Äter Tilapia minnows?

Vi kan få ersättning för de produkter som nämns i det här inlägget. Se vår Affiliate Disclaimer.

Under de senaste decennierna har världen sett utvecklingen av vattenbruk. Denna snabbväxande industri står för nästan hälften av den fisk som konsumeras runt om i världen. Med tilapiaarterna som odlas i ett hundratal länder är de bland de ledande arterna i branschen. Dessutom har dessa fiskar specifika egenskaper som gör att uppfödare kan kombinera dem med andra arter för maximal avkastning. Om du är en nybörjare akvarist med minnows i din tank, undrar du förmodligen om det är säkert att blanda tilapia med dem. Och för att vara exakt, äter tilapia minnows?

Svaret är ja, tilapia äter minnows. Dessa små fiskar är vanligtvis en källa till mat för andra mer framstående arter. Även om människor vanligtvis inte konsumerar elritsa på grund av sin lilla andel, använder de dessa fiskar som bete när de fiskar. Men vi kommer att ta reda på mer om elritsa för att förstå detta.

I den här artikeln kommer vi att undersöka fiskar som fiskar, deras roll i ekosystemet och svara på frågan ”Äter tilapia fiskar?”

Vad är minnows?

Vad är minnows?

Fiskarten hör till Cyprinidae familj. I allmänhet är deras familj den största bland sötvattensarterna. Fiskarna själva är dock blygsamma i storlek och går sällan över 14 tum. Å andra sidan finns det andra medlemmar i denna familj, som man kan tänka sig på bredsidan, som t.ex karp, guldfiskoch koi.

Vanligtvis kommer man att finna att hanen är mindre än honorna. Deras arter producerar ofta vackra färger under sin häckningsperiod. Idag finns elritsa nu i Asien, Europa, Afrika och Nordamerika. Intressant nog finns det 200 inhemska arter av elritsa bara i Nordamerika.

Se även  Koi eller guldfisk: Vilket är bättre för en hemdamm?

När det gäller utfodringspreferenser tenderar dessa arter att vara planktätande. Därför äter elritsa små insekter, vattenlevande varelser och kräftdjur som de ser flyta i vattnet.

Olika sorters dvärgar

Om du tittar på elritsa hittar du dessa arter med tunna kroppar, definierade munnar och glänsande fjäll. De har också anmärkningsvärda faryngeala tänder nära halsen, som de använder för att mala mat. Men som tidigare nämnts finns det ett stort antal fiskarter. Nedan är några av de arter som finns i Nordamerika:

Guld gnistrar

Guldglänsarna ses mestadels öster om Mississippifloden. Dammar, sjöar och floder är de platser som dessa arter föredrar att ockupera. Överraskande nog kan deras variation tolerera temperaturer på 104 ° F. Under våren börjar dessa elritsa häcka när vattentemperaturen är cirka 70°F, men slutar när den når 80°F.

Fathead minnows

Vanligtvis uppvisar tjockisarna en olivgrå nyans med ränder på sidan och baksidan. Deras variation föredrar pH-nivåer mellan 7,0 och 7,5 och vattentemperaturer mellan 50°F och 70°F. Dessa fiskarter tål extrema vattenkvalitetsförhållanden. Och konstigt nog finns en del tjockisar på platser som kan vara outhärdliga för andra arter, till exempel avfallshanteringssystem.

Myggfisk

På grund av sin form och vana förväxlar människor vanligtvis myggfisken med guppyen. Den manliga arten av denna typ växer till 1,5 tum, medan honorna når 2,5 tum. Ungdomar kan tolerera varma klimat jämfört med vuxna myggfiskar. Deras variation kan överleva vattentemperaturer på ungefär mellan 33 ° F och 104 ° F. När det gäller pH-nivåer föredrar de 6,5 till 8,0.

DAGENS FRÅGA

AMAZON LÄNKAR

Har du tankar?

Äter Tilapia minnows?

När folk hör talas om elritsa är det första man tänker på betesfisk. Detta är ofta rollen för dessa arter i ekosystemet; de är en matkälla för andra stora fiskar. Odlare odlar stora sorter som t.ex Bluegill eller Öring abborre brukar mata sitt utbud av mindre elritsa.

Och anta att en aggressiv matare som tilapia bor i ett akvarium med de smala elritsa. I så fall kommer den mer rikliga tilapia oundvikligen att livnära sig på de små. Det är viktigt att inse att den allätande tilapia kan odlas i en blandad miljö av arter. Kom dock ihåg att som allätare äter de även andra djur.

Därför, när du odlar olika arter i en tank, överväg att separera dem efter storlek. Annars kommer den vuxna arten att förgripa sig på de mindre fiskarna. Förstå att som fisk tenderar tilapia att vara aggressiv. Särskilt hanarna är territoriella.

Slutsats

Uppfödare som planerar att kombinera minnows och tilapia i en tank bör överväga att separera arten efter storlek. Med elritans andel kommer tilapia, eftersom de större fiskarna lätt förgriper sig på den. Därför tar dessa arter naturligt på sig rollen som matkälla i en miljö.

Minnows är en stor grupp arter. De finns redan i regioner som Europa, Afrika och Asien. Nästan 200 endemiska arter av denna art finns i Nordamerika. Inte riktigt redo att distribuera ett storskaligt system? Klicka här för att lära dig mer om skrivbordsvatten och den perfekta fisken att växa i dem.