Drömmer grisar?

Du kanske undrar om djur, speciellt grisar, också har drömmar när de somnar? Dessa sover så ofta att det är omöjligt att inte ställa en sådan fråga.

Grisar har drömmar, precis som vi människor. Enligt irländsk examinatorEftersom de också går igenom olika sömnfaser, går dessa grisar också igenom Rapid Eye Movement (REM)-fasen.

Detta är det stadium där dessa grisar upplever drömmar precis som människor eftersom det är ett djupsömnstillstånd. Jämfört med människor som drömmer 25 % av tiden under REM-fasen, drömmer grisar bara 10 % av tiden.

Så om du märker att en gris sover så är det bara en liten del av sömnen som de drömmer om olika saker. Vissa av dessa grisar ger också ut signaler när de drömmer, som att vicka på nosen, vrida benen och flaxa med öronen.

Men att sova är inte det enda som händer i en gris vardag. Dessa grisar är ett av de mest intelligenta djuren på planeten och när de inte sover tänker och gör de också många andra saker som också är ganska intressanta.

Drömmarna om en gris

Om du tittar på grisar skulle du undra vad de drömmer om om de verkligen drömmer. Vi ser dem röra sig, rycka, rycka eller till och med gnissla lite i sömnen. Liksom andra genomförda studier har vi en liten uppfattning om vad de faktiskt drömmer om.

Liksom de tidigare studierna på andra djur kunde dessa grisar drömma om saker de gör under dagen. Om de är husdjur kan de leta efter mat i sömnen, speciellt om du ser deras kropp röra sig som om de går mot något.

Eller så kan de också drömma om vilken mat de äter. Enligt studier drömmer djur som drömmer sannolikt om aktiviteterna de gjorde innan de somnade. Speciellt om aktiviteten gjordes konstant eller var en rutinaktivitet.

Vad grisen än gör under dagen, är chansen stor när den går och lägger sig, det är detta de drömmer om. Så om din gris är märkbart aktiv under dagen och under sin sömn, är chansen stor att han gör samma sak i tankarna.

Den sovande grisen

En typisk gillar att göra två saker: sova och äta. Om den inte sover så äter den. Dessa grisar sover cirka 9 till 11 timmar om dagen, beroende på hur bekväm deras sovplats är. Men för det mesta har de inget emot det, de sover bara när de kan.

Se även  Skrattar grisar?

De börjar sova 19.00 och sover mellan 14.00 och 16.00. Väldigt lik människor, eller hur? Men deras sömnmönster förändras precis som årstiderna förändras. Dessa grisar gillar att sova med ryggen mot en hård vägg eller stoppa för att de gillar att passa in där.

En sak med en sovande gris är att om den stoppar in fötterna eller klättrar ovanpå en annan gris så mår den definitivt inte bra. Om miljön är för kall kommer han också att sätta fötterna i den.

Dessa grisar gillar att sova i torra områden som hö eller på en plats som är långt ifrån där de gör avföring. De är rena djur som inte vill blanda smuts med sin sovplats. När de väl är redo att sova, gillar dessa grisar att gräva ner sig i sin håla och gillar att vända på den hela tiden.

Om du inte är säker på vad du ska göra för strö, är det bättre att använda flis och sugrör, eftersom träflis absorberas långsamt. Dessa grisar gillar en sovplats med bra struktur och ventilation. Bristen på abborrekörtlar bidrar till hur de gillar sitt sovområde.

Andra grishjärnaaktiviteter

Eftersom de är intelligenta djur händer andra saker också i en gris hjärna. Det är väldigt likt andra djur som hundar och katter. Även om grisar är mycket lättare att träna och kräver mindre upprepning, har de också några saker i rockärmen. De kan kommunicera och de kan också behärska knep.

De grymtningar vi brukar höra från grisar är deras enkla sätt att kommunicera. Andra former av kommunikation är deras olika vokaliseringar, som skrikande, frustande, flåsande och skrik.

Liksom människor kommunicerar de sina känslor. Dessa grisar kan känna olika känslor som glädje, sorg, rädsla, ångest, spänning eller tristess. Studier visar att dessa grisar har olika vokaliseringar för sådana känslor.

De har också sina specifika grymtningar när de letar efter en kompis eller när de känner sig ensamma.

Se även  Kan grisar äta kött?

I allmänhet har dessa grisar ett högt gnisslande när de känner negativa känslor. om en gris fortsätter att gnälla, skrika eller skrika vet du att de inte är glada och att något är fel med dem.

När de är bekväma har de ett lågt morrande eller kurrande som lätt förråder deras bekväma och avslappnade känsla.

Dessa grisar kan också kommunicera genom sina kroppar. Dessa grisar tenderar att visa sig med sina kroppar när de utmanas eller när de är följsamma. De kan också visa när de är oroliga och reaktiva.

Att kunna kommunicera visar att en gris tänker på mer än bara sin nästa måltid eller hur mycket den vill sova. Den har också en viss användning som kan hjälpa den att överleva och leva bättre.

Det är också väldigt vanligt att grisägare lär ut gristrick, precis som hundägare gör. Dessa grisar är också mycket intelligenta och tar lätt till sig tricken som lärs ut, så länge det finns en rimlig belöning för att göra det.

Grisar kan läras hur man går, hur man sitter, stannar eller vinkar. Vissa ägare lär till och med sina grisar hur man räknar och identifierar färger.

Om du bara vet hur man kommunicerar och hur man lär sig trick, skulle du säkert bli förvånad över hur mycket en gris hjärna kan likna en persons så mycket, men inte för mycket som en människas.

Dessa grisar är intelligenta människor och de gör definitivt mer än att bara äta, sova och drömma. De kan vara en hjälpande hand och en rolig vän om du vet hur man tränar och lär dem på rätt sätt.

Andra djur som drömmer

Det är inte bara grisar som drömmer på natten. Andra djur drömmer också, även om det är ganska svårt att säga om de redan drömmer. En faktor är att de inte kan uttrycka sina tankar eller vad som än händer i deras hjärna, varför det är svårt att gissa.

Grisar går igenom REM-sömn och det gör även djur. Det verkar dock som att bara däggdjur och fåglar går igenom detta. Fiskar och andra kallblodiga djur går inte igenom detta stadium, vilket förklarar varför de inte drömmer.

Se även  Hur mycket vatten ska en minigris dricka per dag?

Vissa studier har visat att katter som upplevde en förändring under sin REM-sömn visade tecken på att de drömde. Det betyder att dessa katter drömde och att vi på något sätt har en uppfattning om vad de drömmer om.

Dessa katter höjde sina huvuden och välvde ryggen. De verkade också vara pigga och redo att jaga byten medan de sov. dessa var starka bevis på att de drömde medan de sov.

I andra studier av eLife, råttor var kända för att kartlägga sätten att komma till maten. Dessa var effekterna av att få mat innan du somnade direkt.

Eftersom råttor alltid utsattes för olika tester, som en labyrint och andra aktiviteter, kunde de undersöka om dessa råttor också drömde.

Fåglar drömmer också under sömnen. En särskild studie av biologer vid University of Chicago studerade en fågels hjärnaktivitet både i sömnen och när den var vaken.

De studerade zebrafinken som sjunger vackra melodier. Hjärnans aktiviteter, som nervcellerna som aktiverades när den var vaken och sjöng toner, var samma aktiviteter som ägde rum i fågelns sinne medan den sov.

Detta visar att fågeln inte bara sjöng på dagen, utan också sjöng i tankar på natten. Inte konstigt att melodierna låter perfekt, eftersom de övar dag och natt.

Men precis som vi inte är säkra på om dessa människor kan komma ihåg drömmarna de hade natten innan, är vi inte heller säkra på om dessa djur kan komma ihåg vad de drömde om.

En sak är säker, dessa djur har drömmar som får dem att röra sig och vicka som vi gör när vi drömmer.

Relaterade frågor:

Hur länge sover grisar?

Dessa grisar sover vanligtvis 9-11 timmar varje dag. De börjar sin långa sömn vid 19.00 och tar ibland tupplurar på dagarna mellan 14.00 och 16.00.

Gör grisar ljud när de sover?

De kan göra ljud när de sover, men inte hela tiden. De är mestadels tysta, med enstaka morrande eller sniffar.

Hur sover grisar?

De sover med ryggen lutad mot något som stöd. När dessa grisar sover med maten instoppad är de vanligtvis sjuka.