Är det lagligt att föda upp en gris?

Att föda upp en gris som husdjur kan visa sig vara en unik upplevelse för alla. Det är viktigt att veta några saker innan man föder upp en gris.

Är det lagligt att föda upp en gris? Svaret beror på din lokala policy. I USA förbjuder många stater att hålla grisar på bakgårdar. Miniatyrer kan också förbjudas, men det finns vissa välrenommerade uppfödare som har lyckats licensiera sina miniatyrer och kan köpas lagligt.

Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala kontor angående djurskyddslagar eftersom de kan vara olika för varje område.

Om det är lagligt för ditt område måste du köpa grisen från en ansedd uppfödare. Den kan redan vara licensierad eller så kan du vara den som registrerar din gris, beroende på din uppfödares avtal.

Det finns flera anledningar till varför det kan vara olagligt eller förbjudet.

En sak som måste beaktas mycket är pga hälsoändamål.

Det har förekommit många virusutbrott tidigare som härrörde från grisar och dina lokala tjänstemän kanske vill förhindra detta genom att förbjuda rätten att hålla en gris.

En annan anledning är att det kan bero på det stigma eller dåliga rykte som grisar har och de bedöms som otäcka och representerar en negativ symbol.

Det finns några fler saker du bör veta om grisar och vi är här för att förklara dem ytterligare för dig.

VARFÖR ÄR DET OLAGLIGT ATT HÅLLA GRIS I VISSA OMRÅDEN?

Som nämnts ovan är den främsta orsaken förmodligen på grund av hälsoproblem.

Vilket får oss alla att undra…hur blev dessa grisar sjuka från början? Hur kan vi undvika dessa sjukdomar så att vi fortfarande kan behålla våra grisar?

GRIS FÅR INTE ÄTA KÖTT.

På många ställen får människor inte ta hand om grisar eftersom de förmodligen inte känner till denna information.

Även om de vet så kan de ÄNDÅ mata grisarna med kött.

Det är förbjudet att mata grisar, eftersom det är det enklaste sättet för dem att bli sjuka av sjukdomar som kan överföras till människor och orsaka ett nytt utbrott.

Dessa virusutbrott gjorde världsnyheterna och var orsaken till döden för många oskyldiga liv.

Källan till sjukdomen kan komma från en mycket liten åtgärd som vi inte tror kommer att visa sig vara en katastrof. Det är därför som vissa lokala områden hellre inte riskerar risken för ett nytt utbrott.

Se även  Behöver grisar spannmål?

Det finns många sjukdomar hos grisar som är tragiskt minnesvärda.

  • Mexikansk influensa (H1N1-virus)

Detta virus är dödligt för alla åldrar. Det kan se ut som en typisk feber, men när den väl blir dålig kan den vara dödlig till döden.

  • Fot och munsjukdom

Orsakar svår feber, inflammation, aptitlöshet, ont i halsen, depression och smärta i tungan eller tandköttet, röda utslag på handflatorna och fotsulorna och irritabilitet hos spädbarn eller småbarn.

Dessa två sjukdomar är ökända för sina fruktansvärda symptom.

RISK OCH DÖD

Nu borde det stå klart varför människor i vissa områden inte kan hålla grisar så lätt. Det är kantat av risker, särskilt om personen är ny på korrekt grisvård.

Det finns fortfarande en möjlighet att vissa människor avsiktligt matar kött till grisar för ”kul”.

Därför är det viktigt att följa reglerna, inte bara för andras skull utan även för din egen hälsa och säkerhet om du behöver tillstånd för att hålla en gris i ditt område.

Även om de inte utfodras med kött finns det vissa grisfoder som har blivit förbjudna i Australien eftersom vissa produkter innehåller produkter som innehåller kött eller har varit i kontakt med kött.

Så känslig kan grissjukvården vara när det kommer till foder.

De är inte kräsna, men allt som har med kött att göra kan vara farligt för dem och även för människor.

HUR DU HÅLLER DIN GRIS FRISK

Det låter som att det är läskigt att föda upp en gris, men inte om du vet hur du ska ta hand om dem. Så länge din gris är frisk ska du inte ha några problem.

Efter att ha licensierat din gris är det viktigt att nästa lära sig om deras behov.

  1. Vad ska jag mata min gris?

Eftersom de inte får äta kött finns det lagligt och korrekt grisfoder som du kan köpa från fjäderfäbutiker.

Förutom fläskbitar kan de äta många sorter av det frukter Och grönsaker.

För det bör de ha en hälsosam och balanserad kost förebygga fetma som kan leda till vissa sjukdomar.

Du kan också mata dem gräs eller låt dem beta ute efter gräs. De gräver ibland upp marken för det morötter Och insekter vad som är säkert för dem att äta.

2. Hygien och miljö

Grisar är ett av de renaste husdjuren. De är motsatsen till vad de i folkmun är kända för.

Se även  Växer minigrisar betar?

Den enda anledningen till att en gris skulle rulla i lera är för att hålla dem svala och för att hålla undan parasiter som flugor.

De har svårt att kyla ner pga de kan inte svettas.

Grisar har svettkörtlar, men de är till liten nytta för att vänja sig vid temperaturen.

De kanske inte gillar att bada i början, men om du vänjer dem kommer de så småningom att njuta av det, vilket också är avgörande för deras hälsa.

Med husdjur bör rumstemperaturen beaktas. De flesta grisar tål det inte extrem kyla eller extrem värme och det är tillrådligt att förvara dem på en torr, medelvarm eller sval plats.

Många grisar blev sjuka av värmen eller kylan. Några dog till och med av värmeslag och lunginflammation.

3. Mental hälsa och fysisk träning

Redan nämnt ovan, fetma är ett vanligt problem hos husdjursgrisar.

Det är viktigt att ge dem gott om utrymme att gå och springa eller gott om utrymme att utforska. De är kända för att gilla att ströva omkring.

Grisar är väldigt intelligenta och nyfikna djur.

De kan också ha negativa och positiva känslor. Om de är inkapslade, instängda, kedjade eller isolerade i ett visst område kan de vara deprimerade eller aggressiva.

Det har forskats på att djur som har frihet är lyckligare och friskare jämfört med de som vanligtvis är instängda i bur eller instängda.

De är också levande varelser och har rätt till frihet. Även som husdjur, tänk på deras lycka också.

Fysiska aktiviteter, som att gå, ger dem inte bara det solljus de behöver och tränar utan också mental stimulans.

Vissa grisar tycker om att leka apport eller simma.

En stressad eller deprimerad gris kan låta sig bli sjuk med flit.
Det finns också tillfällen då grisar svälter ihjäl sig själva.

Om du går till jobbet och de lämnas ensamma kan de också bli ledsna och destruktiva. Det finns en möjlighet att du kommer hem med en röra.

Studier tyder på att ge följeslagare skulle vara ett stort uppsving för deras mentala hälsa, så länge de kommer överens med den följeslagaren.

Grisar kommer överens med andra husdjur som katter. För hundar kan det vara situationsbetingat. Grisar är bytesdjur och fruktar ofta stora rovdjur som hundar.

Ge dina husdjur gott om tid att knyta an och observera dem noggrant.

Se även  Ska grisar få sina tänder klippta?

Ge din gris vaccinationer och besök veterinären för årliga hälsokontroller för säkerhetsåtgärder.

Sterilisering och kastrering rekommenderas också.

RELATERADE FRÅGOR

  • Är grisar bra husdjur?

Ja, grisar kan vara bra husdjur! Trots sin dåliga image är folk nu förvånade över hur söta, milda och träningsbara grisar kan vara.

Många ägare uppger att tamgrisar beter sig på samma sätt som hundar.

Men grisar har sina egna unika egenskaper. De har intelligensnivån som ett 2-årigt barn.

Med rätt vård, kärlek och uppmärksamhet är de ett av de sötaste husdjuren du kan träffa. Grisaveln är också unik i sin helhet.

De älskar också varvbesök och mys!

Grisar viftar också med sina små svansar som hundar när de är glada, upphetsade och nöjda.

Eftersom de är så smarta kan du träna dem på samma sätt som en hund. Behandlingsbelöningar visar sig vara effektiva, som studier säger.

Det har också undersökts att de kan visa sig vara ett bra känslomässigt stöddjur eller ett terapidjur som hjälper till att minska depression.

  • Vad är den genomsnittliga livslängden för en gris?

Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris är 15 till 20 år. Detta är en lång tid jämfört med deras vilda motsvarighet som bara lever 4 år till 8 år.

Medan den populära husdjursrasen ”minigrisar” sägs ha kortare livslängder på grund av sin komplicerade och selektiva avel, hävdar många grisägare att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka.

Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.