15 prisvärda presentidéer till din kanin

Som många djurskötare där ute, älskar jag verkligen att skämma bort min kanin och få hennes söta nya presenter. Men det är alltid en besvikelse när du ger din kanin en ny leksak, godis eller hemtillbehör bara för att upptäcka att de ignorerar det helt.

Varje kanin är annorlunda. De har alla unika gillar och ogillar, så jag kan aldrig lova att din kanin kommer att älska ALLA dessa gåvor. Men det här är de typer av föremål som verkligen får mina egna kaniner upphetsade när jag får dem. Jag får också ibland dessa föremål som presenter till räddningskaninerna som jag är volontär med, och de verkar ha väldigt roligt med dem. Jag hoppas att dessa gåvor också hjälper din kanin att ha kul och bli nyfiken på sin nya omgivning.

Varje föremål på den här listan är något jag har använt med min kanin och fortfarande använder eller planerar att köpa tillbaka. Du kan till och med göra det om du vill Kolla in min YouTube-kanal för att se dessa objekt i aktion och bestäm vilka presenter som är bäst för din kanin.

Viktigt: Den här sidan kan innehålla affiliate-länkar. Som Amazon Associate och som medarbetare till andra företag tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

1. Ett kort katttorn

Tro det eller ej, ett katttorn kan verkligen vara ett bra föremål för din kanins livsmiljö. De flesta kaniner, särskilt mindre raser, gillar verkligen att hoppa på plattformar för att få en annan utsiktspunkt. Jag var lite nervös över att skaffa ett högt katttorn eftersom kaniner kan vara lite klumpiga ibland. Men min kanin gillar det korta plattformstornet jag köpte till henne.

Denna Trixie skrapstolpe är bara några meter hög, så jag oroar mig inte för att min kanin ramlar av. Den har till och med en liten håla på botten för att ge henne en plats att gömma sig. Min kanin älskar att hoppa upp och ner på den här skrapstolpen och den får mycket motion.

2. Pilbollar

Pilbollar är en typ av leksak som nästan alla kaniner kommer att älska. Dessa är gjorda med pilkvistar formade till en sfärisk form. Kaniner kommer att njuta av att tugga på dessa leksaker och kasta dem runt i rummet. De tunna kvistarna lockar kaniner och vissa kommer till och med att gilla smaken av pilen och äta kvistarna (som är säkra för kaniner).

Om jag ger en kanin en ny boll av pilgren, är den oftast upptuggad och oigenkännlig vid slutet av dagen. Du kan behöva köpa några för att hålla din kanin fylld, eller så kan du göra en fin present till din glada kanin då och då.

Även om din kanin inte är ett fan av att tugga på pilen, är dessa bollar bra för att dölja godsaker. Du kan sticka en bit torkad frukt genom öppningarna i kvistarna och se din kanin rulla runt den för att försöka få ut godbiten.

3. Torkad frukt godsaker

Vi vill alla belöna våra kaniner då och då genom att ge dem något supergott, men vi vill inte ge dem godsaker som är ohälsosamma för dem. De bästa godsakerna för kaniner är faktiskt små bitar av färsk frukt och grönsaker som du kan få i snabbköpet. Men om du letar efter fruktgodis med längre hållbarhet, då torkade godsaker är vägen att gå.

Jag får min kanins fruktgodis från en webbutik som heter Small Pet Select. Det jag gillar mest med den här butiken är att de har ett brett utbud av helt osötade torkade frukter och grönsaker. Du kan få massor av olika sorter och se vad din kanin gillar bäst, med vetskapen om att det inte finns några tillsatta ingredienser till frukten. Min kanins favoriter är jordgubbsbitarna och bananchipsen.

(Använd kampanjkoden KANIN FRAM för att få 15 % rabatt på ditt första köp hos Small Pet Select)

4. Örtblandningar

Örtblandningar kan vara ett roligt sätt att uppmuntra din kanin att äta mer av sitt hälsosamma hö. Du kan strö en näve av en av dessa blandningar i din kanins höskål. På så sätt kommer din kanin att äta lite av sitt hö medan den letar efter de läckra örtbitarna. De är ett välsmakande sätt att lägga till lite mer variation till din kanins kost.

Se även  Hur isolerar man en kaninhydda (invändigt och utvändigt)?

Vad som är ännu bättre är att de flesta kryddblandningar faktiskt är ganska hälsosamma för kaniner. Många har också några milda medicinska egenskaper, som att lugna en orolig kanin eller stödja ett hälsosamt immunförsvar. Att ha ett bredare utbud av örter och blommor i din kanins kost kommer också att säkerställa att de får mer av de många vitaminer och näringsämnen de behöver för att hålla sig friska i det långa loppet.

Det enda stället jag har hittat som bär dessa hälsosamma örtblandningar är min favoritbutik på nätet, Small Pet Select. Jag litar verkligen på att den här butiken har hälsosamma föremål av hög kvalitet för små djur. Kolla in deras olika blandningar för att hitta en till din kanin.

(Använd kampanjkoden KANIN FRAM för att få 15 % rabatt på ditt första köp hos Small Pet Select)

5. Hängande mobila leksaker

Kaniner är nyfikna varelser och de älskar att rycka i saker som hänger runt. Du kan fästa denna hängande mobilleksak på sidan av din kanins hölje för att ge dem en rolig aktivitet, eller så kan du skapa en lekplats för din kanin med en mängd olika hängande leksaker!

Jag får hellre naturliga hängande leksaker till min kaninså de kan vara roliga och friska. Dessa kommer att ha höbaserade bitar och några pinnar och kvistar på den hängande mobilen. Jag märker att min kanin också njuter mer av det.

Du kan få andra hängande leksaker från djuraffärer som är gjorda av trä. Se bara till när du får dem att de inte använder lim för att hålla ihop dem eftersom din kanin förmodligen kommer att tugga på alla olika delar.

(Använd kampanjkoden KANIN FRAM för att få 15 % rabatt på ditt första köp hos Small Pet Select)

6. Gömställe

Gömställen är en absolut nödvändig del av varje kanins livsmiljö. De hjälper en kanin att känna sig trygg i sin miljö eftersom de har en plats att gömma sig om något läskigt händer. Så att få din kanin ett gömställe kommer säkerligen att göra dem nyfikna och upphetsade.

Det svåraste med att hitta ett kaninhem är att hitta en tillräckligt stor håla. Många marknadsförs för kaniner och marsvin och lämpar sig egentligen bara för en mycket liten kanin. För min medelstora kanin rekommenderar jag RIKTIGT kaninhål. Den är rymlig, robust och gjord av en träsort som kaniner säkert kan tugga på.

Men om din kanin är större än cirka 7-8 pund rekommenderar jag att du skaffar en håla som marknadsförs för katter. Dessa kattkuber är tillräckligt stora, och min kanin verkar tycka om att gräva i den också. Du får en grävleksak och ett skydd i ett!

7. Gräsmattor

Många kaniner älskar att gräva och tugga på gräs. Jag minns första gången jag gav min kanin en vävd gräsmatta, den höll inte ens en dag. Hon hade så roligt att riva den i bitar! Dessa är också hälsosamma för kaniner eftersom de är gjorda av enkelt, vävt torrt gräs.

Du kommer förmodligen att vilja ha mer än en eftersom kaniner tenderar att gå igenom dessa leksaker så snabbt. Den goda nyheten är att dessa mattor inte är särskilt dyra och du kan köp dem i nästan vilken djuraffär som helst transport av små husdjursförnödenheter.

8. En pusselbit för matautomater

En matdispenserboll var en av dem bäst saker jag en gång köpte till min kanin. Det är hennes absoluta favorit, och hon kommer att bli superglad varje gång hon hör mig öppna toppen för att stoppa i mig lite mat. Det här är en pusselbit som din kanin kan rulla runt för att försöka få ut godsakerna eller småbitarna.

Se även  Varför är min kanins bajs mjuk?

Jag matar min kanin med hennes dagliga föda i en av dessa SlimCat dispenserbollar. Detta hindrar min kanin från att äta sin mat för snabbt, vilket är till hjälp för att undvika kvävning och matsmältningsproblem. Det är bra för kaniner som tenderar att bli superglada och äta upp alla sina småbitar på en gång.

Hittills har min kanin haft den här leksaken i två år och hon har inte kunnat bryta den eller tugga igenom den på något sätt. Bäst av allt, det är inte ens särskilt dyrt, det var mindre än $10 när jag fick det (du kan kontrollera aktuellt pris här). Genom att ge din kanin denna leksak i present, uppmuntrar du hälsosamma matvanor, ger din kanin den mentala stimulans som kommer av att leta efter dess mat, och håller din kanin glad i många år framöver!

9. Vetegräsodlingssats

Det finns inget bättre sätt att visa din kanin att du älskar dem än att ge dem ett hälsosamt och gott mellanmål. Med ett vetegräsodlingsset kan du behandla dem med 100 % färskt gräs. Du kan välja att odla vetegräset i din egen söta kruka, som jag gjorde, eller så kan du odla det i behållaren det kommer i.

Även om du inte har en grön tumme är detta kit väldigt lätt att använda. Första gången jag fick en var jag lite nervös. Jag kunde inte så mycket om att odla växter och var orolig att fröna aldrig riktigt skulle gro. Men genom att helt enkelt följa anvisningarna på förpackningen såg jag gräs komma upp inom några dagar. Efter att gräset blev tillräckligt långt började jag klippa några av bladen för att ge till min kanin som en godbit.

Det här är inte en växt som kan växa för evigt, men jag kunde mata mina kaningräsklipp i några månader. Det är några månader av färska, hälsosamma godsaker till din kanin!

(Använd kampanjkoden KANIN FRAM för att få 15 % rabatt på ditt första köp hos Small Pet Select)

10. SPS leksaker

Ibland kan kaniner vara väldigt kräsna med vilken typ av leksaker de vill leka med. Du ger dem leksak efter leksak, bara för att upptäcka att de helt ignorerar den. Om du inte är säker på vilken typ av leksaker din kanin faktiskt har Älskar att leka med, Jag rekommenderar att du skaffar några leksaker från Small Pet Select. Du kan få en mängd olika höbaserade och naturliga leksaker för din kanin att välja mellan.

Din kanin kommer förmodligen inte vilja leka med alla leksaker som han har till sitt förfogande, men din kanin kommer lätt att välja sina favoriter. Nästa gång kan du fortsätta ge dem de leksaker de gillar bäst. Min kanin älskar att leka med höbollsleksakerna och äppelpinnar, men var inget fan av rajgräs eller pilstavar.

Nu när jag började skaffa dessa leksaker från Small Pet Select, Jag får sällan leksaker från någon annanstans. Den här leksaken är inte bara gjord av hö, obehandlade pinnar och trä och andra naturliga och hälsosamma produkter, utan min kanin verkar älska den mer än de flesta andra leksaker.

(Använd kampanjkoden KANIN FRAM för att få 15 % rabatt på ditt första köp hos Small Pet Select)

11. Enkla belöningsgodis

En annan sorts hälsosam goding du kan få till din kanin är Oxbows enkla belöningar godsaker. Dessa är höbaserade godsaker med lite söt frukt- eller grönsakssmak, vilket gör dem mycket attraktiva för kaniner.

Det är den här typen av godsaker jag får till räddningskaninerna jag arbetar frivilligt med. Det är läckra godsaker som gör att jag kan bli vän med de många kaninerna på härbärget, men de är inte heller lika ohälsosamma som de flesta andra godsaker. Eftersom de huvudsakligen är gjorda av hö är de en bra behandling för kaniner som är mer benägna att drabbas av matsmältningsproblem.

Se även  Kan kaniner lämnas ifred?

Som ett plus finns det många olika smaker välja från. Paprikasmaken brukar vara en favorit bland de kaniner jag jobbar med, men banan, morot, tranbär och andra smaker är också bra till kaniner.

12. En kaninsele och koppel

Har du någonsin velat ta med din kanin ut för att uppleva de roliga sevärdheterna och dofterna av naturen? Du kan ta din kanin ut utan att oroa dig för att den ska springa iväg i fara genom att ge dem en kaninsele och koppel.

Detta är en bra träningsform för kaniner eftersom de har gott om plats att springa runt på. Att utforska naturen är också en form av mental stimulans som kan hjälpa en uttråkad kanin att bli glad och nyfiken på sin omgivning.

Ett varningens ord är dock att promenader i koppel inte är för alla kaniner. Kaniner som normalt är mycket oroliga eller upphetsade bör förmodligen inte släppas ut eftersom de blir väldigt stressade eller skadar sig i koppel. Men promenader i koppel är fortfarande ett trevligt alternativ för de mer lugna och självsäkra kaninerna där ute.

13. En övningspenna

En träningspenna för husdjur är ett bra sätt att öka mängden utrymme din kanin har. Det är viktigt att kaniner har utrymme att hoppa runt och sträcka ut sig, även om du inte kan övervaka dem direkt. Det är här träningspennan kommer in! Du kan skapa ett stort, icke-riskområde för din kanin på bara några sekunder det tar att sätta upp staketet.

Jag rekommenderar alltid att du använder en av dessa motionsburar som ett kaninboende på heltid. Men om du redan har en mindre bur för din kanin, är ex-pennorna fortfarande användbara för att utöka din kanins utrymme. Du kan fästa grindarna på sidan av din kanins originalbur (med hjälp av band eller buntband), vilket omedelbart ökar mängden lekutrymme som din kanin alltid har tillgängligt. De är också ganska billiga jämfört med andra burar, så denna kaninhusförlängning borde inte ens kosta så mycket (se aktuellt pris).

14. En fleecefilt

Filtar är fantastiska leksaker och levande föremål för kaniner. Även om de ofta inte kommer att behandla en bekväm filt som sängkläder, flyttar de gärna runt den, gräver i och tunnelerar under filten. Filtar kan ge timmar av nöje för din kanin och ordna den som du tycker passar.

Första gången jag insåg hur kul en filt kan vara för en kanin var när jag lämnade en på golvet en dag. Jag kom tillbaka till rummet och upptäckte att min kanin hade krupit under filten och hade roligt med att gräva och ordna den underifrån. Jag lägger nu ibland en på golvet och lyfter på kanten av filten för att låta min kanin gräva under den.

Vad ska du hålla utkik efter för att se till att din filt är säker för kaniner? Rent generellt, fleece är ett bra material att skaffa. Den har inte de ögla trådarna i tyget som kan haka på en kanins tänder eller naglar. Fleece går inte heller sönder så lätt, så dessa filtar kommer sannolikt att hålla längre runt en kanins destruktiva beteende. Det kan också vara mycket roligare för en kanin om du ger dem en stor filt så att de får mer utrymme att tunnla.

15. Kartongen dina gåvor kom i

Inte varje present till din kanin måste kosta pengar. Kaniner tycker ofta om att tugga och gräva på kartonger. Så innan du slänger den lådan i papperskorgen, se om din kanin är intresserad av den. Du kan till och med förvandla lådan till en rolig grävlåda för din kanin eller ett kaninslott i flera våningar!

Om du är intresserad av fler DIY-leksaksidéer för din kanin, kolla in min steg-för-steg-guide!