4 enkla kommandon som din kanin verkligen förstår

Kaniner får inte alltid den kredit de förtjänar när det gäller att lära sig kommandon. Medan hundar kan få all ära för sina trick och lydnad, är kaniner också mer än kapabla att plocka upp några trick på egen hand genom kommandoträning.

Kaniner kan förstå enkla kommandon från sina ägare. Med tillräckligt konsekvent träning och tålamod har kaniner förmågan att lära sig upp till femton olika kommandon. En klicker kan hjälpa till med kommandoträning genom att hjälpa kaniner att associera ljud med önskad handling.

Här är fyra kommandon som din kanin verkligen kan förstå:

 1. Kom när du får samtalet
 2. Att ge kyssar
 3. Höga femmor
 4. Att hoppa

Kaniner är smarta, söta djur som förtjänar mycket mer kredit när det kommer till deras färdigheter, tillgivenhet och lojalitet mot sina människor. En stark anknytning, konsekvens och rätt träningstekniker kommer att göra kommandoträningsprocessen mycket smidigare.

1. Kom när du blir kallad

 1. Om du aldrig har sett en kanin spetsa öronen och lyssna på dess namn, går du miste om något

. Den här
Jobb
kan vara användbart om du behöver få din kanins uppmärksamhet eller få honom att följa dig och komma in i sin bur. Men det är också bara bedårande om vi ska vara ärliga.

Det kan vara bra att börja med att lära din kanin att svara med en klicker. Detta kan hjälpa kaniner att förstå att du söker deras uppmärksamhet genom ljud.

När din kanin börjar svara på klickljudet, vill du belöna honom med godsaker och gärna visa honom att du är nöjd med hans svar.

Använd dessa steg när du lär din kanin kommandot att komma när den anropas:

 1. Börja ropa din kanins namn och få ögonkontakt med honom medan han står bredvid dig. Upprepa din kanins namn några gånger och ge honom en godbit medan du gör. Upprepa denna process några gånger om dagen i några veckor så att de kan associera sitt namn med godsaker och vara runt dig.
 1. Stå några meter bort och ropa deras namn, håll fram godbiten så att de kan se. När de väl kommer till dig, ge dem den där godbiten.
 1. Börja röra dig längre och längre bort och visa mindre av godingen tills du når en punkt där du inte längre lockar dem med en goding, utan bara kallar deras namn istället.
Se även  Mata ditt husdjurskanin: En komplett guide

Du kan fortfarande ge din kanin en godbit då och då efter att han kommer, men målet skulle vara att fasa ut honom så att han bara kommer när han blir kallad.

När du tränar dina kaninkommandon, fundera över vad de vill att deras belöning ska vara. Enligt rabbit.orgPriset kan vara allt från godsaker till frihet att ströva omkring till klappning och mys eller tillgång till sina favoritställen.

2. Kyssar

Vem vill inte ha en kram från sin kanin efter en lång dag? Många kaniner tar upp detta trick ganska snabbt och det är inte svårt att lära dem. Detta kommando behöver inte ens ett triggerord, utan snarare ett ljud.

Här är de tre stegen för att lära din kanin att befalla kyssar:

 1. Använd din kanins favoritgodis för att locka dem till näsan. Du kan behöva visa dem godbiten mot golvet och sedan långsamt flytta den mot näsan så att de kan följa med vart den tar vägen.
 1. När din kanin är i närheten och sniffar på godbiten kan du gömma godbiten och din kanin börjar leta efter den.
 1. Håll näven vid näsan tills de ligger rakt mot ditt ansikte, och ta sedan bort näven och gör ett kyssljud och ge dem godbiten. Ljudet kommer att vara deras kommando, samt försäkran om att de gör det rätt.

Huvudmålet med att lära ut kommandot ”kyss” är att hitta det bästa sättet att få näsan nära ditt ansikte.

Därifrån kan du ansluta och få den sötaste lilla kyssen från din kanin. Vissa kaniner tar upp detta snabbare än andra, speciellt om de är mer tillgivna av naturen och gillar att vara omkring dig.

3. High fives

Detta kommando är alltid gulligt och är ett ganska enkelt kommando för kaniner att lära sig. Du kan använda godsaker som en belöning, men din kanin kommer också att lära sig ljudet av din röst när du ber om high five.

Se även  Hur man lär din kanin att gå tillbaka i sitt inhägnad

Var konsekvent i vad du vill säga så att de förstår kommandot, eller det är ”high five”, ”palm” eller vilket ord du vill använda som kommando.

Se till att hålla dessa sessioner korta och roliga för din kanin. Du vill inte att din kanin ska känna att den här träningen är en syssla eller ett hinder som kommer att frustrera honom. Tvärtom vill du att de ska vara glada över att spela och visa upp sina nya drag.

Här är de fyra stegen för att träna din kanin att befalla high fives:

 1. Håll en godbit i handen på samma höjd som din kanins huvud. När du först börjar vill du inte att det ska vara svårt för dem att se eller komma till godbiten. Håll godbiten i handflatan och ge den till kaninen med handflatan uppåt och låt henne ta tag i den från din hand.
 1. Gör sedan samma process, men höj handen lite högre så att hon måste sträcka sig lite mer för att komma till den. Eftersom din hand kommer att vara högre, kommer hon att behöva placera sina tassar på din hand för att stabilisera sig när hon når och äter godbiten. Upprepa detta med henne några gånger om dagen i en vecka. Detta kommer att lära henne kopplingen mellan hennes tassar och dina händer = behandlingstid.
 1. Börja göra draget och håll handen på den höjden utan godis, och du kommer att upptäcka att hon fortfarande vet att sätta sina tassar där. Belöna henne med en goding då och då så att hon vet att hon mår bra.
 1. Byt långsamt från din handflata uppåt till din kanin. Låt detta gå gradvis och gå i den takt hon är bekväm med.

Nyckeln till att lära kaniner till high five är deras förståelse för sambandet mellan kaninens tassar och din hand.

4. Hoppa

Se till att du är konsekvent i ditt kommando och vilket ord du använder för att utlösa deras hopp. Håll det enkelt, tydligt och se till att du lägger in det i din träning regelbundet.

Se även  Varför är hö så viktigt för en kanins kost?

Klickarträning. com rekommenderar att börja med att lära kaninen att hoppa en stav först och sedan gå vidare till andra hopp. Här är stegen för att lära dem hur man hoppar över en plugg eller stolpe.

 1. Att använda en skjutpinne är ett utmärkt sätt att styra din kanin. Du kan använda en vanlig pekpinne avsedd för hundar, men den fungerar för alla djur som du försöker träna ett nytt kommando till. Jag använder COA-målstaven och det här är den överlägset bästa och enklaste målstaven jag någonsin använt. Kolla in det på Amazon här.
 1. Använd målpinnen för att få din kanins uppmärksamhet och placera en godbit mot spetsen av pinnen så att din kanin kan hitta den och veta att det är vad den ska leta efter.
 1. När din kanin är bekväm med att följa pinnen, börja leda henne över en stång som antingen är platt på golvet eller bara hänger en tum eller två i luften.. Fortsätt detta så att de förstår rörelsen och se till att du använder samma kommando röstmässigt varje gång.
 1. Du kan börja höja ribban i små steg och upprepa denna process tills de känner sig bekväma med det.

När din kanin väl är van vid den här processen, kanske du till och med kan få henne att hoppa över stången utan abborren och följa ditt röstkommando istället.

Slutgiltiga tankar

Med dessa kommandon, liksom alla andra du bestämmer dig för att lära din kanin, är det viktigt att komma ihåg hur nyckelupprepning är. Var konsekvent i dina beställningar och ha tålamod. Gå bara i den hastighet som din kanin är bekväm med. Kaniner kommer att lära sig allt mycket lättare, och de kommer att uppskatta ditt tålamod med dem, vilket gör dem till glada kaniner med en ny påse med tricks.