Celestron Nature DX 8×42 kikare: En ägares recension

Det här inlägget kan innehålla betalda länkar. Jag väljer dock bara produkter som jag rekommenderar. Att använda mina länkar hjälper till att stödja sajten!

Som nybliven fågelskådare gav jag upp att äga en dålig kikare och köpte till slut detta par.

När jag först började titta på fågel använde jag en gammal och smutsig kikare som tillhörde min far. Han köpte den förmodligen från hyllorna tidigare för riktigt billiga rekreationsändamål för runt 50 dollar.

Att ha en anständig kikare på nybörjarnivå kan vara en spelväxlare. Det gamla paret jag hade hade en grönaktig nyans och speglarna inuti var alla vingliga. Jag kunde inte se en enda fågel så tydligt! Jag blev verkligen trött på att bara kisa för mycket bara för att se en fågel i fri sikt.

Varför jag valde Celestron Nature DX 8×42-kikaren

Jag var trött på att använda dålig kikare och ville ha en anständig kikare för att hjälpa mig själv att komma igång med fågelskådning. Faktum är att jag har gjort omfattande research om vilket par som har mest värde för en nybörjare och skrivit en liten artikel om vad jag hittade här. Jag ville inte bryta banken med min första, och jag ville inte göra ett misstag när jag köpte en av dålig kvalitet.

Så när jag fick Celestron Nature DX 8×42 med resten av kikaren på ingångsnivå insåg jag att den hade bra recensioner på Amazon och att den inte gick över $200 vilket var min budget. Andra par hade skillnader i förstoring, tillgänglighet och pris. Här är anledningarna till att jag valde detta par:

1) Pris

Låt oss erkänna det, vi tänker alla på priset innan vi väljer att köpa något till oss själva. Jag inkluderade. Jag ville leta efter ett bra par som har bäst valuta för pengarna och som fortfarande kan möta mina fågelskådningsbehov. Eftersom jag bara börjar komma in på fågelskådning lite mer seriöst, ville jag investera i något i den nedre delen.

Det här paret kostade mig cirka 140 dollar när jag köpte det från Amazon. Det här är den typiska prisklassen för kikare på ingångsnivå runt $120-$200 dollar, vilket passar precis in i min budget på $200. De andra kikare jag efterforskade på nätet var över $150, så naturligt att jag drogs till detta par.

2) Märke

Den tidigare kikaren jag ägde hade INGET MÄRKE. Och så jag anade att att köpa en kikare för sitt varumärke är som att lita på att företaget levererar den kvalitet det lovar, jämfört med omärkta kikare som inte lovar något. Det ser ut så här:

Min tidigare porro prisma kikare

Eftersom jag var ny i optikens värld ville jag leta efter något som varit känt för sin prestanda i flera år. Celestron är ett USA-baserat företag som tillverkar och distribuerar teleskop, kikare och teleskop. Det har funnits ett tag och jag kan namnet lite. Jag ville inte oroa mig för mycket över att experimentera med dålig kikare. Jag ville bara ha något som kan vara blygsamt men ändå anständigt och som håller i mig minst ett decennium innan jag bestämmer mig för mitt nästa par. Jag gjorde lite forskning om andra märken som Bushnell, Nikon, Wingspan och Vortex, men jag valde Celestron eftersom det är känt för fantastiska teleskop.

Se även  Kan fåglar hämta sina bebisar? (Läs DETTA svaret först!)

3) Kompakt ram

Kikaren är mycket kompakt. Titta på dess storlek!

Mina tidigare kikare var Porro prismakikare. Porro prisma kikare är kända för att vara stora och skrymmande, med det enda pluset att de är ljusa eftersom de kan ta in mer ljus. Jag gjorde en del efterforskningar på nätet och fann att kikare finns i en annan typ: takprismakikare. Celestron Nature DX har exakt denna prismadesign. Takprismakikare har en mer kompakt och modern form och design som inte tröttar ut fågelskådararmar när de tittar igenom dem under långa perioder.

Kikaren känns väldigt lätt och bärbar. Jag kan till och med hålla den med en hand, den känns fortfarande väldigt balanserad och inte överväldigande tung. Detta är ett gott tecken eftersom det verkligen ser ut som hur det annonseras på Amazon!

Jag gillar den gummiartade texturen som ger ett bra grepp vid fågelskådning

Eftersom jag ville ha ett lätt alternativ valde jag en takprismakikare (Celestron Nature DX) framför de andra Porro-kikaren tillgängliga online och på Amazon. Om du vill veta mer om skillnaden mellan porroprismakikare och takprismakikare, läs en artikel jag skrev om det här när jag gjorde min egen lilla research om det.

En närmare titt på objektiven

4) Perfekt för nära håll

Efter att ha gjort lite forskning om kikare i allmänhet, insåg jag att många människor faller tillbaka till två typer av förstoringsnivåer. De är 8 x 42 och 10 x 42 förstoringarna. Vad jag har hört och sett på nätet ger 10×42-förstoringen en zoom som är för långt ut så att man inte kan göra så mycket med den i en kikare. Detta beror på att när förstoringarna är högre blir bilden mörkare och det blir också svårare att stabilisera.

Jag ville inte ha en enorm armträning varje gång jag åkte på fågel, så jag valde bara 8 x 42-kikaren. Kikaren med 8×42 förstoring ger en bättre tittarupplevelse som passar bättre för oss fågelskådare då vi mest kommer att vandra i skogar/djungler/slätter för att leta efter fåglar på nära håll. Jag skulle hävda att högre förstoringar är bättre lämpade för jakt på långa avstånd och spotting där man enkelt kan hålla kikaren stabil och där man behöver se mycket längre. Och det är därför jag valde denna Celestron Nature DX 8 x 42 kikare.

Se även  Bästa färger för fågelbad: En guide (Läs DETTA först!)

5) Begränsad livstidsgaranti

Kikaren kommer även med en begränsad livstidsgaranti från Celestron, så oroa dig inte om kikaren du fick har tillverkningsfel! Köp med sinnesro! Också en av anledningarna till att jag spenderade mina pengar på detta par snarare än andra märken med mindre kända namn.

En titt på dess funktioner

Specifikationer

Här är en fullständig spec-tabell för dem som vill veta detaljerna. Alla specifikationer är kopierade från kartongförpackningen som visas på bilden nedan.

förstoring 8x
Objektiv linsdiameter 42 mm
Linsbeläggning Helt flerskiktad
Vinkelt synfält 7,4 grader
Linjärt synfält 388 fot / 129 m @ 100 yds/m
Nära fokus 2 meter
Ögonlindring 17.5
Avsluta student 5,2 mm
Takprismor Fasbelagda BaK-4 prismor
Hela kikaren Vattentät och anti-dim
Specifikationer på kartongen

Vad finns i boxen

Så här ser lådan ut när jag tog den ur Amazon-paketet.

Kikare med kartongen den kom i

Här är en lista över tillbehör som ingår i paketet

1. Objektiva linsskydd

Dessa kepsar fungerar utmärkt och jag brukar alltid ha dem på när jag går på fågelskådning. Jag vill att min kikare ska hålla, så jag behåller den på när jag inte aktivt letar efter en fågel. Jag gillar verkligen känslan av att stänga dessa linsskydd, det har lite vakuumeffekt så det känns bra!

2. Regnhuva

Jag brukar ha det här regnskyddet på när jag inte använder kikaren. Men när jag drar fram min kikare för att ha runt halsen lämnar jag den i min ryggsäck så att jag inte tappar bort den. Det är också så jobbigt att ta av dem varje gång, så ja! Jag rekommenderar att du tar på dig den här när det regnar! Naturligtvis vill du inte att smutsigt vatten ska komma in i dina linser.

3. Halsband

Nackremmen var bra eftersom den har en tjock bredd och skär inte in i min hals som min tidigare kikare. Det enda mindre problemet är att de överflödiga remmarna kan bli för långa och komma i vägen när jag drar åt nackremmen för att passa min längd. (Jag är 5’7).

4. Bärväska

Den här väskan fungerar bra, men jag skulle inte ta den bara för fågelskådning. Jag använder mest det här som ett fodral och inte en bärare. Jag la den i min större ryggsäck medan jag la min kikare runt halsen.

Se även  Bästa skogen för fågelholkar (med jämförelsediagram!)

5. Linsduk

Glasögonduk fungerar fint utan problem och ojämnheter. Håll linserna i min kikare rena!

Sammantaget skulle jag säga att kikaren kommer i en komplett uppsättning, så att du kan börja titta på fågel direkt utan att behöva ytterligare tillbehör/delar.

Videodemonstration och recension

Kolla in en videodemonstration och recension som jag gjorde med denna kikare nedan. Det går igenom de goda och dåliga punkterna med mitt köp.

Var man kan köpa

Om du vill köpa dessa kikare kan du köpa dem från Amazon här. (affiliate länk)

Slutgiltiga tankar

Tack för att du läser min recension och jag hoppas att du tycker att denna fullständiga recension av Celestron Nature DX 8×42-kikaren är användbar! Allt gott under din fågelskådningsresa. Ha kul med fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hej, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!