11 vanliga misstag vid kaninbindning att undvika

Att binda kaniner är aldrig en lätt upplevelse. Kaninerna har alltid ett sätt att komplicera processen innan de slutligen bestämmer sig för att komma överens. Den komplicerade bindningsprocessen gör att det finns många sätt som vi som medlare kan göra misstag på vägen. Från att ha missordnat sitt utrymme till att misstolka kaninens kroppsspråk, vi kan oavsiktligt få bindningsprocessen att ta dubbelt så lång tid som den behöver.

Själv har jag gjort många misstag när jag har knutit kaniner. Känn dig inte skyldig om du också har det. Istället kan vi ta oss tid att lära av varandra för att göra det lättare för nästa person att knyta an till kaniner. Jag hoppas att du kan lära dig av mina misstag så att du lättare kan hjälpa dina kaniner att bli bästa vänner.

För mer information om kaninbindningstekniker, besök min bindningsguide.

Viktigt: Som Amazon Associate och som Associate för andra företag tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

1. Börja bindningssessioner för tidigt

Även om du är sugen på att komma igång med att binda ihop dina två kaniner så fort du tar hem din nya kanin, är detta ofta ett misstag som kan leda till ytterligare stress för dina kaniner.

När du först tar hem din andra kanin har jag lärt mig att det är bäst att vänta några dagar eller till och med en vecka innan du börjar bindningssessioner. Detta kommer att ge din nya kanin lite tid att vänja sig vid sin nya miljö och att stressa ner lite. Det ger också de två kaninerna lite tid att vänja sig vid den andras doft.

Under denna tid, håll kaninerna åtskilda, men låt dem interagera genom stängerna. Du kanske vill sätta ”nässkydd” längs sidorna av dina kaniner så att de inte biter varandras näsor om de blir aggressiva. Jag använde några av dessa nätkuber (hittas på Amazon). Jag knöt ihop rutorna för att skapa en barriär runt staketportarna. På så sätt kunde mina kaniner kommunicera lättare genom stängslen utan att riskera att skada varandra.

2. Börjar vid fel tid på dagen

Tiden du börjar dina första bindningssessioner kan vara mycket viktig för att hjälpa dina kaniner att göra ett bra första intryck. Om du först sätter ihop dem i deras neutrala område på morgonen eller kvällen, när kaninerna är som mest aktiva, är det mer sannolikt att de blir irriterade och agerar aggressivt.

Istället är det bäst att göra de första sessionerna med dina kaniner mitt på eftermiddagen. Även om det inte är någon garanti för att dina kaniner kommer att ha en bra första session tillsammans, är detta ofta en sömnig tid på dagen för kaniner. De är mer benägna att vilja slå sig ner och somna om. Detta kan i sin tur leda till att dina kaniner litar mer på varandra från början. De måste ha lite tillit till den andra kaninen om de är villiga att somna med varandra.

Naturligtvis, innan de är helt fästa, vill du se till att de har erfarenhet av varandra under alla tider på dygnet. Du vill veta hur de interagerar med varandra när de har mer energi. Att ha de första sessionerna på eftermiddagen kommer att få en bra start på din kanins relation.

Se även  Kan kaniner gå upp och ner för trappor?

3. Utrymmet är inte tillräckligt neutralt

När du väljer ett område att använda som ett neutralt bindningsområde, var noga med att se till att området är tillräckligt neutralt för att dina kaniner inte kommer att känna äganderätt till området. Detta betyder också att det inte finns något i det neutrala utrymmet som kan lukta som någon av kaninerna.

Jag gjorde det här misstaget när jag glömde att redogöra för lukten på handdukar i badrummet när jag började knyta mina kaniner. Före användning hölls handdukarna i ett rum nära min första kanins hus, så de måste ha fått badrummet att lukta som henne. På grund av detta gick den första sessionen dåligt, då min första kanin blev territoriell och aggressiv mot den nya kaninen.

Detta är ofta mer ett problem för honkaniner, som är mer territoriella. Även om det alltid är bra att vidta försiktighetsåtgärder, kan du vanligtvis komma undan med mycket mer om du tar med en andra kanin till en kaninhane.

4. Planerar inte i förväg med tillräckliga förnödenheter

Det finns många ytterligare uppsättningar av tillbehör du behöver för kaninbindning. Du behöver en uppsättning tillbehör för att sätta upp varje kaninhägn, Och du behöver också två uppsättningar förnödenheter för det neutrala området. Det betyder att du bör ha flera ex-häckar, kattlådor, matskålar, gömställen och leksaksset tillgängliga för dina kaniner och deras bindningsplatser.

Om du inte planerar och beställer dessa tillbehör innan du börjar bindningsprocessen, kan det sluta med att du får betala en hel del extra fraktkostnader om du försöker få leveranserna över natten.

5. Försöker multitaska

Kaninernas beteende runt varandra kan gå från noll till hundra mycket snabbt. Ena minuten slappar kaninerna och ligger ner, nästa attackerar de varandra. Detta innebär att ett ögonblick av distraktion från dig betyder att du inte kan ingripa i tid för att undvika ett kaninslagsmål.

Hur mycket du än skulle vilja använda den här tiden för att binda kaniner till multitask och få lite arbete gjort, är det mycket säkrare att hålla ett öga på dina kaniner. Detta gäller särskilt under de tidiga stadierna av bindning. När dina kaniner fortfarande mäter varandra och vänjer sig vid varandra är det mer troligt att en av dem plötsligt blir aggressiv.

När du går in i de senare stadierna av kaninbindning, när dina kaniner tillbringar många timmar varje dag tillsammans, kommer du naturligtvis att känna dig mer säker på din kanins relation. Du vill fortfarande hålla ett öga på dina kaniner och aldrig lämna dem utan uppsikt, men när du vinner detta förtroende är det okej att hitta andra uppgifter att göra samtidigt.

6. Att engagera sig för ofta

Hur svårt det än är att se, måste du låta dina kaniner bearbeta sin relation. Självklart är det viktigt att vara en medlare och ingripa när dina kaniner beter sig aggressivt, men många beteenden gör det inte. Faktiskt aggressiva, även om de verkar vara det. Under dessa tider måste du ta ett steg tillbaka och låta dina kaniner bearbeta sin relation.

Några av de beteenden som kan verka aggressiva, även om de inte är det, är:

  • Jagar: Detta är det mest förvirrande beteendet att se eftersom det ser ut som att en kanin försöker attackera en annan. I verkligheten är detta bara ett sätt som kaninen försöker hävda dominans. Om den andra kaninen springer iväg och inte vänder sig för att slå tillbaka, kommer de att acceptera den andra som den översta bullen. Om jakten varar längre än 30 sekunder är det dags att bryta upp dem. Ju längre jakten pågår, desto mer sannolikt kommer den andra kaninen att ändra sig och slå tillbaka.
  • knulla: Puckel är ett annat dominerande beteende mellan kaniner, och det kan till och med hända mellan kaniner av samma kön. Som att jaga kan du låta detta hända i 30 sekunder innan du bryter upp det för att undvika att frustrera bottenkaninen.
  • Bita/skalning: En del bitande och pälsdrag är att vänta då kaninerna lär sig att kommunicera med varandra. Så länge detta beteende är ovanligt och en kanin inte aggressivt försöker bita en annan kanin, är det inget att oroa sig för.
Se även  Är kaninförsäkringen värd det?

7. Inte tillräckligt med positiv förstärkning

Å andra sidan, om dina kaniner visar mycket aggressivt beteende mot varandra eller om en kanin verkar skräckslagen och rädd runt den andra kanin, kan det hjälpa till att förbättra relationen genom att gå in för att ge dina kaniner positiv förstärkning. sida. Gör detta genom att placera dina kaniner sida vid sida eller nos mot nos (på golvet eller i en behållare/korg) och klappa dem sida vid sida i 10 minuter. Detta kommer att ge dina kaniner den sköna känslan av att bli klappade medan de är tillsammans och luktar på varandra.

När jag band ihop mina två kaniner var den ena (Nalle) livrädd för den andra på grund av tidigt aggressivt beteende. Eftersom den andra kaninen inte längre agerade aggressivt, var jag tvungen att övertyga Teddy Bear om att hon var en vän och säker att vara i närheten av.

Det som hjälpte mest var att spendera en timme med mina kaniner och bara klappa dem sida vid sida. Varje gång den ena närmade sig den andra strök jag dem sida vid sida i en minut. Sedan tog jag bort mina händer, lät dem separera och upprepade när den ena närmade sig den andra igen. Detta hjälpte Teddy Bear att känna att varje gång de var nära, skulle han bli belönad. Det hjälpte honom framgångsrikt att övervinna sin rädsla för den andra kaninen.

8. Att inte ta hänsyn till kaninens livsstil

Innan jag började binda, hade min husdjurskanin en frigående livsstil. Hon var van vid att ha så mycket tid som hon ville varje dag för att leka och utforska i en enorm mängd utrymme. Problemet med traditionella bindningstekniker är att de inte tar hänsyn till en fri livsstil. Eftersom fritt strövande kaniner blir allt vanligare nuförtiden, kan detta leda till problem för många när de försöker hitta en vän till sin kanin.

Om du inte tar hänsyn till denna livsstil kommer din kanin sannolikt att bli frustrerad över det begränsade utrymmet de har under bindningsprocessen. Utan att modifiera bindningstekniken du använder, kommer din frigående kanin sannolikt att ta bort sin frustration på din nya kanin.

Jag skrev en hel artikel om processen jag använde för att binda min lösa kanin efter att traditionella tekniker misslyckats. Den viktigaste läxan jag lärde mig var att se till att du ökar utrymmet eftersom dina kaniner spenderar mer tid tillsammans. Detta kommer att bidra till att båda kaninerna fortfarande kan ha en trevlig upplevelse med den andra kaninen. För om kaninerna inte kan vara lyckliga tillsammans kommer de inte att binda sig snabbt.

Se även  5 steg för att lugna en orolig kanin

9. Rengör inte tillräckligt noggrant

När det är dags att återvända din kanin till sitt utrymme för evigt tillsammans, vill du inte göra ett halvhjärtat jobb med att städa. Kaniner gör anspråk på sitt revir och känner igen sin omgivning till stor del genom lukten. Det betyder att för att framgångsrikt kunna integrera dina kaniner i deras hem, måste du rensa bort alla lukter de kan ha lämnat efter sig.

För att rengöra din kanins område rekommenderar jag att du använder en vinägerlösning. Tillsätt 1 kopp vinäger och 1 kopp vatten i en tom sprayflaska och skaka för att kombinera. Vinäger gör ett utmärkt jobb med att bli av med all lukt i ett område.

Använd denna vinägerlösning för att noggrant rengöra din kanins hölje och träningsområde. Det innebär att rengöra golv, stängsel, möbler och andra föremål i området. Ta dig tid att vara så noggrann som möjligt för att förhindra att dina kaniner blir territoriella när de sätts ihop igen.

10. Att vara oförberedd på motgångar

Att binda kaniner är aldrig en rak linje av framsteg. Ena dagen kommer de att bry sig om och älska varandra, och nästa dag kan det uppstå ett bråk. Hur frustrerande och stressande det än är, är det viktigt att komma ihåg att detta är normalt och förväntat. Det är därför det är viktigt att fortsätta hålla uppsikt över dina kaniner, även om de verkar må bra. Man vill kunna ingripa om det börjar gå söderut.

Precis som i alla relationer har kaniner ibland bråk och meningsskiljaktigheter. Allt eftersom tiden går kommer de att bli bättre på att kommunicera och eventuella utbrott blir allt mindre frekventa. Var mentalt förberedd för den känslomässiga berg-och-dalbanan. Bara för att dina kaniner har en dålig dag betyder det inte att du gör något fel eller att saker aldrig kommer att fungera. Håll ut och så småningom blir dina kaniner bra.

11. Rusa kaninerna

Det största misstaget du kan göra är att bli otålig med dina kaniner och försöka påskynda processen. Om du går vidare för snabbt eller försöker få ihop dina kaniner när de inte är redo, kan du lätt sluta med två olyckliga, kämpande kaniner.

Det bästa rådet jag fick när jag binder ihop mina kaniner var att hålla fast vid det som fungerar. När du har hittat ett bindningsscenario som fungerar för dina kaniner, där de kommer överens och visar positiva tecken med varandra, håll dig till det längre än du tror att du behöver.
För mig innebar detta att jag skulle hålla ihop mina kaniner på heltid i deras neutrala territorium i en hel vecka innan de lämnades tillbaka till kaninrummet. Eftersom de äntligen kom överens och jag inte ville riskera något mer territoriellt beteende, sov jag på soffan och lät dem stanna där de var. Även om detta kan ha varit mer än nödvändigt, det är bättre att gå långsamt och ta mer tid än nödvändigt än att vara otålig och rusa på dina kaniner.