5 bästa appar för fågelidentifiering (kommer inte ångra detta!)

Appar för fågelidentifiering kan verkligen hjälpa oss mycket när vi går på fågelskådning. Jag ville hitta de bästa apparna för fågelidentifiering att använda, jag gjorde lite forskning och satte ihop en lista så att du inte behöver! Det här är vad jag hittade:

Här är de 5 bästa apparna för fågelidentifiering:

  1. Merlin Bird ID
  2. Song Sleuth
  3. BirdNET
  4. Collins fågelguide
  5. Audubon fågelguide

Okej, nu ska jag gå in på detaljerna för alla appar för fågelidentifiering som nämns ovan. Tro mig, det kommer att bli bra. Läs vidare för mer! (Länkar nedan också!)

1) Merlin Bird ID

Återuppta:

Merlin Bird ID är en mycket elegant och modern app designad för att hjälpa till att identifiera fåglar. Om du någonsin har undrat ”Vad är den där fågeln?”, efter att ha använt den här appen, kommer du aldrig att tänka det igen!

Denna app har tillgång till en enorm fältguide och använder en sökmotor för att identifiera fågeln i fråga.

Appen inleder fågelidentifieringsprocessen genom att börja med några frågor om fågelns färg, storlek och beteende.

Eftersom människor tenderar att beskriva fåglar på olika sätt, spottar appen ut en lista över möjliga arter som sannolikt finns i det området.

Databasen som tillhandahålls till appen är bidragit från många experter på fågelskådare som tillhandahåller korrekt information som backas upp av de tusentals fågelentusiaster som också hjälper till.

Vad är speciellt med den här appen:

Appen har en riktigt cool funktion som heter Foto ID funktion!

Allt du behöver göra är att rikta telefonens kamera mot fågeln medan du fotograferar! Med ett foto kör appen sina magiska algoritmer i ett försök att förutsäga och gissa vad din fågel är för art.

Det bästa med appen är att den är helt gratis! Det stämmer, du behöver inte betala ett öre. Du kan dock välja att donera, om du vill.

Så blivande fågelskådare där ute, dra full nytta av denna gratis fågelresurs för att hjälpa dig med din fågelidentifiering idag! Jag personligen provade detta och jag VERKLIG njut av appen, särskilt gränssnittet.

Dessutom lade de nyligen till en funktion som heter ljud-ID där du kan spela in en fågelsång, och den kommer att försöka förutsäga fågeln som gjorde det ljudet!

Länk till app:

Denna app är tillgänglig på båda iOS Och Android.

2) Song Sleuth

Återuppta:

Ärligt talat, jag var tvungen att googla vad en slöuth var för jag visste inte. En sleuth är ett annat ord för en detektiv!

Så denna ansökan hjälper dig faktiskt i ditt detektivarbete med att placera ett ID på en valfri fågel!

Se även  Hur stor ska en fågelholk vara? (Storlekstabell ingår)

Den här appen skiljer sig dock lite från andra konventionella appar som förutsäger fågelns ID med ett foto.

Den lyssnar på ljudet från en inspelning du skickar in och producerar en lista över troliga matchningar.

Appen gör detta med några avancerade algoritmer som automatiskt känner igen sånger från mer än 200 fågelarter som hörs i Nordamerika. Med varje skott som skickas in, returnerar appen 3 mest sannolika resultat.

Den här appen är inte bara för nybörjare utan även fågelskådare på mellannivå som vill ha ett litet tips för att identifiera fåglar.

I den här appen kan du också spara de tagna bilderna, visa dem och dela dem med andra. Det är ett bra sätt att förvara alla dina bilder på ett bekvämt ställe.

Appen har också en unik funktion som kallas Liknande Song-funktion!

Med den här funktionen kan du välja ett visst fågelljud och se en omfattande lista över fågelljud som är mycket lika det valda. Det är ett utmärkt sätt att åtgärda skillnader i liknande klingande fågelrop.

Det här är ett bra sätt att öva fågelskådning på gehör så att du direkt vet vilken fågel du hör när du tittar på fågel!

Vad är speciellt med den här appen:

Appen har ett bra och lättanvänt användargränssnitt som ger en trevlig användarupplevelse!

När du gör uttag är det också bra att ha lite bakgrundsljud eftersom appen också erbjuder mycket avancerade redigeringsverktyg som hjälper dig att filtrera oönskade ljud!

Medan Song Sleuth lyssnar kommer den att visas ett spektrogram – en färgstark visuell representation av vad den hör. Denna kraftfulla funktion är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att visualisera fågelsången i realtid.

Det är riktigt häftigt att se fåglarnas tonhöjd ökar och minskar när de sjunger sina vackra sånger. Det är också ett bra sätt att titta på frekvensen av ett samtal som din fågel kan ringa.

Spektrogrammet fungerar som ett utmärkt verktyg för att hjälpa avancerade fågelskådare att upptäcka skillnader mellan fågelarter som låter fruktansvärt jämförbar.

Länk till app:

Denna app är tillgänglig här iOS Och Android

3) BirdNET

Återuppta:

BirdNET är produkten av ett gemensamt forskningsprojekt mellan Cornell Lab of Ornithology och Chemnitz University of Technology.

Det använder artificiell intelligens (AI) och neurala nätverk för att identifiera 1000 av de vanligaste arterna i Amerika och Europa.

Denna app fungerar genom att spela in din omgivning med fågelljud. Sedan tar appen emot bilden, bearbetar den med AI på datorsidan och skickar den till dig för att se de troliga resultaten.

Se även  Varför biter min fågel min mun? [ANSWERED! + FAQs]

Denna process kan verka väldigt lång, men i verkligheten tar det bara några sekunder att göra en förutsägelse om fåglarna du kommer att höra!

Men i vissa fall tar det tid att överföra ljudinspelningar till deras datorservrar, svarstiden blir lite långsammare, men för det mesta är de bra för mig!

En sak att notera om den här appen är att den kan inte riktigt stå ut med bakgrundsljud eftersom det bara kommer att förvirra det. Annat låter som bilar, flygplan och till och med vinden kan verkligen förstöra appen.

Vad är speciellt med den här appen:

Som någon som gillar att syssla med artificiell intelligens tycker jag att de nördiga sakerna med den här appen är väldigt spännande.

Appen använder en avancerad artificiell intelligensmetod för att hantera fågelidentifiering, till skillnad från de andra apparna, som bara går igenom vanliga algoritmer.

Denna app är utbildad på det välj rätt fågel som passar bra med rätt ljud! Lita inte bara på mig, du kan också kolla de goda recensionerna på den här appen se efter själv!

Länk till app:

Appen är endast tillgänglig på Android.

4) Collins fågelguide

Återuppta:

Denna app är designad för en intuitiv design, kombinerad med vackra illustrationer av fåglar, förutom mycket omfattande information om fåglar.

Appen fungerar som en standard europeisk fältguide för att hjälpa människor i Storbritannien att göra rätt beslut vid identifiering av fåglar.

Denna app är allt du behöver för att snabbt identifiera en art. Appen är tydligt uppdelad i olika fågelarter som sjöfåglar eller rovfåglar.

Du kan välja vilken kategori dina fåglar med största sannolikhet faller i och sedan se en omfattande lista över fåglar.

Appen har också en kraftfull sökfunktion att leta efter en fågel i fråga.

Appen erbjuder följande:

• Mer än 700 europeiska arter omfattas
• 3500+ vackra illustrationer av Killian Mullarney och Dan Zetterström
• Registrera observationer, plats och datum med listverktyget
• Över 750 noga utvalda sånger och upprop – många från Lars Svensson
• Välj artnamn från 18 språk
• Finns på engelska, svenska, norska, franska och tyska

Vad är speciellt med den här appen:

Den här appen har definitivt vackra illustrationer av europeiska fåglar!

Denna app gjordes för en av mina Europeiska fågelskådare där behöver en app för att hjälpa dem eftersom alla andra appar verkade vara bara för nordamerikanska fåglar.

Ansökan är tillgänglig på flera språk, så du kan välja ditt modersmål och gå med det!

Länk till app:

Denna app finns på iOS Och Android.

5) Audubon fågelguide

Återuppta:

Audubon Bird Guide-appen har ett vackert gränssnitt! Det är också fullt av över 800 arter av nordamerikanska fåglar på ett och samma ställe.

Se även  Bästa skogen för fågelholkar (med jämförelsediagram!)

Appen är designad och utvecklad för fågelskådare på alla erfarenhetsnivåerför att hjälpa dig att identifiera fåglarna i ditt område.

Denna app är en pålitlig och robust app det kommer att hjälpa spåra fåglarna du har sett och be dig hitta de nya sällsynta fåglarna runt dig.

Den bästa delen? Denna app är GRATIS!!

Fågel-ID är en praktisk funktion i appen som snabbt identifierar en fågel i fråga med hjälp av ett enkelt frågeformulär.

Du svarar på några enkla frågor begränsa till en lista över potentiella fåglar. Frågor inkluderar: ”Vilken färg var det?” och ”Hur såg hans svans ut?”.

Tävlingarna som följer är genereras baserat på datum och plats i realtidritning från den rika databasen av eBird.

Appen har också 3 000 foton, över åtta timmars ljudklipp av låtar och samtal, kartor med flera årstider och djupgående text av den ledande nordamerikanske ornitologen Kenn Kaufman.

Appen gör det också möjligt lägg upp dina bilder i fotoflödet så att andra Audubon Bird Guide-användare kan se dina bästa fågelfoton.

Appen visar också de senaste nyheterna från fåglarnas värld, vetenskap och naturvård, så att du kan göra din röst hörd direkt från appen.

Vad är speciellt med den här appen:

Den här appen är inte bara för fågelidentifiering, utan den erbjuder också en mängd andra riktigt användbara funktioner när du går på fågelskådning.

Att ha för många appar tar bara upp för mycket utrymme på din telefon och skapar för mycket röran.

Den här appen har också observationsfunktionen som kan hålla en uppdaterad livslista åt dig.

Så oavsett om du slentrianmässigt går för att springa ärenden, vandra i skogen, koppla av på din bakgård eller vandra genom djungeln, app är ett bra ställe att lagra och hålla reda på alla dina observationer!

Länk till app:

Appen finns tillgänglig på iOS Och Android. Här är en koppling till deras hemsida för mer information.

Slutgiltiga tankar

Med dagens teknik är de dagar borta då vi skulle behöva bläddra igenom våra skrymmande fältguider när vi var ute på fältet. Inte bara var dessa uråldriga metoder för att identifiera fåglar långsamma, utan de distraherade också våra ögon från fåglarna.

Nuförtiden behöver vi bara använda en del fantastisk visuell och ljudigenkänningsteknik i dessa fågelidentifieringsappar till vår fördel!

Omfamna den nya tekniken idag och upplev en rikare och roligare upplevelse upplevelse av fågelidentifiering! Testa att ladda ner dem idag!

Ha kul med fågelskådning!