7 nödvändigheter för ett kaninhem

Du tar hem en ny kanin och du vill vara säker på att du har allt din kanin behöver. Du måste ta reda på vilken typ av bostad din kanin kommer att ha och vad din kanin behöver för att känna sig trygg och lycklig i sitt hem. Den goda nyheten är att du inte behöver mycket utrustning för att komma igång med kaninvård.

Du behöver inte många snygga tillbehör när det är dags att sätta upp en inhägnad för din nya kanin. Du måste ha en inhägnad som är tillräckligt stor för din kanin och ha områden där din kanin kan leka, gömma sig, äta och göra avföring. Många av föremålen för att åstadkomma detta kan till och med göras billigt hemifrån.

Det finns såklart många extra roliga leksaker och tillbehör som du kan skaffa till din kanin, men alla dessa dyra tillbehör är inte strikt nödvändiga. Det kan vara väldigt roligt att ge din kanin en ny leksak eller se honom utforska sin nya möbel, men så länge du har dessa grundläggande tillbehör till hands kommer din kanin att vara redo för framgång i sitt nya hem.

Viktigt: Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Som anställd på Amazon, Small Pet Select och Chewy.com tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

1. Själva huset

Det är mycket viktigt att se till att du har ett lämpligt hem för din husdjurskanin. Många djuraffärer säljer burar för kaniner som faktiskt är alldeles för små. Kaniner behöver mycket utrymme för att hoppa runt och sträcka ut sig. De kan inte vara nöjda i det långa loppet med bara några timmar om dagen att komma ut och gå så det är viktigt att du förbereder deras hölje med gott om utrymme för dem att leka om under dagen.

En rätt storlek kaninbur kommer att vara minst 3-4 gånger din kanins fulla längd när din kanin ligger utspridda på golvet. Bredden på hägnet bör också vara 1-2 gånger din kanins längd, och din kanin ska kunna stå hela vägen på bakbenen utan att stöta huvudet mot toppen.

Jag rekommenderar alltid att du använder en träningshydda för husdjur som ett hem för din kanin. Jag använder detta för mina kaniner och tycker att det är det bästa och mest bekväma sättet att se till att en kanin har en tillräckligt stor hemmabas. Det är också otroligt lätt att rengöra och transportera, eftersom grindarna fälls ihop och flyttas lätt. Dessutom är det mycket billigare än de flesta andra alternativ för kaninhägn (se aktuellt pris här).

Om du redan har köpt en mindre bur till din kanin kan du enkelt utöka området genom att fästa en ex-penna i entrén med knytband. Detta ökar automatiskt mängden utrymme din kanin har.

Se även  När tappar Holland Lops öron?

2. Hus av gömda människor

Kaniner kommer inte att känna sig bekväma i sitt hem om de inte har en plats att gömma sig. Detta beror på att kaniner är bytesdjur och som vilda djur beror deras överlevnad på deras förmåga att springa och gömma sig. Även om våra huskaniner vanligtvis aldrig kommer att möta samma slags faror som sina vilda motsvarigheter, har de en instinkt att hitta och planera skydd i händelse av fara.

Om en kanin inte har ett skydd eller tunnel de kan springa till om de känner fara, kommer de att bli mycket mer oroliga och rädda. De kommer att känna sig utsatta och stressade i sin bostad, snarare än att se det i ett säkert och bekvämt hem.

Det här är mitt favoritgömställe för kanin söt kanin slott. Detta är ett rymligt och robust kaninskydd som är tillverkat av en säker typ av trä så att kaniner säkert kan tugga på det. Om du letar efter ett annat gömställe, se till att du inte undviker något av cederträ, vilket kan orsaka hälsoproblem för kaniner.

Du kan också bara använda en kartong som ett tryggt hus. Medan vissa kaniner kommer att gräva och tugga genom en kartong på nolltid, är det fortfarande ett väldigt billigt alternativ som är lätt att byta ut.

3. Kraftiga keramiska fat

Många kaniner är otåliga och röriga. De kommer så småningom att vända sina mat- och vattenskålar, få mat överallt och blötlägga sitt hölje. Det är därför det är det bästa att få tunga keramikfat som ska användas till din kanins mat och vatten. Hundrätter är vanligtvis ett bättre alternativ än mindre rätter som marknadsförs för kaniner, eftersom de tenderar att vara större och svårare att vända.

I de flesta fall vill du ha en skål för din kanins vatten snarare än en upp och nedvänd flaska. Kaniner behöver faktiskt dricka mycket vatten, lika mycket som en liten hund. Att dricka från en skål är mycket mer naturligt för dem och främjar bättre återfuktning. Den enda gången jag skulle ta en flaska istället för en skål är om din kanin lyckas vända vattenskålen oavsett vad du gör.

Utöver matskålen vill du också vara säker på att du köper en lämplig typ av pelletsfoder till din kanin. Du vill köpa ett märke av pellets som bara är vanliga pellets och som inte har några av de extra fruktiga bitarna.

Det märke jag rekommenderar är Oxbow’s Garden Välj kaninmat. Oxbow är ett pålitligt, högkvalitativt varumärke som verkligen bryr sig om kanins hälsa. Du kan till och med titta på ingredienserna i Garden Select-granulatet och se hur hälsosamma de är.

Se även  Är franska hängande kaniner bra husdjur?

Kaninpellets bör endast utgöra en liten del av din kanins kost. Läs artikeln Rabbit Diet 101 för mer information om hur du ser till att din kanin har en hälsosam kost!

4. Tugga leksaker

Det är absolut nödvändigt att du ser till att din kanin har en mängd olika tuggleksaker tillgängliga i sitt hölje. Kanin tänder fortsätter att växa, precis som fingernaglar, så de måste undvika att växa över sina tänder genom att tugga på föremål. En viktig del av att hålla din kanins tänder trimmade är att se till att de har mycket hö i kosten, men tuggleksaker spelar också en viktig roll.

Problemet många kaninskötare hittar är att kaniner inte alltid gillar tuggleksakerna vi ger dem. Varje kanin har olika smak när det kommer till tuggleksaker, så det kan vara svårt att välja rätt leksak till din kanin. Det är därför det är så viktigt att ge din kanin ett brett utbud av leksaker. Du vill att de ska kunna välja sina favoriter. När du väl vet vad din kanin gillar är det mycket lättare att få samma leksaker om och om igen.

För att lösa det här problemet, Jag rekommenderar verkligen att skaffa några leksaker från Small Pet Select. Du kan få en mängd olika leksaker som är naturliga och hälsosamma för din kanin att tugga på (ingen tillsatt färg eller behandlat trä). Du kan sedan erbjuda de olika leksakerna till din kanin för att se vilken sort de gillar bäst. Så här lärde jag mig att min kanin verkligen gillar att leka med vävda leksaker baserade på hö. (Du kan också få 15 % rabatt på ditt första köp om du använder koden KANIN FRAM i kassan!)

5. Mjuka golv

När du möblerar din kanins hölje, vill du också se till att de har lämpliga golv. Kaniner klarar sig inte bra på hala golv. De har inga sulor på fötterna och kan inte få tag i marken. På lång sikt kan en kanin på halt golv få ryggproblem. Plastbotten i vissa kapslingar och trägolv eller klinkergolv kan orsaka detta.

Trådgolvet i vissa höljen är inte heller bra för kaninfötter. Det får din kanin att fördela sin vikt på ett onaturligt sätt, vilket så småningom orsakar sår på botten av en kanins fötter (känd som ömma haser).

För att undvika båda problemen är allt du behöver göra att se till att din kanin har ett mjukt golv i sitt hölje. Detta innebär att du placerar en mjuk matta eller handduk i en kaninhägnad med ett slätt golv eller nätgolv. För kapslingar med öppen botten kan du använda en matta för att täcka släta golv under.

Se även  Hur snabbt kan en flamländsk jättekanin springa?

6. Kattlåda

Tro det eller ej, kaniner kan pottränas! Naturligtvis betyder detta att du vill ha en kattlåda i din kanins hölje och relaterade tillbehör. Kaniner ska ha en stor kattlåda. Du vill se till att de kan sitta helt inne i lådan. Såvida du inte har en väldigt liten kanin, kommer de där små kattlådorna i hörnen helt enkelt inte att skära den.

Vanligtvis vill du ha en standard kattlåda designad för en katt (som dessa), men du kan tekniskt sett använda vilken typ av stor plastlåda som helst. Jag skulle dock inte använda en kartong för detta. Urinen kommer så småningom att passera.

Det du behöver vara lite mer försiktig med är vilken typ av kattsand du använder till din kanin. Typisk kattsand i lera är inte lämplig för kaniner. Dammet från denna typ av strö kan orsaka irritation i luftvägarna. Kaniner äter också ofta en del av sin kattsand, och lerströ kan klumpa sig i magen och orsaka blockering.

Istället rekommenderar jag att du använder en pappersbaserad strö. Det finns ett antal olika märken som erbjuder skräp gjord av återvunnet papper. jag rekomenderar Small Pet Select-kull. Detta märke är inte bara säkert för kaniner, utan neutraliserar också lukten av kaninurin väl, så att ditt hus inte stinker.

7. Hölåda

Oavsett om du använder en traditionell hölåda eller bara en enkel låda, vill du ha en plats i din kanins hölje för att lägga handfulla hö. Hö är den viktigaste delen av en kanins diet. Du vill se till att det finns en plats i deras hölje där de kan komma åt det 24/7.

De flesta vårdgivare kommer att välja att få en hölåda att hålla sin kanins dagliga hö, men det går bra om du föredrar att använda en kartong som din kanin kan komma åt. Jag kommer till och med att lägga min kanins hö direkt i kattlådan. Detta kan uppmuntra bättre höätande beteende, eftersom många kaniner gillar att tugga och göra avföring samtidigt.

Om din kanin är kräsen och vägrar äta sitt hö, läs min artikel om kräsen hos kaniner. Jag diskuterar några tekniker som kan hjälpa till att uppmuntra en kinkig kanin att äta mer av det hälsosamma höet.

Nyhetsbrev tips och tricks

Om du är ny på kaninvård, kolla in Bunny Ladys varannan månads nyhetsbrev. Direkt efter att du har registrerat dig får du en GRATIS utskrivbar checklista med allt du behöver till din kanin! Använd den när du letar efter tillbehör till din kanin för att se till att du får allt du behöver för att göra dig redo för din nya kanin.

ATT REGISTRERA