De vanligaste raserna av husdjursgrisar

Eftersom grisar har blivit populära i husdjursvärlden är det bara naturligt att undra över de vanligaste raserna av grisar som hålls som husdjur!

Vilken är den vanligaste husdjursgrisen? Husdjur nummer ett är en miniatyrgris. Alla grisar är miniatyrer. Dess ringa storlek bidrar till dess söta utseende, vilket är anledningen till att den är en världsomspännande favorit.

Följande är en lista över de vanligaste raserna.

  • Miniatyrgris
  • Juliana Pig
  • Kunekune gris
  • Tamworth gris
  • Berkshire gris

De är inte bara vanliga, de är också populära för sina vänliga egenskaper!

Du kanske tror att de alla ser likadana ut, men varje ras kan ha sina egna unika egenskaper och personligheter. Att äga ett husdjur är ett stort ansvar och kräver engagemang.

Innan du bestämmer dig för att adoptera eller köpa en gris är det viktigt att tänka på din kompatibilitet med dem.

Miniatyrgrisar

Minigrisar är produkten av noggrann och selektiv avel.

De flesta typer av miniatyrgrisar kan bara växa till 10 tum (25 cm).

Även om detta kan lämna ett negativt intryck på andra, finns det välrenommerade uppfödare som hävdar att programmet de använder för att föda upp miniatyrgrisar är säkert och sunt.

Vissa miniatyrgrisar visade sig vara undernärda för att hämma deras tillväxt och andra onaturliga metoder användes, vilket gjorde det svårt att få ut dem på marknaden till en början.

Potmagiga grisar är den mest populära typen av minigrisar som är älskade av många grisbönder.

De har intelligensnivån som ett 2-årigt barn. Grisar kan vara lekfulla, griniga, ensamma, glada, stressade och deprimerade. De har ett brett spektrum av känslor som gör dem unika från andra husdjur.

De är allmänt kända för sitt tillgivna beteende. Miniatyrgrisar kan vara väldigt söta och milda med det de låter dig gosa med dem.

Vissa miniatyrgrisar kan till och med njuta av varvbesök.

Deras beteende och känslor är starkt beroende av hur de är uppfostrade eller för närvarande behandlas. Miniatyrgrisar kan också pottränas. De kan lära sig att använda kattlådan, leka apport, enkla knep och mer.

Vissa ägare och deras miniatyrgrisar har kul att klä ut sig! Det kan bero på din miniatyrbild, men vissa gillar att klä ut sig.

Du kan ta dem på promenader eller ta ett dopp när de lärt sig hur.

Eftersom det nu finns en säker och hälsosam metod för selektiv avel, växer minigrisar fortfarande till en genomsnittlig gris utan hälsoproblem.

Det har föreslagits att selektiv avel påverkar grisar negativt.

Men grisägare uppger att deras miniatyrgrisar kan överleva sin förväntade korta livslängd och leva så länge som 15 till 20 år! Precis som en genomsnittlig gris.

Så länge du vet hur du ska ta hand om din miniatyrgris kommer de säkert att förbli som livslånga följeslagare.

Dessa grisar är tama och därför inte våldsamma eller aggressiva.

VARFÖR BÖRJADE MÄNNISKOR UPPA MINIATURGRIS?

Miniatyrgrisexperimentering började runt år 1998 när Chris Murray från Devon, England ville föda upp en mindre grisras som husdjur.

Det är möjligt på grund av affärer, eftersom ”små djur” ofta förknippas med ”gullighet” och lätt kan säljas som husdjur.

Det tog år och flera typer av raser att para sig med innan en riktig ”miniatyrgris” föddes.

Men ”miniatyr” eller ”tekopp” raser är inte en officiell ras som erkänns av vetenskapen, eftersom det inte är något skapat av naturen.

Med andra ord, miniatyrgrisar kanske inte förblir så små som de är och kan växa sig större än förväntat! Det finns ingen garanti för att din miniatyrgris kommer att vara liten för alltid, så det är viktigt att vara förberedd även när de växer.

Juliana Pig

Den näst vanligaste (och populäraste) rasen är Juliana-grisarna.

En genomsnittlig Juliana gris kan nå 15-17 inches i höjd.

Grisrasen Juliana sägs ha sitt ursprung i Europa genom selektiv avel, precis som de flesta miniatyrgrisar.

Se även  Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

Denna ras är också känd som den ”målade miniatyrgrisen” på grund av dess färgglada, prickiga utseende. Detta är en del av deras charm och skiljer dem från andra husdjursgrisar.

Men istället för en liten gris är dess utseende mycket likt vilda grisar eller en gris. Trots detta tycker många fortfarande att de är söta.

Oavsett kön är Juliana-grisar bra husdjur eftersom de inte uppvisar något annorlunda beteende från andra raser där vissa hangrisar kan utveckla territoriella beteenden.

Precis som andra grisar är det också Juliana-grisar känd för att komma bra överens med andra husdjur!

Om du letar efter en ny typ av sällskap till ditt husdjur kan Juliana-grisar vara ett bra alternativ för dig.

Bortsett från det är de flesta grisar sociala djur och kommer att ha roligare runt djur de kommer överens med.

Precis som en vanlig minigris är Juliana-grisar söta och kan vara gosiga. De är väldigt milda, men kan ändå vara lekfulla ibland!

Kunekune grisar

Kunekune-grisar är en av de raser som vanligtvis används för selektiv uppfödning av miniatyrgrisar.

En genomsnittlig Kunekune kan bli upp till 24 centimeter lång. Kunekunes har väldigt korta ben i kombination med en kort och rund kropp och kan ha två wattlar upp till hakan.

Denna ras tros ha sitt ursprung från en asiatisk inhemsk ras. Det lokala maorifolket på Nya Zeeland antog Kunekune, vilket betyder ”tjock och rund”.

Dess form gör att den ser annorlunda ut från andra grisraser, men som en miniatyrgris finns det ingen garanti för att den förblir så liten som den är.

Kunekune är kända för att göra bra husdjur och bakgårdsdjur. De kan beta på gräset och gräva jorden efter rötter och insekter som de säkert kan konsumera.

De kan vara oberoende, men trots detta är de fortfarande mycket älskade av grisägare.

Om ett oberoende djur kan växa tillgiven mot dig, är det ett mycket trevligt tecken som kommer att göra alla ägare glada. Det betyder att de har förtjänat djurets godkännandestämpel.

Men att vara oberoende betyder inte att de är distanserade.

Kunekunes är faktiskt vänliga, fogliga och lätta att hantera. De är också intelligenta, precis som andra grisraser. Med denna intelligens kan de tränas.

Vissa Kunekune-grisar används till och med för att hjälpa till med fruktträdgårds- och trädgårdsarbete, vilket innebär att städa. De kan lära sig att plocka upp sopor och lägga det på ett avsett område.

Kunekunes rykte backas upp av många grisägare som hävdar att de är en av de bästa raserna att äga och är lättare att hantera än hundar.

De flesta Kunekune-raser kan inte få loppor, men de kan få fästingar, även om detta sällan händer. Den enda parasiten som brukar försöka smitta grisar är flugor.

Kunekune är särskilt kända för sin tysta och fridfulla personlighet.

Tamworth-grisar

Tamworth-grisar är också kända som ”Sandy tillbakapå grund av sin slående färg av guldröd som liknar sand. De har också smeknamnet ”tämja”.

Deras hudfärg beskrivs ofta som ”Ingefära”.

En genomsnittlig Tamworth gris kan växa 20 till 26 inches i höjd.

Liksom Kunekune är de populära för sitt fogliga temperament. Men de kan bli aktiva när de är upphetsade eller för glada.

Denna grisras har fått sitt namn från sitt ursprung, Tamworth, Staffordshire, Storbritannien, med input från irländska grisar.

Medan de flesta Tam-grisar föds upp som boskap, har de nyligen adopterats som husdjur, precis som andra grisraser.

Tamgrisar växer långsammare jämfört med andra grisar, men de är definitivt större än de andra vanliga tamgrisarna.

Eftersom Tamworth-grisar växer långsammare, föds de sällan upp av andra jordbrukare. Men de som gör det berömmer rasen.

Tamworth-grisar är en tuff ras som inte blir lätt sjuk och som Kunekunes kan de vara självständiga. De kan lämnas utanför utan mycket tillsyn.

Se även  Gillar grisar regn?

De är utmärkta på att hitta sin egen mat och beta på betesmarker. Bönder säger också att Tamworth-grisar har goda modersförmåga.

Andra grisraser råkar ut för olyckor när de går till moderskap, som att kväva sina avkommor eller omedvetet lägga dem på dem tills de kvävs.

Tamworth-grisar gör sällan de misstagen! De är stora jämfört med andra vanliga husdjursraser, men deras goda natur gör dem till ett bra val.

En mamma Tamworth-gris kan bli avståndstagande, särskilt kring sina ungar. Hon kan bli defensiv när folk är runt hennes avkomma.

Deras beteende är mycket likt det hos en genomsnittlig stor hund.

Berkshire gris

Genom åren har Berkshire-grisen officiellt ansetts vara en ”sällsynt ras”.

Berkshiresvin är en medelstor ras. Deras medelvikt är 270 kg.

De är också kända som ”Kurobutai Japan.”Kuro” Resurser ”Svart”medan”Buta” Resurser ”Gris”. De fick detta namn på grund av deras svarta hår och stora kroppar.

Denna ras kommer från det engelska landet Berkshire.

Trots sin stora kropp har de väldigt korta ben vilket gör att deras utseende ser gulligt ut för vissa.

Det är därför vissa människor har tagit dem som husdjur och på grund av deras sällsynta ras kan det vara nödvändigt att registrera en licensierad Berkshire för att säkerställa att de är i rätt händer.

Utseendet på den ursprungliga Berkshire hade ett rödaktigt eller sandbrunt utseende och hade ibland fläckar.

Berkshires är vänliga och nyfikna, vilket gör dem till bra husdjur för andra människor. Grisägare beskriver upplevelsen av att äga en Berkshire som att äga en stor hund.

VAD FÅR DEM STICKEL UT OCH POPULÄRA

Alla raser som nämns ovan anses vara de bästa för grisägare.

Grisar, oavsett ras, är i allmänhet intelligenta och nyfikna.

Beroende på deras uppväxt kan varje gris ha olika slags beteende eller personlighet.

Deras vanligaste egenskap som ägare älskar är det faktum att de inte är kräsna.

VAD ÄTER DESSA GRISAR?

Grisar kan äta nästan vad som helst! De är allätare, men de ska inte matas med kött.

Det är förbjudet att mata kött till din gris.

Att äta kött är det enklaste sättet för en gris att bli smittad av sjukdomar som kommer från köttet och som kan överföras till människor.

Det har varit flera virusutbrott tidigare.

Svininfluensa (H1N1-VIRUS) och mul- och klövsjuka var två av de ökända sjukdomar som härrörde från grisar. Det kan verka som en vanlig feber, men det kan visa sig vara dödligt.

Dessa sjukdomar har tagit många oskyldiga liv och fått dem att lida på vägen.

Därför bör du vara försiktig med vad du matar din gris eftersom vissa produkter kan innehålla kött eller produkter som har varit i kontakt med kött.

Med detta klart är den säkraste maten du kan mata din gris riktiga grispellets som kan köpas från fjäderfäaffärer och andra djuraffärer.

Pellets innehåller alla de näringsämnen en gris behöver för en balanserad kost.

Grisar äter också många frukter och grönsakerdärför har du en mängd olika val att välja mellan när du ger dem godsaker.

De flesta grisar är kända för att älska kokt broccolimen det kan vara olika för varje gris.

GRISAR ÄR LÄTTARE ATT SKÖTA ÄN EN HUNDRAS

Många grisägare som tog hand om båda djuren började nyligen stödja detta påstående. Detta beror på att de flesta grisraser tenderar att vara fogliga och mindre hyperaktiva eller högljudda jämfört med hundar.

Även om de kan vara söta och gosiga, kan de också säkerställa ett lugnt uppträdande och inga högljudda skällande, vilket vissa ägare föredrar.

Vissa ägare tycker också att upplevelsen är unik och rolig eftersom grisar tidigare var ett ovanligt husdjur och det kändes som en ny utmaning att ta hem en.

Se även  Luktar minigrisar?

GRISAR ÄR INTELLIGENTA

De kan tränas som hundar. Ägare indikerar att behandlingsmetoden visar sig vara mycket effektiv. De kan lära sig grundläggande uppgifter som att plocka upp föremål.

Grisar kan också njuta av att gå och lära sig simma.

Eftersom de är intelligenta kan de ha känslor som vi. Grisar är förvånansvärt medkännande. När en kamrat går bort, är de medvetna om det och kan sörja till den grad att de gråter.

När de känner sorg från andra, inklusive människor, kan de närma sig och trösta dem.

Det är därför som vissa studier säger att grisar kan fungera bra som känslomässiga stöddjur eller terapidjur som kan hjälpa till att minska depression.

Grisar kommer i allmänhet bra överens med nästan alla andra djur så länge de inte blir mobbade eller hotade. De är bytesdjur och är lättskrämda.

GRISAR ÄR MYCKET rena DJUR.

Tidigare användes grisar som en negativ symbol som orsakade ett stigma i vårt samhälle. Med sitt dåliga rykte har de ignorerats av majoriteten av människor till denna dag.

Grisar är faktiskt ett av de renaste husdjuren.

De föredrar en torr och varm plats att sova på. Den enda anledningen till att grisar tenderar att leka eller rulla i lera är på grund av deras kroppstemperatur.

Grisar kan inte svettas, trots att de har svettkörtlar, visar det sig att det inte är riktigt användbart när det gäller att justera temperaturen.

Att rulla i leran kyler ner dem och håller parasiter som flugor på avstånd.

Tamgrisar kanske inte gillar att bada i början, men de kommer så småningom att njuta av det så länge du vänjer dem vid det.

När de är omgivna av en smutsig miljö tenderar de att vara stressade, irriterade och i sällsynta fall aggressiva.

Det är viktigt att hålla dem svala och rena varför de nu är populära som husdjur på grund av deras överraskande renlighet, i motsats till den falska information som spreds om grisar tidigare.

RELATERADE FRÅGOR

  • Vad är den genomsnittliga livslängden för en gris?

Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris är 15 till 20 år. Detta är en lång tid jämfört med deras vilda motsvarighet som bara lever 4 till 8 år.

Medan den populära husdjursrasen ”minigrisar” sägs ha kortare livslängder på grund av sin komplicerade och selektiva avel, hävdar många grisägare att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka.

Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.

  • Är det lagligt att hålla en gris?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden. Du kan se om de är lagliga i ditt område i den här artikeln