20 roligaste fågelskådningsmemes (garanterat att skratta!)

Vi vet alla att fågelskådning inte bara handlar om allvarliga skakning, att jaga in fåglar i buskar och få sångare i halsen! Det handlar också om att ha kul och förvandla det till memes. Jag är säker på att många av er fågelskådare kan ta ett skämt, eller hur? Om inte, varför klickade du på den här artikeln?

Okej, nog snack om fågelskådning. Mindre prat, fler memes. Alla memes nedan används för skojs skull och är inte avsedda att tas på alltför stort allvar. (eller inte!) Dessa memes är inte gjorda av mig.

1) Har du sett min inhalator?

Har du någonsin sett en ylande mås förut?

2) Endast saker för fågelmatare

Det ska vara en fågelmatare, INTE en ekorrmatare! Jag är säker på att detta är väldigt vanligt bland er som är bekanta med fågelskådning på bakgården. Det kan vara så irriterande att hantera dessa irriterande ekorrar som på något sätt lyckas hitta in i matskålen…

3) Favoritlek med fåglar: kurragömma

Jag har alltid upplevt detta som en nybörjare som fågelskådare, men jag lär mig snart att de bästa väderförhållandena, tid på dygnet och till och med samtal kan påverka fågelobservationer. Om du är nyfiken på vilken tid på dygnet som är bäst för fågelskådning, kolla in den här artikeln jag skrev om det.

4) Håll käften!

Nu vet vi alla hur man tystar en annan bullrig fågelskådare på fältet. Skojar bara! Det ser ut som om fåglarna har sitt käbbel också! Men verkligen, vilken bra timing på den här bilden! Jag undrar dock vad det egentliga syftet med fågeln till vänster var?

Se även  Kan fåglar simma? (Och 3 OVERRASKANDE sätt de gör!)

5) Du behöver en bättre kamera

Dessa fåglar verkar nästan veta sitt värde. Jag spenderade precis en bomb på min kamera, var det värt det. Om du inte tog en bild på fågeln, såg du den verkligen?

6) Fågelperspektiv

Oavsett hur många års erfarenhet av fågelskådning, ibland känns det bara som att fågeln är så nära, men ändå så långt borta. Helvete, dessa fåglar kan vara riktigt svårfångade ibland! Jag hoppas verkligen att mina grannar inte tolkar fågelskådning som spionage.

7) Släpp inte in dessa ekorrar!

Ännu en klassisk ekorrstjälpost. Ekorrar, söta, men maten är inte för dig, älskling.

8) Ekorrarna är klara

Om jag tittar noga ser jag ibland iver i deras ansikten, i väntan på att det rätta ögonblicket ska slå till. Dessa otäcka killar kan inte vänta med att stjäla mer fågelmat. Dags för mig att komma på en annan strategi…!

9) Dayum, fågel!

Detta händer hela tiden. Jag glömmer alltid vad jag sa innan. Fågelskådning är kärlek, fågelskådning är livet. Det kan göras var som helst.

10) Social distansering är bra för fågelskådning

Social distansering kan vara lite bra för fågelskådning. Förutom fåglar som också socialt tar avstånd för mycket från mig.

11) Och jag får fortfarande dessa meddelanden än i dag

Jag förstår, det känns jättebra att kunna berätta art och typ av fågel, men jag känner mig personligen attackerad av den här.

12) Foton på min potatiskvalitet

Precis sådana bilder jag tog med min potatistelefon när jag började.

13) Fåglar efter gehör > Fåglar genom syn

Fågelskådning med ljud är det överlägset mest överlägsna av de sinnen du kan finslipa. Vissa säger att vi till och med kan höra en nål falla.

Se även  Hur man håller fågelbadvattnet rent (med 10 ENKLA steg!)

14) Fågelskådning med en potatiskamera

Tja, vi började alla någonstans. Började på botten, nu är vi på toppen!

15) Andra Birders emot mig

Jag tog en bild på en rödhake, och det är okej, så länge jag tycker om fågelskådning… eller hur?

16) En rödbukad hackspetts liv

Detta behöver inga bildtexter. Bara ren humor!

17) Älskar du inte bara dessa Dawn Choruses

I den här världen finns det två sorters människor: de som älskar morgonkörer klockan 4 på morgonen och de som inte gör det. Vilken typ tillhör du?

18) Du förtjänar mig inte

FJÄDDRAGSMÄKNING! Jag behövde bara lite orange smink, det var allt.

19) Icke-fågelskådare och deras fågelbeskrivningar

De hemska bilderna jag har i mitt huvud när icke-fågelskådare börjar beskriva sina fåglar… Jag kan aldrig förstå vad de säger.

20) Det är en slags Birder’s Pride-sak

Det är en sorts stolthet. Vi lär oss alla nya arter varje dag, vi kommer dit. Vi kommer att se en livräddare och leva för adrenalinet att hitta en en dag.

Slutgiltiga tankar

Nu när du har sett alla dessa memes har du förmodligen fått den ultimata gåvan av fågelskådning. Om du inte har fått några av dessa memes, överväg att lära dig mer om fågelskådning. Var rolig, var säker och ha kul fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, Och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!
Se även  Topp 10 övertygande skäl att börja titta på fågel idag

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!