Är kaniner tillåtna i lägenheter?

Exotiska husdjur som kaniner är inte tillåtna i de flesta lägenhetskomplex.

Som ett resultat är de flesta hyresvärdar ovilliga att tillåta kaniner på grund av deras välförtjänta rykte som miljöförorenare.

Det finns, vissa lägenheter tillåter dock kaniner. Ytterligare kostnader (som husdjursavgifter, hyra och deposition) måste kastreras, buras etc., vilket kan krävas av vissa.

Är kaniner tillåtna i lägenheter?

Många byggnader har en ”inga husdjur” policy som gäller för alla djur, inklusive kaniner; dock accepterar de flesta byggnader kaniner.

Lär dig om byggnadens regler och föreskrifter innan du tar in din kanin i ditt hem. Om du ska ta in en kanin i ditt hem, se till att du har tänkt på allt.

Följande är några viktiga punkter att tänka på:

  • Regler och föreskrifter för lägenheter
  • Storleken på lägenheten
  • Kanin kunskap

Det räcker inte att veta om kaniner är tillåtna i lägenheter eller inte; Du bör också undersöka om det är en bra idé att ha en.

Finns det en avgift för att ha en kanin i en lägenhet?

Om du vill flytta in din kanin till din nya lägenhet kan du behöva betala en husdjursavgift eller tilläggshyra varje månad. Kaniner anses också vara ovanliga husdjur.

Därför kan deras utgifter vara något högre än för populära husdjur som katter och hundar. Kostnaden för husdjursavgifter varierar kraftigt beroende på lägenhetsläge och enhetstyp.

Enligt Fair Housing Act tillåter flera stater inte husdjursavgifter. Se till att du är i rätt skick.

Om din hyresvärd vill ta emot kaniner kan han eller hon ta ut tre typer av avgifter.

Avgifter, hyror och husdjursdepositioner ingår i denna lista. För hyresperioden använder hyresvärdar dessa avgifter för att täcka eventuella skador som din kanin kan orsaka.

Din hyresvärd kommer att debitera dig en engångsavgift, ej återbetalningsbar för att ta med ditt husdjur.

Saker att tänka på innan du tar in en kanin i ditt hem

Nedan finns några saker att tänka på om du redan har en kanin och planerar att flytta in i en lägenhet, eller om du planerar att skaffa en ny kanin som husdjur.

Total kaninpopulation

Börja med grunderna för att ta reda på om du ska ha en kanin i din lägenhet eller inte.

I allmänhet är det bäst att begränsa antalet kaniner du håller i ditt hem till en.

Du kan inte låta kaninen springa fritt och varje ljud förstoras ur kaninens perspektiv. Som ett resultat kommer din kanin att vara spänd och oförmögen att slappna av.

Det är bäst att fråga om ett hyreshus tillåter kaniner. Se till att din kanin har gott om plats att springa runt och leka på.

Se även  Hur man klappar kaniner på ett sätt de älskar

Att ha för många kaniner i en liten miljö är ingen bra idé! Det kan vara skadligt för kaninerna och som kaninägare blir det svårt för dig att ha att göra med.

Se till att din hyresvärd känner till din kanin

Kaniner bör tillåtas på uthyrningsbasis, så kolla med din hyresvärd först.

Att smyga in din lille kille och bli ertappad senare när du har betalat din borgen kan leda till att du överlämnar din kanin för adoption.

Många lägenheter skulle tillåta kaniner om de uppfyllde specifika krav.

Om du funderar på att ta med din kanin till lägenheten, trots att husdjur inte är tillåtna, rekommenderar vi starkt att du omprövar.

Varaktigheten av kaninens vistelse

Som kaninägare bör du också ta hänsyn till din tillgänglighet när du bestämmer ”Är det tillåtet att ha lägenheter för kaniner?” Kaninen behöver minst 30 minuters motion varje dag.

Detta är det enda sättet att förhindra att kaninen blir orolig eller uttråkad. Du ska inte förvänta dig att kaninen ska kunna röra sig på egen hand och vara säker.

Se till att du har tillräckligt med utrymme i ditt hem

För att göra kaniner helt lyckliga behöver de mycket aktivitet.

Djur som kaniner föds upp för att leva i naturen, där de söker föda och bildar sociala band med sina medgnagare.

Att hålla en kanin i en bur eller liten lägenhet hela dagen kan orsaka stress. Stress kan leda till allvarligare sjukdomar, men det kan skada din kanin om den inte behandlas.

Du kan få en av dessa burar med flera nivåer om du behöver ha dina kaniner i burar hela dagen. Även om det inte är perfekt är det ändå att föredra framför en liten bur.

Storleken på lägenheten

Storleken på lägenheten är viktig eftersom alla omständigheter är olika. Du måste med andra ord ta reda på om kaninen kommer att trivas i just din bostad.

Att hålla en kanin inomhus är mycket lättare om du har flera rum i ditt hem. Så är inte fallet när det gäller lägenheter som praktiskt taget bara är ett enkelrum och ett badrum.

Du måste se till att storleken är hållbar. Har du bara ett rum ska du leta efter en stor kaninbur. Du bör också ge den en chans att vandra runt lite.

Vi måste göra detta för att hålla kaninen glad annars blir den fientlig i längden. I ett sådant fall måste man vara försiktig.

Hur man tar hand om en kanin i en lägenhet (litet utrymme)

Kontrollera om kaniner är tillåtna i din fastighet. Även om du redan har flyttat in, kontrollera alltid din hyresvärds husdjurspolicy innan du tar in ett nytt husdjur i ditt hem.

Detta är avgörande, särskilt för kaniner, som är kända för sina glupska tuggvanor. Innan du köper en kanin, se till att de är tillåtna på din fastighet.

Anta inte att en lägenhet som tillåter hundar och katter är lämplig för kaniner.

Att fråga din hyresvärd är din bästa strategi, eftersom många hyresvärdar kategoriserar kaniner på olika sätt.

Överväg att boka en tid för att besöka lägenheten innan du diskuterar ditt husdjur om hyresvärden inte uttryckligen säger att de inte tillåter husdjur och du är osäker.

Som en bra hyresgäst kan du få särbehandling av hyresvärden.

Om du har heltäckningsmatta, sätt plasthörnskydd i hörnen av rummet. Kaniner är glupska grävare och en av deras favoritsysselsättningar är att riva upp mattor på oväntade ställen.

Du kan använda samma mattskydd som du skulle använda under en stol eller skrivbord om du har mattor. Alternativt kan du skärma delar med mattor.

Se till att det finns hö i din kanins inhägnad så att han kan gräva. Detta kan förhindra att mattan går sönder under tiden.

Skydda dina väggar genom att täcka golvlisterna med ett golvlister. De kan allvarligt skada sina små tänder genom att tugga på golvlister.

Lyckligtvis kan du undvika detta genom att köpa golvlister från en järnaffär. Du bör skydda golvlisterna genom att lägga några över dem.

En annan lösning är att använda möbler eller lådor för att dölja golvlisterna, även om det kanske inte är möjligt överallt i lägenheten.

Om du vill få trämöbler och väggar att smaka hemskt kan du använda något som bittert äpplespray. Du kan prova detta för att förhindra att din kanin knaprar den.

Skydda din kanins tänder genom att omsluta områden med trådar. Du kan tappa elektriciteten och din kanin kan skadas på grund av kaninens benägenhet att äta sladdar.

Leta efter platser i huset där det finns mycket kablar och försök stänga av dem.

Bakom din TV, din arbetsstation, nära routern och annan utrustning finns alla vanliga ställen att leta efter spindlar och andra läskiga kryp.

Om du inte kan blockera dessa fläckar, försök att höja ledningarna så att din kanin inte kan nå dem. Du kan köpa små plastadaptrar i de flesta järn- eller elektronikaffärer om du vill dra dina kablar högre.

Dessutom är tejpen funktionell.

Var uppmärksam på kablar som du kanske har förbisett i ditt hem.

Din kanin är tillräckligt liten för att klämma sig in i trånga utrymmen där han kan stöta på några sladdar som han kan gnaga på.

Belägg ledningar med en skyddande beläggning. Om du inte helt kan täta alla dina kablar, eller om du vill vara på den säkra sidan, kan en skyddande beläggning hjälpa.

Köp metall- eller plastbeläggningar från en elektronikaffär och linda dem över dina kablar för ett extra lager av skydd.

Din kanin kan ta sig igenom denna beläggning med lite mer ansträngning. Se till att hålla ett öga på din kanin och förhindra att den tuggar på sladdar.

Sätt ett staket runt dina krukväxter för att hålla din kanin ute. Även om de flesta krukväxter är skadliga för kaniner, kommer ditt husdjur fortfarande att försöka äta dem. Att höja dina krukväxter till en nivå utanför din kanins räckhåll är ett måste.

Att blockera

Om du har tillräckligt med utrymme för att hålla dina kaniner säkra, kan du hålla dem i en lägenhet.

Kaniner kanske inte är säkra i vissa delar av en lägenhet på grund av kablar och andra elektriska källor.

I en prekär omständighet som denna, gör alltid rätt val. Din byggnad kan acceptera husdjur som kaniner, men detta garanterar inte nödvändigtvis att det är ett klokt beslut.

Bestäm vad som är bäst för kaninen, inte bara dig själv, och skynda dig inte. Långsiktigt skydd av kaninen kräver noggrann bedömning av den information som presenteras här.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Hur håller man kaninernas naglar korta utan att klippa dem? 4 enkla sätt!
  • 10 bästa leksaker för kaniner
  • 11 tips för att förhindra att en kanin tuggar på mattan
  • Behöver kaniner solljus?
  • 5 bästa inomhuskaninraser – en komplett guide!