5 bästa sätten att få en katt i en bärare

Som namnet antyder använder ägare husdjursväskor för att bära sina husdjur från en plats till en annan. Resväskor för husdjur är i första hand en säkerhetsåtgärd så att ditt husdjur kan hållas bekvämt nära dig när du är ute och går; dock är katter notoriskt rädda när det kommer till att bli instoppade. Vilka är några av de bästa sätten att få din katt i en bärare?

Några av de bästa sätten att få en katt i en bärsele är att placera bärselen på platser som din katt besöker i huset, låta din katt äta inne och få bärselen att känna sig som hemma. Vänja din katt vid sin bärsele för att effektivt få in honom.

Den här artikeln kommer att undersöka varför vissa katter ogillar bärkassar, hur du enklare får in din katt i bärselen (liksom hur du gör bärselen och körningen bekvämare), hur du får din katt ur en bärsele och alternativa säkra resväskor. för din katt att resa i.

Varför hatar vissa katter resväskor för husdjur?

Du kan sammanfatta med två ord varför vissa katter tycker att husdjursbärare är en förödelse i deras existens: negativ association. Faktum är att ett stort antal katter har dåliga minnen av bärare.

Tanken att ”katter verkligen hatar bärare.” har blivit mycket vanligt. Ändå, i verkligheten, är det mer lämpligt att säga att människor har gjort bärare till föremål som representerar stress och ångest för sina kattvänner.

Försök att se det från din katts perspektiv; du placerade precis den här burliknande saken i hörnet och efter att du lyckats flocka in dem i den tog du dem till veterinären. Varje gång efter det är det att peta och sticka allt de förknippar bäraren med.

Många katters motvilja mot resväskor för husdjur är förmodligen inte hjälpt av att deras människor bryter ut bara transportmedlet om de inte behöver ta dem någonstans, som veterinärens kontor som nämns ovan eller bilturer.

Den drastiska förändringen mellan bilen och de sällsynta turerna till veterinären (eller i bilen i allmänhet) är skrämmande och till och med lite skrämmande jämfört med deras välbekanta omgivning i hemmet. Katter kanske inte uppskattar pausen från sin rutin, de visuella skillnaderna eller de obekanta lukterna.

Från en katt stress nivå kan bli så allvarliga under bilresor att de kan uppleva illamående, magbesvär och inkontinens. Trots de många negativa effekterna av att transportera i en bärare, finns det också många sätt att göra kattbärare mer lämpade för katter.

Hur får jag in min katt i deras bärsele?

”Få din katt i en bärsele” och ”Att göra din katts bärsele bekväm” utesluter inte varandra. Även om de två målen – som vi kommer att hänvisa till som ”entry-level” och ”comfort” från denna punkt – kan ses som separata mål, borde de inte vara det. Bara för att du lyckas få in din katt i sin bärsele betyder det inte att han kommer att vilja stanna.

En annan faktor att tänka på är kör bil själv. Som nämnts tidigare kanske katter inte gillar att vara i själva bilen eftersom det gör saken värre. Det är illa nog att de måste sitta i den hatade buren, men buren är på en annan plats där de inte kan stå.

Någon skulle kunna argumentera att det är en plan i tre delar att få in din katt i sin bärsele, och ärligt talat är det inte felaktigt. Att vänja en katt vid husdjursbärare kräver mycket tålamod och en vilja att bygga ett säkert utrymme och nya, bättre minnen förknippade med transportmetoden.

Låt din katt vänja sig vid bäraren

Det betyder att du bör placera bäraren på platser där din katt ofta kommer in i huset. Platser som ditt vardagsrum, vid ditt skrivbord, i ditt sovrum, var som helst din katt gillar att vara. Att se bäraren nära sina favoritställen tillräckligt länge kan skapa mer positiva känslor för bäraren.

Se även  Hur du underhåller dina råttor: 22 kreativa idéer

Vissa bärare kan ha en aggressiv kemisk lukt eller ha en unken lukt på grund av bristande användning. Att tvätta och torka bärselen kan göra den mindre oattraktiv för din katt.

Låt din katt äta i vagnen

Denna metod fungerar otroligt bra för att resa långa sträckor och för veterinärbesök. En del av att göra detta jobb är att välja rätt sorts husdjursbärare. Medan många kattägare vanligtvis väljer plasten – de som oftast används för katter och den typ de mest sannolikt förknippar med veterinärbesök – är de större hundlådorna att föredra.

Om allt du har eller kan hitta är plasthållaren, kommer det att fungera bra. Se bara till att du får en stor nog för en liten kattlåda (för långa turer) och säng, men tillräckligt lätt för att lyfta dig själv.

Målet är att göra lådan/bäraren någonstans där din katt känner sig hemma. För att uppnå detta vill du övertyga katten att äta där, logiken är att om din katt är villig att äta i lådan kommer den att känna sig säker nog att stanna i den.

Det tar dock ett tag för ditt lurviga barn att vilja gå in i lådan för att äta, så först måste du börja med att placera lådan nära matskålen.

Att få in din katt i lådan ska fungera så här:

  • Matare framför lådans dörr tre gånger om dagen den första dagen
  • Mata i lådans ingång den andra dagen tre gånger om dagen
  • Matskål på baksidan av lådan den tredje dagen tre gånger om dagen

Medan du gör detta kan det också vara bra att ibland slänga en goding i lådan. Att göra detta hjälper också din katt att vänja sig vid att vara i bäraren.

När din katt kommit till baksidan av dörren, försök att göra lite ljud med dörren (kanske knacka på metallskyddet) för att varna dem. Det är vanligt att katter springer iväg innan du stänger dörren, men om de har tillräckligt med tid kommer de att vänja sig vid att äta i vagnen medan du låter med dörren.

Det näst sista steget i förberedelserna för ett besök hos veterinären eller en avlägsen plats är att mata din katt i vagnen på resedagen och stänga dörren medan den är upptagen med att äta.

När du kommer tillbaka från veterinären eller på din semesterdestination, fortsätt att mata dem i bäraren. Att distrahera ditt husdjur från resan kan hjälpa dem att anpassa sig till att resa i lådan.

För det ändamålet bör du upprepa tredagarsmatningsmetoden i några dagar till innan du förvarar lådan. Bäraren kan ligga kvar i förråd i upp till en vecka innan du måste resa igen.

Gör kattsängen hemtrevlig

Som nämnts tidigare känner sig katter stressade när de transporteras eftersom de är någonstans där de inte har den hemkänsla de är vana vid.

Ett enkelt sätt att fixa detta är att få bäraren att känna att det är en stuga av något slag.

Det finns två bra alternativ du kan använda för sängkläder; en kattsäng – en de redan ”brutit sig in i” skulle fungera bäst – eller en av dina tröjor. Det sistnämnda kommer att fungera som lämpliga sängkläder eftersom din katt kommer att tycka att din doft är tröstande.

Släng i några av deras favorit gosedjur för pricken över i:et. Dessa fungerar som doftdränkare, vilket är viktiga föremål som fångar din katts doft och markerar alla utrymmen de befinner sig i som tillhörande din katt.

Se även  Fiskar som simmar upp och ner efter ett vattenbyte – varför?

Gör en kattburrito

Här är en teknik som fungerar om du har ont om tid. Medan de andra tipsen som delas hittills är bäst att använda dagar eller till och med en vecka före din planerade resa, kan du göra kattburritometoden snart nog för att begränsa stress för både ägare och husdjur.

En sak att notera är att denna metod bäst används på katter som är oskadade och vänliga. En annan sak att notera är att ditt badrum är det bästa alternativet för att få din katt i bärselen, eftersom det finns färre platser för dem att springa eller gömma sig.

Sätt bärselen i badrummet minst en dag innan katten ska in i den. Försök att välja en tid när din katt är upptagen med att äta eller sova.

Efter att ha höjt bäraren så att dörren är vänd mot taket, hitta en lätt men stor handduk som din katt kan linda runt för att omsluta sina tassar och tassar. Se till att handduken inte är för tjock för att passa genom dörren.

Du måste ta din katt till badrummet (beroende på din katts humör kan detta vara en njutning eller plocka upp den och ta dem dit) och stänga dörren efter dig. Du kan använda handduken du hittade och linda din katt så hårt att hon inte kan slingra sig iväg, men inte så hårt att hon inte kan andas eller är rädd.

Efter att du har gjort din kattburrito, placera dem först i bakdelen på hållaren så att de inte ser att de är lägre i hållaren och stäng dörren. Om du är orolig för att de ska fastna i handduken, var inte som de kan frigöra sig.

Lugna din katts sinnen

När du reser kommer det att finnas många okända stimuli och om din katt utsätts för dem kan det leda till stress och panik. Det finns två sätt att glädja din katts sinnen på språng.

Att lägga en handduk över bärselen kommer att förhindra att din katt blir irriterad av alla nya, exotiska sevärdheter runt honom. Kastrera lite CEVA Animal Health Feliway Cat Calming Spray insidan av lådan kan också hjälpa till att lugna din katt. Feliway är en artificiell version av naturligt förekommande feromoner som avstressar katter.

Hur får jag ut min katt ur bärselen?

Nu när du har din katt i sin bärsele måste du få ut den. Det kan vara lättare sagt än gjort, eftersom katter inte precis är världens bästa resenärer. Din katt kan vara orolig och för nervös för att lämna sin låda.

Om din katt verkar lugn nog kan du prata ut honom ur bäraren. Modulera din röst så att den är mjuk och vänlig och låt dem nosa på fingrarna innan du öppnar dörren.

Fortsätt att lugna din katt ur bäraren genom att placera ena handen på hans huvud så att den är vänd mot insidan av lådan och placera din andra arm runt kattens kropp för stöd.

Om din katt fortfarande visar lindriga tecken på ångest kan du behöva hålla den i nacken med ena handen och sänka frambenen med den andra för att förhindra att katten kliar på dig (eller veterinären).

Vid behov kan veterinären hjälpa dig att ta bort ditt husdjur från bäraren.

Du kan också använda handduken i bäraren (om du använde en handduk) för att slå in din katt om hon visar tecken på aggression.

Ska jag ändå ta min katt till veterinären om hon verkar frisk?

Trots den erkända smärtan kan det vara jobbigt att få in din katt i bärselen, så du bör aldrig hoppa över veterinärbesök. Det är bäst om du tar din katt till veterinären minst en gång om året (helst två gånger om året) för regelbundna kontroller, vaccinationer och tandrengöring.

Se även  Kan jag hyra en katt? - Saker du borde veta

Det spelar ingen roll om din katt bor inomhus eller utomhus. Båda typerna av katter är benägna att drabbas av sjukdomar och skador som kan vara svåra att upptäcka i början.

Katter är skrämmande bra på att gömma sig när de har ont, så det är bäst att ta dem till sina årliga möten oavsett potentiella repor eller ångestattacker.

Vad händer om jag inte har en husdjursbärare?

Det är faktiskt inte ett krav att ha en husdjursbärare, men det är bäst att ha något du kan bära eller hålla för att hålla din katt säker. Om din katt blir tillräckligt spänd kan hon bli överdrivet upphetsad eller överdrivet rädd, och det kan leda till skador på dig, sig själv eller andras husdjur när du är hos veterinären.

Kattsäng

Ingen katt är den andra lik, och vissa katter är så lugna att resor inte stör dem. Kattsängar är mer än tillräckligt för att flytta de mer avslappnade, lugnare katterna där ute från plats till plats. Äldre och tystare, mer tillbakalutade katter nöjer sig med att ligga i sina sängar och bäras.

rustning

Katter som helhet tenderar att ha en kärlek/hat förhållande med rustning. Vissa katter mår bra av dem, och vissa tycker att de är obekväma, så det är viktigt att se till att din katt inte har några problem med att bära en.

Det kan ta lite tid att vänja en katt vid en sele, så om din katt aldrig har haft en sådan tidigare är det ingen bra idé att prova det precis innan du går till veterinären.

Försök aldrig byta ut en sele med ett enkelt koppel runt kragen. Ett koppel kopplat till ett halsband kanske inte räcker för att förhindra en katt från att komma undan och kan till och med orsaka skada.

Stor väska

Ett stort gym kan räcka om du bara tar din katt till veterinären. Gympåsar är lätta att rengöra om din katt kissar i dem och är generellt väl ventilerade. Välj en påse med hård botten så att din katt inte blir irriterad när du flyttar den.

Det är nog också en bra idé att lägga en dofttröja eller handduk i botten av påsen för att hålla din katt avslappnad.

Kartong låda

Det kanske snabbaste och enklaste sättet att få ditt husdjur var som helst (förutom att använda armarna) är att hitta en kartong och rita in din katt. Kartonger är lätta att hitta och tack vare det mjuka men tjocka materialet passar de perfekt i din söta katts klor.

Din katts kattlåda ska vara tillräckligt stor för att passa in bekvämt, och du måste sticka några hål för att din katt ska kunna andas. Därifrån är det så enkelt som att tejpa toppen av lådan, och du är igång.

Slutgiltiga tankar

Många katter mår bra av att läggas i en bärare och många är det inte. Många katter föraktar bärare eftersom de förknippar dem med veterinärbesök eller bilresor.

Det finns flera sätt att få din katt i en bärsele och göra den bekväm. Du kan låta din katt äta i bärselen eller slå in dem i en handduk och sänka ner dem i den.

Slutligen, även om du inte behöver en bärare, behöver du hjälpmedel för att transportera eller hålla din katt så att den inte blir överväldigad och skadar dig, sig själva eller andra djur.