personligheter. De kan vara envisa om du försöker skynda på dem.

Ibland, beroende på deras ras, kan de lätt adopteras. Raser som Mangalica-grisar är kända för att älska mänsklig kontakt och brukar följa människor som hundar.

Förutom att tillåta grisar att bli bekanta med dig, måste du också bekanta dig med dem.

Ju mer du känner till en gris personlighet, desto lättare blir det att vinna över deras vänskap.

Du kan se när en gris försöker lära känna dig. De kan knuffa eller lätt knuffa dig med sin nos och denna åtgärd kallas ”rotning” vilket är mycket vanligt hos grisar.

De föds med ett utmärkt luktsinne men dålig syn, så de förlitar sig mest på sin nos för att undersöka saker omkring dem.

Om de knuffar på dig, håll dig lugn och låt dem veta att du inte är där för att skada dem.

Se även  Behöver husdjursgrisar injektioner?

Säkerhetstips: Eftersom grisar har ett starkt luktsinne är deras nos eller nos mycket känsligt för beröring. Snälla rör inte en gris nos.

6. När det är okej att klappa en gris

När du märker att de är bekväma med dig bör du kunna klappa dem hela tiden. Grisar är sociala djur av naturen och skulle också njuta av fysisk kontakt med människor.

De skulle älska att klia sig på ryggen för de kan inte nå det området! De skulle också älska en mage gnidning och vissa kanske njuta av en kittla.

Beroende på deras personlighet kan de vara söta, tillgivna eller gosiga, men de kan också vara söta men distanserade och blyga.

Testa noggrant vattnet runt din gris och justera därefter.

Alla grisar kommer inte att bete sig likadant och göra detsamma i de saker vi gör för dem. Du kommer inte att förlora något om du provar nya saker med din gris så länge du inte gör något som kommer att skrämma dem för alltid!

Ibland, om grisar kan se dig behandla sina medgrisar och djur snyggt, kommer de också att lära sig att lita på dig eftersom de kan se deras följeslagare göra detsamma.

Du behöver inte heller agera onaturligt, eftersom sådant som truster och obligationer naturligtvis utgör övertid.

7. Ha tålamod och förstående

Som nämnts ovan bildar vissa saker naturligt övertid.

En nyckel till att bygga vänskap med vem som helst, inte bara med grisar, är tålamod.

Om man har tålamod kommer de att förstå tillräckligt. Du måste förstå att djuret du försöker bli vän med är ett bytesdjur och att mänskligheten är dess spetsrovdjur mer än andra djur.

Även om de är kraftigt domesticerade behåller dessa djur fortfarande sina instinkter och känner till de hot som en människa utgör. Därför, även om de är fogliga, kan de fortfarande bevakas runt oss.

Skynda inte! Grisar går ingenstans. (så länge de förvaras på ett säkert ställe kan de vara fantastiska flyktkonstnärer!)

källa

8. Kommunicera och umgås så mycket som möjligt

Att röra sig i en fast fas, interaktion och nöje blir normalt.

Det finns en god chans att grisar kan förstå en del av de saker vi berättar för dem. Visste du att att höja rösten kan påverka en gris mentala hälsa och att de kommer ihåg fientligheten i din röst?

Det är därför vi normalt ska prata med grisar. Att prata i en vänlig ton kan också vara till hjälp när man blir vän med grisar.

Vem skulle inte vilja höra ett behagligt tonfall?

Grisar kan vara tysta, men de kan vara vokala. Även om vi är beroende av deras kroppsspråk för att förstå dem bättre, kan tonen i deras röst verkligen säga oss mycket.

När en gris knuffar på dig efter att ha blivit bekant med dig kan det ibland tas som ett tecken på att den vill ha något av dig, som mat eller uppmärksamhet.

Svara på dessa små interaktioner och du kommer så småningom att få en enorm vänskap för livet!

Se även  10 sätt att ta hand om en mikrogris

9. Vilka grisfakta du bör veta

Det är alltid bra att veta lite bakgrund innan du dyker in i de viktigaste händelserna. Att veta några saker om grisar kommer att göra det lättare för dig att ta itu med dem senare.

Grundläggande information som t.ex allmänt beteende, preferenser, svagheter och det ger dig en stor fördel.

Om du förstår hur de fungerar i livet, då vet du hur du kommer överens med dem perfekt, gör saker lättare för dem och förtjänar deras vänskapsgodkännande.

Kolla in 25 grisfakta om du vill lära dig en sak eller två!

10. Hur vänskap med grisar utvecklas naturligt

Så länge du tar hand om din gris på vanligt sätt kommer de så småningom att bli tillgivna och tillgivna mot dig. Att spendera tillräckligt med tid med dem och göra enkla uppgifter som att ta hand om dem kan vara mer än tillräckligt.

Vänskap uppstår naturligt.

När de ser att du tar hand om dem vet de att du är någon de kan lita på.

Återigen, ha tålamod. Dessa saker händer i tid!

Grisar är en av de mest underbara följeslagare man kan ha och det är verkligen värt att vänta och anstränga sig för att vinna över deras vänskap.

Bästa hälsningar till dig och dina grisar!

Relaterade frågor

  • Är grisar svåra att ta hand om?

Nej, grisar är inte särskilt krävande. Det kan tyckas svårt till en början, särskilt för personer utan erfarenhet av att hantera andra husdjur, men när du väl kommit igenom den ”nya fasen” kommer du att upptäcka att grisar är lätta att ta hand om.

Om allt är inrett för din gris levnadsförhållanden, såsom uppstallning, liggplats, stängsel, vattning och utfodring, kan allt annat gå smidigt.

Din dagliga grisuppgift kommer endast att bestå av utfodring, vattning och disciplinering vid behov.

Andra saker som kan bekymra de flesta grisuppfödare är rumstemperatur då grisar kan vara känsliga för väderextremer och grisunderhållning då de kan bli uttråkade ett tag.

Grisvård omfattar endast klippning av naglar, hovar och betar, årliga läkarkontroller, kastrering och kastrering, vaccination och bad.

Grisar har bara grundläggande behov som liknar andra husdjur. Du behöver bara ha tålamod och bli kompatibel med en gris personlighet för att tolerera varandra.

De är intelligenta djur och de kan vara väldigt lättsamma.

Läs: ”Är husdjursgrisar svåra att ta hand om?” för mer detaljer.

  • Kan grisar pottränas?

Ja, grisar kan pottränas.

Med hjälp av belöningstricket hävdar många grisägare att de framgångsrikt har tränat sina grisar som husdjur.

Gristräning brukar inte vara tillräckligt länge för att nå 3 månader. Vissa grisar kan lära sig det på 1 månad eller 2 månader. Sällan kan vissa också lära sig det på bara några veckor!

Grisar är de fjärde mest intelligenta djuren i världen och sägs lära sig snabbare än hundar och andra djur.

De är också lätt disciplinerade eftersom de är bytesdjur och har en fridfull personlighet som standard. Olämpligt beteende kan också lätt korrigeras.

Läs: ”Kan man träna grisar?” för fler tips.