40 roliga sätt att underhålla en sällskapskyckling och de 10 bästa leksakerna för kycklingar

Om du har höns som husdjur behöver du inte underhålla dem, men vi tycker att det är minst hälften av det roliga med att hålla fåglarna. Det är en ömsesidig handling där du underhåller kycklingarna, och i gengäld underhåller de dig direkt. Lyckligtvis är det inte dyrt alls att hålla kycklingar roligt och alla dessa tips bör vara inom räckhåll för alla budgetar.

Så för att du ska komma igång har vi 40 roliga sätt att underhålla en sällskapskyckling och de 10 bästa leksakerna för kycklingar, inklusive kycklingfotboll, mänskliga sittpinnar, sång för kycklingar, kycklingspeglar, en kycklingpinata, godisbollar, kycklinggungor, sovstegar , behandla spiraler och en luffförstörare och mycket mer. Vi hoppas att du och dina kycklingar kommer att ha roligt i timmar att leka med den.

Hur förhindrar du att kycklingar blir uttråkade?

Vi är inte helt säkra på att kycklingar är riktigt uttråkademen om du isolerar dem utan att göra något kommer de säkert att verka uttråkade (de blir slöa och slöa, precis som vi), men ”uttråkad” är en väldigt mänsklig känsla och kycklingar kanske inte känner så.

Dock, vi tror inte att det är någon skada i att försöka underhålla dina husdjur om du vill och det finns en myriad av sätt du kan undvika att bli uttråkad av att leka med kycklingar som kanske eller kanske inte är uttråkade men som definitivt är mer intressanta när de verkar ha kul.

40 roliga sätt att underhålla en sällskapskyckling

Kycklingspel och människospel är lite olika och den goda nyheten är att – i allmänhet, du behöver inte arbeta särskilt hårt för att ge dina kycklingar en trevlig tid. De är lätta att underhålla och ett spel som kanske börjar bli ”gammalt” för dig kommer förmodligen aldrig att kännas ”gammalt” för dina höns eftersom de inte kan minnas att de spelat det tidigare.

Dock, inte alla kycklingar tycker om samma aktivitet och du kanske vill utforska några olika sätt att underhålla dina kycklingar innan du hittar rätt mängd kul för dem.

 1. Sätt ett druvklase på ett snöre och häng upp det. Detta kombinerar kycklingens andra favoritaktivitet, att få mat, med ett nytt sätt att äta. Det är en garanterad vinst.
 2. Lägg ett lager torra löv i loppet. Kycklingar gillar att leka med gammal växtlighet, söka föda i den och göra sin egen kompost.
 3. Lägg lite gräsfrö i en behållare och låt det växa. När den har vuxit, mata den till dina kycklingar för att riva den.
 4. Ge dina höns en gammal kattleksak (helst en som liknar en mus). Kycklingar gillar att jaga allt som är mindre än de själva, även imaginära möss.
 5. Göm sin mat någon annanstans än sin vanliga matskål (se bara till att det inte finns någon risk för kontaminering). Se dem leka, hitta maten.
 6. På sommaren, droppa i några skivor välsmakande, uppfriskande vattenmelon. Kycklingar älskar att plocka ut fröna och den höga vattenhalten kan till och med hjälpa till med återfuktning.
 7. Kasta ner en tennisboll och se dem spela. För att vara ärlig, om du är en kyckling så är det inte så stor skillnad mellan en plastmus och en liten grön/gul boll.
 8. Sätt några cd- eller dvd-skivor på snören och häng dem i buren. Se sedan hur de spenderar lite tid på att titta på sig själva. Detta är mycket billigare än att använda speglar som fungerar lika bra.
 9. Skär en butternutsquash på mitten och låt dem verka på den. Nästan samma princip som vattenmelon men med pumpa.
 10. Låtsas att du är en kyckling och gör kycklingljud mot dina kycklingar. Det kan vara bäst om du inte låter dina grannar komma under föreställningen, men dina kycklingar kommer att älska det.
 11. Konstigt nog älskar kycklingar nässlor och om du hänger några på kycklingnätet så äter de mer än gärna vad som helst.
 12. Ta lite grus och strö det över deras löpning och låt dem sedan gå och hitta det. Som du kanske har gissat kan du verkligen inte gå fel med något som kycklingar älskar att äta när det kommer till kycklingspel.
 13. Om du trimmar trädgården, varför inte stapla alla bitarna i ena änden av löpningen och se dina kycklingar leka detektiv med den?
 14. För en riktig njutning, hitta lite ruttnande ved (fylld till brädden med larver, tusenfotingar, löss, etc.) och stoppa i den. Det är ett snackspaket som bokstavligen surrar av liv.
 15. Om du renar ogräs i din trädgård kan du också släppa resterna av ditt ogräs i springan – kycklingar utforskar allt grönt.
 16. Fyll en plastbehållare (med några hål i) med fågelfrön. Låt sedan dina kycklingar komma på hur de ska komma in.
 17. När du klipper din gräsmatta, kasta klippet i springan. Detta kommer att sluta som kompost och kycklingarna kommer att njuta av processen.
 18. Ta dina höns favoritsnacks och knyt dem till ett snöre och dingla sedan framför dem och se hur högt de hoppar efter det.
 19. Du kan till och med plantera saker som kycklingar gillar att leka i, som sallad eller kål.
 20. En sak som verkar gå riktigt bra är kycklingpinatan där man inte slår kycklingar utan fyller en äggkartong med majs och hänger upp för att locka dem, kaoset detta skapar är lysande
 21. Ta vanliga trädgårdssaker (men säkra sådana) som krattor och spadar och lägg dem i loppet och se hur mycket de förstör dina kycklingar
 22. Ta en tidning och släng den i loppet, inte varje kyckling kommer att ta sig an yrket som mediekritiker, men en del kommer att strimlas nästan omedelbart
 23. Gör högar med saker under flygning. En mycket märklig sak med kycklingpsyket är att de är OCD om högar – de hatar dem. De kommer att försöka utjämna dem för att återställa deras känsla av harmoni med världen.
 24. Om du gör några kanter runt dina rabatter, låt dina kycklingar titta på dig och släng dem saker du gräver upp – de är vanligtvis fulla av riktigt läckra maskar!
 25. Ta lite halm och bygg ett häckområde i springan – det fungerar bäst om du har några ruggiga höns, förstås.
 26. Köp några kukbollar och börja en omgång kycklingfotboll, de kommer inte att böja den som Beckham men de kommer att ha det bra i alla fall.
 27. Ta tag i några stubbar och avsluta dem och placera dem i springan, kycklingar älskar att sitta upp och se världen gå förbi.
 28. Sjung för dina kycklingar. Du behöver inte vara Adele; det visar sig att kycklingar älskar att lyssna på alla glada ljud som kommer från munnen på den som matar dem.
 29. Ta en majskolva och häng den från taket på ditt hönshus och titta på de spektakulära försöken för att se hur mycket de kan tugga innan allt är borta.
 30. Ta dem ur loppet och låt dem ströva fritt i din bakgård, under ditt försiktiga och vaksamma öga förstås.
 31. Gör dig själv till en mänsklig abborre och låt dina höns stå på dig. Detta ger också ett bra Instagram-foto.
 32. Skär en apelsin på mitten. Ät sedan apelsinskivorna själv. Fyll den tomma halvan med grönsaker som blir över från din måltid. Sätt in den orange halvan i körningen.
 33. Ge dina kycklingar en kram. Vi vill notera att du bör vara säker på en kycklings temperament innan du ger den en kram.
 34. Köp en suettmatare och fyll den med läckra grönsaker. Sätt sedan matskålen i buren och låt dem tugga.
 35. Bygg en kycklingklätterställning. Det är okej, du behöver ingen träbearbetningsexamen, bara ta några grenar och lite trä och stötta det mot varandra. Kycklingarna klagar inte när den välter, de bara fladdrar iväg.
 36. Ta några bitar av äpple och flyta dem i en behållare med vatten. Låt dina kycklingar ”sväva” framför dem som du skulle göra på Halloween.
 37. Lär dina kycklingar att äta ur dina händer. Vi gillar att bära läderhandskar för detta, men i teorin, eftersom kycklingar inte har tänder, kan du inte bli biten.
 38. Ta en pumpa och skär ut insidan. Se först vilken kyckling som gör anspråk på det för sitt hem.
 39. Sätt några ljusa och glittrande föremål på ett snöre och häng upp det och låt dem picka på det.
 40. Ta ett gammalt däck, lägg det på sidan och fyll det med smuts. Det ger det lyxigaste lerbadet för kyckling någonsin.
Se även  Varför är min hund besatt av dragkedjor?

En sak du kommer att ha märkt är det kycklingar är inte de dyraste djuren att underhålla, de är bokstavligen nöjda med nästan alla matrelaterade aktiviteter. Men om du vill lägga lite pengar på roliga saker… har vi nu några coola leksaker för kycklingar.

10 bästa leksaker för kycklingar

Ware Manufacturing Little Red Hen Treat Spiral

Det här är en snygg version av att hänga en majskolv från taket på kolven på ett snöre, den är också lite snyggare och rymmer mer än en kolv. Du kan lägga upp till 3 kolvar i den åt gången och då kommer dina kycklingar att se hur snabbt de kan ta av dem, men leksaken minimerar medvetet det tillgängliga utrymmet – så det tar ganska mycket längre tid än vanligt. Kycklingar verkar älska det.

https://www.amazon.com/dp/B00Q71RD1U

Lanermoon Chicken Toys Swing Hängspegel med klocka och hacka

Istället för att klippa upp CD-skivor kan du egentligen bara köpa en spegel till dina kycklingar. Den här är designad för kycklingar – så den är helt motståndskraftig mot hackning och spricker inte vid kontakt med en förvånad näbb. Klockan ringer när kycklingen får en träff på sig själv, vilket uppmuntrar dem att göra det mer. Ramen är dock också bitsäker, eftersom kycklingar inte har tänder, nästan allt kyckling är bitsäker.

https://www.amazon.com/dp/B07QP25H1G

Coops & Feathers Portable A-Frame rostingstege

Om det inte finns några trädstubbar eller om de helt enkelt inte passar din uppfattning om hur utomhusmöbler för kyckling ska se ut, kan du alltid välja Coops & Feathers Portable A-Frame Rooster Ladder. Klicka helt enkelt upp den och dina kycklingar har en helt säker plats att leka, borsta och sitta på. Som med alla dessa saker, försök att inte placera den över en hård yta, kycklingar kan skada sig om de faller på en hård yta.

Se även  Varför lägger inte mina höns ägg än? Vad du behöver veta

https://www.amazon.com/Coops-Feathers-Portable-Frame-Roosting/dp/B07NPFPG8R

BWOGUE Flexibel Stege för träkyckling

Det här är en udda leksak designad speciellt för att bekämpa tristess i gården – det är i grunden en repstegebro för kycklingar. Hönorna verkar tycka om att klättra på dem och vi har märkt att folk verkligen älskar att se dem göra det. Stegen är gjord av trä och stål för lång livslängd.

https://www.amazon.com/dp/B01N5EKHHG

Vehomy kycklingleksak med naturlig färgglad Loofah-förstörare

Om du föredrar lite förstörelse med ditt kycklingnöje, kan du välja Vehomy Chicken Toys with Natural Colorful Loofah Shredder. De kommer som ett paket med olika leksaker eftersom tanken är att dina kycklingar ska slita dem i bitar, precis som en dyr tidning. Inte så dyrt dock att det kommer att avskräcka djurägare som gillar färgglada luffabollar istället för tråkigt gammalt tidningspapper för hönsens njutning.

https://www.amazon.com/dp/B07RHG6H5S

Lixit Kycklingmatarleksaker

Detta är en mycket enkel leksak att leka med och den ger mycket bra valuta för pengarna. Du behöver inte hänga upp den och om du gör det fungerar det inte, så det är nog bäst att låta bli. Du drar isär den och stoppar den full med små godsaker (mjölmaskar, krabbor, sånt) och sätter sedan ihop den igen och rullar in den i springan. Kycklingarna kommer sedan att ge det ett fint stryk när de försöker komma åt innehållet.

https://www.amazon.com/gp/product/B005XLOXWM

Fowl Play-produkter, kycklinggungan

OK, det här är den dyraste leksaken på vår lista, och det kommer inte att vara för alla, men vi kunde inte motstå tanken på en kycklinggunga för våra kycklingar och vi upptäcker att de sällan lämnar den ifred, vilket är förmodligen en bra sak. Att se en kyckling svänga fram och tillbaka i uppenbar glädje räcker för att hålla oss glada och vårt Instagramflöde fullt av glada kycklingbilder också.

Se även  Varför stirrar min Betta Fish på mig? – Skäl

https://www.amazon.com/dp/B00IDMUFMU

Manna Pro-Farm 667799 Snackdispenser för kycklingleksaker

Det skulle vara omöjligt att komma ifrån mat i kycklingleksaker och vi återvänder till en annan kycklingmatare i rullstil som du kan fylla med lös blandning eller foder och hoppa in i en springtur närhelst dina kycklingar verkar lite slöa eller uttråkade. Den är välgjord och bör ta mycket användning innan den slutligen kollapsar under tyngden av kycklingklor.

https://www.amazon.com/Pro-Farm-667799-Chicken-Dispenser-1Piece/dp/B01CEFZDQ4

Precision Pet Chicken Treat Ball

Det här är ett mer elegant sätt att hänga upp kycklinggodis i taket på gården om du inte vill använda lösa snören. Precision Pet Chicken Treat Ball kan fyllas med grönsaker och lämnas i gården för att ge dina kycklingar ett trevligt mellanmål. Det är tänkt att ”stimulera kycklingars naturliga födosöksinstinkter genom att tillhandahålla en utmanande foderkälla” och även om vi inte vet om det är sant, låter det verkligen imponerande.

https://www.amazon.com/dp/B00DNUUBQ2

Ware Manufacturing Chick-N-Veggie Treat Ball

Detta är ett bra sätt att introducera din besättning för färska gröna godsaker. Fyll den med ett salladshuvud och rulla in den i springan. Kycklingarna jagar efter den som en fotbollsspelare en lördagseftermiddag tills alla godsaker inuti är borta. Det är en förvånansvärt billig leksak som är en av våra favoriter, den är verkligen jättekul för både kycklingar och människor.

https://www.amazon.com/dp/B00IQ7H9HQ

Slutsats

Så där har du det 40 roliga sätt att underhålla en sällskapskyckling och de 10 bästa leksakerna för kycklingar. Vi hoppas att du bland alla dessa idéer har hittat något som fångar din fantasi och skickar dig ut för att ha kul med dina fjäderklädda vänner. De kanske är uttråkade eller inte, men de kan säkert ha det bra om du tänker på det.

Här är några av mina favoritprodukter för kycklingar och deras gård:

Relaterade artiklar

Vi skrev precis en bra artikel om de 12 bästa sätten att skämma bort din hund, varför går du inte över och läser den.