Bor med en minigris

Har du någonsin föreställt dig hur livet är med en söt minigris vid din sida? Är du nyfiken på om du vill bli ännu mer intresserad? Låt oss prata om hur att ha minigrisar kan förändra liv.

Hur är det att leva med en minigris? Varje dag kommer att bli kul. Varje dag kommer att bli intressant eftersom minigrisar alltid är nyfikna och har något coolt att göra! Eftersom vi brukade hållas tillbaka av ett stigma kring grisar, var vi tveksamma till att lära känna dessa fantastiska djur.

Men när fler och fler människor öppnar sina hjärtan för grisar eller minigrisar, upptäcker vi hur underbara de är som husdjur eller livslånga följeslagare.

Det kan vara nervkittlande för nyblivna föräldrar, men samtidigt kommer ditt hjärta att rasa av glädje.

Alla får inte chansen att ha en husdjursgris i sitt liv, så det är naturligt att bli överväldigad.

De har alltid setts som bytesdjur eller visats som negativa symboler, så båda sidor öppnar sig för varandra för första gången.

När ni långsamt litar på varandra kommer ett starkt band att utvecklas. Relationen mellan ett husdjur och ägare är ren kärlek och förtroende! Grisar känner igen sina följeslagare och vet när de dör eller blir övergivna.

Detta är anledningen till att när en minigris väl har fäst sig vid dig, bör du se till att du kan behålla dem under väldigt, väldigt lång tid.

Början på en äventyrlig vänskap kommer oförutsägbart.

När ni väl lärt känna varandra, lär ni er vad den andra gillar och ogillar, upptäcker deras favoriter och deras kliande fläckar och så vidare… du kommer att bli förvånad över hur att klappa en gris nästan är som att äga en hund!

Många grisföräldrar eller grisägare stöder detta påstående att husdjursgrisar har en nära relation till hundar. Vissa säger till och med att de är lättare att träna än andra hundraser.

Vissa studier tyder också på att grisar kan vara smartare än de flesta primater.

Med allt detta sagt, låt oss nu prata om enklare saker angående minigrisar.

DAGLIG RUTIN MED EN MINIGRIS

morgnar

På morgonen kan din minigris följa dig när du förbereder saker du behöver för dagen. De kommer att följa dig med sin viftande svans!

Om en minigris eller någon annan gris viftar med svansen framför dig är det ett tecken på lycka, belåtenhet och kan också handla om spänning.

Se även  Vad ska grisar inte äta?

De är vanligtvis tysta, men ibland kan man höra något skällande eller morrande, vilket också kan vara ett tecken på upphetsning.

Ibland slutar de inte följa dig förrän ni båda börjar äta.
En genomsnittlig gris behöver äta minst 2 till 3 gånger om dagen.

När ni båda har ätit klart kan din minigris låta er gå ensam. De kan hitta en plats att koppla av eller hänga runt sin kattlåda en stund efter frukost eller lunch.

Beroende på väder eller årstid bestämmer de sig för att ta en tupplur eller gå runt för underhållning.

Att gå din minigris väcker mycket uppmärksamhet. Folk blir förvånade över att se grisar som husdjur och gå en promenad.

Ibland är det också bra att ta dem till parken för att interagera med andra djur. Våra minigrisar är sociala djur och skulle kunna använda lite meddjursinteraktion då och då.

Men lämna dem givetvis inte helt utan uppsikt!

Som bytesdjur kan de lätt bli skrämda och springa iväg. Det är också möjligt att de kommer att attackera när de känner sig instängda och djupt provocerade.

När folk kommer fram till dig och pratar med dig om din minigris, se till att betona det goda med din minigris. Negativiteten råder fortfarande kring grisar än i dag och till och med den minsta positivitet i dina ord kan hjälpa till att vända saker och ting.

Tänk på att det krävs tillstånd för att gå din gris! Det finns en användbar artikel med fullständiga detaljer för att hjälpa dig med det.

Koppla av på eftermiddagen

Det dagliga livet med en minigris ser ut och känns som en enkel lycklig historia. Helt enkelt för att grisar inte är riktigt giriga då världen har förändrat deras image.

Minigrisar är ofta nöjda med sina liv och det märks på hur de beter sig omkring dig.

Men var försiktig, de har samma intelligens som ett 2 år gammalt barn och kan bli bortskämda om de uppfostras fel. Ditt husdjurs beteende beror till stor del på hur du föder upp det.

Det låter nästan som att uppfostra ett riktigt barn.

Det är därför jag kan säga att att ha en minigris i mitt liv kändes som en unik upplevelse som lärde mig några livsläxor som jag inte visste att jag behövde lära mig tidigare.

Se även  Kan en gris äta för mycket?

Små saker som händer varje dag utan att märkas – med ett litet husdjur som har en liten värld lär man sig på något sätt att lägga märke till de där små sakerna.

På eftermiddagarna när det inte finns något annat att göra är det verkligen häftigt att bara sitta någonstans mjuk och koppla av med din minigris.

Ibland gillar de att gosa eller sitta i ditt knä. De kan också vara söta.

Livliga kvällar

Återigen, som barn, om de har lagt för mycket tid på att sova på morgonen… kommer de mot dig på natten med fullt batteri.

Minigrisar kan vara väldigt aktiva och lekfulla.

De ses och används för att representera lättja, men de kan verkligen zooma. De kan vara snabba och ibland vill de leka tag med någon de litar på.

Det kommer också att vara svårt att fånga dem på grund av deras lilla kroppsbyggnad. Men det är kul eftersom du vet att din minigris har roligt, även om det bara är något så enkelt som att leka med den.

Saker jag lärde mig genom att ha en minigris

Om du ser tillbaka till det förflutna kommer du att tänka på hur dessa djur inte anses vara annat än mat.

Det är lite tråkigt att de kan leva så långa liv, men ofta kommer deras liv att kretsa kring att bli inlåsta i en låda, göra samma sak varje dag och sedan dö ung.

Jag kanske tänker för mycket, men många har sagt till mig att de som växte upp med husdjur vid sin sida kan vara några av de mest empatiska individerna de kommer att träffa.

Och jag tror att det är sant.

Du lär dig att förstå andra, inte bara djur, när det kommer till livet. Du blir mer tålmodig och förlåtande.

Minigrisar är små husdjur, men de har verkligen en stor personlighet som kommer att chocka alla som aldrig har haft en gris som husdjur.

De är små djur, men de lärde mig stora lektioner som jag brukade tänka på som enkla små saker.

Dessa minigrisar och andra husdjur kommer verkligen att älska dig som en vän och är villiga att ta dig med på nästan alla äventyr så länge de inte är rädda för det!

Se även  Hur tar man hand om en gris som husdjur?

Grisar har ett dåligt rykte, men att äga ett sådant gjorde det inte lätt för mig att tro på talesätt. För om du gör det kan du gå miste om en liknande möjlighet att få ett fantastiskt sällskapsdjur som minigrisar.

RELATERADE FRÅGOR

  • Vilka är de vanligaste grisraserna?

Husdjur nummer ett är en miniatyrgris. Alla grisar är miniatyrer. Dess lilla storlek bidrar till dess söta utseende, vilket är anledningen till att den är en världsomspännande favorit

Följande är en lista över de vanligaste raserna.

  • Miniatyrgris
  • Juliana Pig
  • Kunekune gris
  • Tamworth gris
  • Berkshire gris

De är inte bara vanliga, de är också populära för sina vänliga egenskaper!

Du kanske tror att de alla ser likadana ut, men varje ras kan ha sina egna unika egenskaper och personligheter. Att äga ett husdjur är ett stort ansvar och kräver engagemang.

Innan du bestämmer dig för att adoptera eller köpa en gris är det viktigt att tänka på din kompatibilitet med dem.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en minigris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka.

Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.

  • Vad är den genomsnittliga livslängden för en minigris?

Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris är 15 till 20 år. Detta är en lång tid jämfört med deras vilda motsvarighet som bara lever 4 till 8 år.

Medan den populära husdjursrasen ”minigrisar” sägs ha kortare livslängder på grund av sin komplicerade och selektiva avel, hävdar många grisägare att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.