Är skäggiga drakar vänliga: allt du behöver veta

Ödlor är inte som valpar. De viftar inte med svansen när de har en bra dag. Så hur vet du om en skäggig drake är vänlig eller vill bita ditt finger?

När de socialiseras på rätt sätt blir skäggiga drakar extremt vänliga djur. Skäggiga drakar med flest handtag är lugna och avslappnade med alla, även främlingar som de aldrig har träffat förut. Om de inte är nöjda kommer ryggarna att fläkta ut runt deras ansikten.

Men hur ska man ta hand om dem så att de inte blir aggressiva? Och om du får en skäggig drake, så var det inte en bebis, kommer den fortfarande att vara trevlig och vänlig? Oroa dig inte; vi svarar på alla dina frågor och mer.

Hur man handskas med skäggiga drakar

Korrekt hantering och skötsel av en skäggig drake är nyckeln till att förbättra deras redan milda läggning. Socialiserade drakar kommer att vara lika avslappnade som en golden retriever, bara inte lika fluffiga. De är i allmänhet ganska lugna, men det finns saker som ägare kan göra för att göra dem mer bekväma med människor.

Hur man handskas med bebisar

Om du har möjlighet att uppfostra en skäggig drake från barndomen har du först och främst tur. För det andra behöver du göra mycket forskning om att uppfostra en baby skäggig drake eftersom de har fler behov än vuxna. Och umgänge i den här åldern är absolut nödvändigt.

Om du är på den här artikeln, är det förmodligen för att du gör lite forskning innan du släpper några pengar på en av dessa små ödlor. Men om du föder upp en baby skäggig drake, då hur vänliga de är beror helt på dig.

Uppenbarligen har olika ödlor olika personligheter. Men om de inte får chansen att bli behandlade från tidig ålder, när de växer upp, kommer de inte att veta vad som händer. De kan få panik, och vem kan skylla på dem? Om de aldrig har blivit rörda förut och plötsligt lyfter någon dem ur det blå, har de inget sammanhang för denna aktivitet. De kanske tror att de blir attackerade eller förde någon annanstans – någonstans skrämmande.

Att hantera en skäggig drake är väldigt enkelt. Men bara för att det är enkelt betyder det inte att det ska tas lätt på det. Det är en enkel process, men den måste göras rätt varje gång för att ingjuta förtroende för din drake. För att plocka upp din drake, sträck långsamt och försiktigt in i deras tank, ge dem gott om tid att se din hand. Ta sedan tag i dem i fronten och lyft försiktigt den främre halvan som en varning.

Om de reagerar aggressivt på detta (genom att väsa eller sticka ut sina spikar, eller båda), så vill de inte bli fasthållna. Men om inte, fortsätt.

Därefter måste du lyfta ut dem ur tanken och ta hand om dem håll din hand under deras mage medan du fortfarande stödjer alla deras lemmar. Du kan hålla upp dem vertikalt eller horisontellt, men om du inte stödjer deras mage och lemmar, kommer de att svaja. De är inte aggressiva när de gör detta – de vill bara ha ett fast stöd och svänga sina lemmar för att hitta något att hålla fast vid.

Se även  Vad det betyder när en kyckling dricker mycket vatten

Om de börjar springa upp och ner för din arm, låt dem. Om de går någonstans du inte vill att de ska vara, noggrant leda bort dem. Men klämma dem aldrig eller förvara dem på ett ställe om de är rastlösa. Ibland, även om du håller dem hårt, slingrar de sig fortfarande iväg. Det händer, och det kan betyda att de inte är på humör för att hållas just då.

För att vänja dem vid att hållas, planera att hålla dem 10-minuterspass minst två gånger om dagen. När de väl har vant sig vid det, älskar många att bli hållna och kommer att älska att chilla med dig i timmar i sträck.

Hur man handskas med vuxna

Att hålla vuxna är samma process som att hålla bebisar. Den enda skillnaden är att skäggiga drakar är det mycket större när de är äldre. Så om du håller dem kan du behöva använda dem två händer att stödja dem ordentligt. Vuxna skäggiga drakar kan trots allt växa upp till 24 tum lång.

Precis som spädbarn, om de inte får ordentligt stöd, kommer de att börja studsa runt. Även om de är vana vid att hållas kan det fortfarande vara läskigt för dem. När allt kommer omkring, i deras sinnen är de långt från marken och att falla kan vara dödligt. Visa din drake att de kan lita på dig genom att se till att du håller och älskar dem ordentligt, oavsett om det är bebisar eller vuxna.

Vissa erfarna ödlaägare kommer att lägga vuxna skäggiga drakar på sina axlar och låta dem hänga med dem hela dagen. Men gör inte det förrän du är tillräckligt bekant med din drake så att du vet att det är säkert att ta av dem och lägga undan dem.

När du har att göra med skäggiga drakar måste du se till att du tvätta händerna före och efter. Skäggiga drakar har bakterier i sin livsmiljö och om du hanterar dem kan du plocka upp några av de bakterierna eller möjligen salmonella.

Du bör tvätta händerna efter varje hantering, och du bör särskilt tvätta dem om din skäggiga drake av misstag repar dig och bryter huden. Om repan är röd och infekterad, prova att använda Neosporin och om det inte går över efter några dagar, prata med din läkare.

Bearded Dragon Personlighet

Skäggiga drakar, som de flesta ödlor, är vänliga. Faktum är att de är några av de vänligaste ödlorna som finns, precis bredvid leopardgeckos (ni vet, ödlorna som ser ut som om de ler hela tiden).

PetSmart klassificerar sina skäggiga drakar som ”husdjur på nybörjarnivå” på grund av deras söta och fogliga natur, trots att skäggdrakar har mycket specifika miljöbehov. Skäggiga drakar är nybörjare eftersom de vanligtvis är extremt vänliga och älskar att hållas. Detta gör dem till bra husdjur för barn.

Med folk

Skäggiga drakar och människor kan vara goda vänner. Människor älskar vänliga små varelser och skäggiga drakar älskar att hållas. De är alla praktiskt taget Disney-sidekicks som väntar på att en hjälte ska ta med dem på ett äventyr.

Så är skäggiga drakar under dagen, vilket är motsatsen till nattlig. Skäggiga drakar sover på nätterna och vaknar med solen, precis som vi. Så att sträcka sig ner i tanken under dagen för att hantera dem kommer inte att väcka dem mitt i sömncykeln. Om du inte är ett nattdjur… vilket skulle göra det här lite obehagligt.

Se även  Kan hundar äta Hush Puppies? Allt du behöver veta

Även om du inte har fostrat en skäggig drake själv, kommer de fortfarande att älska dig om de är uppfostrade på rätt sätt. Skäggiga drakar är vänliga och diskriminerar inte människor om de inte har haft dåliga erfarenheter tidigare. De kan umgås med vem som helst, vuxen, barn eller tonåring, så länge som personen som håller dem ger dem ordentligt stöd.

Med varandra

Skäggiga drakar är inte lika vänliga mot varandra som de är mot ossså du kanske vill vänta innan du köper en skog att sätta ihop i en livsmiljö.

Skäggiga drakar som art är vana vid att överleva helt ensamma i det vilda. De kräver inte sällskap förutom att para sig och att introducera mer än en skäggdrake i en livsmiljö kommer att orsaka onödig stress för dig och dina drakar.

Om det finns mer än en ödla i samma livsmiljö blir det en tävling: de slåss om den bästa solplatsen och andra resurser, även om du fyller deras livsmiljö med tillräckligt med mat för båda.

De tolererar varandra eller föraktar varandra. Mer aggressiva ödlor kommer att försöka etablera dominans genom att vifta med huvudet, och om de andra är smarta kommer de att acceptera underkastelse genom att vifta med händerna. Men om en tydlig ledare inte sätts på plats direkt, kommer inte drakarna att vara glada. Manliga skäggiga drakar är särskilt territoriella. Så att ha två hanar i samma tank är nästan en garanti för att de kommer att slåss till döds.

Om du vill föda upp dina skäggiga drakar kan du placera dem helt i samma livsmiljö medan de parar sig. Men när de är klara, separera dem igen. Planera inte att ha en hane och en hona i samma tank hela livet. De kommer säkert att para sig, men de kommer fortfarande att kämpa för resurser. Och en av dem kan börja trakassera den andra oupphörligt när de vill para sig, vilket orsakar onödiga spänningar och stress.

För mer information om att föda upp skäggiga drakar, besök Denna artikel från reptilenmagazine.com.

Skäggiga drakar i nöd

Dessa ödlor är enkla. De har väldigt tydliga sätt att säga till dig ”låt mig vara ifred din dumma människa!” Och du bör ha gott om tid att reagera innan de slår ut aggressivt.

En ledsen skäggig drake viftar med huvudet upp och ner, väser och blåser upp ryggarna runt ansiktet. När du hämtar dem efter de har visat alla eller några av dessa tecken så kan de ge dig en varningsskrapa eller nypa. Och om du fortsätter att hålla på efter det, är det troligt att de kommer att gå vidare lite tills du så småningom lämnar dem ifred.

När en skäggig drake flyttar huvudet upp och ner försöker den etablera dominans. Om du är klar med att hantera en skäggig drake, och de börjar röra på huvudet efter att du stoppat tillbaka dem i tanken, betyder det bara att de återställer sin dominans i sin tank… även om de är de enda i den. .

Se även  Katttassar blir svarta - varför?

Om du märker att din skäggiga drake pipar mot dig är det inte en form av försvar. Skäggiga drakar är kända för att ha andningsproblem och det är möjligt för dem att ha en infektion. Om de väser mycket, eller om de har slem runt munnen, är chansen stor att de är sjuka och inte arga.

Men blanda inte ihop väsande med väsande. Väsande andning betyder att de är sjuka. Att väsna betyder att de vill bli nedtryckta. verktyg.

Hur vet du om de gillar dig?

Ärligt talat är det inte så svårt att säga om de gillar dig. Om du hanterar den skäggiga draken och den inte reagerar aggressivt, gillar den dig förmodligen. Om de chillar med dig, tysta som en staty, då är du och dina skäggiga drakar BFFs. Så mest gillar de dig.

Om din skäggiga drake är återhållsam men fortsätter att försöka krypa in i rummet med någon annan, kan det vara hans favoritperson. Men det finns verkligen inget sätt att säga vem deras favorit är. I allmänhet, vem de spenderar mest tid med är vem de kommer att knyta an till mest.

Grooming behöver skäggig drake

Ja, de är vänliga, och ja, du skulle vilja ha en. Men du skulle förmodligen vilja ta hand om deras livsmiljö och kost färre.

Skäggiga drakar är ektotermerså de behöver en trevlig varm plats och en plats att gå när de behöver svalna. Reptiler är kallblodiga. De kan inte reglera sin inre kroppstemperatur, så det är upp till dem du för att se till att deras akvarium har rätt temperatur och luftfuktighet.

Bearded Dragon tankar bör ha en varm sida och en sval sida. Det är därför de flesta erfarna drakägare rekommenderar att ha en termostat på både sidorna av tanken. Enligt PetSmart, bör den hetaste solningsplatsen vara runt 100F eller 38C och den svala sidan bör hålla sig runt 75 till 85F (eller 20 till 23C). Drakar älskar att ha en plats att sola sig i värmen, och om det inte är tillräckligt varmt kommer de inte att ha tillräckligt hög kroppstemperatur för att hålla sig friska. Å andra sidan, om tanken är varma blir de uttorkade.

Det bästa sättet att kontrollera temperaturen är att ha två termostater, en för varje sida, och använd en UVB/UVA-lampa för att värma upp en plats i akvariet (vanligtvis en basking sten). Men lampan är inte den enda värmekällan du behöver tillhandahålla. Du bör ha en annan värmekälla, vanligtvis en keramisk strålvärmare. Keramiska värmestrålare ger bara värme och inget ljus. Centrera värmekällan och glödlampan i samma område för att se till att den når 100F eller 38C grader.

Drakar trivs i en luftfuktighet på 20 till 30%. Om det är för torrt kan du imma tanken med en sprayflaska. Om det är för fuktigt (om du bor någonstans i Florida där luften är som en sjö), kan du använda en avfuktare gjord för reptiltankar.

Den skäggiga draken har också specifika näringsbehov som förändras under hela deras liv. Kolla in den här informativa artikeln vi skrev för att lära dig hur du bäst tar hand om din bedårande skäggiga drake.