Äter fåglar papper? (Överraskande SVAR! + Vanliga frågor)

Du kanske hör från andra eller online-fågelforum att andra låter sina fåglar äta papper. Gör fåglar På riktigt äta papper? Naturligtvis var jag också nyfiken på detta, så jag gjorde omfattande research om detta och sammanfattade det till ett svar! Det här är vad jag hittade:

Fåglar äter papper. Fåglar äter papper som ett resultat av sin naturliga födosöksinstinkt eller för underhållning. Fåglar kan sedan välja att svälja eller spotta ut de strimlade pappersbitarna. Det mesta papper är säkert för fågelkonsumtion, förutom vissa varianter som innehåller giftiga ämnen.

Nu när vi vet att fåglar verkligen använder papper, ska jag förklara varför och täcka några vanliga säkerhetsfrågor du bör veta innan du ger dem papper att leka med. Läs vidare för att ta reda på mer!

Äter fåglar papper? (Fullständigt uppföljande svar!)

Du kan bli förvånad om det är första gången du hör om detta eller om du är ny på fågelskötsel: fåglar äter papper!

Men här är vad många inte vet: olika fågelarter strimlar papper och äter det olika! Vissa fåglar håller dem under vingarna, men vissa nappar bara på pappret.

Visste du att olika fågelarter strimlar och äter papper olika? Här är en sammanfattad tabell över skillnaderna i rivning och pappersätningsbeteende hos sällskapsdjur:

Sällskapsfågelarter Pappersstrimling och ätbeteende
Undulater/Untulater Naggar och nyper endast i kanten på papperet
Cockatiels Förstör papper mer aggressivt än undulat
Älskar fåglar Skär papper i snygga och långa remsor och förvarar det under vingarna för användning som bomaterial
kakaduor Strimlar och drar aggressivt bort stora slumpmässiga pappersremsor
Andra stora papegojor Strimlar och drar aggressivt bort stora, slumpmässiga och röriga pappersremsor

Tror du mig inte än? Låt mig visa dig några videor som bevis på det!

Undulater/Untulater

Cockatiels

Älskar fåglar

kakaduor

Andra större papegojor

Varför äter fåglar papper?

Skrattade du gott åt videorna ovan? För det gjorde jag säkert!

Du kanske börjar bli lite nyfiken på detta nu: varför äter fåglar papper?! För att förstå logiken bakom varför de gör detta, Jag gjorde lite djupgående research och kom fram till detta svar:

Fåglar äter papper eftersom de ofta konsumerar det medan de ägnar sig åt rivningsbeteenden som ofta är förknippade med deras naturliga instinkt att samla in bomaterial till sitt bo. Vissa fåglar njuter helt enkelt av det roliga med att tugga papper på grund av dess struktur och hur lätt det rivs i små bitar.

Se även  Vad är syftet med ett fågelgömma? (Exempel + förklaring)

De flesta papper är ofarliga för fåglar, så de kan svälja det bra. De flesta fåglar inser också att papper inte är avsett att konsumeras som mat och inte ger någon näring. De gör det bara för att de gillar det!

Varför river fåglar papper?

Om du själv är fågelägare har du säkert sett din fågel slita sönder papper som en dokumentförstörare! Detta väcker den märkliga frågan: varför river fåglar papper?

De verkar ABSOLUT älska det, men vad är den verkliga anledningen?

Här är ett svar som jag sammanställt från flera källor:

De flesta fåglar strimlar papper på grund av sin naturliga instinkt att samla bomaterial till sitt bo. Lovebirds strimlar papper i långa remsor och lagrar det under sina svansar för att använda som mjukt bomaterial. Men det finns några fåglar som bara älskar att strimla papper för underhållning på grund av dess struktur och material.

Dessutom kan du tycka att det är intressant att fåglar inte börjar sitt rivningsbeteende förrän de är 9 månader och äldre, eftersom det är då de är könsmogna och visar sin vilja att bygga bon.

När de väl är könsmogna kan du inse att fåglarna kommer att riva sönder papper oftare!

Här är en intressant video som förklarar hur lovebirds strimlar papper för användning i deras bo! (varning: söthet överbelastning!)

Varför river min parakit upp tidningen?

Parakiter gillar att riva upp tidningar för underhållning. De flesta undulater tycker om att strimla tidningspapper på grund av dess konsistens och hur lätt den slits av när de drar av den med näbben. Detta rivningsbeteende som parakiter uppvisar är relaterat till deras behov av att samla in bomaterial till sina bon.

Här är en bedårande video av en Nanday Parakeet som river upp en tidning:

Varför tuggar fåglar papper?

Chansen är stor att du förmodligen har en fågel som ÄLSKAR att tugga, knapra och till och med riva papper – och du är nyfiken på varför! Här är förklaringen till det:

Fåglar tuggar på papper för att klippa långa pappersremsor för bomaterial eller för rena underhållningsändamål. Lovebirds tuggar på papper för att skära ut långa remsor och fästa dem på sina svansar för att ta tillbaka till sina bon som bomaterial. Andra fåglar gillar bara att tugga på det för skojs skull på grund av dess konsistens.

Se även  Hur påverkar regn fågelskådning? [ANSWERED! + Advice]

Är det säkert för fåglar att äta papper?

Det är säkert för fåglar att äta papper. Fåglar bör dock inte matas med papper som innehåller lim, lim, färgämnen eller kemikalier. Dessutom bör fågelungar och yngre fåglar inte matas med papper eftersom det kan fastna i deras gröda och leda till stötproblem.

Beväpnad med denna kunskap kan du nu förhoppningsvis vara lugn och veta att dina fåglar inte kommer att förgiftas av papper – så länge du använder rätt icke-giftig art!

Varför river min fågel papper?

Fåglar strimlar papper eftersom det är en naturlig instinkt för deras häckningsbeteende. Lovebirds, till exempel, strimlar papper i långa remsor och håller det under svansen för att bära sitt bo för att använda som bomaterial. Men fåglar kan också strimla papper för att ha kul och lindra deras tristess.

Kan fåglar strimla papper?

Fåglar kan strimla papper. Det är helt säkert för fåglar att strimla papper. Endast papper som inte innehåller lim, lim, giftiga färgämnen eller kemikalier är säkert för fåglar att strimla. Exempel är datorpapper, tidningspapper, slaktpapper och toalettpapper.

Vilket papper är säkert för fåglar?

Efter att ha vetat att så många fåglar leker med papper, inklusive att strimla, tugga och slita det i bitar, kanske du nu undrar om papper är säkert för fåglar. För detta har jag gjort omfattande efterforskningar för att komma fram till en slutsats.

Här är det enkla svaret jag kom fram till:

Papper som inte innehåller lim, lim, giftiga färgämnen eller kemikalier är säkert för fågelkonsumtion och lek. Fågelsäkra papper inkluderar datorpapper, tidningspapper, slaktpapper och toalettpapper. De flesta toalettpappersrullar och kartong innehåller lim och bör undvikas om inget annat anges.

Som svar på detta stora ämne av fågelsäkra papper har jag skrivit en fullständig artikel HÄR att vägleda dig i detta. Det verkar finnas mycket förvirring kring detta ämne, så se till att läsa artikeln jag skrev här!

Om du fortfarande är rädd för att ge slumpmässiga papper till dina fåglar att leka med, varför inte kolla in några fågelsäkra pappersremsor från Amazon? Jag länkade den här.

Bird-Safe Paper Bird Toy säljs på Amazon

Allt du behöver göra är att se till att de papper som din fågel har tillgång till är fågelsäkra och att du borde må bra! Luta dig tillbaka och se våra favoritfjädrade vänner göra det. Det är riktigt roligt att se, om jag ska vara helt ärlig!

Se även  4 bästa fågelfrågesporter (och varför du borde ta dem!)

Slutgiltiga tankar

Fåglar är verkligen väldigt roliga varelser som älskar att leka med papper.

Även om vi förstår varför våra fjäderklädda vänner gillar att strimla papper i många bitar, måste vi som ansvarsfulla fågelägare också ta hand om våra egna husdjur genom att låta dem leka med fågelsäkert papper.

Härmed önskar jag dig mycket nöje med din lilla birb och goda vän! Ha kul med fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit- källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!