Äter Tilapia basägg?

Vi kan få ersättning för de produkter som nämns i det här inlägget. Se vår Affiliate Disclaimer.

Det går inte att förneka att tilapia spelar en ovärderlig roll i vattenbruksindustrin. Denna rejäla fisk har särdrag som är lämpliga för odling och konsumtion; Därför är stödet och acceptansen av den globala konsumentmarknaden ingen överraskning. Eftersom de är allätande fiskar som livnär sig på mikroorganismer, andra djur och växter är tilapia relativt effektiva och lätta att föda upp. Många uppfödare tränar idag att fylla sina akvarier med tilapia och olika andra arter för att maximera sin potentiella inkomst. Med livskraften av tilapia och bas kombination, en av de användbara frågorna att ta itu med är: äter tilapia abborreägg?

Ja, tilapiafisken äter abborreägg. Dessa arter tenderar att vara aggressiva, särskilt hanen tilapia, som är territoriell. Därför har de en vana att vara aggressiva ätare. Och för att helt förstå deras kostvanor måste vi förstå deras kostvanor.

I den här artikeln kommer vi att belysa tilapias matpreferens och täcka ämnet ”Äter tilapia basägg?”

Olika sorters tilapia

Olika sorters tilapia

Odlare från hela världen odlar för närvarande tilapia-arter. Även om fiskarna är infödda i Afrika, gör deras förmåga att klara av varierande vattenkvalitetsförhållanden dem till ett populärt val för kommersiell produktion över hela världen.

Fisken kan säljas både på den lokala och internationella marknaden. Människor föredrar dem för deras motståndskraft, milda smak och köttkvalitet. Tänk dock på att de har olika typer. Här är några av de vanligaste tilapia art vanligtvis uppvuxen i ett aquaponics system:

Nilen

Om du bor i ett område med kallt klimat, överväg att odla Nile Tilapia, som kan överleva dessa typer av temperaturer. Dessa arter är vanliga i delstaterna Minnesota, Arizona och Mississippi. Kom ihåg att tilapia är sötvattensfisk och Nile-sorten tål inte saltvatten. Vissa Nile tilapia växer till mer än 5 kg och andra lever i cirka tio år.

Se även  Äter Tilapia minnows?

Blå

Som deras namn antyder har denna tilapia-sort en blå nyans. De är utbredda i delstaten Florida, USA. Till skillnad från Nile-sorten tål den blå tilapian saltvatten. Även om, av alla typer av tilapia, är detta den som utvecklas långsammast. Men precis som Nilen kan den blå tilapian motstå kalla temperaturer, vilket gör att odlare kan spara mycket på inköp uppvärmningsutrustning.

Moçambique

Moçambique tilapia är populär bland trädgårdsmästare som odlar fisk och grönsaker för matkonsumtion. Många föredrar sitt mjuka och högkvalitativa vita kött, speciellt restaurangägarna. Liksom den blå sorten tål Moçambique tilapia saltvatten. De kan utvecklas långsamt, men de kan bli upp till 6 tum (15 centimeter) långa.

DAGENS FRÅGA

AMAZON LÄNKAR

Har du fisk?

Tilapia som en allätande fisk

Nu när du är bekant med deras olika varianter, låt oss fokusera på deras kostpreferenser. Som nämnts tidigare är tilapia allätande arter. Det betyder att de äter grönsaker såväl som andra mindre djur. Tänk dock på att det kan finnas flera växter och spannmål som de inte kan äta.

Tilapia har en matsmältningskanal som sträcker sig till cirka 13 gånger sin kroppsstorlek. Det är därför de framgångsrikt kan extrahera näringsämnen från maten de konsumerar jämfört med andra fiskar.

Som allätare kan de få den näring de behöver från vanliga grönsaker, mikroorganismer, bakterie, alger och mindre djur. Detta minskar behovet av att köpa dyra helfoder och gör tilapia till ett ekonomiskt val för både stora och små anläggningar.

Äter Tilapia basägg?

Eftersom vi redan har bestämt tilapias matpreferens leder detta oss till frågan ”Äter tilapia abborreägg?”

Och svaret på den frågan är ett rungande ja! Tilapia äter abborreägg. Naturligtvis kommer alla fiskarter som är hungriga nog att konsumera allt. Ändå anser experter tilapia, särskilt de manliga, vara aggressiv och territoriell. De är aktiva ätare. Även om de livnär sig på grönsaker, tenderar allätare att konsumera även sina egna yngel, andra mindre fiskar eller ägg.

Kom dock ihåg att detta beteende inte bara är specifikt för tilapia. Vanligtvis skyddar hanen fiskäggen mot andra arter som vill konsumera dem. Och ändå anser experter att de som har till uppgift att försvara dem är de mottagliga rovdjuren på samma fiskägg.

För tilapia, om de får chansen att äta ett proteinrikt basägg eller växt, kommer de naturligtvis att välja det suckulenta alternativet.

Slutsats

Tilapia, som en allätare art, äter abborreägg. Eftersom odlare drar fördel av vinsten genom att blanda olika arter i en tank, är det praktiskt att känna till näringspreferenserna för de olika varelserna i behållaren. Även om tilapia konsumerar grönsaker, kommer de inte att avstå från att äta proteinrika basägg. Har du denna kombination i din inredning är det klokt att separera dem efter storlek.

Även om allätare är bra kandidater för att föda upp en mängd olika arter, kom ihåg att de också konsumerar kött. Om du letar efter andra allätande fiskar kan du blanda med tilapia, Klicka här.

DAGENS FRÅGA

AMAZON LÄNKAR

Har du tankar?