7 sätt att visa din kanin att du älskar dem

Kaninernas kroppsspråk kan berätta mycket om hur de känner mot oss. Du kan ofta se om din kanin älskar dig genom hur avslappnad den är omkring dig (läs mer om hur du berättar om din kanin älskar dig). Men vi älskar alla våra kaniner här och vi vill veta om de kan förstå att vi älskar dem. Kaniner är sociala och intelligenta varelser. De kommer att veta att du älskar dem; du behöver bara lära dig att säga ”jag älskar dig!” på ett sätt som de kommer att förstå.

Du kan visa din kanin att du älskar dem genom att ge dem presenter som leksaker och godsaker. Ett ännu bättre sätt att knyta an till din kanin och visa dem hur mycket du bryr dig är att spendera tid med dem varje dag. Ta dig tid att förstå din kanins kroppsspråk så att du förstår vad som gör honom lycklig.

Det finns lika många sätt att visa en kanin att du älskar dem som det finns kaniner. Det viktiga är att förstå vad som gör din kanin glad. Om du är observant och tar dig tid att behandla din kanin på ett sätt som gör dem glada, kommer de att förstå. Kaniner är mycket mer intelligenta än vad folk tror, ​​och de kommer att kunna förstå och återgälda din kärlek.

Viktigt: Den här sidan kan innehålla affiliate-länkar. Som Amazon Associate och som medarbetare till andra företag tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

1. Ge din kanin läckra godsaker

Det enklaste sättet till en kanins hjärta är genom magen. Kaniner har en enorm söt tand och kommer att älska alla godsaker du kan ge dem. Om du bara vill låta din kanin veta hur mycket du älskar honom, ge honom bara en liten bit av hans favoritfrukt eller grönsak. Små bitar av äpple, banan, paprika och morot är ofta godsaker att prova. Det kommer de säkert att bli väldigt glada över.

Men för att verkligen berätta för din kanin att du älskar honom, håll godsakerna till ett minimum. För många söta frukter och grönsaker kommer att orsaka långvariga hälsoproblem, så det är bäst att begränsa godsakerna till bara 1-2 matskedar per dag. Detta hjälper till att hålla godbiten en speciell händelse också. På så sätt kommer din kanin inte bara att förvänta sig det, utan kommer att förstå att godsakerna är en kärleksgåva från dig.

Om du inte är säker på vilka godsaker du ska köpa till din kanin rekommenderar jag torkad banan från Small Pet Select. Till skillnad från många stormarknadsmärken innehåller dessa inget tillsatt socker, vilket gör dem mycket hälsosammare för kaniner att äta. Min kanins favorit är bananchipsen!

Se även  Varför äter min kanin sina bebisar? 9 möjliga orsaker!

2. Peta din kanin

Kaniner älskar att bli klappade. De spinnar genom att bita ihop tänderna när du ger dem behagliga kittlar på framhanden och bakom öronen, och de smälter ner i golvet när du masserar dem nerför ryggen. Vissa kaniner hoppar till och med i ditt knä och stannar där i timmar om du fortsätter att klappa dem.

Att klappa en kanin är faktiskt väldigt likt sättet som kaniner ansar varandra i par och grupper. I dessa situationer är grooming ett tecken på tillgivenhet mellan kaniner. De kommer att vårda varandra för att hålla varandra rena, trösta varandra och bara som ett sätt att interagera när de vill visa att de bryr sig. När du klappar din kanin säger du samma sak till dem. Det är det mest direkta sättet att berätta för din kanin att du älskar dem.

Om du har en ung kanin kan den fortfarande vara för energisk för att slå sig ner medan du klappar den. Vanligtvis kommer kaniner att lugna sig när de är ungefär 2 år gamla (jag har dock känt några ovanligt energiska äldre kaniner). De kommer gärna att stanna hos dig länge medan du klappar dem och ger dem en underbar massage.

3. Tillbringa tid med din kanin

Som med alla relationer är att umgås tillsammans också ett sätt att visa tillgivenhet. Tillbringa tid med din kanin varje dag. Sitt på golvet med dem så att de enkelt kan kommunicera med dig och försök att inte bli för distraherad av din telefon eller TV:n. Uppmärksamheten kommer att få din kanin att känna sig glad och hjälpa den att möta sina socialiseringsbehov.

Kaniner kommer att visa dig tillgivenhet på samma sätt. Ju mer tid de vill spendera med dig, desto mer berättar de att de älskar och litar på dig. En kanin som undviker dig kan behöva lite mer kärlek med godsaker och andra presenter innan de är villiga att ge dig sin tillgivenhet.

Kaniner är faktiskt väldigt sociala djur. I det vilda skulle de bo hos en stor kaninfamilj och ha några goda vänner. Som husdjur har de fortfarande dessa sociala instinkter och tycker om att umgås med de andra medlemmarna i hushållet. Se till att schemalägga delar av din dag för att ge uppmärksamhet åt din kanin. Tiden och uppmärksamheten kommer inte att gå obemärkt förbi för din kanin, och de kommer att veta hur mycket du älskar dem.

Se även  Överger kaniner sina bebisar? Vad du behöver veta

4. Ge din kanin roliga leksaker

Vad är ett kärleksfullt förhållande till att ge gåvor? Kaniner älskar att leka med leksaker och de är bra för din kanins mentala berikning. Du kan ge dem en mängd olika leksaker att tugga och gräva i. Det finns till och med många DIY-leksaker som är lätta att göra av kartong som är jätteroliga för kaniner.

Tyvärr kan kaniner vara kräsna med leksakerna du ger dem. Det kan ta lite tid att hitta de leksaker som din kanin föredrar att leka med. Du kan läsa min artikel om de många olika leksaker du kan ge din kanin för att hitta den de gillar bäst. När du har hittat några olika typer av roliga leksaker som din kanin tycker om att leka med, prova att rotera dem fram och tillbaka så att din kanin aldrig blir uttråkad av att ha samma leksaker hela tiden.

Som ett alternativ rekommenderar jag starkt att skaffa ett urval av leksaker från min favoritbutik på nätet, Small Pet Select. De har ett brett utbud av naturliga leksaker som använder olika typer av trä och hö vilket gör dem mycket hälsosamma för kaniner att tugga på. Jag har fått leksaker från den här butiken i flera år och har verkligen kommit att lita på kvaliteten. Mina kaniner uppskattar dem verkligen också!

5. Kopiera deras beteende

Ibland är det bäst att lära sig din kanins eget kärleksspråk. Du kan kopiera deras beteende när de är glada och tillgivna för att säga att jag älskar dig på ett sätt som de kommer att förstå.

Till exempel kommer kaniner att visa att de har en hög grad av tillit och komfort omkring dig om de villigt lägger sig på golvet bredvid dig. När kaniner sprider ut sig måste de ta extra tid på sig att resa sig när de kommer upp igen. Det är på tiden att de inte har ett rovdjur så de skulle aldrig lägga sig ner så när de kände sig hotade.

Du kan visa din kanin samma självförtroende genom att målmedvetet lägga dig bredvid honom och lägga dig på golvet. De kommer att förstå att du ser dem som en pålitlig vän och kommer att förstå kärleken och tillgivenheten i dina handlingar.

Se även  Är kaniner bra husdjur för seniorer?

Använd samma logik med olika beteenden som din kanin använder för att visa tillgivenhet. Slipa tänderna försiktigt medan de ansar dig för att visa att du är nöjd med vad de gör. Eller så kan du vicka galet när du närmar dig din kanin för att försöka replikera en binky. Andra människor i rummet kanske tycker att du är konstig, men din kanin kommer att veta att du är glad att se dem!

6. Låt din kanin utforska

Kaniner är nyfikna varelser och de älskar att utforska nya platser och utsiktspunkter. Naturligtvis innebär detta att ge din kanin gott om tid att röra sig och utforska rummet, men du kan göra ännu mer än så.

Förse din kanin med möbler för att hjälpa dem att tillfredsställa sin nyfikna natur. Korta katttorn (så att din kanin inte faller) och katttunnlar är fantastiska presenter till din kanin som gör att de kan utforska och se rummet på olika sätt. Du kan till och med använda vanliga gamla kartonger för att ge din kanin en plats att gömma sig och utforska.

Ett annat steg du kan ta är att ta dig tid att ordna om rummet då och då. Även små förändringar kan vara stora möjligheter till upptäckt för små kaniner. De kommer att bli glada över att kolla in skillnaderna och du kommer förmodligen att upptäcka att de är mycket gladare och mer energiska de dagar då du gör den här typen av förändringar.

7. Spela spel med din kanin

Ett bra sätt att visa din kanin hur mycket du älskar honom är att avsätta tid för att leka. Många känner inte till detta, men kaniner älskar att leka med människor, det handlar bara om att lära sig de sätt de gillar att leka bäst.

Spel som stimulerar den busiga sidan av en kanins personlighet är ett bra sätt att ha roligt tillsammans. Omvänd apport och dragkamp ger din kanin en chans att använda sina starka käkar och tänder medan de leker tillsammans. Eller så kan du göra en egen hinderbana genom att få din kanin att hoppa på rygg eller hoppa genom en tunnel under dig.

Du kan till och med träna din kanin att göra roliga trick. Detta är ett utmärkt sätt att både knyta an till din kanin och ge dem lite mental berikning som kommer att hålla dem glada och mentalt friska.