Biter grisar som husdjur?

Säkerhet är en sak när man adopterar ett nytt husdjur, och det är viktigt att upptäcka eventuella säkerhetsproblem, även om det bara är från en söt liten gris.

Biter grisar? Grisar gör ibland utfall och biter, vanligtvis av rädsla eller brist på disciplin. Därför är det viktigt att träna grisar så tidigt som möjligt.

Medan vildsvin kan visa mycket aggression, är det inte troligt att tamsvin som hålls som husdjur biter eller skadar människor om det inte finns en bra anledning att göra det.

Det är okej, grisar är fortfarande de bästa husdjuren. De är söta och vänliga varelser av naturen. Om de ägnar sig åt destruktivt beteende beror det ofta på att omständigheterna ledde till att de blev aggressiva.

Lär dig mer om varför grisar (även de du håller som husdjur hemma) kan bita och hur man förhindrar det.

Möjliga orsaker till att grisar biter

Grisar visar inte aggressivitet utan de rätta skälen. När detta händer, är de vanligtvis i hörn.

Här är några av de största anledningarna till att grisar börjar bita:

  • Rädsla

Grisar är i allmänhet fogliga. Men varje situation där grisar känner sig hotade kan lämna dem traumatiserade. Detta kan göra dem aggressiva och överreagera på de minsta sakerna.

I vilka situationer kan de känna sig hotade?

Fysiskt ont skulle givetvis stå överst på listan. Även om din gris uppvisade ett beteende som du inte gillade, finns det andra sätt att visa honom att det dåliga beteendet inte kommer att tolereras annat än att skada honom. Att skada grisen skulle bara tvinga den att skada människor i gengäld.

Även känslomässig smärta kan driva grisar att bli aggressiva. Grisar trivs i en mild, kärleksfull miljö. Vråla på det och det kan krypa ihop av rädsla. Och när den rädslan väl har planterats kan något så enkelt som ett högt ljud få dem att överreagera och plötsligt bita den närmaste människan.

  • Brist på uppmärksamhet och mental stimulans

Grisar behöver träning på samma sätt som andra husdjur. De är intelligenta och nyfikna, och de är naturliga födosökare. Om de inte får rätt kanal för sin nyfikenhet kommer de så småningom att bli uttråkade, sedan otåliga, sedan destruktiva.

  • Brist på uppmärksamhet
Se även  Går grisar och höns överens?

Grisar är också sociala varelser och behöver regelbunden uppmärksamhet. Det betyder inte att du måste vara till hands och ringa 24/7. Det betyder bara att du visar dem tillgivenhet och får dem att känna sig som en del av familjen.

Det bästa sättet att lära barn hur man beter sig är att visa dem hur tillgivna och lekfulla de borde vara. Grisar uppskattar enstaka gnidningar på magen, eller till och med en klapp på huvudet för ett väl utfört jobb. De älskar också att få en godbit när de ägnar sig åt beteenden som du vill att de ska upprepa.

Utan den positiva förstärkningen skulle de inte veta skillnaden mellan bra och olämpligt beteende.

Hur du förhindrar din gris från att bita

Så vad kan du göra för att hålla din gris på gott uppförande och inte göra något för att skada människor (och andra djur) runt honom?

  • Var en kärleksfull husdjursförälder.

Du behöver inte kyssa din gris hela dagen för att visa att du bryr dig. Det krävs faktiskt inte mycket för att vara en kärleksfull grisförälder – du behöver bara vara en anständig människa som vet hur man behandlar husdjur.

Tala vänligt till din gris och höj inte din röst. Grisar skadas lätt. Och om grisar skadas ofta, skulle de börja hitta sätt att skada dig direkt också.

Skada aldrig din gris fysiskt. Visste du att även ett skämt om grisens rumpa eller axel kan göra att grisen blir kränkt och traumatiserad? Var försiktig med hur du hanterar det i allmänhet.

  • Träna din gris tidigt.

Vet du vad de säger om små barn med hjärnor som svampar? Detsamma kan sägas om unga grisar.

Smågrisar är otroligt snabba studier. Du kan lära dem grundläggande sätt, som att använda kattlådan när de behöver och äta på rätt ställen, och de kommer att få kläm på det direkt.

Så se till att börja träna din gris så tidigt som möjligt. Du kan börja med grundläggande kommandon som sitta eller stanna.

Det är också bra att lära din gris handlingar som skulle hjälpa honom att lära sig hur man beter sig när han interagerar med andra viktiga personer som han kommer att interagera med i framtiden. Att till exempel lära honom att lyfta hoven en i taget skulle vara en stor hjälp när det är dags att faktiskt trimma hoven.

  • Vet vikten av belöningar.

Grisar måste förstå vilka handlingar som ska upprepas och förvandlas till vanor, och vilka de inte ska göra. Det är här belöningar kommer in.

Att ge din husdjursgris en godbit när de visar bra beteende är det bästa sättet att visa dem att det är den typen av beteende du vill se från dem hela tiden. Matgodis kan vara allt från äpplen och morötter till cheerios och popcorn.

Men skulle det inte förstöra din gris diet?

Det är vad non-food belöningar är till för.

När din gris börjar bemästra vissa beteenden, kan du också gå över till ord av bekräftelse och tillgivenhet. Du kan klappa din gris lätt på huvudet eller klia dig bakom öronen.

  • Handmata inte din gris.

Grisar biter vanligtvis om de får chansen att göra det.

Om du redan har sett din gris visa tecken på aggression, sluta handmata, även tillfälligt. Det kommer bara att se detta som ett tecken på att du är okej med att den biter din hand. Även om han bara gör det lekfullt, är det fortfarande ett beteende som inte bör uppmuntras.

  • Håll din gris sysselsatt.

Eftersom grisar är mycket intelligenta vill de inte bara ha en och annan mental stimulans – de längtar efter det regelbundet. Grisar som inte har så mycket att göra blir uttråkade. Och när de blir uttråkade börjar de ta saken i egna händer. Och ibland betyder det att de är på väg att göra något styggt.

Oroa dig inte, du behöver inte vara med dem hela dagen och underhålla dem. Du kan ge dem leksaker de kan njuta av och pussel de kan lösa. Du behöver inte gå till din lokala djuraffär för att hitta sätt att underhålla dem. Vanliga saker i huset, som juiceflaskor och bollar, kan underhålla en gris länge.

Du kan till och med sätta upp asätare för dem på din trädgård för att ge dem en chans att öva på att söka föda. Göm bitar av mat och låt din gris hitta dem alla. Var bara kreativ och du är säker på att komma på aktiviteter som kommer att hålla din gris för sysselsatt för att missköta sig.

Relaterade frågor

Är grisar bra husdjur?

Grisar är utmärkta husdjur eftersom de är lätta att träna och ännu lättare att hantera. De är mycket vänliga och tycker om små tillgivenhet. De tycker också om att spela spel och lösa pussel, och tros till och med vara intelligentare än hundar. Tvärtemot vad många tror är de också bland de renaste husdjuren du någonsin kan äga.

Hur disciplinerar man en minigris?

Grisar är väldigt intelligenta varelser och det är ganska lätt att träna dem och lära dem rätt beteende. Små godsaker och belöningar fungerar bra med dem. Något så enkelt som en liten bit äpple eller en Cheerio kan hjälpa till att förstärka ett gott beteende. De uppskattar också bekräftelseord och små klappar på huvudet när du ser dem göra något bra och kommer ihåg att upprepa nämnda beteende nästa gång tillfälle ges.

Vad betyder det när en husdjursgris viftar på svansen?

Liksom hundar viftar grisar på svansen när de är glada och upphetsade. De kanske gillar ett spel eller en aktivitet du gör med dem, eller så ser de fram emot godbiten du belönar dem med efter att ha slutfört ett pussel som du låter dem lösa. Oavsett vad det är, är en viftande gris ett positivt tecken som talar om för dig att din gris älskar hur du bryr dig om den.

Se även  Krav för husdjursgrisar