10 sätt att ta hand om en mikrogris

Nyblivna grisföräldrar bör vara kunniga om hur man korrekt föder upp och tar hand om sina bedårande mikrogrisar. Som en guide har vi samlat de mest användbara tipsen du kan hitta för att göra det enkelt för dig och din gris!

1. Vilken mat din mikrogris behöver

Ha en hälsosam och balanserad kost samtidigt som de får det solljus de behöver på morgonen. En gris ska få de vitaminer den behöver, men inte heller få i sig för mycket fett utan att bränna den.

Det är ett faktum att fetma är ett av de vanligaste problemen hos sällskapsgrisar och det är därför vi vill att ägare ska veta vad de behöver för att mata sina mikrogrisar!

Tänk också på att mikrogrisar inte garanterat förblir så små som du förväntar dig och de kan växa till dubbelt så stor som den nuvarande! Deras kost kan påverka deras tillväxt, så tänk på det.

Uppfödare kan råda dig att äta en viss diet för att ”hålla din mikrogris liten”, men det är inte alltid en bra idé eftersom vissa av dessa dieter kanske inte ger tillräckligt med näringsämnen för din mikrogris.

En sådan metod skulle kunna betraktas som ”undernäring” bara för att hämma tillväxten! Vi rekommenderar att du följer en gris naturliga kost.

Grisar är inte kräsna ätare och de kan äta en mängd olika frukter och grönsaker, så du har många ytterligare val förutom riktigt fläskbitar, sugrör eller annan mat gjord för grisar.

Nedan är en lista över livsmedel som de flesta grisar föredrar.

De flesta grisar sägs älska kokt broccoli, mörkgrön sallad, rödbetor, apelsiner, grapefrukt, meloner, urkärnade persikor, urkärnade körsbär, urkärnade aprikoser, kokt potatis, alla pumpor, pumpor, jams, zucchini, grönkål, tomater, mangold, morötter, äpplen, snöärter gurka och spenat.

De kanske också gillar godsaker som Cheerios, friterade ostchips, popcorn, bite size strimlat vete och vindruvor.

Obs: Grisar kan utveckla personliga preferenser och kan skilja sig från andra grisar. Du har många alternativ, så få inte panik om de inte gillar någon av dessa livsmedel på listan!

Grisar ska inte heller äta kött, eftersom det är det enklaste sättet för dem att bli smittade av smittsamma sjukdomar.

Läs ”Vad kan jag mata min gris?” för en omfattande manual.

2. Hur mycket vatten din mikrogris behöver

En genomsnittlig gris kan dricka 5 till 10 liter vatten per dagmen om vädret är för varmt eller om de är suggor (morsvin), överväg att ge dem mer.

Håll alltid grisarna hydrerade för att hålla dem friska och energiska!

Visste du att grisar har svårt att svettas eftersom de bara har ett fåtal svettkörtlar? På grund av detta kan de knappt justera sin kroppstemperatur!

När vädret är varmt kan det vara riskabelt för din mikrogris om de inte kan svalna. De flesta grisar har bara tillgång till lera, men din mikrogris kommer säkert att badas regelbundet.

Mikrogrisägare bör alltid prioritera sin gris kroppstemperatur eftersom de är lätt mottagliga för värmeslag och lunginflammation. De kan bli sjuka om de inte tillhör de tuffa raserna, som mikrogrisar.

3. Vilken typ av klimat en mikrogris föredrar

De flesta grisar, inklusive mikrogrisar, föredrar att trivas i svala väderförhållanden.

Det är relaterat till detaljerna ovan och mikrogrisägare bör alltid ta hänsyn till klimatet. Om vi ​​inte är försiktiga kan mikrogrisar bli sjuka bara av vädret eftersom de har svårt att anpassa sin kroppstemperatur.

Se även  Går grisar och höns överens?

Om det är tillåtet rekommenderas det att du installerar en kylfläkt eller värmesystem i din gris gård.

Om inte, finns det andra sätt att hjälpa till att modulera en mikrogris kroppstemperatur.

Att vänja dem vid att bada kommer att vara till stor hjälp och du kan också lära en mikrogris att simma. Om de gör det kommer de säkert att njuta av att simma också. Dessutom kan det vara en bra övning för att bränna fett!

Relaterad artikel(er): ”Hur kyler grisar ner sig?” , ”Gillar grisar att simma?”

4. Hur mycket utrymme mikrogrisar behöver

En gris i storleken av mikrogris bör ha tillgång till minst en till två kammare. Det är bäst att ge dem tillgång till hela huset så länge huset är svinsäkert, vilket kommer att förklaras i nummer sex.

Mikrogrisar eller bara grisar i allmänhet är nyfikna djur av naturen. De älskar frihet och föredrar att bo utomhus så mycket som möjligt.

När de är isolerade i ett litet område, instängda, kedjade eller har ett mycket begränsat område att utforska, kan de bli deprimerade, upprörda eller till och med territoriella.

De är inte så destruktiva som de flesta gör det till. Dessutom kan sådant beteende enkelt korrigeras och disciplineras. Faktum är att destruktivt beteende kan bero på för mycket isolering eller felaktigt föräldraskap.

Du kan läsa ”Hur man disciplinerar en minigris?” att fungera som din guide.

Studier visar att djur som har frihet generellt sett är friskare både vad gäller mentala och fysiska aspekter jämfört med djur som alltid är fastkedjade eller isolerade.

Mikrogrisar är fantastiska husdjur när du väl kommit igenom ”husträningsfasen”. De kommer inte att göra dig besviken!

5. Hur du underhåller din mikrogris

Mikrogrisar kommer att njuta av en mängd olika bollleksaker. De är rörelseleksaker som kommer att underhålla dem i en timme. Förutom rörliga leksaker kommer även andra föremål som är lätta, mjuka och lätta att lyfta att uppskattas av din mikrogris.

Om du lämnar din mikrogris ensam hemma är det säkert att anta att de kan bli uttråkade. Om de inte gillar att ta tupplurar eller är den typen som gillar att tappa batterierna innan de går och lägger sig, kan det hjälpa att lämna leksaker bakom sig.

Det är faktiskt inte svårt att tillhandahålla leksaker och berikningsverktyg till din mikrogris.

De är inte kräsna, låga underhåll, och de kan vara ganska lätt nöjda.

Du kan förmodligen titta på enkla DIY-videor på YouTube om hur man gör leksaker för småbarn och andra husdjur som kaniner, katter och hundar. En gris kommer att uppskatta allt.

Du kan knyta ihop ett gäng sugrör och fästa lite godsaker på dem så kommer de att ha det bra att leka med dem. Du kan också lämna dolda godsaker inom räckhåll för din mikrogris och de kan använda sin fritid för att jaga dem!

Det finns även många prisvärda leksaker i närmsta djuraffär och du kan alltid hämta dem till din gris. För säkerhetstips, se alltid till att den inte kan sväljas eller innehåller farliga material.

Mikrogrisar är nyfikna och älskar att gnugga sin nos. Du kommer alltid att se dem lura och nosa på allt eftersom de har dålig syn. De litar på sitt luktsinne. Därför kommer de att njuta av föremål som de kan lyfta eller vända med nosen.

Se även  Kan grisar ha allergier?

Det är ganska lätt att se om din gris har roligt eller är väl underhållen. De viftar på svansen när de är glada eller nöjda och ibland kan man se ett leende på läpparna.

Du kan också vara mycket uppmärksam på deras ögon. På ett sätt kan de ”lysa” annorlunda när ett djur eller till och med en person är gladare än vanligt.

6. Hur du säkrar ditt hem för att hålla mikrogrisar

Grissäkring handlar om att ta bort riskabla föremål som potentiellt kan skada din gris och att säkerställa deras övergripande säkerhet och din säkerhet.

Det är väldigt enkelt och kan göras på en dag om du inte sätter upp staket utomhus.

Täck alltid över oanvända avgaser som din gris kan nå, eftersom de kan få elektricitet om de kommer nära för att undersöka avgaserna!

Ta bort vassa föremål som kan vändas eller lyftas av din mikrogris, eftersom han av misstag kan sticka dem om du inte är försiktig.

Begränsa områden där de inte ska vara om det är smutsigt eller inte alls lämpar sig för dem.

Om ditt hus är svinsäkert behöver du inte oroa dig för att lämna ett svinhus ensamt ett tag.

7. Vilken typ av miljö är bäst för din mikrogris

Om grisar är naturligt rena måste vi hålla deras miljö ren också. Inte bara är en sjuk gris dålig för en gris, utan det kan också vara dålig för människor om de råkar bli sjuka.

Hälsan hos en mikrogris kan vara ganska känslig! Grisar är faktiskt ett av de renaste husdjuren och de föredrar att hålla sig rena så mycket som möjligt.

De håller sitt vardagsrum och toalettutrymme långt från varandra eftersom de inte gillar lukter och smutsar ner sitt vardagsrum.

De flesta grisar föredrar också vatten framför lera.

8. Hur mycket tröst din mikrogris behöver

Mikrogrisägare brukar hålla sina mikrogrisar inomhus. Men vi kommer också att förklara hur man lägger upp utomhuslivsstilen för mikrogrisar.

lInomhusgrisar bör ges ett särskilt toalettområde (med sin kattlåda), ett bra boende där de sover, bra sängkläder för att hålla dem bekväma, tillgång till deras matnings- och bevattningsstationer och en säker miljö.

Utanför grisar måste ha en säker grind som dina grisar inte kan bryta sig igenom med tvång. Mikrogrisar kan vara fantastiska flyktkonstnärer, om vi inte är försiktiga kan de fly och gå förlorade för alltid!

En gris nyfikenhet är ostoppbar. I samma ögonblick som de upptäcker att världen är större än en trädgård eller ett hus, skulle de längta efter att utforska dessa okända platser.

Ett robust staket för att hålla din mikrogris (och rovdjur ute) är viktigt för att ta hand om din gris. Rätt hölje är också nödvändigt för att hålla dem bekväma och skydda dem från väder och vind.

Att lägga till en kylare och värmare är valfritt för både inomhus och utomhus mikrogrisar, men kan vara till stor hjälp för din mikrogris.

9. När ska du ta din mikrogris till veterinären?

Hälsovård är mycket viktigt och om du vill ta hand om din mikrogris utan några bekymmer, se till att de kontrolleras minst en gång om året.

Det rekommenderas också att du steriliserar, kastrerar och vaccinerar dina mikrogrisar.

Se även  Bor med en minigris

Återigen, grisar kan vara ganska känsliga för sin hälsa, men vi kanske inte är medvetna om det eftersom grisar är bra på att stå ut med sin smärta. Tja, tål inte precis. De uttrycker det bara inte direkt.

10. Hur du tillfredsställer din Micropigs sociala behov

Att skaffa en följeslagare till din mikrogris är också ett bra alternativ för att ta hand om dem.

Ibland bestämmer sig grisuppfödare för att köpa grisar i par eftersom uppfödare råder dem att göra det.

Det är en bra rekommendation då grisar är sociala djur och det är även rasen av mikrogrisar. De skulle vilja ha en följeslagare att umgås med dagligen. De kommer inte att vara ensamma om deras ägare måste gå till jobbet eller flytta till en annan plats ett tag.

Att ha andra djurvänner kommer att avsevärt öka en mikrogris mentala stimulans. De kan vara förvånansvärt glada när de träffar en kamrat!

Till skillnad från medgrisar kommer mikrogrisar väldigt bra överens med andra djur som katter.

Om du vill veta mer om vänskap mellan grisar och katter, läs vår artikel om det här.

Relaterade frågor

  • Kan mikrogrisar äta bananer?

Ja, grisar kan äta bananer. Några av dem kommer till och med att älska det. Experter rekommenderar att ägare övervakar en gris när de matar bananer eftersom de potentiellt kan kvävas av dem eller kvävas på huden om de räcker med skinnet på.

Bananer är ett hälsosamt val, liksom vissa andra frukter för grisar, och de kan hjälpa till att upprätthålla en balanserad kost för grisar.

Om du matar bananer till din gris rekommenderas det att du äter den i skivor och inte hel eftersom de kan försöka svälja den hel och leda till kvävning.

Matkvävning kan vara dödlig för djur som grisar då de har en komplex byggnad och kan ha svårt att återhämta sig från kvävningen, det kan leda till döden om det blir värre!

Bananen ska vara färsk, mogen och redo att ätas. Ibland gillar vissa grisar kokta bananer.

  • Blir grisar deprimerade?

Ja, grisar kan vara deprimerade och kan vara ett av de mest älskvärda djur du någonsin kan träffa.

De kan sörja så mycket att de gråter riktiga tårar! De kommer också att minnas år av förbittring och tacksamhet. De kan vara förkrossade i flera år tills en ny följeslagare kan hjälpa dem att läka eller återhämta sig, om det fortfarande är möjligt.

Depression hos grisar är faktiskt inte ovanligt och kan inträffa när som helst. Anledningen till detta är det faktum att grisar är väldigt sociala och intelligenta djur, liknande människor.

Deras nivå av intelligens gör att de kan känna negativa och positiva känslor, till skillnad från andra djur som inte kan förstå grundläggande känslor.

Läs om: ”Pig Depression” för mer.

  • Har mikrogrisar böjda svansar?

Mikrogrisar har ofta korta, raka svansar, men de kan också krulla sig. Det finns ingen riktig förklaring till varför grisar rullar svansen, men det finns många teorier om varför de gör det.

Det enda kända syftet med en gris svans är att stöta bort insekter som flugor. Det är för att nå de områden som deras ben och mun inte kan nå.

Undrar varför grisar har krulliga svansar? Vi har en artikel om det för dig här.