8 BÄSTA fågelskådningspodcaster (du kommer inte ångra det!)

Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fågelskådning när du är på språng! Så jag tog mig tid att själv komma med en mycket omfattande lista med fågelpoddar! Det här är vad jag hittade:

De 8 bästa fågelskådningspodcasterna:

 1. BirdNote
 2. Talkin’ Birds show
 3. För The Birds Radio Show
 4. The Birding Life podcast
 5. Där med Birds Podcasts
 6. Hannah och Erik Go Birding podcast
 7. Fåglar*t
 8. The Casual Birder Podcast

Så du känner till listan över fågelpoddar, låt mig nu diskutera vad varje podcast handlar om så att du vet vilken som är rätt för dig! Läs vidare för mer information:

Om poddar

Du har säkert hört talas om podcaster och till och med radioprogram tidigare. Men vad finns det egentligen i en podcast? Innan vi dyker in i listan över poddar, låt mig ge dig en kort översikt över vad en podcast är och vad du kan förvänta dig av den.

En podcast är en serie muntliga avsnitt, vanligtvis av en värd, som är inspelade i digitala ljudfiler. Användare kan vanligtvis ladda ner eller lyssna på den på själva webbplatsen.

I fågelpoddar innehåller innehållet som behandlas vanligtvis diskussioner om fåglar, naturvård, fågelupplevelser och journalistik.

Nu kommer vi till listan!

1) BirdNote

Beskrivning: BirdNote är ett fantastiskt och välproducerat radioprogram som visar upp många olika fängslande historier tillsammans med rika ljud. De använder känslan av ljud för att stimulera fågelskådaren i dig!

BirdNote-podden visar vanligtvis livet för ovanliga fåglar och de vanor de har.

Dessa berättelser i kombination med intressanta illustrationer och berättelser om personliga möten med fåglar ger ett uppfriskande klipp på 2 minuter för att lysa upp din dag.

Kvaliteten på podcasten är helt fantastisk och kan säkert ge lyssnare som du en tillfällig paus från stressen under din hektiska dag.

Podden spelas av många olika programledare. Alla värdar har en trevlig och tydlig röst, vilket passar bra med de intressanta historier de berättar!

Varför jag älskar det: Jag älskar absolut produktionsvärdet av denna podcast. Webbplatsen är fantastisk, längden på podden är stor, innehållet i varje podcast är fantastiskt!

Webbplatsen är snabb och enkel att navigera så att du inte går vilse som på vissa webbplatser. Poddens längd är 2 minuter, tillräckligt kort för att inte ta upp för mycket av din dag, men tillräckligt lång för att berätta en intressant historia som får dig att vilja ha mer varje dag.

Åh ja, ett nytt avsnitt av podden släpps dagligen, så du kan få dagliga smältbara avsnitt varje dag!

Innehållet är uppbyggt på ett sätt som väcker mitt intresse, podden är kopplad till fängslande och vackra bilder på fåglar, vilket hjälper dig att ha lite visuell hjälp när du lyssnar på denna podcast.

Jag måste säga att denna podcast är en av de bästa – enkel men fängslande!

Länk till podcast: Se BirdNote-podden här.

För varje avsnitt kan du ladda ner podden, lyssna på den på webben eller prenumerera på podden på din favoritplattform för streaming av ljud! Plattformar som stöds: Apple Podcasts, Overcast, Pocket Cast, Spotify, Stitcher eller RSS.

2) Talkin’ Birds show

Beskrivning: Talkin’ Birds är ett live och interaktivt radioprogram där fåglar och deras naturliga miljö diskuteras flitigt.

Dessa ämnen ingår locka fåglar till bakgården, mata fåglar och fakta om fåglar i allmänhet. Showen innehåller ofta gäster som är experter på fågelskådare, täcker fågelskådning och bevarandenyheter.

Showen är en 30 minuters show med längre och mer pedagogiskt innehåll, perfekt för dem som vill ha en djupare förståelse för fågelskådningens värld och vårt samhälle.

Varför jag älskar det: Jag gillar just det här programmet eftersom det är fullspäckat med avslappnade samtal med programledarna och de kunniga gästerna som är inbjudna till showen. Det är fantastiskt att lära mig många intressanta fakta om fåglar som jag aldrig visste.

Se även  Är fåglar höjdrädda? [ANSWERED! + Other FAQs]

Jag gillar särskilt delen där jag kan identifiera en fågel som de har beskrivit, och sedan kan lyssnare ringa in och gissa vilken fågel det är. Givetvis finns det priser att vinna (fågelrelaterade priser).

Eftersom den här podden är 30 minuter lång, skulle jag föreslå att det är ett bra sätt för mig och dig att lyssna på den när du är på en lång bilresa hem eller bara sitter på kollektivtrafiken och har tid att döda.

Istället för att lyssna på låtar som inte betyder så mycket, vad sägs om att lyssna på denna podcast och fördjupa din förståelse och kärlek till fåglar?

Länk till podcast: Du kan kolla in webbsidan för mer information om Talkin’ Birds här. Du kan lyssna på deras podcasts på webben, radiostationer och på deras smartphone-app.

3) För The Birds Radio Show

Beskrivning: Denna radioshow/podcast leds av Laura Erickson. Hon fick det prestigefyllda Roger Tory Peterson Award från American Birding Association 2014.

Förutom att hon driver den här podden fotograferar och skriver hon även blogginlägg om fåglar.

Radioprogrammet For The Birds är ett långvarigt program som Laura har lagt ut ljudinnehåll om fåglar.

De flesta av hennes poddavsnitt är djupt personliga och beskriver vanligtvis hennes unika upplevelser som fågelskådare själv.

Hon kommer dock ibland att bjuda in en expert eller gäst till showen för att prata med henne, där de kommer att diskutera naturvårdsfrågor och andra intressanta fakta om fåglar.

Podcast-avsnitten är vanligtvis cirka 5 minuter långa och är perfekta för en snabb och uppfriskande lyssning när du behöver göra lite sysslor hemma.

Varför jag älskar det: Det som verkligen imponerar på mig är att för varje podcast hon berättar kommer det också att skrivas ett blogginlägg om samma ämne!

Blogginläggen som följer med podcastavsnitten är en trevlig visuell stimulans med foton av vackra fåglar.

Om jag någon gång varit lat eller inte haft lust att lyssna på ett poddavsnitt kan jag välja att snabbt läsa ett blogginlägg istället.

Det betyder att du har möjlighet att välja mellan att lyssna på podcastavsnittet eller läsa blogginlägget. Du får mer flexibilitet och du får bestämma vad som fungerar bäst för dig, och det är jättebra!

Länk till podcast: Du borde verkligen kolla in hemsidan själv. Här är en koppling för att ta dig dit. Du kan välja att lyssna på Apple-podcaster, på webben eller ladda ner ljudfilen för att lyssna på din enhet.

4) The Birding Life podcast

Beskrivning: The Birding Life Podcast är ett litet projekt på webbplatsen dedikerat till fågelskådningens galna livsstil! De tror att det är mycket mer än bara en fågeljaktsida och att lägga till fler fåglar till en ”livslista”. Webbplatsen är tillägnad att lära sig mer om fågelsamhället, om fåglar, fågelskydd och hur man hittar några fantastiska fåglar.

Podcasten startade i april 2020 och har sett många avsnitt med många gäster i fågelsamhället. Ämnen som ofta upptäcks inkluderar ämnen om fågelskådning i Sydafrika, fågelskådningsevenemang och fågelskyddsprojekt.

Varje avsnitt varar ca 30 – 45 minuter. Tillräckligt länge för en djupgående konversation med experter inom fågelsamhället för att utbilda dig om fågelskådningsämnen som du behöver veta, till exempel naturvård.

Här är ett exempelavsnitt av The Birding Life Podcast:

Varför jag älskar det: Birding Life Podcast är fantastisk eftersom den släpps varje vecka, så du har en hel vecka på dig att se fram emot en enda uppladdning.

Se även  De fem bästa anledningarna till att INTE börja titta på fågel (och varför!)

Längden är också perfekt för långa resor och turer med vilken kollektivtrafik som helst. Lyssna på en podcast, inte bara musik!

Länk till podcast: Se podden Birding Life här. Podcasten finns även på Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts, Stitcher och Google Podcasts.

5) Där med fåglarnas podcast

Beskrivning: I Out There With The Birds-podcasterna är personalen på Bird Watcher’s Digest värd för showen. Showen diskuterar ofta trender, vilda fågelanekdoter och allt som har med fåglar att göra!

Det som ofta syns i varje avsnitt är att en gäst vanligtvis bjuds in till programmet för att prata om frågor som rör fågelsamhället.

I vissa avsnitt kan konversationen ringa rovfåglar, kan vissa handla om fågelvårdsinsatseroch vissa kan vara helt enkelt för att öka fågelmedvetenheten och främja engagemang med fågelskådare runt om i världen.

Varför jag älskar det: Denna show är bra för ett brett utbud av fågelskådare; från nybörjare till avancerade fågelskådare.

Personligen älskar jag att höra om intressanta ämnen som tas upp i showen, som hur den illegala fågelhandeln är och hur vi bättre kan skydda fåglarna i våra lokala regioner.

Eftersom ämnena som diskuteras är ganska internationella kan fågelskådare från hela världen njuta av avsnitten!

Länk till podcast: Se podden Out There With The Birds här. Du kan ladda ner podcastavsnitten i mp3-format eller lyssna online på sajten.

6) Hannah och Erik Go Birding podcast

Beskrivning: Hannah och Erik är ett fågelpar som älskar varandra och fåglar! Även om de inte är experter är de extremt passionerade när det gäller fågelskådning och till och med att resa för att se fåglar.

De startade denna podcast för att inspirera andra, dela sina äventyr och förhoppningsvis uppmuntra framtida och nuvarande fågelskådare. Podcasten innehåller många avsnitt av nyfikna berättelser om fåglar, deras personliga projekt och inbjudna till programmet.

Avsnitten är vanligtvis 1 timme långa och går ganska djupgående i deras samtal, särskilt med gäster i programmet. Ljudkvaliteten är skarp och tydlig.

Varför jag älskar det: Ämnen som diskuteras i denna podcast är verkligen upplysande!

Ett exempel på ett ämne som behandlades i ett av avsnitten är den världsomspännande vårflyttningen av fåglar. De diskuterade att räkna migrerande arter genom innovativa analys- och datainsamlingsmetoder på eBird.

Som teknik- och datavetenskapsentusiast är det fantastiskt att förstå hur spårningsteknikerna och till och med de enkla fågelobservationer vi matar in i eBird i hög grad kan bidra till forskning om flyttfåglar!

Jag kände aldrig till all vetenskap och arbete bakom det innan jag hörde det här avsnittet.

Länk till podcast: Du borde kolla in podden här.

7) Fåglar*t

Beskrivning: Namnet på denna podcast kan avskräcka vissa människor, men gå inte än!

Bird Sh*t måste vara en av de mest avslappnade och avslappnade poddar jag någonsin hört. Showen är värd av två millennials: Mo och Sarah.

Podden startade först i maj 2019 och har fortsatt sedan dess tills nu.

Podcasterna tillhandahålls vanligtvis nyfikna ämnen som alla fågelskådare kommer att vara nyfikna på, tillsammans med roliga ordlekar och skämt från Mo och Sarah själva.

Podcasterna brukar vara en mer lättsam ton, med mindre allvar! Avsnitten är fyllda med roliga fakta om fåglar du aldrig visste.

Varför jag älskar det: Som ung fågelskådare känner jag att jag kan identifiera mig med skämten och tonen i podden. Avsnitten brukar innehålla små och roliga godbitar om fåglar som jag verkligen tycker om!

Jag gillar att lyssna på den här podden på tåget hem, istället för att lyssna på tanklös pop!

Se även  4 bästa fågelfrågesporter (och varför du borde ta dem!)

Dessa 2 låter mig njuta av fågelskådning även när jag inte tittar på fågel. Kemin mellan värdarna Mo och Sarah är det bra och de kompletterar varandra väldigt bra!

Länk till podcast: Du kan se podden här på deras hemsida.

Deras avsnitt finns på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Overcast, Stitcher, TuneIn, Pocketcast, Castro, Castbox och RSS-flöde. Så många plattformar!

8) The Casual Birder Podcast

Beskrivning: Denna podcast är som titeln är, väldigt vanligt!

Podcasten leds av Suzy Buttress (The Casual Birder), som ger henne kommentarer i varje avsnitt under sin resa som fågelskådare.

I vissa avsnitt kommer hon att göra det intervjua andra som älskar vilda fåglar och dela kommentarer och frågor från hennes publik.

Varför jag älskar det: Jag gillar verkligen det faktum att shan bjuder ofta in gäster till hennes show Diskutera fågelämnen med en mer avslappnad och lättare ton jämfört med andra poddar.

Hon har också en blogg som hon skriver vid sidan av dessa avsnitt, så du kan följa och läsa hennes inlägg även när hon delar med sig av sin berättelse om fåglar som har mycket dramatik i sin trädgård.

Jag tycker att hennes innehåll verkligen kan relateras till tillfälliga och nybörjare fågelskådare, så notera, nybörjare!

Länk till podcast: Du kan se hennes podcastavsnitt om henne blogga. Alternativt kan du också lyssna på dem på Google Podcasts, Apple Podcasts och Spotify!

Slutgiltiga tankar

Fågelskådningspodcaster är ett bra sätt för oss fågelskådare att lära oss mer om att utveckla våra fågelskådningsfärdigheter, och samtidigt lär dig mer om intressanta fågelskådningsupplevelser som andra har. De är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad med nya fågelnyheter!

Nu när du har sett den här listan, bestäm vad du vill lyssna på och lyssna på!

Tack för att du läste och mycket fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

 • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
 • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
 • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
 • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, Och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
 • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
 • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!