Är fåglar höjdrädda? [ANSWERED! + Other FAQs]

Vi älskar alla att fåglar flyger på höga höjder, men frågan vi alla aldrig riktigt har tänkt på är den här: ”är fåglar rädda för höjder?” Jag vet att jag är! Så jag gav mig i kast med att hitta svaret på denna fråga genom grundlig forskning. Här är det enkla svaret på frågan:

De flesta fåglar är inte höjdrädda. De flesta fåglar har dock höjdskräck när de är unga. Efter att ha fått självförtroende genom små hopp börjar de övervinna sin rädsla för höjder för att ta sin första flygning. Hur lång tid det tar för varje fågel att övervinna rädslan kan variera.

Låter lite motsägelsefullt att ha fåglar som är rädda för höjder eller hur? Läs för att lära dig mer om hur unga fåglar övervinner sin rädsla för höjder för att ta sin allra första flygning!

Är fåglar höjdrädda? (detaljerat svar)

Fåglar är coola eftersom de förmodligen är de första djuren du tror faktiskt är i luften! Tänk på det: de enda andra flygande varelserna är förmodligen bara insekter, fladdermöss och glidande däggdjur. Om fåglar nästan alltid är i luften, kan de vara höjdrädda?

Om du är en sådan som jag som har en måttlig höjdrädsla, även känd som akrofobi, då vet du att det krävs mycket självförtroende för att bara stå på kanten av en hög byggnad eller klippa. Strunt i fåglar som Rüppells gam som kan flyga upp till 37 100 fot! Usch!

En gam från Rüppell

Föreställ dig om du var en fågel som faktiskt kan flyga; vad skulle vara det läskigaste med det? Första hoppet, eller hur? Allra första gången du tar det där klipphoppet och börjar fladdra runt frenetiskt måste vara den svåraste. Det är allt, du har redan förstått halva svaret om fåglar är rädda för höjder: deras allra första flygning känd som en flygande flygning.

Fåglar får faktiskt långsamt sitt självförtroende och övervinner sin rädsla för höjder och flyger genom en rad steg innan de tar sin första flygning. Okej, nog med prat, låt oss låta videorna tala!

Se även  Den bästa platsen för en fågelholk (med användbara exempel)

Här är en video av en örn som får sitt självförtroende för att övervinna sin rädsla genom små språng:

Om du har tittat på videon kommer du att inse att örnen inte lyfter från boet i samma ögonblick som den lär sig hur man slår med vingarna. Det verkade som att den sakta byggde upp sitt självförtroende och tappade sin höjdskräck på några dagar! Efter några korta flygningar tappar örnen all höjdskräck som vuxen.

Om du missade svaret, här är det igen:

De flesta fåglar är inte höjdrädda. De flesta fåglar har dock höjdskräck när de är unga. Efter att ha fått självförtroende genom små hopp börjar de övervinna sin rädsla för höjder för att ta sin första flygning. Hur lång tid det tar för varje fågel att övervinna rädslan kan variera.

Tja, var inte fördomsfull mot örnar och de som lär sig att övervinna sin rädsla för höjder! Det finns många andra fågelarter som lär sig att övervinna sin rädsla för höjder; som falkar! Fåglar testar först sin nya vuxna fjäderdräkt på kanten, innan de seglar till en närliggande byggnad för att vila och fortsätta sin resa för att förlora sin rädsla för höjder och flygrädsla.

Här är en video jag hittade som förklarar allt detta:

Medan vissa fågelarter tar längre tid att flyga, är vissa fåglar mycket mindre rädda för höjder än andra. Ett exempel är de arktiska gässarna. Dessa kycklingar är superstarka små varelser som verkligen lär sig av skolan av hårda stötar och tar höjderna på rak arm.

Se även  Varför kvittrar fåglarna på morgonen? (BESVARAD! + vanliga frågor)

I videon nedan kan du se hur dessa tjejer hoppar från kanten av klippan som professionella fallskärmshoppare, utan höjdskräck!

Du kommer också att inse hur starka dessa kycklingar kan bli om de överlever den hårda landningen nedanför. De här killarna är fantastiska!

Här är ett annat fall av en ung skata som är för rädd för att röra sig och flyga, möjligen på grund av sin höjdrädsla. Med tillräckligt många vinkar och uppmuntran från sina föräldrar flög den till slut iväg och erövrade!

Medan många av dessa unga fåglar som övervinner sin rädsla för höjder har föräldrar vid sin sida för att uppmuntra dem, kan vissa unga fåglar som blir övergivna eller vilse förlorar motivationen att övervinna sin höjdrädsla.

Här är ett fall av en fattig pojke som håller i en gren, höjdrädd och är ensam:

Okej, för att avsluta saker på ett roligt och lättsamt sätt, vill jag dela med mig av den här videon om en örn som är extremt höjdrädd och inte vill flyga. Den är född och uppvuxen för att den är svag i fångenskap och är extremt blyg! Se YouTube-videon här! (Se till att se HELA videon för den är riktigt rolig!)

Jag kan inte bädda in den, så kolla in länken ovan!

Slutgiltiga tankar

Så du har läst hela den här artikeln med flera fallstudier av fåglar som verkar vara höjdrädda, särskilt unga fåglar.

Du lärde dig också att de långsamt lär sig att övervinna den rädslan med tiden. Det är fantastiskt! Jag hoppas att detta har vidgat ditt sinne när du upptäcker den konstiga och coola sidan av vilda djur och fåglars biologi! Ha kul med fågelskådning!

Se även  Kan fåglar hämta sina bebisar? (Läs DETTA svaret först!)

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit- källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!