Dricker en gris genom näsan?

Vi ser grisar med nosar så stora att vi undrar vad dessa djur använder när de dricker vatten; använder de näsan eller munnen?

Dricker en gris genom näsan? Men som alla andra boskap på gården dricker dessa grisar genom munnen. Det kan verka som att de dricker genom näsan för att de har så stora. Dessa grisar andas in klunkar av en vätska, vanligtvis vatten, och sväljer dem. Dessa grisar behöver också så mycket vatten som möjligt, varför de sväljer mycket vatten på en gång.

Medan vi har avslöjat det faktum att grisar inte dricker genom näsan, har deras nosar och många av deras andra kroppsdelar också intressanta saker i rockärmen. De är så mycket mer intressanta än bara hur de dricker sitt vatten.

Drickspatroner

Precis som människor har grisar ett visst vattenbehov som de behöver dricka för att hålla sig friska och hydrerade. Beroende på ålder och aktivitet en gris är engagerad i, bör den ges tillräckligt med vatten varje dag.

Under varma dagar med temperaturer som når 426 grader Celsius dricker dessa grisar vanligtvis vatten runt 8 till 9 på morgonen, enligt Grisplats. Dessa grisar har också en andra omgång att dricka runt 17:00 till 20:00 när de nästan sover. De brukar börja och avsluta dagen med att dricka vatten så att de kan börja och sova hydrerade.

Avvanda grisar behöver dricka en halv liter varje dag, medan växande grisar behöver cirka 1,5 liter om dagen. För grisar som är vana vid avel bör de kunna dricka 3 till 4 liter varje dag.

Ammande kvinnor bör dricka cirka 5 till 6 liter varje dag. Dessa honor dricker så ofta som möjligt eftersom deras mjölk huvudsakligen består av vatten. Detta är mycket viktigt för att dessa sårbara grisar ska hålla sig hydrerade, särskilt eftersom de kan utsättas för olika hälsoproblem.

Du kan också använda deras dagliga vattenintag och mönster för att kontrollera om de har drabbats av vanliga svinsjukdomar, såsom svininfluensa. Detta är en viktig faktor eftersom okontrollerad sjukdom kan leda till döden.

Om det sker en förändring i deras vattenintag, vare sig det sjunker med en viss procent eller gradvis under dagen, kan det vara en indikator på dålig hälsa.

Se även  Behöver husdjursgrisar injektioner?

Men det finns också ett problem med att grisar konsumerar för mycket vatten. Det kallas psykogen vattenförbrukning. Grisar dricker liter och liter vatten åt gången, och ibland står de bara där och kissar medan de fortfarande dricker. Ett sätt att undvika detta är att inte ge dem för mycket vatten och att observera när de dricker.

Andra användningar av hans näsa

Förutom tricks har dessa grisar så kraftfulla nosar som också kan vara ganska praktiska. Även om de har dålig syn kan deras nosparti lätt kompensera för det området. Deras nosar kanske inte har ögon, men de kan säkert hitta något,

De har nosar som är ganska känsliga och har ett starkt luktsinne som kan hitta precis vad som helst. Oavsett om det är tam- eller vildsvin kan de använda sin nos för att hitta och gräva upp mat.

På tal om att gräva upp mat, dessa grisar kan använda sin nos för att söka efter mat under jorden, som hur de tränades på babylonisk tid. De användes för att söka efter morotsväxter och till och med dyra tryffel under träd.

Men denna praxis avbröts eftersom grisar kunde skada dessa värdefulla ingredienser, vilket driver upp priset. Lika bra som dessa grisar var på att hitta dem, var de också bra på att förstöra dem till en punkt där deras pris sjönk.

Deras nosar är också mycket användbara för att identifiera andra dofter som hjälper dem att särskilja nya och annorlunda grisar. Även utan ögon kan dessa grisar identifiera andra grisar med endast deras luktsinne.

Därför markerar dessa grisar också sitt eget revir med sina egna dofter eftersom de vet att andra grisar också kan känna lukten av dem. Eftersom grisar också kan kommunicera genom sin saliv och urin, spelar deras nosar också en mycket viktig roll i detta.

Så när de inte använder näsan för att dricka vatten, använder de den för att hitta saker som är användbara inte bara för grisen, utan också för människor.

Vad mer dricker en gris

Även när de fortfarande var smågrisar började de redan mata vätskor istället för fasta ämnen. Detta visar att grisar redan är erfarna och fortfarande kan vara vana vid att dricka flytande föda mer än fast föda.

Se även  Varför har grisar böjda svansar?

Med avancerad teknik kommer grisar inte bara att dricka vatten, utan också flytande foder. Utvecklare av detta foder har hittat ett sätt att minska kostnaden för utfodring. Även om detta är ett system som kräver höga startkostnader och en noggrann utfodringsprocedur.

En fördel som odlarna får av dessa flytande foder är att griskonsumtionen ökar avsevärt. Enligt Watt nät, grisar konsumerar cirka 12 % mer när de utfodras med flytande foder än torrfoder. Ibland kan den till och med vara så hög som 33%. Detta beror på i vilken form maten tas. I allmänhet är det lättare att få i sig vätskor än fasta ämnen.

Dessutom är kostnaderna för flytande foder också betydligt lägre på lång sikt eftersom dessa foder är återvunna biprodukter från livsmedelsindustrin. Att återvinna bara maten minskar kostnaden avsevärt eftersom du inte behöver producera nya.

Dessa flytande foder innehåller också näringsämnen och viktiga ingredienser som kan vara fördelaktiga för det. med flytande foder ökar också smältbarheten eftersom det är i flytande form och inte i fast form. Smältbarheten kan också förbättras av enzymerna som finns i vätskefodret.

Även jäsningen av det flytande fodret kan eliminera vissa bakterier som kan orsaka problem hos grisen, vilket visar sig vara ett bättre alternativ för odlare som inte vill ha problem.

Det finns ett antal vanligt använda flytande foder på marknaden. Börjar med ostvassle eftersom det är en vanlig biprodukt i alla delar av världen. Den innehåller protein och laktos, men kan även innehålla salt som kanske inte är särskilt hälsosamt för grisen.

Det finns även flytande vetestärkelse som är gjord av både vetestarter och gluten som också är ganska proteinrik. Potatisångskal är också ett bra flytande livsmedel. Ibland kan flytande mat också vara skummad eller helmjölk. Dessa typer av mjölk innehåller mycket protein och laktos.

Hur andra djur dricker

Som människor kan vi vara konstiga på hur djur dricker. Medan andra kan verka förståeliga, är vissa helt enkelt inte av denna värld.

Intressant nog använder kor mer vatten än grisar. Dessa kor kan konsumera cirka 100 liter vatten varje dag när de mjölkas för produktion. Denna siffra kan läggas ihop under varma dagar.

Se även  Kan du gå med grisar?

Från och med människans bästa vän ser hundar normala ut när de dricker vatten, men det som händer under en hundmånad kräver mycket arbete. Dessa hundar bildar bägare med tungan för att få vatten. En utredning av Virginia Tech visa att dessa hundar bildar koppar som är vända mot dem för att göra det lättare för dem att dricka.

Ett annat djur som inte ser ut att göra så mycket jobb är ormen. Dessa djur använder inte sin tunga utan sin mun. Med munnar som kan expandera för att rymma även det största bytet, kan den också absorbera vatten som en svamp. Musklerna i ormens mun trycker ner vattnet i kroppen så att det återfuktar sig.

Mindre djur som insekter använder inte sina tungor, utan använder sina halmliknande munnar. Ett exempel är fjärilen som använder sin långa snabel för att suga upp nektar den behöver. Även om detta kan verka normalt, dricker andra djur inte vatten, andra djur gör det. Eftersom detta är deras mat dricker de det istället för att tugga det.

Dessa köttätare kommer nära andra insekter och sticker helt enkelt sina käkar i insektens sidor. När skalbaggen väl är genomborrad suger den det stackars bytet torrt. Detta djur är snörvingen. Dessa djur tar vanligtvis några minuter att avsluta sin läckra drink.

Relaterade frågor:

  1. Hur länge kan grisar klara sig utan vatten?

Dessa grisar kan gå utan vatten i 24 timmar, men de måste också få vatten omedelbart. De kan gå ner mycket i vikt om de går utan vatten under en längre tid.

  • Gillar grisar vatten?

Lika mycket som de älskar att dricka vatten, älskar de också att simma i vatten, eller specifikt lera. De gillar att hålla sig svala eftersom de inte har svettkörtlar.

  • Hur mycket ska en mikrogris dricka per dag?

Om de inte har tillgång till färskt vatten kan de bli tvungna att dricka vilken vätska som helst för att släcka törsten. Vad den vätskan än är, om de är törstiga kommer de att tvingas dricka allt.