Får man jaga kaniner utan tillstånd?

Många är intresserade av att jaga vilda kaniner. Varje stat har dock sina egna regler. En nybörjarjägare är inte medveten om licenskraven.

Det är därför det är viktigt att du granskar statens jaktregler och bestämmelser för att se till att du följer dem.

Läs vidare för att ta reda på var du kan jaga utan licens, var du behöver en och hur du får en.

stater som inte kräver jaktlicens

En kanin anses vara ett litet vilt i de flesta stater i USA.

Medan alla stater kräver att du har ett jaktlicens innan jakt, tillåter vissa stater småviltsjakt utan licens.

Många stater listar inte kaniner som en skyddad art, så de tillåter kaninjakt utan tillstånd.

Men följande är vissa regler som du måste följa för att jaga kaniner utan att bryta mot någon lag:

  • Det är inte tillåtet att jaga kaniner efter solnedgången.
  • Minimiåldern för att jaga lagligt är 16 år (kan variera beroende på stat).
  • Du pryder bara ljusa nyanser så att viltvårdarna inte saknar dig.
  • Jakt under lågsäsong är inte tillåten och kommer att resultera i böter och straff.
  • Du kan använda vapen för att jaga kaniner. Geväret måste dock vara lämpligt för jakt på kaniner och du måste befinna dig inom 500 fot från djuret för att följa delstatens lagar.

Observera att det inte är tillåtet att jaga kaniner med ett gevär utan licens i Kalifornien.

Att bryta mot jaktlagarna kan också hamna i fängelse i flera år. Därför är det bäst att vara vaksam och känna till statens jaktlagar för att undvika regelöverträdelser.

Skaffa jakttillstånd

Att skaffa ett kaninjaktlicens är inte svårt. Beroende på statlig lag kan du få tillstånd från en lokal jaktutrustningsbutik.

Citaten kan skilja sig åt beroende på variabler som statlig lag, jägarens ålder och var de bor.

När du jagar i National Wildlife Refuge kan du behöva tillstånd för att jaga på specifika marker under deras myndighet.

Staten utfärdar tillståndet som ett certifikat eller kort för att ge dig tillstånd att jaga på tillåtna marker. Intyget bevisar att du även har genomgått jaktsäkerhetskursen och klarat denna.

Se även  Kan kaniner äta riskakor?

De flesta stater har olika ålderskrav för att köpa en licens och kräver också att du tar en jaktsäkerhetskurs, och vissa stater kräver till och med att du klarar ett test. Efter att ha klarat testet kan du köpa en licens.

Säkerhetsutbildning för jägare

Hunter Safety-utbildningar gjordes först obligatoriska i delstaten New York. Beslutet togs för att minska antalet olyckor och förbättra säkerhetsåtgärderna.

För närvarande kräver alla stater en jaktlicens under olika omständigheter. Vissa har en minimiålder medan andra kräver en förstagångskämpe för att klara banan.

Det finns vissa timmar du måste genomföra och klara testet (skriftligt eller på annat sätt) för att vara berättigad att köpa en licens.

När du har slutfört kursen kan din instruktör också ta dig med på en fältdag för att säkerställa att du förstår alla säkerhets- och nödkrav.

I vissa stater, till exempel New Mexico, är det till och med olagligt att försöka köpa en licens utan att slutföra och klara jägaresäkerhetskursen.

Under de senaste åren har flera delstater satt upp onlinekurser för jägaresäkerhet där du kan ta hela kursen online och slutföra den med ett onlinetest.

Därefter kan du köpa tillståndet från staten där du vill jaga.

Påföljder för brott mot jaktlagarna

Varje stat har olika påföljder och böter om en person bryter mot statliga jaktlagar. Till exempel, om du jagar utan licens i South Dakota kommer du att få böter på 250 $.

Dessutom kommer staten också att återkalla dina jaktprivilegier under minst ett år.

Om du bryter mot en klass 1 förseelse kan du få böter på 2 000 $ och även få ett års fängelse.

Du kan inte jaga så många kaniner som du vill. Det finns en specifik gräns definierad av varje stat.

Om du i South Dakota visar sig ha överskridit innehavsgränsen har staten rätt att återkalla din licens i tre år och mer.

Jaga kaniner på natten eller under lågsäsong

Att jaga kaniner under lågsäsong är olagligt, även om du har ett jakttillstånd.

Kaninsäsongen sträcker sig normalt från början av november till slutet av februari. Varje stat har dock sina egna reglerade säsonger då man får jaga kaniner.

Se även  Hur man rengör kaninurin (matta, lövträ, plast, soffa)

Som nämnts ovan är jakt på kaniner under lågsäsong mot statliga lagar. Det är därför du måste se till att säsongen är igång innan du går på kaninjakt.

På samma sätt anses jakt på natten också vara olagligt i vissa stater. I Idaho kan man till exempel bara jaga på dagtid. Att jaga kaniner på natten kan resultera i böter eller straff.

Samtidigt kan du jaga småvilt på natten i Texas. Det är dock förbjudet att använda starkt ljus.

Det är inte bara lagligt att jaga kaniner på natten i Texas, utan det finns inga säsongsbegränsningar och du kan jaga året runt.

I själva verket gör Texas delstatslag det lagligt att jaga kaniner på privat mark. Det finns inga begränsningar för lågsäsong, innehav eller väskor.

Trots en sådan mildhet behöver du tillstånd för att jaga på offentlig mark i Texas.

Här är några lagar i olika delstater:

Massachusetts: i Massachusetts börjar kaninjakten en halvtimme före soluppgången och slutar vid midnatt. Dessutom varar kaninsäsongen från ungefär mitten av oktober till slutet av februari.

Dessutom har Massachusetts också innehavsgränser för småviltjägare, och överträdelse kan resultera i fängelse.

Florida: I Florida, å andra sidan, kan en jägare äga 12 kaniner om dagen. Du kan också jaga kaniner året runt.

Kalifornien: En annan stat med en annan säsongsbetonad tidpunkt är Kalifornien. Säsongen varar från början av juli till slutet av januari. Det börjar och slutar tidigare än i andra stater.

De olika årstiderna och restriktionerna visar tydligt varför vissa stater har olika licensregler. Det är också viktigt att förstå att skjutning är förbjudet under lågsäsong för att skydda dessa djur.

Detta ger dem tid att avla och ta hand om sina ungar tills vintern närmar sig. Därför kan jakt under lågsäsong vara ett brott även om du har tillstånd.

Detta kan också leda till att din licens dras in beroende på vilken stat du jagar i.

Kaninjakt i Texas

Nu kanske du märker att Texas sticker ut med mer tillgängliga policyer och färre restriktioner jämfört med andra stater specifikt för kaninjakt.

Se även  För- och nackdelar med han- och honkaniner

Detta beror på att Texas Parks and Wildlife Department (TPWD) rekommenderar och uppmuntrar jägare att ta ut kaniner eftersom de anses vara skadedjur.

De häckar snabbt och tenderar att häcka i bondeägd mark, vilket utgör ett hot mot deras boskap.

Ibland kan hästar få hoven fast i dessa hål, vilket gör att de faller och bryter benen.

Naturligtvis kan detta vara ekonomiskt betungande och ganska plågsamt för jordbrukare. Därför är de bara alltför glada över att låta personer med tillstånd jaga kaniner på deras ägor.

Att jaga kaniner på natten är dock endast möjligt på privat mark i Texas.

Liksom Texas har Oregon inte heller någon påsebegränsning eller säsongsbetonad begränsning av kaninjakt. Du behöver tillstånd för att jaga i staten.

Jakt på personlig egendom kräver dock inga licenser eller valideringsetiketter. Som sagt, jakt med hundar i fågelvilts livsmiljöer är förbjuden från början av april till slutet av juli.

Det handlar om

Amerikas förenta stater är ett stort land, med varierande terräng och många arter som anses vara småvilt. Därför har varje stat sin egen lag för jakt.

På samma sätt är jakttillstånd, regler, minimiålder och lagliga jaktmarker alla olika och subjektiva.

Innan du gör dig redo att jaga kaniner, är det bästa sättet att följa statliga lagar att kontrollera jaktlagarna i området.

Även om vissa stater tillåter kaninjakt utan licens, rekommenderas det att du köper en efter att ha genomfört och godkänt säkerhetsutbildning för jägare.

Det är ett utmärkt sätt för nybörjare att lära sig om de olika teknikerna, jaktetiketten och säkerhetsföreskrifterna att följa när de är på jakt.

Om du är intresserad av jakt är det här sättet att se till att du följer statens policy angående jakt och inte får problem med lagen.

Andra artiklar du kanske också gillar

  • Var sover kaniner i naturen?
  • Kan kaniner se i mörkret?
  • Kan kaniner klättra i träd?
  • Kan kaniner simma? Gillar kaniner att simma?
  • 25 kaninrovdjur (djur som äter kaniner)