Är stressbindning VERKLIGEN nödvändig för kaniner?

Om du är ny på kaninbindning, kanske du har hört talas om stressbindning och hur du kan använda det för att hjälpa två kaniner att bli vänner. Många människor svär vid denna metod att binda kaniner, men namnet får det att låta lite läskigt. Vill vi verkligen stressa våra kaniner till bindning?

Stressbindning bör endast användas för att binda kaniner som antingen är aggressiva eller rädda runt varandra. Denna teknik är inte nödvändig för varje kaninintroduktion och det borde inte vara det enda steget du tar för att binda dina kaniner. Men stressbindning är ett användbart verktyg för att starta dina kaniner och lära sig hur man kommer överens.

När jag först började binda ihop mina kaniner var jag tveksam till stressbindning. Jag gillade inte tanken på att medvetet sätta mina kaniner i en stressig situation. Jag har dock lärt mig att detta kan vara ett värdefullt och nödvändigt verktyg under vissa omständigheter. Stressbindning behöver inte användas varje gång, och det borde inte vara den enda tekniken du använder, men det kan förebygga skador och hjälpa dina kaniner att komma överens snabbare.

Stressbindning bör bara vara en del av din bindningsprocess och bör inte vara den enda tekniken du använder. Lär dig mer om metoder för kaninbindning genom att besöka min kompletta kaninbindningsguide.

Vad är stressbindande?

Stressbindning är en teknik som används för att lägga lätt stress på de två kaninerna för att skapa en trevande vänskap mellan dem. Tanken är att de två kaninerna ska vara tillräckligt rädda för att krypa närmare varandra. I slutändan ger det kaninerna en positiv interaktion med varandra eftersom de kunde hitta stöd hos den andra kaninen.

Det är samma idé med människor. När två personer går igenom en utmanande situation tillsammans, hittar vi ofta sätt att komma överens och bli närmare vänner efter att ha klarat stormen tillsammans. På samma sätt kan det ge kaniner som kämpar för att komma överens chansen att trösta varandra och bli vänner.

Det ultimata målet med stressbindning är att hjälpa dina kaniner att bli vänner. Vanligtvis kommer detta att påskynda bindningsprocessen, särskilt om du har att göra med kaniner som är rädda eller aggressiva runt varandra.

Typer av stressbindning

Det finns faktiskt några olika typer av stressbindning som du kommer att höra folk prata om. Detta kan göra det lite förvirrande när du hör någon prata om stressbindning, eftersom det kanske inte passar den definition du förstår.

Genom att lyssna på folk prata om att binda sina kaniner har jag hittat tre mönster. Det finns den traditionella definitionen av att sätta kaniner i en stressig situation för att binda dem, använda små utrymmen under långa perioder och använda hala golv under limningsprocessen.

Se även  Varför stirrar min kanin på mig?

1. Stressig situation

Vanligtvis, när folk pratar om stressbundna kaniner, brukar de prata om att försätta kaniner i en stressig situation under en kort period. Det klassiska exemplet på detta är att ta de två kaninerna på en kort biltur tillsammans. Eftersom bilars vibrationer och rörelser ofta är skrämmande för kaniner är detta ett enkelt sätt att uppmuntra dem att luta sig mot varandra.

Bilfärden är dock bara ett exempel. Det finns massor av andra sätt att stressa kaniner, även om man inte har bil. Det du kommer att göra är att lägga ihop dina kaniner i en låda, tvättkorg eller resekorg och göra något som skrämmer dem lite. Det här skulle kunna vara:

  • Placera kaninerna ovanpå tvättmaskinen.
  • Att bära kaninerna upp och ner för trappan.
  • Låt dammsugaren gå med kaninerna.
  • Vagga lådan på en säng.

Den traditionella stressbindningstekniken är verkligen allt du kan göra för att få dina kaniner nära varandra och sedan skaka dem lite. Du vill inte belasta dina kaniner för mycket, så det är bäst att hålla sig till pass på 15 minuter eller mindre.

Efter dessa stressbindningssessioner vill du också ge dina kaniner en nedkylningsperiod tillsammans, klappa dem sida vid sida för att hjälpa dem att lugna ner sig och slappna av sida vid sida. Detta kommer ytterligare att förstärka de positiva känslorna av stöd de har när de är bredvid den andra kaninen.

2. Små utrymmen

Ibland hör jag någon hänvisa till att använda små utrymmen som en stressbindningsteknik för kaniner. Det är när kaninerna hålls i en låda, tvättkorg, bärare eller liknande stora litet utrymme under längre perioder för att tvinga dem att interagera och interagera med varandra.

Personligen föredrar jag att använda dessa små utrymmen endast under korta perioder, upp till ungefär en timme tillsammans. Om kaninerna kommer överens i rymden en kort stund försöker jag flytta till ett större utrymme. Det finns dock vissa personer som är mycket erfarna i att binda kaniner som hävdar att detta är det snabbaste sättet att binda kaniner. Om du kan minska den totala mängden tid som spenderas vid limning, kommer du också att minska den totala belastningen av bindningsprocessen.

3. Halta golv

Den andra typen av stressbindning jag hör folk prata om är att använda hala eller hala golv. Tanken med hala golv är att kaninfötter inte kan få grepp. Det blir lite stressigt för dem att röra på sig, och kaninerna kommer inte att kunna jaga varandra lätt.

Även om jag förstår principerna bakom att använda hala golv, Jag rekommenderar inte denna bindningsteknik. Eftersom kaniner inte kan få grepp om hala golv kan det leda till skador på ryggen. Det går bra att använda ett badkar eller liknande storlek för att binda kaniner, men det är bäst om du lägger någon form av handduk på golvet för att ge kaninernas fötter lite grepp.

Se även  7 sätt att veta att din kanin älskar dig

Bör du undvika stressbindande kaniner?

Även om stressbindning är en vanlig teknik för att binda kaniner, får den också mycket kritik. När allt kommer omkring, vem vill målmedvetet stressa sina kaniner? Det finns berättigad kritik mot stressbindningstekniker. Och det är viktigt att förstå och vara uppmärksam på kritiken innan du väljer att stressa upp dina kaniner.

Kritiken inkluderar:

  • Stress är inte bra för kaninernas hälsa.
  • Stressanknytning kan leda till skada.
  • Ansluten till endast stressbindning varar inte alltid länge.

Många förespråkar att använda mycket mjukare bindningstekniker. Dessa metoder använder ett stort utrymme och tillåter kaninerna att bli vän med varandra i sin egen takt. Vanligtvis tar dessa tekniker längre tid att binda kaniner, men är i allmänhet mindre stressande.

Om dina kaniner generellt kommer överens och ignorerar varandra eller är nyfikna på varandra är det ofta onödigt att använda stressbindningstekniker. Men om dina kaniner har svårt att komma överens, kan du fortfarande behöva använda stressbindningstekniker för att förhindra att dina kaniner slåss och skadar varandra.

Sätt det i perspektiv. Även om vi försöker hålla stressen till ett minimum för våra kaniner, finns det många åtgärder vi vidtar som kan stressa dem. Till exempel när vi klipper naglar på våra kaniner. De 10 minuter som din kanin måste klara av att klippa naglarna kommer definitivt att stressa honom, men eftersom det är fördelaktigt för honom i längden är det acceptabelt. På samma sätt, om 10 minuters stressbindning är fördelaktigt och hjälper till att förhindra aggressivt beteende mellan kaniner, är det inte något som ska undvikas.

När är stressbindning nödvändigt?

Jag tror att stressbindning bara ska användas när det behövs. Medan många kaninpar kommer överens utan betydande aggressivt beteende, kommer många andra kaniner att attackera varandra eller blygt hålla sig borta från varandra. I dessa fall är det vanligtvis nödvändigt att sammanföra kaninerna och lära dem hur man klarar sig med hjälp av stressbindningstekniker.

Jag rekommenderar främst att använda stressbindning för att hjälpa ett par kaniner där en eller båda är aggressiva mot varandra. I dessa scenarier måste kaninerna lära sig att vara artiga mot varandra innan de kan utvecklas med sitt band. Traditionella metoder för stressbindning, som att köra bil, kan hindra dem från att attackera varandra.

Avstressande kaniner på ett litet utrymme kan vara till hjälp för särskilt oroliga kaniner. Om en kanin springer från den andra och vägrar komma nära för att de är rädda, kan ett litet utrymme hjälpa dem att vänja sig vid den andra kaninen. Det tvingar dem att vara nära varandra och hjälper dem att känna sig bekväma med den andra kaninen.

Se även  Tror kaniner att deras ägare är andra kaniner?

Även utan stressanknytning blir det nästan alltid stress vid introduktion av kaniner. Oavsett om du använder stressbindningsmetoder eller inte, är det aldrig lätt att binda kaniner. Ibland kan användningen av dessa tekniker hjälpa till att minska den totala tiden det tar att binda två kaniner samman. Detta kan i sin tur hjälpa till att minska den långsiktiga stress som är förknippad med en lång bindningsprocess.

Överbelasta INTE dina kaniner

Även om det ibland är nödvändigt att stressa bindande kaniner, vill du inte överanstränga dem. Kaniner burk blir sjuka när de är för stressade, så du bör vidta några försiktighetsåtgärder för att undvika negativa biverkningar.

  1. Håll aldrig traditionella stressbindningssessioner i mer än 10-15 minuter. Genom att begränsa hur lång tid dina kaniner är akut stressade kan du begränsa eventuella negativa hälsoresultat.
  2. Följ stressbindning med en nedkylning. Efter 10-15 minuter, ge dina kaniner en chans att återhämta sig. Peta ihop dem och låt dem sedan slappna av i minst 5-10 minuter.
  3. Tänk på din kanins hälsa. Övervaka din kanins aptit och kattlådans vanor. Se till att de fortfarande är sugna på att äta och se till att deras spillning fortfarande är enhetlig i storlek och form. Om du ser en liten bajs eller två av fekala granulat smälta samman, är det en indikation på att din kanin är för stressad och behöver en paus från sin stressbindning ett tag.

Är stressbindning tillräckligt för att helt binda kaniner?

Tänk på stressbindning som ett verktyg att använda. Det är inte hela bindningsprocessen. Det är ett sätt att starta en trevande vänskap mellan två kaniner. Men bara för att de två kaninerna kommer överens i trånga utrymmen eller i en stressig situation betyder det inte att de är redo att flytta ihop.

Stressbindning är en metod du förmodligen bara behöver använda om du börjar binda dina kaniner eller om de har en dålig dag och är aggressiva mot varandra. När de väl kommer överens, vill du flytta dem till större utrymmen och sluta använda stressbindningstekniker så att dina kaniner kommer överens även i normala situationer.

Innan dina kaniner är redo att leva tillsammans vill du att de ska trivas i ett stort neutralt utrymme under icke-stressande förhållanden. Jag rekommenderar att du väntar tills de kan komma överens i 48 timmar i ett område på minst 16 kvadratfot (en 4ft x 4ft penna) innan de sätter ihop dem i sitt icke-neutrala utrymme på heltid. Kolla in min artikel för att lära dig mer om hela bindningsprocessen.