Är husdjursgrisar destruktiva?

Tiderna har förändrats och folk älskar grisar som husdjur nuförtiden. Eftersom de är ganska ovanliga husdjur är vi fortfarande inte bekanta med deras beteende.

Är husdjursgrisar destruktiva? Ja, de KAN vara destruktiva om de inte ges ordentlig vård och uppmärksamhet. Grisar är intelligenta varelser, så de kan känna känslor. De kan bli uttråkade, deprimerade, griniga, hyper, envisa och krävande.

De har nästan samma intelligensnivå som ett tvåårigt barn. Om de inte får mycket uppmärksamhet tenderar de att känna sig ensamma eller uttråkade.

Sådana känslor kan leda till förstörelse av föremål i hemmet om de hålls som husdjur. De är kända för att göra oreda när de känner för det.

Destruktivt beteende är ett tecken på stress eller felaktig vård av husdjuret.

Så länge en ägare vet hur man tar hand om sitt husdjur på rätt sätt, kommer de destruktiva tendenserna inte att vara ett problem alls.

För att undvika denna typ av beteende är det viktigt att veta hur man tar hand om en husdjursgris.

ÄR GRISAR BRA DJUR?

När frågan uppstår om deras destruktiva beteende är det också naturligt att undra om de fortfarande kan göra bra husdjur trots det dåliga rykte som grisar har.

Lyckligtvis har stigmat kring grisar sakta försvunnit på sistone.

Det finns många goda skäl till varför grisar kan bli fantastiska husdjur.

  1. Grisar är intelligenta, sociala och hustränade.

Vissa forskare säger till och med att grisar är smartare än hundar och andra primater! Som förklarats ovan tillåter deras intelligens dem att känna känslor som vi gör.

Du kan träna dem att använda boet, hämta och gå och mer!

Några studier säger till och med att de kan fungera bra som ett känslomässigt stöddjur eller rollen som ett terapidjur. De kan hjälpa till att minska depression.

De kan njuta av att gosa och sitta i ditt knä då och då!

Det finns videor över hela internet som visar hur söta och söta dessa djur kan vara, så de kan definitivt göra bra husdjur.

Grisar kommer också överens med andra husdjur som katter! När det gäller hundar måste man vara försiktig och observera hur de kommer överens.

De är bytesdjur och kan hotas av ett stort rovdjur som hundar.

Ge dem gott om tid att värma upp till varandra och så småningom kommer du att upptäcka att din gris och andra husdjur har det bra tillsammans!

Se även  Behöver grisar andra grisar?

2. Grisar är rena

Tvärtemot vad många tror att de är smutsiga och röriga, grisar visade sig faktiskt vara ett av de renaste husdjuren.

Den enda anledningen grisar gillar att rulla sig i leran för att hålla dem svala och skydda sig mot parasiter som flugor

Grisar har svårt att kyla sig eftersom de inte kan svettas.

Så länge du vänjer dem vid varma bad förblir din gris sval. Precis som vi är de djur som också vill hålla sig rena.

Att ha en rörig miljö kan locka till sig parasiter och även göra din gris irriterad, vilket leder till de destruktiva beteenden som diskuterats ovan.

De tål inte extrem kyla eller extrem värme, så för deras hälsas skull, förvara dem i ett måttligt varmt eller svalt rum.

3. Grisar är inte kräsna ätare.

Precis som vi är grisar allätare. Men det finns en viktig påminnelse om detta.

Grisar ska inte äta kött.

Varför? Det är det enklaste sättet för dem att bli infekterade med en sjukdom som kommer genom köttet. Mata dem inte med kött eller mat som har varit i kontakt med kött.

En sjuk gris kan bete sig negativt, så det är viktigt att vara uppmärksam på sin hälsa.

Grisar kan äta nästan vad som helst. De måste äta en varierad kost för att hålla sig i form och i form. Fetma är faktiskt det vanligaste problemet hos husdjursgrisar; därför måste de ges med rätt näring.

Du kan mata dem med många frukter och grönsaker.

De flesta grisar är kända för att älska kokt broccoli! Även om vissa kanske inte gillar det, är det värt ett försök. Det bästa fodret för en gris är en riktig grispellet där de kan få i sig all näring de behöver.

Förutom att, grisar äter gräs och insekter på.

Genom att veta detta kan du låta din gris beta på gräs utanför din gräsmatta eller bakgård. Ibland grävde de marken för att hitta insekter och åt dem som mellanmål.

Du kan också plocka upp ekollon eller andra nötter för att ge dem som mellanmål.

En svältande gris kan vara grinig eller envis, så det är viktigt att veta vad de äter.

Se även  Vad är en Mangalica gris

VANLIGT BETEENDE HOS GRIS

Studier säger att en gris kan bli mer aggressiv om den föds upp för att vara instängd för det mesta. Lär dig om vanliga grisbeteenden och varför de gör det.

  • Grisar är nyfikna djur.

På grund av deras intelligens är det ingen överraskning att de blir nyfikna.

Eftersom de är nyfikenatt ge dem gott om utrymme att gå runt eller ett utrymme att utforska kan i hög grad bidra till deras mentala hälsa.

Om de är inkapslade, bundna eller instängda i ett hus för länge, tenderar de att bli aggressiva, ensamma, deprimerade, stressade, griniga eller envisa.

Studier visar att djur som åtnjuter frihet i allmänhet är lyckligare och friskare än de som ofta är inlåsta eller fastkedjade.

De är också levande varelser och har rätt till frihet.

Ge dem också tillräckligt med utrymme som husdjur. Om inte, är en alternativ lösning att släppa ut dem på en promenad! Detta är också träning för ditt husdjur och kan vara en bindningsaktivitet mellan er två.

På promenader kan de få tillräckligt med solsken de behöver och möjlighet att beta på gräs eller leta efter insekter för extra snacks.

  • Svansviftande, morrande och kommunikation

Om du ser ditt husdjur vifta på svansen betyder det att så är fallet glad och nöjd.

Grymtande kan betyda några saker.

Det kan betyda att de är oroliga, hotade, kämpar, har ont eller bara är lekfulla.

Deras sätt att kommunicera är starkt beroende av kroppsspråk eftersom de inte är så högljudda som katter eller hundar.

Grisar har dålig syn, så för att kompensera föds de med ett stort luktsinne. Detta gör näsan (eller nosen) känslig för beröring, så rör inte näsan på fel sätt.

De är också kapabla till det att gråta riktiga tårar när de känner sig för ledsna eller deprimerade.

Om detta händer, se en veterinär om du tror att det kan vara en medicinsk orsak eller om de kan ha ont och inte kan ta reda på vad som händer.

  • Grisar är känsliga

Om de är uppfostrade utan sällskap kan de bli ensamma och ledsna.

Om de hade en följeslagare som har lämnat eller gått bort, är de medvetna om detta och kan sakna någon. De vet när något saknas och vet hur de ska sörja, vilket förklarar gråten.

Se även  Vilka sinnen förlitar sig grisar på?

En misshandlad eller illa behandlad gris kan bete sig negativt.

De kan ha en tendens att vara destruktiva och aggressiva. Detta tar tid och tålamod. Låt traumat läka och de blir normala grisar igen.

Grisar kan känna empati och vara medkännande och det är därför de kan vara ett terapidjur. De kan känna sorg från andra precis som hundar och kan ibland trösta dem.

De som har blivit övergivna kan bli så deprimerade att de vägrar äta och svälter ihjäl sig.

RELATERADE FRÅGOR

Är grisar farliga?

Nej, i allmänhet är tamgrisar vanligtvis vänliga eller neutrala till den grad att du till och med kan låta dem komma nära barn.

De är väldigt lika hundar i beteende.

Även om de är kapabla att bita händer detta sällan och förmodligen bara när de skadas, misshandlas eller hotas.

Grisar är bytesdjur och föredrar att fly snarare än att själva vara i fara eftersom det är för riskabelt. Deras enda sätt att bekämpa är att attackera med sina betar om de har dem och bita om de kan nå dem.

Deras aggression kan också bero på typen av ras. Eftersom de flesta raser nu är domesticerade är det inte många som är farliga.

Ibland kan det också bero på deras ålder eller hur de är uppfostrade.

Smågrisar som har vuxit upp ensamma utan social interaktion är ofta ovänliga mot människor och till och med andra grisar. Äldre grisar kan också vara lite aggressiva när det kommer till att ha en alfahane.

Dock, en annan anledning till att de kan vara ”farliga” är om de är sjuka eller bär på en sjukdom.

Därför är det viktigt att få dem medicinskt kontrollerade och även vaccinerade.

Är det lagligt att hålla en gris?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden. För mer information har vi en användbar artikel om detta.