Är husdjursråttor vänliga? 8 utmärkta skäl att äga en råtta

Många människor, innan de bestämmer sig för att investera i några råttor, vill veta om deras råttor kommer att bli deras vänner. Vi kan förstå varför detta är viktigt och det är rimligt att säga att vissa varelser som ödlor kan göra intressanta husdjur men inte kommer att spendera mycket tid på att vara din vän, men gäller detta även för råttor eller är det troligt att våra råttor blir våra kompisar? Låt oss se om husdjursråttor är vänliga?

Som smarta, nyfikna och sociala varelser kan råttor verkligen vara väldigt vänliga. Det är därför många råttägare håller dem som husdjur eftersom de ger glädje i sina liv. Naturligtvis betyder det inte att en råtta alltid kommer att vara vänlig – det är upp till dig att behandla dem rätt, men om du gör det kommer de att ge tillbaka din vänskap med intresse.

Så låt oss ta en titt på varför råttor är vänliga och några andra goda skäl att behålla råttor.

Sällskap och husdjur

När vi som människor lever mer och mer ensamma liv 28% av amerikanerna bor ensamma enligt den tidigare folkräkningen längtar vi alltmer efter sällskap i våra liv och vänder oss ofta till husdjur för att fylla tomrummet.

67 % av hushållen i USA äger nu minst ett husdjur. Det är en stor ökning från 1988, när landet först undersöktes och endast 56 % av hushållen ägde ett husdjur.

Detta är faktiskt en bra sak det finns vetenskapligt dokumenterade fördelar med husdjursägande och det sällskap vi får från våra husdjur, inklusive:

  • Människor med husdjur lider mindre av depression än människor utan. Naturligtvis betyder detta inte att äga husdjur är ett magiskt botemedel mot detta allvarliga psykiska tillstånd, men det betyder att det kan hjälpa vissa människor att ha något annat att fokusera på.
  • Människor med husdjur har lägre blodtryck! Det är sant, faktiskt, det finns till och med en studie som visade att personer med borderline hypertoni föll tillbaka till normala nivåer av blodtryck inom 5 månader efter att ha hämtat en skyddshund!
  • Att leka med husdjur ökar våra serotoninnivåer. Serotonin är naturens lyckliga kemikalie och våra hjärnor gör det när vi gör saker som gör oss lyckliga. Och i sin tur gör det oss lyckligare.
  • Djurägare har lägre nivåer av både kolesterol och triglyceridfetter. Dessa kan vara indikatorer på hjärtsjukdom – så ju lägre desto bättre.
  • Djurägare som har haft en hjärtinfarkt lever i allmänhet längre än icke-djurägare som har haft en hjärtattack.
  • Djurägare tillbringar mindre tid hos läkaren än djurägare.
Se även  Bästa kycklingraser för nybörjare: Första ägaren

De flesta av dessa fördelar verkar komma direkt från att vara vän med ditt husdjur.

Den vänskapen är så viktig att den kan förändra beteendet hos även de mest hårda brottslingarna.

Husdjursvänskap tenderar att vara mindre dömande och mer komplex än mänsklig vänskap.

Ett husdjur bryr sig inte om vilka kläder du bär, vad du äter, politiken du följer, böckerna du läser, etc. Det erbjuder vänskap på ett ärligt och känslomässigt starkt sätt.

Så det är viktigt för oss om våra husdjur är vänliga och det är rimligt att säga att vissa husdjur inte är det.

Ingen har någonsin fått en kram av en guppy eller en leguan. Din sköldpadda skulle sticka näsan på alla slags sällskap, den föredrar att vara ensam. Och så vidare..

Det är därför vi behöver veta om råttor är vänliga, för för många av oss innebär att skaffa ett husdjur att ta med en ny vän i våra liv.

Läs vår artikel ”20 skäl till varför råttor gör bra husdjur” för att ta reda på hur bra en råtta är.

Är råttor vänliga varelser?

Ja, det är de absolut. Abby Chronister, 25, med olika hälsoproblem berättade för Washington Post av hennes råttor; ”De där små djuren fick mig upp ur sängen och visste att jag hade de där små liven att ta hand om. De binder sig till dig som en hund gör. Du kanske inte orkar gå ut med en hund, men du kan fylla en vattenflaska.”

Medan många husdjursgnagare biter, medan de flesta råttor inte biter, och faktiskt, som du kan se i vår artikel om ”Biter råttor?” råttor biter bara när de är rädda och det är lätt att hålla dina råttor från att bli rädda.

Se även  Är husdjursråttor tillgivna? Råttkänslor förklarade

En veterinär, Cory Bassett, sa till Washington Post i samma artikel att han skulle rekommendera att skaffa en råtta om du vill få en personlig kontakt med en husdjursgnagare, eftersom de är de djur som betyder mest i det avseendet.

Du kanske blir förvånad över att veta att det också finns kändisar som har husdjursråttor och Angelina Jolie brukade hålla en råtta men hon sa att hon var tvungen att skiljas från den när den åt upp gardinerna på platsen där hon bodde – det här är en lektion om att inte placera råttans bur nära något de kan tugga på, snarare än i råttans dåliga beteende.

Rupert Grint, Ron Weasley av Harry Potter berömmelse, adopterade råttorna som spelade hans råtta i filmerna för att han älskade dem så mycket att vara runt.

Drottning Victoria, av England, var också ett stort fan av råttor och hade en råttfångare som hette Jack Black (nej, inte skådespelaren) vars jobb var att fånga råttor och träna dem att göra trick. Det är till och med möjligt att drottning Victorias kärlek till råttor inspirerade människor att adoptera råttor som husdjur mer allmänt.

Råttor är också mycket populära husdjur. Medan katter och hundar kan ockupera topplaceringen av ”pet-dom”, ägs råttor av mer än 100 000 människor bara i Storbritannien.

Kan du krama en råtta?

Det är viktigt att notera att råttor verkligen kan kelas och, så vitt vi vet, tycker de faktiskt mycket om upplevelsen, men det är viktigt att se till att din råtta är helt socialiserad innan du gör detta.

Detta kan vara väldigt enkelt om du adopterar dina råttor som bebisar från samma kull och sedan föder upp dem tillsammans samtidigt som du spenderar mycket tid med dem.

Råttorna kommer först att umgås med varandra och kullkompisar tenderar inte att slåss eller mobba varandra (vilket kan hända när konstiga råttor träffas för första gången) och sedan kommer de att umgås runt dig också.

Se även  Kan hundar och vargar häcka? – Allt du behöver veta

Det betyder inte att din råtta kommer att missta dig för en annan råtta, tyvärr behöver icke-råttor råttor för sällskap, men de kommer att njuta av din närvaro och sällskap och blir mottagliga för kramar, öronskrapningar, kittlar och liknande.

En sak du kanske inte vet är att råttor älskar att bli kittlade av en vänlig människa att de ”fnissar” precis som vi när vi kittlas.

Bindrar råttor med sina ägare?

Ja, råttägare känner till och med att deras husdjur bildar ett livslångt band med dem.

En råtta känner snabbt igen sin ägare och reagerar upphetsat och glatt på deras närvaro.

De kan också svara på sin ägares röster och till och med lära sig att komma när de blir kallade.

De tycker också om att umgås med sina ägare. Sitter på axlarna eller i knäet.

Kort sagt, råttor är intelligenta, vänliga varelser som verkligen uppskattar sina ägares sällskap. Visst, vi kan antropomorfisera, men som vi sa i vår artikel om att råttor känner tillgivenhet, tror vi inte att vi är det.

Slutsats

Är husdjursråttor vänliga? Ja väldigt sant. Om du vill ha ett husdjurs sällskap är råttor ett utmärkt val, speciellt om du helt enkelt inte kan hålla större djur i ditt boende. Råttor är intelligenta, sociala djur som tycker om att umgås med både andra råttor och deras mänskliga följeslagare, och de kan visa starka personligheter om du låter dem lysa.

Naturligtvis är vänlighet hos råttor precis som hos människor, det är en ömsesidig aktivitet som kräver att man i gengäld är snäll mot sina råttor. Det innebär att veta hur man hanterar råttor för att ge dem en minimal mängd stress och aldrig medvetet skrämma dem. Det här handlar också om vad som krävs för att bli vän med människor, så oroa dig inte – du har redan de färdigheter du behöver, de behöver bara appliceras på ett ”råttliknande” sätt. Njut av dina nya vänskaper!