12 bästa sätten att skämma bort din hund

Att ta sig tid att duscha dig själv med öm, kärleksfull omsorg kan vara ett välkommet avbrott från din dagliga rutin. Din hund kommer också att uppskatta lite extra uppmärksamhet och bortskämd. Men vilka är de bästa sätten att skämma bort din hund?

De bästa sätten att skämma bort din hund är något så enkelt som att spendera extra minuter tillsammans. Ta med dem på lekträffar, spendera tid på stranden och besök spaet. Du kan också göra något personligt som en hundmassage, hemlagade snacks och DIY-leksaker.

Det finns många sätt att skämma bort en hund, och den här artikeln lyfter fram de 12 bästa. Fortsätt läsa för att upptäcka de bästa för din hund.

Kvalitet doggy time

Våra hundar frågar inte mycket av oss; en rygggnidning och slarviga kyssar och de kommer att älska dig för livet. Men när livet händer kanske du inte glömmer att spendera så mycket tid med din lurviga vän.

Ett praktiskt tips för att registrera utgifter Kvalitetstid med ditt husdjur är att motstå lusten att lägga sig i soffan när du kommer hem från jobbet. Böj dig istället ner till din hunds nivå och ge den goe pojken en rygggnidning. Du kommer att se honom reagera omedelbart på den extra uppmärksamheten med förtjusande uppvisningar av tillgivenhet.

Du kan överväga att vara värd för en filmkväll med din hund. Ta några snacks, välj en film och du är redo för din filmdejt. Överväg att ha din hund uppkrupen i ditt knä; han kommer att uppskatta hudkontakten.

Om du arbetar hemifrån kan det vara allt du behöver att skapa en arbetsplats för hundar i kvarteret för att spendera mer tid tillsammans. Medan du arbetar arbetar din hund med sina ben bredvid dig. När du tar en paus, glöm inte att ge den goe pojken en rygggnidning och kyssar.

Här är de saker du bör placera i din hunds arbetsplats:

 • Kuddar eller en hundsäng
 • Bekväm filt
 • Ben
 • Leksaker
 • Godsaker
 • Vatten

Hundmassage

Du behöver ingen professionell utbildning för att ge din hund en massage. Gnid hårt men försiktigt över ett litet område. Var uppmärksam på din hunds reaktion under massagen. Du vet att dina hundar njuter av massagen så fort du ser de slutna ögonen och den avslappnade hållningen. Ditt husdjur kommer att kommunicera med dig genom kroppsspråk om du gnuggar för hårt, så var noga uppmärksam.

Din hund kan få en viss grad av det smärtlindring av en bra massage. Om du fortfarande inte förstår hur du ska ge din hund en massage kan du använda en av de olika hundmassagehandledningarna på internet.

Spela dejter med din hund

Vem älskar inte tid med vänner? Planera en dejt med vänner och låt dem ta med sina husdjur för en trevlig stund. Ge leksaker och godsaker till dejten. Det skulle vara en bra idé om du och dina vänner går med hundarna i deras lekar.

Du kanske vill schemalägga spelen. Roliga spel att spela med din hund och gäster inkluderar:

 • Frisbee
 • Dragkamp
 • Jagar bubblor
 • Kurragömma

Koppla av med en kall flaska öl

Öppna en kall flaska hundöl till din lurviga vän, så kommer han att älska det. Hundöl är en alkoholfri dryck som finns i en mängd olika köttsmaker. Ölet kan också innehålla viktiga vitaminer som din hund behöver för friska ben och tänder.

Ge inte dina hundar människoöl eller andra alkoholhaltiga drycker. Det är giftigt och kan orsaka gastrointestinala störningar, koma och dödsfall. Om du inte har en hundöl kan du istället använda ditt husdjurs favoritdryck.

Strandtid med din hund

Om din hund gillar att simma är en dag på stranden en njutning. Han kommer att umgås med nya och gamla vänner, ha en lång räckvidd att springa och havet att simma och svalka sig i. Det kan också vara en sammankopplande upplevelse för dig. Gå med i det roliga. Din hund kommer att älska att ha din uppmärksamhet.

Se även  Hur lär mammakatter sina kattungar? – 7 viktiga färdigheter

Stranden kan också vara en trevlig plats för en picknick. Du kanske vill bjuda in några vänner och deras hundar till picknicken. Det blir kul.

DIY hundleksaker

Uttryck din kärlek till människans bästa vän med leksaker du gjort själv. Hundleksaker kräver vanligtvis bara ett fåtal hushållsartiklar att tillverka och mycket liten skicklighet. När du har gjort en ny leksak, prova den med ditt husdjur genom att delta i spel. Jag ska nu berätta hur man gör en.

Materialen för att tillverka denna leksak är:

 • Gammalt tyg
 • Gamla strumpor
 • Plastflaska
 • Rep
 • Tennis boll

Så här gör du en leksaksstrumpa:

 1. Klipp upp tåsidan av strumpan.
 2. Sätt en vattenflaska i strumpan.
 3. Knyt ändarna på strumpan och leksaken är klar.

Så här gör du en hundleksak i jeans:

 1. Hitta ett par gamla jeans och slit ut ett av benen.
 2. Knyt flera knutar på tyget och leksaken är redo att tuggas.

Tennisbollleksaken är utmärkt för att spela dragkamp med ditt husdjur. Så här gör du en tennisbollleksak:

 1. Skär eller borra ett hål i en tennisboll.
 2. Trä ett rep eller ett flätat tyg genom hålet.
 3. Knyt ändarna för att hålla bollen på plats.
 4. Lägg till extra knappar som din hund kan tugga på och leksaken är klar att ta på.

Du kan slänga den flätade leksaken för din hund att hämta. Den är tvättbar och lätt att göra. Så här gör du en flätad T-shirt:

 1. Skär en gammal T-shirt i remsor.
 2. Knyt ihop remsorna till en knut i ena änden.
 3. Fläta hela tygets längd.
 4. Knyt en knut i andra änden och leksaken är redo att kastas.

Hemlagade Snacks

Du behöver inte oroa dig för tillsatser och konserveringsmedel när du själv gör godsakerna till din hund. Även om din hund kan njuta av detta mellanmål, kanske du vill sätta en gräns. Godis måste bildar 10% eller mindre av din hunds dagliga kost. Jag ska dela med mig av receptet på min hunds favorit hemmagjorda mellanmål.

Jordnötssmör hundkex

Jordnötssmör är utmärkt för hundar eftersom det är späckat med vitaminer. Du kanske vill se till att jordnötssmöret du använder i det här receptet inte innehåller jordnötssmör xylitol. Xylitol är en sockeralkoholersättning som är giftig för hundar.

Ingredienser:

 • 2 ½ dl mjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 kopp naturligt jordnötssmör (ingen xylitol)
 • 1 kopp vatten
 • 2 matskedar honung
 • Ett ägg

Instruktioner:

 1. Värm ugnen till 350°F.
 2. Blanda mjöl, bakpulver, jordnötssmör, vatten, honung och ägg i en stor skål och rör om. Du får en fast och kladdig deg.
 3. Kavla ut degen på mjölad arbetsyta och skär ut fina former.
 4. Grädda i 20 minuter tills de är gyllenbruna.
 5. Förvara i en lufttät behållare.

Du kanske vill titta på internet efter andra roliga hemlagade godisrecept att prova. När du följer recept, se till att de inte innehåller ingredienser som är det giftigt för hundar.

Doggy Spa Day

En spadag är ett utmärkt sätt att få din hund bortskämd och omhändertagen av proffs. Du kanske vill passa på att få spabehandlingar också. Ditt husdjur kommer att få en massage, ett avkopplande bad, en pawdicure och lite grooming.

Om du har en budget kan du ge din hund en utmärkt spabehandling hemma, och det kan vara ett bra sätt att knyta an till din lurviga vän. Du behöver ingen utbildning.

Hur man gör ett DIY-spa för din hund

 1. Börja med lite träning. Spela några utomhusspel som din hund älskar.
 2. Hundmassage. Massera hans huvud och axel för att lindra spänningar.
 3. pawdicure. Klipp din hunds naglar, men var noga med att inte skära igenom livet som finns i naglarna. Lägg till ett fint lager nagellack för att lysa upp hans tassar.
 4. Ge ett varmt bad. Även om inte alla hundar tycker om vatten, kan ett varmt bad vara avkopplande för dem som gör det. Om din hund inte känner för att bli blöt, gör det snabbt. Lägg till massage och avslappnande balsam till badet och din hund kommer att älska det.
 5. Borsta försiktigt hans päls. Borsta försiktigt hans päls med en mjuk borste med långsamma drag.
 6. Njut av något gott. Dela lite snacks och godsaker för att markera slutet på spadagen.
Se även  Min katt kan inte jama, utan bara gnisslar - varför? [6 Top Reasons]

Ny hundsäng

Vet du hur du känner när du får nya lakan? Ja, din hund kanske också gillar det.

Överväg att skämma bort din hund genom att skaffa en ny säng eller nya lakan. Du kanske vill kolla in butiker runt dig och online innan du gör ditt val.

Du kan överväga dessa faktorer för att göra rätt val för ditt husdjur:

 • Välj en säng som är tillräckligt stor för din hund. Mät din hund från nos till svansbas för att få rätt storlek.
 • Välj en bekväm sängform. Formen på sängen du väljer beror på vad din hund föredrar. Du kanske vill ge din hund alternativ.
 • Välj en unik säng för din hunds specifika behov. Om du har en äldre hund, överväg att investera i memory foam eller ortopediska madrasser för att lindra värk och smärta.
 • Köp en säng till varje hund. Du kan behöva en säng för varje hund för att undvika konkurrens. Om dina hundar gillar att mysa intill varandra är en stor säng som de kan passa in i ett bra komplement.

Att göra en DIY-hundsäng är ett utmärkt alternativ om du har en stram budget. Du kan använda gamla lakan för att sy tyg. Vissa sömnadsfärdigheter skulle vara idealiska, men du behöver inte vara en expert sömmerska för att göra en hundsäng.

Hur man gör en hundsäng själv

Du skulle vilja ha följande verktyg:

 • Symaskin
 • Damm
 • Måttband
 • Ett par saxar
 • Dragsko
 • Kuddfyllning

Följ dessa steg-för-steg-instruktioner:

 1. Vik tyget på mitten två gånger.
 2. Mät upp en bekväm längd med ditt måttband. Proffstips, mät din hund liggande från nos till svansbas och lägg till några tum.
 3. Markera punkten som ska skäras.
 4. Vik ut materialet för att avslöja ett runt tyg. Gör detta en andra gång för att göra en omgång tyg till.
 5. Placera båda tygerna mitt emot varandra, sy runt kanterna på cirkeln men lämna kvar 15 cm.
 6. Vänd på tyget för att dölja de råa kanterna.
 7. Sy en cirkel ca 3 cm från kanten.
 8. Lägg till en andra stygn ca 26 cm från kanten.
 9. Fyll sängen med kuddfyllning.
 10. Trä draglinan genom den yttre tunneln på sängen.
 11. Stäng hålet.
 12. Grattis, din hund har bäddat en ny säng med kärlek.

Du kanske vill kolla in den här YouTube-videon med Ninas idéer för en enkel handledning om hur man gör en hundsäng.

husdjurssemester

Om du känner dig otroligt generös, överväg att skicka din hund till ett djurhotell när du är utanför stan. Dessa lyxanläggningar kan också ge din hund en bekväm plats att vistas på under en kortare tid, till exempel när du är på jobbet. Du kan också överväga att köpa ett spa och skötseltjänster.

På ett djurhotell kan ditt husdjur leka och ha kul med andra vänner. Eller vad sägs om din semester med din hund? Se dig omkring efter hotell som tillhandahåller tjänster för människor och deras husdjur. Nu kan ni båda dra nytta av en lyxmeny, spadag och grooming-tjänster.

Gå på en promenad

En promenad är en fantastisk utomhusaktivitet för din hund och räknas som en njutning. Om ditt husdjur gillar att utforska nya platser, överväg att ta en ny väg. Din hund kan dra nytta av möjligheten att utforska ett nytt område, nya dofter och eventuellt nya vänner.

Överväg att inkludera en 30 minuters till 2 timmars promenad med din hund i din dagliga rutin. När ditt husdjur är redo, försök att gå tillsammans. Men du kanske vill vara noga med att inte överväldiga ditt husdjur under vandringen. Om du har en äldre hund, kolla efter tecken på obehag, värk och smärta under promenaden.

Se även  Allt du behöver veta om att träna din hund

Ta med lite förnödenheter, såsom vatten och godsaker, för att hålla ditt husdjur hydrerat och bekvämt på denna promenad. Du kan också ta med en hundbajspåse och ett extra koppel eller hundhalsband.

Frysta godsaker en varm dag

Det finns inget som en sval njutning en varm sommareftermiddag för att hålla din hund sval och återfuktad. Hundar reglerar sin kroppsvärme genom att flämta. Luften rör sig snabbt om tungan, vilket får vätska att avdunsta och effektivt kyler kroppen. Till skillnad från vissa onlinemeddelanden ger du din lurviga vän ett cool behandling är säker och hjälper till att påskynda denna process.

Dessa frysta godsaker är säkra för din hund, men du kan behöva vara noggrann uppmärksam om din hund har en tendens att andas in mat eller har problem med struphuvudet för att undvika kvävning. Överväg att göra mindre godsaker eller krossa dem om de större storlekarna utgör en kvävningsrisk för din hund.

Din hund kan äta några av dessa godsaker direkt ur kylen, men andra kan bara ta några steg för att förbereda sig till valpar.

Föremål din hund kan njuta av direkt från kylen inkluderar:

 • Frysta sardiner
 • Fryst buljong
 • Fryst barnmat
 • Fryst yoghurt
 • Fryst ost

Elever

Dessa är som popsicles, men gjorda med ingredienser som dina hundar kommer att älska. Vissa kan kräva att du blandar och fryser in några av din hunds favoritmat eller snacks. Jag ska dela med mig av några recept på min valps favoritpussar

Nötköttsvalpar

Du kan bara använda tre ingredienser för att göra denna välsmakande goding.

Ingredienser:

 • 1 dl vanlig yoghurt
 • ½ dl nötbuljong
 • Nötkött godsaker

Instruktioner:

 1. Vispa yoghurten och köttbuljongen noggrant i en skål.
 2. Häll upp blandningen i små koppar och frys in delvis.
 3. Ta bort den delvis frusna pupsikeln och placera en hundgodis i mitten för att fungera som en pinne.
 4. Placera pussarna tillbaka i kylen i cirka 2 timmar eller tills de är frysta.
 5. Ta bort popsicle från tallriken och servera din hund på en platt tallrik.
 6. För att göra mindre valpar, kanske du vill använda en isbitsbricka för att frysa blandningen.

Bananvalpar

Banan pops gör du med en kombination av frukt, yoghurt och honung, och det är perfekt om din hund har en söt tand.

Ingredienser:

 • 4 koppar yoghurt
 • 2 mosade bananer
 • ½ kopp naturligt jordnötssmör
 • 1 matsked honung
 • Jordnötssmörgodis
 • Blåbär (valfritt)

Instruktioner:

 1. Rör om din mosade bananer, honung och jordnötssmör i en skål.
 2. Tillsätt yoghurt och blanda tills det är slätt.
 3. Lägg blåbär i botten av fryskopparna.
 4. Häll blandningen i kopparna och ställ i kylen tills den är delvis frusen. Det brukar ta ungefär en timme.
 5. Ta bort de delvis frusna pussarna och placera dina jordnötssmörgodis i mitten för att fungera som pinnar.
 6. Lägg dina pussar i frysen i ytterligare två timmar eller tills de är frysta.
 7. Servera den till din hund på en platt tallrik.

Kanske borde du leta på nätet för mer spännande recept att prova för din hund.

Slutgiltiga tankar

Vi älskar våra hundar väldigt mycket, men ibland visar vi det inte tillräckligt. Våra husdjur förtjänar vår kärlek, tillgivenhet och lite välbefinnande för all kärlek de ger oss. Att välja det bästa sättet att behandla din hund beror på vilken typ av aktiviteter han tycker om och hans allmänna hälsa.

Artikeln listar 12 sätt att behandla din hund, men det kan ta några försök att ta reda på vilket din hund gillar bäst. Så prova dem och mät din hunds reaktioner innan du väljer det bästa sättet att behandla din hund.