Aggressiv knådning av kastrerad hankatt

Kattungar mognar snabbt och kan redan markera sitt revir från 4 månader. De flesta människor som är medvetna om situationen för miljontals oönskade katter världen över väljer det neutral och sterilisera deras kattungar.

Det hindrar dem från att bli föräldrar.

Den aggressiva knådningen av den kastrerade tomkatten

Att kastrera en katt har många hälsofördelar. Det kan förändras oönskat beteende som att spraya och markera och lusten att ströva.

Men nu, din kastrerad katt har inte alls lugnat ner sig som du trodde att han skulle göra. Han dyker upp nu knåda aggressivt.

Du vill veta varför och om det finns lösningar för att sätta stopp för det.

Den bevakar aggressivt sitt territorium

Kastrerade hanar gillar att knåda inte bara på sina favoritmänniskor, utan också på andra mjuka ytor. Katter formar sig efter sin favoritmänniska för att de är det territoriell.

De vill deponera sin kattdoft doftkörtlar på fötterna.

Genom att slå sina tassar i människans knä eller bröst avsätter den sin doft där. Intressant nog har katter också dessa doftkörtlar i munnen, på sidorna av huvudet och i svansen.

Körtlarna innehåller feromoner, och han säger till alla att denna människa är förbjuden och tillhör honom.

Efter att din katt har kastrerats kan det ta upp till sex veckor innan hormonerna försvinner. Även om de gör det, kommer en kastrerad katt fortfarande att försvara sitt territorium.

Territoriellt beteende kan avvika från detta doftmärkning även destruktiv kloning av möbler. Katter är känsliga för dofter och en kastrerad katt som känner sig osäker kan använda sin doft för att varna andra katter.

Om din kastrerade katt uppvisar territoriellt beteende, se en veterinär för att se till att det inte är ett medicinskt problem. Kom också ihåg att katter kastrerade efter två års ålder fortfarande kan uppvisa detta aggressiva beteende.

Se även  10 bästa lurviga husdjur för högskolestudenter - med bilder

Han gör bara som katter gör

Ett antal faktorer spelar in om du blir förbryllad över din kastrerade katts aggressiva knådning.

Att identifiera källan till hans aggression är viktigt. Du vill veta om det motiverar en resa till veterinären.

Ofta kan denna aggressiva knådning inträffa när du är borta från hemmet. Det är med största sannolikhet en form av tristess.

Ge din katt stimulerande leksaker eller kanske till och med lämna radion på i tysthet.

Knådning är normalt kattbeteende, men det kan gå över styr. Det är ganska troligt ett problem som inte ens behöver vara allvarligt beteendeförändring.

När du hanterar problem med ditt husdjur är tanken att svara lugnt.

Några kattägare kan ha reservationer mot att få sina katter kastrerade. Men även om det inte förbättrar sina knådningsvanor, kommer kastrering med mycket hälsofördelar.

En är att minska risken för testikelcancer.

Aggressiv knådning av kastrerade hanar - skäl och lösningar

Mediciner kan hjälpa

Om du tycker att han knådar lite för ofta, prata med din veterinär. De har mediciner som kan hjälpa a sexuellt aggressiv katt.

Veterinären kommer också att kontrollera om kastreringsoperation din katt hade utförts korrekt. Det skulle inte vara första gången en veterinär tar bort bara en testikel.

Tagen från sin mamma för tidigt

Visste du att kattungar knådar naturligt? När bröstmjölken fortfarande dias stimulerar knådningsbeteendet frisättningen av mjölk.

Även om katter har vuxit förbi det stadiet, fortsätter de fortfarande detta beteende.

Även kattexperter menar att en vanlig orsak till denna aggressiva knådning är att han skildes från sin mamma för tidigt.

Vissa experter föreslår till och med att flaskmatade små kattungar kan vara benägna att knåda vuxna katter. Förutom att knåda suger katten till och med upp vissa saker.

Det kan vara en fluffig leksak eller en filt. Detta beteende är inte ovanligt; att bita och suga på mjuka, ulliga föremål är en tröstande vana för vissa katter.

Se även  Kyckling åt en mus - bör du oroa dig?

Han förbereder sig på 40 blinkningar

Precis som en hund snurrar sig innan den går och lägger sig, knådar katter också. Han vill förbereda sitt sovplats för sina 40 blinkningar.

Denna knådning kan mycket väl gå tillbaka till de dagar då vildkatter slog en säng eller ett bo på plats.

Detta var för att sova och även för att föda. Denna typ av ”knåda en säng på plats”-beteende har fortsatt genom tiderna. Det är en naturlig del av en katts instinkt innan man slår sig ner för en katttupplur.

Omdirigera hans uppmärksamhet

Du kan försöka stoppa honom från att knåda genom att avleda hans uppmärksamhet med en välsmakande godbit eller till och med några kattleksaker. Vissa människor använder till och med sprayer baserade på feromoner att locka sina husdjur till ett annat område.

De kan knåda där istället än nära dem.

Han är sexuellt frustrerad

Många tror det sterilisering av baksmälla kommer att förvandla honom till en mild, lättsam katt. De tror att ta bort hans testiklar kommer att minska hans sexuella drifter och hans sprayvanor.

Men att sterilisera honom tillåter honom fortfarande att uppvisa sexuell aggression och är fortfarande hans griniga jag. Kanske är han fortfarande precis som han var innan han kastrerades.

Katter är territoriella, och detta territoriell karaktär kan bli aggressiv efter kastrering. Kastrering stoppar inte nödvändigtvis detta beteende.

Din trimmade kattkatt kan fortfarande vara aggressiv om han tror att något eller någon tillhör honom.

Att kastrera honom kommer inte att förändra hans knådningsbeteende. Vissa sexrelaterade aktiviteter kan fortsätta efter kastrering. Sedan tar det lite att vänja sig vid att knåda och torka samtidigt.

Se även  Varför vänder min fågel mig ryggen?

Vad du än känner för att din katt gör detta, så är det det normalt kattbeteende. Han kan vara sexuellt frustrerad i sitt kastrerade tillstånd.

Det finns många anledningar till att han knådar och pucker aggressivt. Han kan vara stressad eller bränna uppdämd energi.

Människoskapad aggression

Vissa katter, kastrerade eller inte, är aggressiva. Ofta är det bara så som katten behandlades. Det är ganska troligt som en kattunge; han behandlades grovt eller grymt.

Vissa människor köper kattungar som husdjur och bryr sig inte om att förstå kattens beteende. Att förstå en katts personlighet och instinkter kan hjälpa dig att förstå varför vissa händelser utlöser aggressiva reaktioner.

Om din katt börjar knåda aggressivt, undvik att gnälla och skrika på din katt. Det räcker för att påskynda dess knådning ännu mer.

Kastrerade och kastrerade katter blir ibland griniga. De kan fortfarande ha beteendemönster som du trodde skulle försvinna.

Den aggressiva knådningen av din kastrerade kattkatt kan irritera dig oändligt, men det finns egentligen inget att oroa sig för. Han är bara en typisk hankatt.

Aggressiv knådning av kastrerad hankatt – slutsats

Du vill inte bara stirra likgiltigt på din kastrerade katts aggressiva knådning. Håll ögonen öppna när hans knådning eskalerar till en galet trampande borta utan någon uppenbar anledning.

Det kan vara så att han inte mår bra och då kan ett besök hos veterinären lugna dig.

Innan du går till veterinären, se till att du har gjort allt du kan att distrahera honom om hans beteende.

Var uppmärksam på honom, se till att han ätmönster räcker och klipper klorna. Ge honom en stimulerande, attraktiv miljö.

En glad, lugn, nöjd katt har mycket mindre anledning att knåda än den oroliga, olyckliga, uttråkade katten.