Förblir mikrogrisar små?

Innan du förbinder dig till grisföräldraskap är det viktigt att förstå om mikrogrisar förblir små.

Mikrogrisar är bara små vid födseln, men de kommer fortfarande att växa till cirka 300 lbs. när de når sitt 3:e eller 4:e år. De kallas bara ”mikro”, ”mini” eller ”tekopp” grisar eftersom de är mindre än den vanliga gårdsgrisen.

Överraskad?

Du är inte den enda.

Många människor är fascinerade av idén om mikrogrisar och tror att dessa söta små varelser kommer att förbli så för alltid. Men precis som bebisar växer till småbarn och så småningom mognar till vuxna, så blir miniatyrgrisar större när de blir äldre.

Den goda nyheten är att att känna till den potentiella storleken på din mikrogris när den växer kommer att hjälpa dig att förbereda dig för vägen framåt. Och när du väl är utrustad med all den kunskap du behöver kan du fortfarande ta hand om en gris, oavsett om den behåller sin mikrostorlek eller inte.

Den genomsnittliga storleken på en mikrogris

Mikrogrisar, minigrisar, tekoppsgrisar – vad man än kallar dem, de antas alltid vara extremt små och förblir så tills de når vuxen ålder.

Visst, under de första veckorna skulle dessa grisar bara väga runt 60 lbs eller mer. Men när de når mognad kan de till och med nå 200 till 300 lbs, kanske ännu mer.

Du förstår, bara för att de sägs vara miniatyrer betyder det inte att de kommer att förbli små för alltid. Jämfört med vanliga grisar man ser på en gård är de betydligt små. Men du kan inte bära dem med dig för alltid.

För att ge dig en bättre uppfattning om hur stor skillnaden är mellan en vanlig gris och en mikrogris, kan den förstnämnda nå 600 lbs på ett ögonblick. När den är som mest kan den till och med växa till ungefär ett halvt ton.

Mikrogrisar når inte den storleken. Särskilt om du håller dig till den diet som din veterinär rekommenderar, kan din mikrogris förbli i sin mikrostorlek.

Se även  Varför har grisar böjda svansar?

Kom dock ihåg att ”mikrostorlek” fortfarande kan visa sig vara överväldigande för dig, speciellt när din gris är några månader gammal.

Med en vikt på 100 lbs kan din mikrogris vara lika stor som en ganska liten hund. Men om det når 250 lbs, skulle det vara knähöjd för en medelstor människa.

Mikrogrisar kommer att vara i full tillväxt när de når sitt 5:e år, så om du är i din 6:e månad eller 1:a året kan du förvänta dig att ha en lång väg att gå. Nu kan det vara ett bra tillfälle att tänka på att hysa din gris när den blir ännu större.

Faktorer som påverkar storleken på en gris

Det har varit många debatter om det verkligen finns miniatyrgrisar eller inte. Bara för att få det ur vägen, ja, det finns grisar som är mycket mindre än din traditionella gårdsgris.

Men myten här är att dessa grisar inte kommer att växa sig större än dina andra husdjur.

Faktum kvarstår att dessa grisar är mindre. Varför är det så?

  • Lopp

Det finns verkligen mindre grisraser. De är dock vanligtvis inte lokala.

De flesta mindre grisraser kommer från andra länder. Några av de minsta grisarna kommer från Vietnam. De första vietnamesiska grisarna importerades till USA 1986 och var avsedda att vara en av attraktionerna i flera amerikanska djurparker.

Därifrån intresserade sig grisbönderna och började föda upp sina egna grisar med dessa mindre grisraser.

Det var också då mindre grisraser hittade till landet. Dessa raser inkluderar kunekune-grisar från Nya Zeeland och Ossabaw Island-grisar som har sitt ursprung i Spanien.

Så småningom ökade den blandade uppfödningen av dessa små grisraser med lokala grisar, liksom den faktiska uppfödningen av små grisraser, populationen av mycket mindre typer av grisar. Dessa är nu mer populärt kända som mikrogrisar, minigrisar eller tekoppsgrisar.

  • Mat

En gris diet spelar en stor roll i hur den växer.

Se även  Hur kommunicerar grisar?

Grisar är normalt storätare. Som jämförelse, låt oss se hur mycket en vanlig gris äter.

Inledningsvis skulle de konsumera cirka 6 till 8 lbs foder varje dag. Men så fort en gris blir mer oberoende av sin mamma, börjar den äta mer. En normal gris kan äta cirka 700 till 900 pund foder per dag.

När det gäller mikrogrisar äter de normalt en blandning av hälsosamma grönsaker som grönsaker, potatis, selleri, etc. Spannmål kan även läggas till en minigriss diet. De behöver också cirka 12% av sin mat för att vara proteinrik.

Om du inte är sugen på att göra ditt eget grisfoder så finns det grispellets du enkelt kan köpa i vilken lokal foderbutik som helst. För en liten gris som väger 10 lbs kommer den vanligtvis att utfodras med cirka 1/2 kopp pellets två gånger om dagen.

Helst ska grisar äta 2 % av sin nuvarande vikt. Ju mer en gris äter, desto mer växer den.

Naturligtvis finns det också en hel del kontroverser kring mikrogrisar och näringen de får. Uppfödare som bara gör det för pengarna skulle ibland råda dig att mata dina grisar mindre så att de förblir små. Det betyder uppenbarligen att grisarna ibland är undernärda och ohälsosamma.

Rådgör alltid med din veterinär för att säkerställa att din gris förblir frisk. Oavsett om du först köpte en tekoppsgris, undermata den inte för att säkerställa att den förblir liten för alltid. Följ din veterinärs rekommenderade diet och inte uppfödaren eller säljarens.

Vad ska du göra om din gris blir för stor

Låt oss säga att du redan har köpt en mikrogris och så småningom inser att den börjar bli för stor för komfort. Vilka är dina alternativ?

Tja, din gris skulle förmodligen stöta på varje möbel i ditt hus just nu. Så du har två alternativ: behålla den eller bli av med den.

Om du bestämmer dig för att behålla den är det dags att kontrollera hur mycket utrymme du har på din trädgård. Tillhandahåll en utomhusinhägnad som inte bara uppfyller din gris primära behov, utan också erbjuder utrymme för hans njutning.

Se även  Elektrolyter för smågrisar

Men om du bestämmer dig för att bli av med din gris, oroa dig inte för det. Ibland är att bli av med det det bästa sättet för dig att visa din oro, speciellt när du vet att du inte kan fortsätta ge den vad den behöver.

Det är bra att det finns många härbärgen där man kan lämna sina grisar. Det ökande intresset för miniatyrgrisar har också ökat efterfrågan på skyddsrum, särskilt som många ägare inser att de inte var riktigt beredda att ta sig an en så stor uppgift.

Du kan fråga ditt lokala djurhem om de har plats för ytterligare en gris. Om inte, kan du kolla online eller fråga din veterinär om rekommendationer. Din veterinär kommer säkert att känna till några härbärgen där din gris säkerligen kommer att tas om hand.

Relaterade frågor

Hur stor är en kunekunegris?

Kunekune-grisar sägs vara den minsta av alla grisraser som endast väger cirka 13 kg vid 9 veckor, då de är avvanda och kan vara redo att gå till ett nytt hem. När de blir äldre börjar de växa från cirka 130 lbs till 220 lbs eller mer.

Vad är några små grisraser?

Några av de grisraser som är populära för att de är mindre än normala är kunekune-grisar, grytgrisar, Ossabaw Island-grisar och Juliana-grisar. De är definitivt mindre än den vanliga grisen och växer ibland till hälften så stor som dina vanliga gårdsgrisar. Detta betyder dock att de fortfarande kan växa till cirka 300 lbs eller mer, vilket fortfarande är mycket större än din vanliga hund.

Vad är en Juliana gris?

Julianagrisen kallas också den miniatyrmålade grisen på grund av dess storlek och utseende. Den har sitt ursprung i Europa och är smalare och längre än en gris med bukbuk, med färgglada fläckar över hela kroppen.