Decker Rat Terrier vs. Rat Terrier – Fullständig jämförelse

Rat Terriers och Decker Rat Terriers anses ofta vara synonymer. Båda har ett sött anorband (Rat Terriers är en av föräldrarna till Decker Rat Terriers)!

Och det är därför som båda raserna uppvisar närbesläktade temperament och underhållskrav.

Decker Rat Terrier vs Rat Terrier

Även om det finns slående likheter, är de väldigt olika raser. I den här artikeln kommer vi att göra en detaljerad jämförelse mellan en Decker Rat Terrier och en Rat Terrier.

Är du redo för Decker Rat Terrier vs Rat Terrier?

Ursprung och historia

Decker Rat Terrier vs. Rat Terrier måste börja med historien!

Tillbaka i början av 1900-talet var Rat Terrier böndernas ögonsten. Farmers utvecklade denna hundras för skicklighet att jaga skadedjur.

Så för att få det önskade resultatet hade den slutliga formen av råttterrier under åren ingredienserna från sju hundraser: Smooth Fox Terrier, Bull Terrier, Manchester Terrier, English White Terrier, Italian Greyhound, Whippet och Beagle.

Det verkar som om de fortsatte att lägga till listan över uppfödare för att få specifika egenskaper! Men hela poängen var att få en skadedjursjägare på gården, och därför ”råttan” i namnet.

Råttor och kaniner var de främsta offren för rat terriers på gårdar på den tiden.

När vi kommer till Decker Rat Terrieren man som heter ’Milton’ har nära band till sitt ursprung. Milton var ganska imponerad när han träffades Henryen extremt kapabel råttterrier.

Han gjorde ett helt avelsbestånd av de största och starkaste råttterrier han kunde hitta. Och så odlade han dem med Foxterrier.

När han äntligen avslutat sitt passionerade avelsprogram blev resultatet en mycket tyngre och längre terrier.

Han föredrar att kalla sin avelsprodukt en ’Decker Terrier.’ Så det är så vi känner till Decker Terriers idag.

Se även  Kan jag hyra en katt? - Saker du borde veta

Fysiskt utseende

Du förstår, båda raserna överlappar varandra mer eller mindre. Men det som skiljer dem åt är deras fysiska utseende.

Styrka, kraft och muskulös kropp är alla konsekvenser av Decker Terriers storlek.

Och storlek och höjd är vad Milton Decker siktade på när han födde upp de största och starkaste råttterrier som var tillgängliga för honom.

En Decker Rat Terrier väger allt från 22 till 40 pund. Medan en Rat Terrier bör väga mellan 10 och 18 pund.

En märkes Decker Rat Terrier kan nå en maximal höjd av 19 tum medan en Decker Rat Terrier är 17 tum. Ändå bör en Decker Rat Terrier inte vara mindre än 16 tum i höjd, vare sig han eller hon.

För Miniature Rat Terrier är 15 tum den genomsnittliga höjden för båda könen.

Det utmärkande för en råttterrier är dess robusta och böjda hals. I jämförelse identifierar en Decker Rat Terrier genom sitt kilformade huvud och avsmalnande nosparti.

Temperament

En hundras temperament är förmodligen det viktigaste att veta när man planerar ett hundhusdjur. Kommer han att kunna umgås? Blir han ofta aggressiv?

Vi vet att Decker Rat Terrier och den gamla ursprungliga Rat Terrier har nästan samma förfäder.

Men vi vet att Rat Terrier föddes upp som skadedjursjägare på gårdar, och Decker Rat Terrier kom för sin bättre jaktförmåga och starka kropp. Det skiljer deras temperament ganska mycket.

Förr jagade hundar bytesdjur, som t.ex råttterrier har ett antal medfödda egenskaper:

 1. Intelligens, orädd och envis
 2. Jaga små och stora rörliga föremål
 3. Behöver mycket lek, promenader och motion
 4. Alltid pigg och ivriga att lära
 5. Plocka upp kommandon ganska enkelt, men bli uttråkad för snabbt om du inte är inblandad
 6. Betydligt mindre trevliga egenskaper, man måste socialisera dem väldigt tidigt för att vara bra och lydig mot människor.
Se även  Varför är honhundar mer populära? [10 Reasons]

Dessa egenskaper är inneboende i en terrier, en typisk jakthund med alert, intelligenta sinnen och en robust och muskulös kropp. Men med Decker terrierdu kommer att finna dem lite mer uttalade.

De är nyfikna varelser, ivriga att lära. Men detta kan utgöra ett problem eftersom Decker Terriers inte kan sitta still.

De blir lätt uttråkade och kan reagera med att vara aggressiva och olydiga. Vad annars?

Jakthundsraser, särskilt Decker Rat Terrier, bör tränas från tidig ålder med människor och andra husdjur eftersom deras temperament inte är särskilt behagligt.

Men inget att oroa sig för; de är smarta nog att känna igen och uppskatta sin ägare eller de ansikten de känner.

Rat Terrier vs Decker Rat Terrier

Att polera

råttterrier är lättskötta på grund av sina fina, släta pälsar. Att borsta en eller två gånger i veckan är bra. Men på våren och hösten kan pälsförlust vara ett jobb!

Deras hud blir lätt irriterad, så Rat Terriers klarar sig bättre om du inte badar dem för ofta. En sak som behöver din uppmärksamhet är naglarna.

En Rat Terriers naglar växer snabbt och kräver regelbunden klippning och klippning.

Viktigast av allt, om du vill att din Rat Terrier ska vara frisk och välmående, är en gård eller rymlig bakgård för massor av fysisk aktivitet ett måste!

Decker Rat Terriers är inte stökiga med sina rockar. De kan fälla en gång om året, annars går det bra att borsta en gång i veckan.

Du kan tvätta dem när du behöver, men precis som deras förfäder är de benägna att få hudallergier. Produkterna du använder är därför viktiga. Att sköta en Decker Rat terrier inkluderar öronvård.

Se även  7 skäl till varför gäss lämnar sina ägg

Deras öron ska vara torra och rena så att de inte får en infektion. Decker Rat Terriers är mer benägna att utveckla tandsjukdomar än många andra raser.

Munhygien och regelbundna tandkontroller är därför viktigt.

Betydande skillnader mellan en Decker Rat Terrier och en Rat Terrier

Här har vi sammanfattat skillnaderna:

 1. Råttterrier har funnits på denna planet under mycket lång tid. De kan till och med dateras så långt tillbaka som till 1800-talet. Medan vi först stötte på Decker Rat Terrier först på 1970-talet.
 2. Råtterrier är uråldriga hundraser kända för sina färdigheter att jaga ohyra. De avlades för länge sedan med nästan sju olika hundraser. Medan Decker Terrier är här hos oss som ett resultat av avel mellan Råttterrier och Foxterrier.
 3. En Decker Rat Terrier bör inte väga mer än: 40 pundmedan den maximala medelvikten för en Rat Terrier bör vara 18 pund.
 4. Oavsett om han eller hon är, bör en Decker Rat Terrier vara minst 16 eller 17 tum lång. Den genomsnittliga höjden för en Rat Terrier är nästan 15 tum.
 5. Du kommer att hitta en Decker Rat Terrier en grad mindre yappy och lydig än en Rat Terrier. Även om du kan lita på en Rat Terrier för enkel träning, bör du vara försiktig med en Decker Rat Terrier.

Slutgiltiga tankar

När vi kommer till slutet av Decker Rat Terrier vs. Rat Terrier, vi vet för en sak att båda är utmärkta som husdjur. Intelligent, söt, träningsbar och atletisk!

Decker Rat Terriers är gjorda för dig som gillar utmaningar. Samtidigt är Rat Terriers kända för sin lekfulla, glada och livliga hundnatur.