Angriper kycklingar människor? Är det farligt?

Om du funderar på att föda upp kycklingar eller hålla kycklingar på din bakgård, så försöker du förmodligen göra din forskning om kycklingar och kanske undrar om de utgör ett hot mot dig eller din familj om de får lov. ströva fritt. Tja, vi har kunskapen om att hjälpa dig att bättre förstå dina kycklingar.

Angriper kycklingar människor? Är det farligt? Ja, kycklingar attackerar människor och tuppar är kända för att attackera människor av olika anledningar. Men oavsett om det är farligt – det är lite mer av en gråzon, du kan säkert få några otäcka skrapsår från en kyckling och det finns, antar vi, en yttre risk för ögonskador, men du kommer förmodligen inte att dödas av en kyckling också.

Ja, kycklingar kan attackera människor

Kycklingar är inte rovdjur (om du inte är en mask) och i allmänhet de tenderar att komma bra överens med människor. Faktum är att många kycklingägare säger att de upplever genuin tillgivenhet och till och med kärlek från sina fåglar.

Dock, det betyder inte heller att de är helt passiva djur. Kycklingar är kända för att attackera och sanningen är att tuppar ska försvara sina flockar mot utomstående och andra tuppar – så tuppattacker är inte alls ovanliga.

Det finns också registrerade fall av kycklingar som attackerade människor och till och med samlas som en grupp för att göra detta. Den här damen i Iowa (som ses i videon nedan) har så aggressiva kycklingar att hennes historia blev viral (1,4 miljoner YouTube-träffar!) över hela världen.

Och Mary Baker på Quora säger: ”Det är chockerande, plötsligt och potentiellt mycket smärtsamt. Jag har blivit attackerad många gånger av ruffar, kämpande tuppar med nålskärpa, 1-2 tum långa sporrar och generationer av mördarinstinkter om hur man använder dem.

De flyger till dig med en felfri känsla av var ditt huvud och dina sinnen är. De vrider sina kroppar för att sträcka sig och höjer benen framför sig. De hamrar dem upp och ner mot dig, upprepade gånger driver deras sporrar i dig som små, rasande psykos.

En väluppfostrad ruff kan lätt ge dig 10-20 sticksår ​​på några sekunder, även om jag har haft turen att aldrig ha fler än fyra. Vingarnas flaxande gör dig desorienterad, liksom de upprättstående halsfjädrarna. Och uteslut inte möjligheten att bli biten.

Om de kan få dig med sin näbb, ger det dem inflytande att sticka dig med sina sporrar och ännu större noggrannhet.

Se även  Hur vet du om en skäggig drake gillar dig? Är han glad

Kycklingar har vanligtvis inga sporrar. I så fall är attacken helt och hållet befjädrad raseri och några skrapsår – överraskande och lite skrämmande, men inte riktigt farligt.”

Så ja, kycklingar kan och ibland attackerar människor.

Är det farligt när kycklingar attackerar människor?

Söt kycklingporträtt

Du dör inte av en kycklingattack om du inte på något sätt lyckas svälja en och kvävas på den, men du kan sluta med en otäck repa (kycklingbett är oviktigt eftersom kycklingar inte har tänder).

Om du är repad bör du:

 • Rengör repområdet noggrant – det vill säga med rent rinnande vatten och med tvål. Det kommer svida ett tag.
 • Använd ett desinfektionsmedel – Risken för infektion är inte hög, men inte heller noll. Lite tvättsprit och väteperoxid håller bakterierna på avstånd.
 • Tillsätt lite antibiotisk salva – lite neomycin eller bacitracinsalva ger dig bara lite extra skydd mot infektion. Du kan köpa dessa utan recept utan recept.
 • Täck den och håll den ren – Klä såret när det är rent och byt förbandet regelbundet och håll det rent. När såret är väl täckt, ta bort bandaget, men försök ändå att hålla området rent.

Hur kan jag försvara mig mot kycklingattacker?

Den vanligaste formen av kycklingattack på människor är när en tupp blir arg för att den tror att du gör intrång på dess territorium. Du kan vidta försiktighetsåtgärder för att göra detta mindre smärtsamt för dig och även för att fastställa vem som verkligen är ansvarig (det är du förresten).

Hur tar man sig förbi en tupp

Det finns tre grundläggande taktiker som kan hjälpa dig att undvika tuppattacker eller åtminstone minska dess påverkan om det händer och det är distraktioner, använda en sköld och byta kläder.

Distraktionstekniker för att förhindra hönsattacker

Kycklingar är enkla varelser och även om de är kapabla till högre känslor, verkar de tänka mest med magen.

Det betyder att du egentligen bara behöver en distraktionsteknik för en aggressiv kyckling: mat. En handfull spannmål som levereras snabbt kan hjälpa dem att dra sig tillbaka eftersom:

 • Det visar att du inte är en annan kyckling. Kycklingar delar upp världen i kycklingar och icke-kycklingar. Kycklingar matar inte andra kycklingar, därför är du inte en kyckling.
 • Det visar att du inte är ett hot. Medan kycklingar tekniskt sett ofta matas av sina ägare med avsikten att göra dem till lunch, tänker kycklingar inte långsiktigt när du matar dem, du måste vara en vän.
 • På så sätt kan de vänja sig vid dig. Förtrogenhet leder inte till förakt för kycklingar, men det leder till en viss tröst. Du vet att du har kommit på det när tuppen bjuder över kycklingarna på middag.
Se även  Varför kurrar duvor? Skäl förklarade

Hur du skyddar dig från en kycklingattack

Ibland kanske ett mellanmål inte är lämpligt, eller så har du för bråttom att spela Mr./Ms. Trevlig kille i så fall använd en sköld. Baksidan av en spade eller ett soplock är perfekt.

Kom dock ihåg att detta är en sköld. Du lägger det mellan dig och den arga kycklingen – du slår dem inte med det.

Hur man minskar effekten av en kycklingattack

Om du behöver bli inblandad i en kycklingattack ju mer kläder mellan dig och kycklingen, desto färre repor får du. Skyddsglasögon, läderhandskar, långa ärmar, byxor och skyddsstövlar är alla användbara.

Tuppar tenderar att attackera underkroppen på grund av höjdskillnaden. Lösa stövlar kan till och med uppmuntra dem att attackera.

Hur man undviker att antagonisera en tupp

Om du inte vill hamna i ett slagsmål med dina kycklingar (och ärligt talat, vi kan helt förstå varför du inte skulle göra det), kan du använda dessa taktik för att undvika ett slagsmål:

 • Rör dig snabbt. Vi har redan sagt det, det finns inga kycklingraketforskare om du snabbt är in och ut ur tupputrymmet – det kanske bara inte har tid att bearbeta en reaktion.
 • Var inte aggressiv. Detta betyder i tupptermer, inte mänskliga termer. Närma dig inte tuppen direkt. Stirra inte på honom. Sådana saker.
 • Var inte för blyg. Tuppar kan också vara mobbare, så smyg inte runt som en mus – du uppmuntrar den bara för att visa dig vem som är chef.
 • Sväng inte runt en hink. Tuppen kan missta den för en annan tupp.
 • Varken skrämma eller skrämma hans höns. Hans jobb är att skydda dem (åtminstone i hans sinne), om du gör kycklingarna upprörda har han all rätt att slå dig.

Hur man hävdar sin dominans över en tupp

Det krävs lite erfarenhet för att dominera en tupp (och det är inte så kinky som det kan låta), men det är värt att lära sig hur, annars kommer han att mobba dig varje gång han får chansen.

Se även  De vanligaste giftiga växterna för katter

Så här är processen:

 • Lär dig attackmönstret. Tuppar är skrytare innan de fastnar i det, de dansar runt. De försöker delta i en stirrtävling eller börja smyga sig bakom dig.
 • Bära handskar. Allvarlig. Använd läderhandskar för detta. Sedan när han börjar, spring fram till honom, ta tag i honom innan han kan börja och håll honom i dina armar.
 • Håll den försiktigt men bestämt. I grund och botten försöker du krama honom till underkastelse, ignorera honom (han kommer att bli vokalt arg) och hålla igång i cirka 15 minuter.
 • Ta sedan med honom på en promenad i dina armar i ytterligare 15 minuter eller så. Om han börjar gnälla, prata försiktigt med honom och om han försöker slåss, krama honom tillbaka till underkastelse och börja om.
 • Skölj och upprepa. Kycklingar är inte smarta, de behöver tid för att lära sig nya knep. Så, bit dig i tungan och fortsätt med detta. De flesta tuppar kommer så småningom att lära sig att det inte är värt det att sparka dig.

Dock, vissa tuppar kommer aldrig att få budskapet. Om detta gäller din fågel och du har små barn i närheten kan det vara bäst att bli av med honom och hitta en annan tupp. Det är bättre än att låta dina barn skrapa överhuvudtaget.

Tuppar hjälper till att stoppa kampen mellan kycklingar

Tuppar hjälper faktiskt till att hålla biten i gården och hindrar kycklingarna från att slåss, käbblande kycklingar kan slåss och picka på varandra, vilket kan leda till servermobbning. Närvaron av en tupp kommer att hjälpa till att bryta dessa slagsmål eftersom han i huvudsak är chefen och överst i hackordningen som ses här studie.

Slutsats

Angriper kycklingar människor? Är det farligt? Ja, och tuppar attackerar ofta folk tills de ser vem som är chef. Det är dock inte riktigt farligt och ingen kommer sannolikt att dö av en kycklingattack. Om du blir repad av en kyckling, se till att behandla såret för att förhindra infektion. Annars kommer du och dina kycklingar att må bra.

Här är några av mina favoritprodukter för kycklingar och deras gård: