4 sätt som fåglar vet när de ska återvända efter vintern (bevisat!)

Våra älskade fåglar börjar flytta före vintern och kommer tillbaka efter vintern, men har du alltid undrat hur de vet när de ska komma tillbaka? Alltid fascinerad av hur fåglar nästan mystiskt gör detta, gjorde jag lite djupgående research på nätet och kom fram till några svar!

Fåglar vet när de ska komma tillbaka efter vintern med hjälp av dessa få ledtrådar: (1) fotoreceptorer i deras hjärnor som berättar om fotoperioden, (2) miljösignaler, (3) sociala signaler, (4) att vara helt förberedda.

Nu när du vet vilka faktorer som talar om för fåglar att komma tillbaka efter vintern, kan det vara mer intressant att lära sig mer om de specifika mekanismerna och exemplen. Läs vidare för att ta reda på mer!

Faktorer som talar om för fåglar att komma tillbaka efter flytt

När man ser tillbaka på historien har denna fråga förbryllat många kända tänkare i det förflutna, inklusive Aristoteles. Han har tidigare föreslagit att fåglar till och med börjar byta art med årstiderna, med exempel som rödstjärtar förvandlas till rödhake och trädgårdssångare förvandlas till svarthattar.

Vissa forskare har också föreslagit viloläge i det förflutna som ett möjligt svar från fåglar för att klara vintern. Även om detta kan låta galet, med bristen på information de tidigare generationerna delade, var dessa deras bästa gissningar.

I vår nuvarande informationsålder finns det några teorier om hur fåglar vet när de ska börja migrera. Från och med nu betraktas migration som en instinkt med många mysterier som ännu inte har lösts. Vissa framsteg har dock gjorts på senare tid när det gäller hur fåglar vet när de ska flytta.

1) Fotoreceptorer i deras hjärnor

Vissa forskare har upptäckt hur vissa fotoreceptorer i fågelhjärnor reagerar på ljus under dagen.

Se även  Varför flyger fåglar vid solnedgången? (Överraskande SVAR! + Vanliga frågor)

Denna observation av ljus under dagen ger fåglarna en uppfattning om minskningen av antalet timmar med solljus på hösten. I lekmannatermer är detta den interna klockan som reglerar en fågels instinkt för ljuset runt den.

När detta händer har vissa fåglar visat sig börja hormonella förändringar som leder till att de börjar smälta och äta mer mat för att förbereda sig för sin långdistansflygning.

Bobolinks har varit kända för att öka sitt födointag med 40 % innan de påbörjar sina flygningar.

Vissa tidningar tyder på att fågelns fotoperiod (inre klocka) reglerar melatonin, ett hormon som kan överlappa med andra hormoner i en dagscykel. Detta föreslås för att producera ett migrationssvar.

2) Miljösignaler

Medan många bara tror att fåglar förlitar sig enbart på en intern klocka för timing av migration, fåglar fåglar också på miljösignaler! Låt oss ta en titt på de olika typerna.

Väder (vind, regn, lufttryck)

Vanligtvis lämnar fåglar bara för flytt när vädret är bra för att flyga. Till exempel kommer särskilt fåglar att vänta på medvind i sina föredragna riktningar.

Detta är särskilt viktigt eftersom det krävs mindre energi för att utföra den energiskt krävande start som fåglar gör när de börjar sin flyttresa. Om det blir åska eller regn i området kommer fåglarna att avskräckas från att göra det, eftersom det krävs mer motstånd för att lämna.

Till exempel kommer Swainson’s trast bara att fatta beslut om att lämna när det är en hög daglig temperatur på mer än 68 grader Fahrenheit och låga vindar på mindre än 6 miles per timme. Om båda villkoren inte är uppfyllda kommer fågeln inte att lyfta.

När de förutsäger när det är en bra tid att lyfta utan regn eller åska, kan fåglar känna av lufttrycksförändringar innan det händer. Om en fågel märker att lufttrycket sjunker kommer den att skjuta upp sin avgång.

Se även  Hur påverkar regn fågelskådning? [ANSWERED! + Advice]

Temperatur

Flyttfåglar är kända för att utlösas av de fallande temperaturerna som börjar på hösten.

Dessa fåglar kommer att känna en kallare miljö och uppmanar dem att flytta till ett varmare klimat innan vintern sätter in. För att återvända till sina ursprungliga hem spår de stigande temperaturer för att komma hem.

3) Sociala signaler

Fåglar brukar också följa sina föräldrar och sin flock i deras förberedelser inför flyttsäsongen. Om fåglar plockar upp sociala signaler från andra flyttfåglar kommer de att tvingas göra det i sina respektive sociala sammanhang.

4) Var helt förberedd

Fåglar är vanligtvis redo att lyfta när de är fysiologiskt förstärkta och redo att göra det.

Fåglar, till exempel, påbörjar sina naturliga förberedande processer stimulerade i kroppen innan de börjar sin flygning, såsom en ökning av flygmusklerna på bekostnad av benmusklerna och en ökning av storleken på matsmältnings- och metaboliska organ så att de kan lagra mer mat.

Fåglar förbereder sig genom att äta mer för att bygga upp kroppsdepåer så att de har tillräckligt med energi tills de når sin destinations migrationsstopp.

Slutgiltiga tankar

Nu vet du hur fåglar känner lusten att flytta och återvända från sitt varmare klimat efter vintern! Även om de yttre faktorerna kan vara många, tror forskarna fortfarande att fotoreceptorerna i fågelns hjärna som får fotoperiod och dagsljus är den största faktorn.

Jag hoppas att du är välinformerad om detta ämne och att min forskning har hjälpt! Ha kul med fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hej, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Se även  Hur man använder en kikare med glasögon: din KOMPLETTA guide!

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!