10 tecken på att din katt är besatt av dig

Undrar du om din kärlek och tillbedjan för din katt är obesvarad? Känner du att du delar ut tillgivenhet vänster höger och mitten och inte får något tillbaka? Var inte rädd! Den här artikeln tar en närmare titt på de många sätt som våra katter i hemlighet låter oss veta att de är lika besatta av oss som vi är av dem. Stanna hos oss för mer information.

Kattdjur är notoriskt svåra att läsa. Det finns ett vanligt talesätt att ”hundar har ägare och katter har slavar”. Detta är helt orättvist mot katter, de kan hantera saker väldigt annorlunda än sina hundar, men de visar verkligen kärlek och tillgivenhet på sitt eget bedårande sätt.

Alla husdjur har olika sätt att låta oss veta hur de känner. Förhoppningsvis när du har läst den här artikeln kommer du att vara ett proffs på att förstå kattbeteende och känna dig säker på att de subtila saker som din katt gör runt huset alla är små ledtrådar om att du verkligen är deras favoritmänniska.

Låt oss utforska orsakerna!

Slutsats

Det är tröstande att veta att det finns många olika sätt som katter visar oss hur de mår, ingen katt är den andra lik.

Katter är mycket komplexa djur. Deras sociala interaktioner med oss ​​är ibland svåra att tolka och kan förvirra oss. Det är tröstande att veta att det finns många olika sätt som katter visar oss hur de mår, ingen katt är den andra lik.

Det viktigaste att komma ihåg är att en älskad katt i en trygg och säker relation är glad och nöjd, så fortsätt så!

Se även  150 bästa blommiga kattnamn som passar alla katter

Läs också: 5 sätt att bygga ett starkare band med din katt

Vanliga frågor

Är katter besatta av en person?

Katter väljer vanligtvis en favoritmänniska i sitt hushåll som de märker som sin egen person. Det är oftast den person som lägger mest kraft på dem som de väljer. Vem till exempel matar dem regelbundet eller ger den bästa magmassagen!

Kan katter se att du älskar dem?

Katter förstår tillgivenhet precis som andra däggdjur. De har många speciella sätt att visa oss hur mycket vi betyder för dem. De är också väldigt duktiga på att känna igen när känslan är ömsesidig, så att överösa din katt med kärlek har inte gått obemärkt förbi.

Varför vill min katt sitta på mig hela tiden?

Om din katt vill parkera sin rumpa med dig hela tiden, finns det inget att oroa sig för (förutom katthår!) Om de längtar efter fysisk kontakt hela tiden, beror det oftast på att de trivs med ditt sällskap och letar efter en godis. och lite tillgivenhet och uppmärksamhet.

Varför är min katt så tillgiven mot mig?

Katter kan vara tillgivna av många anledningar, vissa bra, andra inte så bra. Om det sker en plötslig förändring i deras beteende kan det vara något som stör dem eller en stressfaktor i deras omgivning.

Det kan vara saker som en ny familjemedlem, hälsoproblem, separationsångest eller till och med tristess. Det är bäst att först ta reda på den bakomliggande orsaken till det klängiga beteendet innan du försöker fixa det. Om du är orolig för din katt, sök råd från din veterinär som första kontaktpunkt.

Se även  Kan katter känna dåligt väder?