Föredrar fåglarna att flyga eller gå? [ANSWERED!]

Du ser ofta fåglar flyga och gå, men är du inte lite nyfiken på vilken av dem de egentligen föredrar? Eftersom jag är en naturligt nyfiken person som du, tog jag på mig att göra lite djupgående forskning om detta ämne och kom fram till ett definitivt svar! Det här är vad jag hittade:

De flesta fåglar föredrar att gå istället för att flyga eftersom det tar mycket mindre energi att prestera. Fåglarnas preferenser för att flyga eller gå beror dock på ett antal faktorer, såsom det avsedda färdavståndet, födosöksbehov och deras omedelbara behov av att fly. Exempel på fåglar som går är duvor och starar.

Är din nyfikenhet tillfredsställd nu? Eller vill du veta mer? Oroa dig inte! När du läser vidare i den här artikeln kommer jag att gå igenom detaljerna om varför fåglar föredrar att flyga eller gå, följt av mer information om fåglarnas val av att hoppa, gå och flyga! Läs vidare för mer!

Föredrar fåglarna att flyga eller gå? (Fortsättning fullständigt svar)

Okej, låt oss nu gräva djupt eftersom du ville ha ett fullständigt svar och fastnade för mer! Om du är nyfiken på varför fåglar går när de kan flyga, kolla in det här artikel Jag skrev en fullständig förklaring om det! Nu går vi!

Medan jag svarade att fåglar hellre går än flyger, måste jag lägga till en varning att inte alla fåglar kan eller ens gå. Många fåglar utför även andra rörelser som att hoppa och springa! Jag antar att du hade den här frågan i åtanke eftersom du såg några duvor gå och flyga så här:

De verkar gå lika bra som flyga! Vad föredrar de? Här är de tre faktorerna som avgör om de föredrar att gå eller flyga:

1. Avsedd färdsträcka

Fåglar föredrar i allmänhet att gå, men tänk om de måste resa en sträcka som inte kan nås till fots? De flyger hellre än går. Ta migration av fåglar, det är bara energiskt rimligt för fåglar att göra detta genom att gå!

Plus, om fåglar behöver komma till en högre höjd eller helt enkelt resa tillbaka till sin viloplats för natten, måste de flyga för att komma dit!

Men när fåglar flyger är det extremt energikrävande! Om fåglar kan gå var som helst inom några meter för att hitta matrester, kommer de att göra det! Låt mig ge dig ett exempel, men om en duva bara kan gå till några ströbröd på gatan, så skulle det inte vara någon idé att slösa bort sin energi på att flyga dit.

Se även  Träffas fåglar av blixten? [ANSWERED! + FAQs]

Se på det så här: om du kan gå till kvarteret tvärs över gatan, varför spurta dit eller ta en helikopter? Okej, det här låter nog som sunt förnuft nu!

2. födosöksbehov

Jag vet vad du kanske tänker just nu: ”hur är det med alla de där fåglarna som bara letar efter mat på marken? vad föredrar de att gå eller flyga?” Oroa dig inte, jag kommer att hålla dig uppdaterad om detaljerna.

Beteendet hos fåglar som skurar marken efter mat kallas faktiskt födosök. Forskare har gjort fascinerande upptäckter de senaste åren: Fåglar fattar faktiskt beslut om att gå eller flyga till en matkälla baserat på vad som ger dem mest energi i det långa loppet.

Låt mig dela upp det åt dig: när en flock starar hittar en säck bröd övergiven på gatan, är det faktiskt en buffé för dem; de ger mycket energi. I det här fallet kommer fåglarna att ta sig besväret att flyga till den platsen för att ha sitt livs fest!

I vårt mänskliga sammanhang är det som att ta en lång 2-timmars bilresa till en berömd Michelinstjärna restaurang bara för att ta den utsökta maten. Det är bara värt det!

3. Omedelbart behov av att fly

När det gäller att fly rovdjur råder det ingen tvekan om vilken metod för att fly fåglar föredrar. Fåglar flyger garanterat iväg direkt om du kommer för nära!

Forskare har upptäckt något som kallas Flight Initiation Distance (FID). Detta avstånd är i själva verket jämförbart med komfortzonen för fåglar, som är det avstånd på vilket en fågel först uppfattar fara och flyger iväg när den närmar sig av människor. [1]

Om du befinner dig utanför en fågels FID är det troligt att de föredrar att snabbt gå iväg eller springa iväg, men om du kliver in, fåglar flyger hellre iväg. Att flyga iväg kallas förresten också spolning, om du vill veta!

Det är som på en promenad i parken vi väljer att gå men om vi ser zombies så springer vi!!

Varför springer fåglarna istället för att flyga?

Fåglar väljer att springa snarare än att flyga eftersom det är mindre energiskrävande att göra det. När andra djur inte är inom flygstartsträckan, föredrar fåglarna att springa för en snabb flykt, men när andra djur är inom flygstartsträckan spolas fåglarna och börjar flyga iväg.

Se även  Varför äter fåglar stenar? (Det här svaret kommer att överraska dig!)

Medan fåglar kan välja att gå om de inte känner någon fara alls, kommer fåglarna att öka sin gånghastighet snabbare och snabbare och till och med börja springa när andra djur eller människor närmar sig deras Flight Initiation Distance (FID), och sedan flyga när de kommer in i den!

Visst, vissa sjöfåglar som crakes, rails har svagare vingar och kan inte flyga långt, men de kan springa VÄLDIGT fort. Jag minns en gång när jag tittade på fågel och de flyger snabbt iväg så fort de såg mig!

Varför går fåglarna i cirklar?

Fåglar som duvor som går i cirklar kan vara infekterade med Pigeon paramyxovirus typ 1 (PPMV1), som visar symtom som att gå i cirklar och vrida nacken. De flesta fåglar infekterade med PPMV1 finns i Australien och Nya Zeeland och beräknas ha sitt ursprung i Mellanöstern.

All ovanstående information tillhandahålls av Victoria State Government, Australien. Om du vill veta mer, gå till detta koppling.

Här är en informativ video om PPMV1. Kolla om det behövs:

Men jag hittade också en del konstiga saker på nätet, som ett gäng kalkoner som kretsar runt en död katt på ett rituellt sätt. Det ger mig rysningar. Här är det:

Går eller hoppar kråkor?

Kråkor går och hoppar. Kråkor kommer att gå för det mesta och väljer bara att hoppa om de vill ta sig till önskad plats snabbare. Däremot kommer korpar att hoppa och gå med jämnare frekvenser än kråkor.

Här är bevis på att kråkor går och hoppar. Titeln på videon är fel. Det är faktiskt en kråka och inte en korp!

Varför hoppar kråkor?

Kråkor hoppar till önskad närliggande plats snabbare än att gå. Hopping använder också mindre energi än att flyga, så det är ett idealiskt drag för att snabbt ta sig till närliggande platser med en låg energikostnad.

Hoppar eller går koltrastar?

Koltrastar rör sig med en kombination av att hoppa, gå och till och med springa. Koltrastar hoppar för att komma till sin destination med mer precision och springer för att nå en destination snabbare.

Videobevis på koltrastar som hoppar, går och springer:

Kan sparvar gå?

Sparvar går inte, utan hoppar helst runt. Sparvar har inte tillräckligt långa ben för att gå, men de har en lätt kropp som gör att de kan hoppa samtidigt som de förbrukar mindre energi.

Här är bevis på en sparv som hoppar!

Varför hoppar sparvar och går inte?

Fåglar hoppar eller går inte eftersom de inte har tillräckligt långa ben för att ta steg. Sparvar har dock lätta och små kroppar som gör att de kan hoppa runt med lätthet.

Se även  Hur många fågelmatare behöver jag? (Överraskande SVAR!)

Slutgiltiga tankar

Oavsett om de går, springer eller flyger är fåglar fantastiska varelser med superhäftiga sätt att röra sig på! Låt oss alla lära oss att uppskatta dem mer. Jag hoppas att jag har tillfredsställt din nyfikenhet med den här artikeln och ha en trevlig dag! Tack för att du läste och glad fågelskådning!

Referenser

  1. MA Weston, EM McLeod, DT Blumstein & P.-J. Guay (2012) En översyn av flygstartsavstånd och deras tillämpning för att kontrollera störningar hos australiska fåglar, Emu – Austral Ornithology, 112:4, 269-286, DOI: 10.1071/MU12026

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit- källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!