Bästa fågelskådningshattar under $20 (valuta för pengarna!)

Låt oss inse det, det har funnits dagar då du var fågelskådning och du fann dig själv verkligen fågelskådning i det starka dagsljuset på sommareftermiddagarna. Du önskade bara att du hade något som skyddade dig från solen och du tänkte ”jag borde köpa en hatt!”. Men du kanske också har tänkt: ”vad har fågelskådare egentligen på sig?”. Tja, jag har också ställts inför denna liknande situation och jag hittade inte mycket information på nätet som sammanfattade en samling bra hattar för fågelskådare till överkomliga priser. Så jag har satt ihop en lista. Det här är vad jag hittade:

Prisvärda hattar som fågelskådare ofta känner igen inkluderar boonie-hattar, bucket-hattar och baseballkepsar. Dessa hattar väljs av fågelskådare av speciella skäl, till exempel för att skydda halsen från solen, kompensera bländning från ytor och skydda direkt solljus.

Hattar: Viktiga för fågelskådning

Många tenderar att hoppa över detta väsentliga i en fågelskådares utrustning, särskilt när fågelskådning är helt nybörjare. Det är också de som kommer tillbaka från planen med en otäck solbränna på halsen.

Hattar för fågelskådning är viktiga. Innan vi dyker in i de olika hattarna du kan överväga att köpa, låt oss se vilka hattar som passar dig och vilka fördelar de har:

solskydd: Den största fördelen med att äga en fågelskådarhatt är skyddet mot solens direkta strålar. När du går på fågelskådning i flera timmar åt gången är det viktigt att skydda den ömtåliga huden i ansiktet och på halsen från solexponering för att undvika överdriven hudskada. Vissa hattar har inbyggt UV-skydd för att ge extra skydd för dem med känslig hud.

Hattar med ett brett och floppigt brätte, som bucket-hattar och boonie-hattar, är bra för fågelskådning eftersom de kan packas i din fältväska. De ger även skydd för din nacke från solens skadliga UV-strålar.

Minska bländning: På särskilt varma och soliga sommareftermiddagar kan bländningen från solen allvarligt minska sikten vid fågelskådning i fält. Detta kan göra fågelidentifiering svårare för dig. Helst skulle du vilja välja en hatt som kan minimera bländning så mycket som möjligt så att du inte behöver kisa för att se fåglar genom din kikare.

Kamouflage: När du går på fågelskådning vill du se fågeln, inte tvärtom! Det är därför du behöver en neutral färg som hjälper dig att smälta in i den naturliga miljön genom kamouflage. Hattar i neutrala toner kan hjälpa till att bryta upp konturerna på toppen av ditt huvud så att du är visuellt tydlig för fåglarna du observerar. I allmänhet är jordtoner som grå, brun, grön och svart acceptabla färger för att smälta in perfekt i miljön. (Och gemenskapen av andra fågelskådare runt dig också!)

Värme: Medan hattar kan ge skugga under soliga hattar, kan den också användas för att hålla värmen i kalla klimat. Vissa kanske tycker att det är smart att köpa en mössa med öronlappar MEN som bara dämpar ljudet av svaga rop och fågelsång i fjärran. Du kanske till och med missar din chans att upptäcka den sällsynta fågeln som du alltid velat bocka av på din livslista.

Se även  6 bästa fågelskådningsspel för barn (med prisjämförelse!)

Ventilation: Mössor med extra ventilationsfunktioner, såsom mesh som tillåter kontinuerligt luftflöde, är ett måste under varma och soliga dagar. Dessa hattar kommer definitivt att tjäna dig väl för att hålla dig sval och skydda dig från de hårda solstrålarna på sommarens expeditioner.

Vilken hatt ska du köpa för fågelskådning?

Nu när du har sett de olika hattarna som passar för fågelskådning. Det är dags att göra ett val. Låt mig hjälpa dig att bestämma! Här är en kort sammanfattning av produkterna:

Kryssarhatt på söndag eftermiddag Premium Boonie Hat Connectyle Outdoor hatt med stor brätte och halsskydd Combat Army Style hatt med bred brätte Fågelnörd Pappa Keps
Pris 28,80 USD 13,99 USD 13,99 USD 9,99 USD 4,99 USD
Färg Grädde, stenbrott, sand, brun Tan, olivgrön, grå, marinblå, svart, ljusgrå Armygrön, svart, mörkgrå, kaki, ljusgrå, marinblå, rosröd Svart brun, Kamouflage, Grön, Khaki Solbränna
Para Medium stor Enkel storlek: 24-tums huvudomkrets Stort brätte på 12 cm/4,7 tum. Total storlek: 22,0″-23,6″/56-60cm Enkel storlek: 59 cm / 23 tum huvudomkrets Enkel storlek: har en justerbar rem
Material 100 % nylonnät, 100 % polyester Lätt, vatten-/fläckbeständig nylon av hög kvalitet 100% Polyester 60% bomull, 40% polyester 100% bomull
Vem ska köpa den? För fågelskådare som vill mer stil, med hög funktionalitet För fågelskådare som vill ha en bra pris med stor mångsidighet. För fågelskådare som spendera långa timmar i solen. För fågelskådare som älskar hattar i militär stil. För alla fågelskådare som vill ha det visar upp sig som fågelnördar.

Hattar för fågelskådning

1) Sunday Afternoon Cruiser Hat senast söndag eftermiddag

Först ut har vi Sunday Afternoons Cruiser Hat. Denna hatt har ett modernt utseende och känsla, perfekt för unga och gamla.

Pris: $28.80 på medium och $20.99 på large. Detta pris är baserat på kräm/sand färgschema vid tidpunkten för att skriva detta blogginlägg. Andra färger av samma vara är prissatta i olika intervall för olika storlekar.

Färgalternativ: Den finns i neutrala färger som kräm, stenbrott, sand och brun – perfekt för fågelskådning.

Mått: Sunday Afternoons Cruiser Hat finns i både medium och stora storlekar för att passa din huvudstorlek.

Material: 100 % nylonnät, 100 % polyester. Detta är lätt och bra för eftermiddagar. Den har UPF 50+ betyg, vilket ger UV-skydd mot solens strålar.

Mesh Crown Ventilation: Mössan har ett extra mesh på hattens krona för extra ventilation under varma dagar.

kantlängd: 3 tum fram, 4 tum bak. Den här hatten är tillräckligt bred och har din rygg för att skydda dig från solens strålar på nacken.

Vem ska köpa den?: Den här hatten är perfekt för dig som behöver lite skydd från solen under varma och sommardagar för att upptäcka fåglar i fält. Den är lämplig för fågelskådare som menar allvar med att investera i en hatt med känsla för stil, men ändå behåller stor funktionalitet.

Se även  Kan fåglar dricka poolvatten? [ANSWERED! + Other FAQs]

ATT TITTA PÅ HÄR

2) Premium Boonie-hatt från Sun Cube

Denna hatt är perfekt för dem som vill ha ett mer prisvärt alternativ till Sunday Afternoons Cruiser Hat, med mer andningsförmåga. Denna hatt har ett mer attraktivt pris. Låt oss se vad som gör det speciellt:

Pris: 13,99 USD utan fraktkostnader

Färgalternativ: Finns i 6 färger: Tan, Olive, Grey, Navy, Black, Light Grey

Dimensionering: Den erbjuder endast en storlek – en 24 tums huvudomkrets med 3,7 tums brätter och justerbara sladdar för en åtsittande passform

Material: Den är gjord av lätt, vatten/fläckbeständig nylon av hög kvalitet för snabb torkning i fält. (Mycket användbar i fält när det regnar! Det är 50+ UPF för fullt UV-skydd för ditt ansikte, öron och hals, perfekt för långa timmar i solen när du tittar på fågel.

Mesh ventilation: Hatten erbjuder bra ventilation med mesh på sidan av kronan, återigen perfekt för extremt varma dagar.

Perfekt för resor och förvaring: Mössan är lätt att fälla ihop och kan vid behov förvaras i ryggsäckar utan att ta mycket plats.

Vem ska köpa den?: Den här hatten är mer för dem som letar efter en mer budgetvänlig version av Sunday Afternoons Cruiser Hat. Denna hatt erbjuder fortfarande stor mångsidighet, men erbjuder samtidigt ett extremt överkomligt pris.

ATT TITTA PÅ HÄR

3) Connectyle Outdoor-hatt med stort brätte och halsskydd från Connectyle

Denna mössa finns med på min lista på grund av dess unika halstäckning som sträcker sig från hattens bakkant till under halsen på ryggen. Denna hatt är ett stort värde för fågelskådare som tillbringar långa timmar i solen och behöver lite mer skydd mot solen. Låt oss se över dess funktioner:

Pris: 13,99 USD utan fraktkostnader. Ett hyfsat pris för den som letar efter en hatt med mer täckning.

Färgalternativ: Armégrön, svart, mörkgrå, khaki, ljusgrå, marinblå och rosaröd. (Snälla du låt bli Om du köper rosa röd kommer du bara att dra till dig oönskad uppmärksamhet från både andra fågelskådare och fåglarna själva)

Mått: Den har en extremt stor ram på 12 cm/4,7 tum. Den totala storleken är: 22,0″-23,6″/56-60 CM. Detta inkluderar det stora nackskyddet som sträcker sig över ryggen.

Material: Den är gjord av polyester vilket gör att den andas och torkar snabbt. Hatten är även UPF 50+ vilket ger extra skydd mot skadliga UV-strålar.

Mesh ventilation: Den har nätöppningar på båda sidor av hatten för att hålla dig sval och torr när du tittar på fågel.

Vem ska köpa den?: Fågelskådare som tillbringar långa timmar i solen och behöver extra täckning för att förhindra överdriven solbränna, särskilt på halsen tack vare det unika halsskyddet.

Se även  Vattennivådjup för fågelbad: Riktlinjer och tips!

ATT TITTA PÅ HÄR

4) Combat Army Style Wide Brim Hat från Ultrakey Store

Denna hatt är perfekt för militärentusiaster som vill utstråla en militär atmosfär. Denna hatt är inte bara designad för fågelskådning, utan också för jakt, camping, vandring och resor. En speciell egenskap är dess prisvärdhet och kamouflagemönsterdesign.

Pris: 9,99 USD utan frakt. Ett absolut fynd för en så mångsidig hatt enligt mig.

Färgalternativ: Svart brun, kamouflage, grön och khaki. Den enda hatten på den här listan som erbjuder kamomönstret.

Mått: Den har en hattomkrets på 59cm / 23in.

Material: 60% bomull, 40% polyester, känns bekvämt.

Ventilation: Den har 2 öljetter på varje sida av hatten för andningsförmåga.

Lätt hopfällbar: Hatten är lätt att fälla ihop för att få plats i ryggsäckar om du väljer att inte ha hatten på dig hela tiden. Den passar också lätt i din väst eller ficka.

Vem ska köpa den?: Alla som gillar hattar i militärstil och vill visa upp sig för andra fågelskådare. Också riktigt prisvärt för den som letar efter ett bra erbjudande.

ATT TITTA PÅ HÄR:

5) Bird Nerd Dad Cap från XiCoLtd

Med alla val ovan för de seriösa långa timmarna på fältet, här är en rolig basebollkeps du bör överväga att köpa för att göra ett uttalande! Det här är att vara stolt över att vara fågelskådare – en fågelnörd!

Pris: 4,99 USD. Ett riktigt överkomligt pris jämfört med tidigare alternativ!

Färgalternativ: Solbränna

Material: Bomull

Vem ska köpa den?: Alla fågelskådare och fågelskådare! För alla som är en riktig fågelnörd.

ATT TITTA PÅ HÄR

Slutgiltiga tankar

Nu när du vet vilka hattar som är bäst lämpade för fågelskådning och du har sett de olika typerna av hattar där ute, köp dig en hatt och skydda dina ögon från bländning och skydda nacken från solbränna idag! Eller även om du redan har en, varför inte plocka upp en fågelnördhatt medan du håller på? Oavsett vilken hatt du väljer är de alla statementpjäser som är viktiga för fågelskådning. Välj vist!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, Och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!