5 sätt att göra grispansar

Beroende på din gris ras, storlek eller kroppstyp kan du behöva olika typer av selar. Selar kan tillverkas på en mängd olika sätt och vi kommer även att inkludera några enkla sätt att hitta den perfekta grisselen för dig!

Påminnelse, att göra rustningar kan kräva vissa tekniska färdigheter och sömnadskunskap. Så förbered dina verktyg och syset!

För det första, vad är poängen med selar för grisar?

Långvarig användning av selar kanske inte är bra och gör din gris obekväm, men selar är utmärkta för promenader.

Halsband kommer att vara omöjligt för grisar att använda på grund av deras breda hals och de kommer lätt att kvävas om vi tvingar dem. Att använda en sele är därför det enda sättet att kontrollera grisar när de går.

Att göra en sele är en sak, så vi har inkluderat kreativa idéer för selar för dina grisar för att hjälpa dig att fatta bättre beslut.

1. Återvinn hundselar

Grisar är mycket lika hundar i storlek och beteende. Du kan bara använda en hundsele till din gris så länge den passar om du vill spara lite pengar och inte köpa en ny.

Hundselar är vanligtvis robusta och bekväma nog för grisar att använda.

Du kan också alltid leta upp en ”Do It Yourself”-video på YouTube om hur man gör selar för hundar, eftersom den inte skiljer sig mycket från vad grisar kan använda.

Ett av de enklaste sätten att ”återvinna” en gammal hundsele är att modifiera den så att den passar din gris önskemål. Eftersom allt redan är gjort för dig behöver du bara kontrollera om det är redo att gå.

Se först till att du mäter din gris och se om basen på selen passar din gris.

För det andra, lappa till områden som behöver göras om för att se till att det inte går loss när din gris använder selen.

För det tredje, avgör om din gris är bekväm med selen och se till att den är ren.

2. Rätt material för grisselar

Vilken typ av material behöver du till din gris sele? Innan du fortsätter med att sy måste du känna till rätt material för din gris.

Se även  Idisslar grisar?

Om din gris har tjockt hår som kan fastna i en sele, kan du använda vilket mjukt tyg som helst för att göra selen så att den inte fastnar i håret lätt.

Det rekommenderas också att du undviker läder om din gris har tjockt hår, eftersom det bara känns varmare i varmt väder. Använd endast lädertillverkade selar under den kalla årstiden.

Om din gris är stark och våldsamt kan dra runt dig, bör selar vara gjorda av robust material som inte lätt går sönder eller går sönder när en gris börjar göra motstånd.

När du använder selen, lugna ner grisen innan selen potentiellt kan orsaka sår på den runt området den täcker.

3. Sy en oanvänd barnväst för att göra en ny grissele

Grisar kan ofta växa till småbarnstora husdjur, men vissa kan bli ännu större. Du kan göra rustningar från oanvända västar genom att använda den som bas.

Det blir faktiskt en ”redskapssele” för din gris! Klädselar kan verkligen få ditt husdjur att se sötare ut än de redan är, speciellt om du bestämmer dig för att använda klänningsselar för dina hongrisar.

Dessa typer av selar är perfekta för en lugn promenad genom gatorna eller en avkopplande promenad i parken.

Allt du behöver göra är att köpa kopplet och göra en ”ring” på baksidan av västen, gärna nära nacken för bättre griskontroll.

4. Installera en GoPro för din gris sele

Om du letar efter en rolig idé när du gör din gris sele, testa att installera en GoPro-kamera! För grisar är GoPro-kameror bättre placerade på ryggen än under hakan.

Grisar tittar ofta ner och gräver ner sig på golvet, så kameran kanske inte spelar in något annat än själva golvet.

Genom att placera den på deras rygg kan du få ett smakprov på hur världen ser ut ur din gris synvinkel!

De är nyfikna djur och kommer gärna att utforska varje hörn de kan nå. Du kommer att bli förvånad över att hitta din gris på platser som du inte förväntar dig att de ens ska uppmärksamma.

5. LED/reflexselar kan skydda din gris

Ifall du vill släppa ut din gris på natten och du behöver gå, kommer en sele av LED-typ att hålla dem glödande nog i mörkret för att andra människor och till och med djur kan se dem.

Se även  Har grisar mens och blöder?

Det kan också hjälpa grisarna själva, eftersom de är synskadade. Även om de kan lita på sin doft, skulle en liten ljuskälla uppskattas av en gris.

Lägg till en GPS-spårare till selen

Detta är MYCKET användbart, speciellt om grisen har varit känd för att av misstag springa eller fly. Du kan göra detta genom att lägga till en GPS-krage till selen, som kostar cirka 100 dollar.

Grisar tenderar att fly från sina hem eller kanske kan bryta sig loss från själva kopplet. En GPS-spårare kan enkelt lokalisera din gris innan något dåligt händer dem!

Vad är en ”WALKING LICENS”?

De flesta länder eller specifika områden kräver att grisuppfödare blir registrerade grisuppfödare och registrerar sina grisar. Detta på grund av regeringens strängare lag för att förebygga sjukdomar.

Grisar blev tyvärr en av källorna till tidigare virusutbrott i det förflutna, vilket fick regeringen att vidta åtgärder genom att skärpa upp svinuppfödningen.

Som sagt, när du har registrerat dig som ägare och din gris hos dina lokala djurskyddstjänstemän kan du äntligen ansöka om PORK SLOP LICENS om ditt område kräver det särskilda tillståndet.

Du kan verifiera detta genom att besöka en av dina lokala djurskyddscentraler eller ringa dem.

När du har skickat in din ansökan måste du vänta på att den ska godkännas eftersom de kommer att avgöra flera faktorer för dig och din gris först.

De kommer att kräva att du skickar in promenadrutinen och ser om det är säkert för en gris eller inte.

För mer information om promenadtillståndet, läs: ”Kan du gå med grisar?” och ”Registrera din gris” för mer.

Relaterade frågor

  • Gillar grisar att gå?

Ja, grisar gillar att gå! De är nyfikna djur och de tycker om att utforska platser, men de kanske inte gillar att gå oavbrutet. De kommer att stanna mycket för att undersöka föremål som väcker deras intresse!

Att gå sin gris har många fördelar och det är därför grisar gillar det.

Att prata ut dem på promenader ger dem massor av motion som de normalt inte får om de stannar ensamma i sitt vardagsrum och slappar hela dagen.

Se även  Hur tar man hand om en gris som husdjur?

De kan också få en anständig mängd solljus, vilket ger dem vitaminer för starkare ben.

Förutom det kan det också förbättra din gris mentala hälsa eftersom de älskar att gå ut!

  • Kan grisar springa fort?

Ja, tamsvin kan springa i 17 km/h medan vildsvin kan springa i 30 km/h.

Trots grisens stora utseende och tunga vikt kan de fortfarande vara tillräckligt flexibla för att springa snabbt oavsett var du placerar dem.

I allmänhet är grisar tillräckligt snabba för att springa undan vissa människor.

Flyg är faktiskt en av grisens viktigaste färdigheter, särskilt i det vilda. De kan springa tillräckligt snabbt för att förlora rovdjur för att rädda sig själva.

Tamgrisar kan bara springa undan ett fåtal vissa djur utöver vad som kommer att diskuteras längre fram nedan. De kan vara snabbare än råttor, höns och andra långsamma djur.

Men för vildsvin kan de vara snabbare än elefanter, grizzlybjörnar, svarta mamba-ormar, racewalker-ödlor, vilda kalkoner, katter, hundar och ekorrar.

Kan grisar disciplineras?

Ja, grisar kan straffas och det kan ske genom enkel verbal kommunikation.

Beroende på ditt tonfall tillsammans med små fysiska gester kan din minigris förstå budskapet.

En skarp röst som säger ”NEJ” eller ”DÅLIG” kommer att komma ihåg av din minigris. De är intelligenta djur och kan förstå känslor på samma nivå som ett tvåårigt barn.

Fysisk disciplineringsmetoder avråds starkt, eftersom det vanligtvis har en negativ inverkan. Tänk på det som en viss typ av barn, ju strängare du blir, desto mer rebelliska blir de.

Detta kan appliceras på minigrisar och därför har verbal disciplin visat sig vara det mest rekommenderade och effektiva sättet för minigrisar.

Det är normalt att nybörjare är rädda eller osäkra på vad de ska göra för att disciplinera sin minigris. Men nu när du har idén måste du visa beslutsamhet och självförtroende för att förstärka disciplinen.

Även om du använder en skarp ton, ett argt ansiktsuttryck och varnande gester kanske det inte är effektivt om du sedan lugnar ner dem eller skämtar om det.

Läs vidare: ”Hur man disciplinerar en gris” för mer information.