10 viktiga frågor att ställa innan man adopterar en ny katt

vad du behöver veta innan du anammar en kattegenskap

Att adoptera en katt, kattunge eller annat husdjur är ett livslångt engagemang, så det är viktigt att göra dina läxor. Alltför många människor tror att katter är engångsprodukter; därav populationerna av gemenskapskatter och fullständiga härbärgen. Att ställa dig själv följande 10 frågor hjälper dig att fatta ett klokt beslut.

Ytterligare tips

Om du bestämmer dig för att adoptera en katt, här är några tips som hjälper dig att välkomna din nya vän till ditt hem:

Prata med dem och använd deras namn.

Det kanske låter banalt, men säg att de är trygga, älskade och vackra. De kommer att vänja sig vid ljudet av din röst och du kommer att se reaktioner som spinnande, knådande, ögonkyssar.

Schemalägg speltid.

Metspö leksaker är alltid populära, kattmynta plyschleksaker, crinkle bollar, våren. Varje katt utvecklar sina preferenser.

Mata den bästa maten du har råd med.

Det är den bästa investeringen du kan göra för att säkerställa din katts hälsa. Det finns en överväldigande mängd information på internet, men jag har gett en del bra Kattmatkällor här.

De bästa alternativen är en mängd olika högkvalitativa konserver (en variation förhindrar krångel eller brister i ett enda märke), en färdig att äta rå diet eller hemlagad, matad tre eller fyra gånger om dagen i tidsinställda matningar. (Kattungar bör naturligtvis matas oftare.) Torrfoder är trots sin popularitet kontroversiell; det nämns ofta som att det bidrar till fetma, diabetes och urinvägsproblem.

De flesta katter faller lätt in i ett foderschema och kommer att hålla sig till det! Och enligt kattbeteendeisten Jackson Galaxy är katter byggda för att jaga, fånga, döda och äta, så tänk på det när du planerar lektid och matningstid för din katt.

Se även  Ny kattägares checklista

Vanliga frågor

Ska jag skaffa en eller två katter?

Ett bundet par är en bra idé om du är ute hela dagen. Katter tycker vanligtvis om att ha en sällskap, men kom ihåg att vissa kanske föredrar att vara en ”enda” katt.

Vad ska jag mata min katt?

Mata den bästa kvalitetsmaten du har råd med. En mängd olika livsmedel undviker krångel och eventuella brister eller problem som kan finnas i ett enda märke.

Hur ofta ska jag mata min katt?

Morgon, kväll och innan du somnar; en måltid innan du går och lägger dig hjälper till att förhindra att du vaknar tidigt. Kattungar bör få en extra måltid eller två under de första månaderna eftersom de växer snabbt.

När ska jag ta min katt till veterinären?

Boka ett spabesök när du först skaffar din katt. Om din katt visar tecken på sjukdom, ta henne till veterinären innan hon blir allvarligt sjuk. Att köpa en husdjursförsäkring hjälper till att täcka stora utgifter.