Bästa skogen för fågelholkar (med jämförelsediagram!)

Vilken träslag du väljer är väldigt viktig när du bygger fågelholkar! Jag var nyligen väldigt intresserad av att göra mitt eget fågelhus i trä, så jag gick in på internet för att ta reda på vilket trä som skulle vara det bästa för att bygga fågelhus. Här är huvudinnehållet:

Det bästa virket för fågelholkar är cederträ. Cederträ, jämfört med andra träslag, är mycket motståndskraftigt mot soliga och regniga förhållanden och är känt för sin hållbarhet (10-15 år). Andra alternativ inkluderar tall, teak, redwood, ek och cypressträ.

Medan ceder kan vara det bästa träet för att bygga fågelholkar, finns det några andra varningar att tänka på, såsom kostnad, färgmottaglighet, värme och hållbarhet när du väljer ditt idealiska trä. Läs vidare för att upptäcka fler alternativ för att välja ditt idealiska trä.

Välj rätt träslag

Jag är säker på att du är här för att du ville veta vilken typ av trä som är bäst för att bygga din fågelholk. I allmänhet är ceder det bästa träet jag skulle rekommendera för att bygga en fågelholk. Jag väljer det för dess stora balans av egenskaper efter att ha jämfört det med de andra träalternativen. Låt oss lära oss lite mer om Cedar.

Egenskaper av cederträ

Cedar är mest känt för sina överlägsna isoleringsegenskaper. Det gör att fåglarna som häckar i din fågelholk kan hålla sig varma under de kalla vintermånaderna. Dessutom, under regnigt väder eller under regnperioder, ändrar cederträ inte form över tiden. Om den lämnas i både sol och regn är den särskilt motståndskraftig mot röta jämfört med andra träslag.

Cederfågelholkar är också mycket hållbara. De är kända för att hålla så länge som 10 – 15 år på grund av deras väder-, klimat- och insektsavvisande egenskaper. Jag skulle definitivt rekommendera cederträ för dig som vill placera din fågelholk i en miljö som är mer utsatt för väder och vind (t.ex. skog, lövverk). Förutom sina funktionellt överlägsna egenskaper är träets utseende även estetiskt tilltalande och ser sofistikerat ut, även om du bestämmer dig för att inte måla din fågelholk.

Se även  Vilken är den bästa tiden för fågelskådning? [ANSWERED!]

En särskild nackdel med fågelholkar av cederträ är att det är relativt dyrt jämfört med vissa andra träslag som furu. Även om det kan vara dyrt, bör du också överväga dess värde över tiden eftersom det kommer att hålla längre än typiska tallfågelholkar. En sak att notera: det är fortfarande billigare än teak! Förresten, om du letar efter Amazoncederträ, här är en länk för några jag hittade.

Typer av trä

Medan cederträ är det rekommenderade träet för att bygga fågelholkar, bör du fortfarande överväga andra träslag om du planerar att bygga fågelholkarna på en budget, enkelt kan måla din fågelholk eller om du vill ha en robust och hållbar fågelholk. som håller i evigheter.

Andra träalternativ:

1) Tall

Bildresultat för furu

Jag skulle rekommendera att använda furu till din fågelholk om du vill bygga en eller en budget. Det är billigt och det är extremt motståndskraftigt mot höga temperaturer och varmare klimat. Den klarar till och med extremt höga temperaturer, som värmeböljor.

Furu är också ett mycket bra träslag att välja om du bestämmer dig för att måla på det. Det tar färg särskilt bra jämfört med andra träslag. Eftersom tall är vanligare i USA, om du råkar hitta några liggandes, eller råkar känna någon som har några extra tallplankor över, varför inte göra en fågelholk själv? Tall är också relativt lättare att skära själv!

2) Teak

Bildresultat för teak

Teak är känt för sitt höga pris, men också för sin extremt goda kvalitet och hållbarhet. Välj teak om du letar efter ett fågelhus av bra och bestående värde, eftersom det är extremt motståndskraftigt mot utomhus, mycket mer än något av de andra träslag som nämns i denna artikel!

Naturligtvis är den motståndskraftig mot väder, röta och insekter. När du sätter upp din fågelholk behöver du inte oroa dig för om fågelholken ska börja ruttna eller inte, för du vet att den håller. Från mitt sista minne av ruttnande trä, är jag säker på att du inte skulle vilja att de söta små fåglarna bor i en ruttnande träfågelholk! Välj peak om du kan acceptera högre kostnader men lågt underhåll.

Se även  Säkert papper för fåglar: en praktisk guide + bord!

3) Redwood

Bildresultat för redwood wood

Redwood har en historia av konserverat trä, men har nyligen återfått uppmärksamhet för sin unika färg och struktur. Medan många väljer det för dess estetiska utseende, tenderar redwood att få repor och bucklor lätt och kräver underhåll. Om du är okej med att sätta upp din fågelholk på kort sikt eller inte har något emot lite underhåll för att byta ut träpaneler då och då, välj redwood för dess unika karaktär!

4) Ek

Bildresultat för ek

Ek skulle jag säga är till för dig om du inte vill använda färg, men ändå vill att den ska vara framträdande när du hänger på din bakgård/trädgård. Ekträ har ett väldigt fint raffinerat och naturligt träigt utseende, så du behöver inte lägga tid på att dekorera det. Jag skulle välja att du ville ha ett problemfritt material till din fågelholk.

Om du väljer ek, Observera att det kan mörkna något med tiden på grund av exponering för syre och UV-ljus. Denna process är oundviklig, men det är bra att ha det i åtanke om du undrar om några år.

5) Cypress

Bildresultat för plankor av cypressträ

Cypress är ett träslag som man måste ta hänsyn till om du bor i ett tropiskt klimat eller ett blötare klimat. Detta beror på att cypress har en naturlig vattenavvisande egenskap som skyddar den från vattenskador över tid.

En sak att notera: om du har arbetat med cypress tidigare, skulle du veta att det är en klar, lätt syrlig lukt under bearbetningen.

Kornet är vanligtvis rakt och har en medium till grov textur. Alla grova, oavslutade träytor tenderar att kännas lite feta.

Vilket trä passar ditt syfte?

Nu kanske du undrar: ”Med alla dessa val, vilken väljer jag egentligen?”. Jag har dig, oroa dig inte. Här är en sammanfattningstabell över nyckelpunkterna för varje trä och varför jag rekommenderar dem:

Träsort Nyckelord Rekommenderas för
Ceder – Väderbeständig
– Klimatsäker
– Insektsmedel
– Lite dyrare
Någon som vill ha en bra balans mellan kostnad och hållbarhet
Tall – Bra för att måla
– Beständig mot höga temperaturer
Någon som bygger på en budget
Teak – Hög hållbarhet mot väder, klimat och insekter
– Dyrt
Någon som vill ha högre hållbarhet, lite underhåll och en högre budget
Redwood – Unik röd färg
– Vädertålig
– Repar lätt
Någon som vill ha en unik träfärg
Ek – Vacker naturlig look utan färg
– Mörkar något på grund av exponering för syre och UV
Någon som vill ge sin fågelholk en fin träig look
Cypress – Vattenavvisande
– Motståndskraftig mot röta
– Avger en sur, jordnära lukt vid bearbetning
Någon som bor i en blötare miljö/placerar sitt fågelhus

Slutgiltiga tankar

Även om det finns många typer av trä att välja mellan för din fågelholk, håll dig till de alternativ som passar dig och din miljö bäst. Allt det bästa med träbearbetning, och sedan kommer du att njuta av frukterna av ditt arbete när du ser fåglarna komma in och häcka i din fågelholk! Ha kul med fågelskådning!

Se även  Stöter fåglar någonsin på varandra? (SVAR!)

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hej, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!