10 subtila tecken på att din katt är frustrerad

När en katt är arg brukar du veta det. Dessa morrar, väsningar och svep kan vara ganska skrämmande!

Men det finns andra, mindre uppenbara sätt för din katt att utöva sina känslor. Liksom människor kan katter bli frustrerade om de inte har kontroll över en situation eller om de inte har tillgång till något de vill ha.

Tecken på kattfrustration kan vara subtila och lätta att missa om du inte vet vad du letar efter. Låt oss ta en närmare titt på några av dessa tecken och hur man snabbt känner igen dem för att förhindra att din katts känslor eskalerar.

Snabb överblick

01

Katter kan bli frustrerade om de känner sig utom kontroll över en situation, eller om de inte har tillgång till sina resurser.

02

Tecken på frustration hos katter är ofta subtila och kan vara svåra att upptäcka.

03

Tecken på en frustrerad katt inkluderar svansviftande, överdriven vokalisering, att undvika dig och olämplig urinering.

Varför är min katt frustrerad?

Katter kan bli frustrerade av olika anledningar. Några av de vanligaste är följande.

Hur kan jag hjälpa min katts frustration?

I hushåll med flera katter, tillhandahåll massor av skålar, kattlådor, sängar och andra resurser.

Nu när du känner till tecknen på kattfrustration och vad några av orsakerna kan vara, måste du lära dig hur du kan hjälpa din katts frustration:

  • Se till att de har tillgång till sina resurser när de behöver dem, inklusive mat- och vattenskålar, kattlådor och sängar.
  • Spendera tid varje dag på att interagera och leka med din katt.
  • Erbjud stimulering för din katt, som leksaker och matpussel, särskilt om du är borta från hemmet under långa perioder eller om din katt inte har tillgång till utomhus.
  • När det är möjligt, upprätta en rutin för din katt, som att mata dem vid ungefär samma tid varje dag.
  • Lär dig förstå kattens kroppsspråk och ansiktsuttryck och kommunicera på din katts villkor. Tvinga inte fram interaktion om din katt inte är på humör eller verkar vilja lämnas ensam.

Frustration hos katter: sista tankar

Ju mer inställd du är på din katts humör, desto bättre kan du hjälpa dem.

Katter kan bli frustrerade av olika anledningar och ofta är tecknen mycket subtila. Genom att lära dig känna igen tecknen på en frustrerad katt kan du lindra din katts frustration genom att lösa problemet. Åtminstone kan det hjälpa dig att lära dig när du ska lämna din katt ensam och förhindra att hans humör eskalerar till ilska.

Läs också: Hur väljer katter sin favoritperson?

Vanliga frågor

Hur kan du se om en katt är olycklig?

Ibland kan en katt göra det klart att de är olyckliga genom att huka sig lågt till marken, morra, väsande och svepa mot alla som kommer för nära. Ibland är tecknen på en olycklig katt mer subtila och inkluderar saker som kisade ögon, en vinglig svans och undvikande av människor och andra djur.

Hur vet man om en katt är upprörd?

En upprörd katt kan verka väldigt pigg och spänd. En upprörd kattsvans svänger eller piskar från sida till sida och katten kan göra plötsliga rörelser.

Hur lugnar man ner en frustrerad katt?

Det bästa sättet att lugna en frustrerad katt är att lämna dem ifred för att lugna ner sig och ta bort källan till frustration om möjligt. Detta kan innefatta att ge dem tillgång till ett visst rum, låsa upp kattluckan eller låta dem fly från ett bullrigt rum.

Se även  Hur säger katter att de är ledsna?