Förrådslista kaniner

Om du är ny på att klappa kaniner kan du uppleva att du blir översvämmad med motstridig information om vad kaniner behöver. Detta har verkligen hänt eftersom kunskapen om kaninvård har utökats avsevärt under de senaste decennierna. Så vissa människor baserar lagerlistor på gamla metoder som vi har funnit inte riktigt är de bästa för inomhuskaniner.

Detta är en omfattande lista över den mest uppdaterade informationen om kaninhållning. Jag ger också förklaringar för varje föremål för att hjälpa dig välja de förnödenheter som är säkrast och hälsosammast för att leva med en glad kanin.

Viktigt: Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Som anställd på Amazon, Small Pet Select och Chewy.com tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

Mat och näring
• Hö
• Granulat
• Bladgrönsaker
• Godis (valfritt)
Boende och boendemiljö
• Djurlåda
• Hus av dykare
• Kattlåda
• Skräp på papper
• Foder- och drickshoar
• Leksaker
• Handdukar/filtar/mattor
• Hölåda (tillval)
Diverse
• Bärväska för husdjur
• Första hjälpen låda
• Nagelklippare och borste
• Rengöringsprodukter
• Trådskydd

Mat och näringstillbehör

En kanins matsmältningssystem är mycket känsligt så det är viktigt att se till att du ger dem en hälsosam och balanserad kost. För mer information, se Rabbit Diet 101.

 1. Hö (mycket!): Timothy hö är bäst för vuxna kaniner och alfalfa hö är bra för kaniner under 6 månader gamla.
 2. Spannmål: Skaffa ett märke som bara är de vanliga bruna pellets utan tillsatt frukt eller färgglada bitar.
 3. Färska bladgrönsaker: Du måste köpa färska grönsaker från din lokala livsmedelsbutik eller bondemarknad för att ge din kanin en balanserad kost (undvik isbergssallat).
  • Lär dig om vilka typer av bladgrönsaker du kan mata din kanin med.
 4. Godis (valfritt): Godis hjälper dig att bygga förtroende med din kanin. Smaksatta högodis är bäst, men du kan också skära färsk frukt och grönsaker i små bitar. Morötter anses vara en goding för kaniner.

Pålitliga varumärken för kaninmat

De två märken jag litar mest på för kaninmat och hö är Oxbow (finns i de flesta djuraffärer) och Small Pet Select (en webbutik). Båda märkena har högkvalitativt hö, kaninmat, godsaker och leksaker. Hos Small Pet Select kan du köpa hö i lösvikt, vilket sparar pengar på lång sikt. Om du väljer att prova onlinebutiken, använd koden ’BUNNYLADY’ i kassan för att spara 15% på din beställning.

 • Ta reda på varför jag rekommenderar Oxbow pellets för kaniner
Se även  Kan kaniner skilja på födelsedatum?

Bostäder och livsmiljöer

Kaniner behöver mer utrymme än de flesta nya kaninhanterare förväntar sig. De är ganska aktiva och vänliga husdjur och kan till och med ströva fritt i ditt hem (som en katt eller hund) efter att du har vidtagit nödvändiga försiktighetsåtgärder. Läs mer om hur du kaninsäkra ditt hem så att din kanin kan få mer frihet.

 1. Ex-pennhus: De flesta burar som marknadsförs för kaniner är alldeles för små. Jag rekommenderar att du köper en träningspenna för husdjur istället (finns vanligtvis i hundsektionen i djuraffärer)
 2. Gömställe: Kaniner behöver en plats att gömma sig så att de känner sig trygga och bekväma i sitt hem.
 3. Kattlåda: Kaniner behöver kattlådor gjorda för katter. Undvik de små kattlådorna som marknadsförs för kaniner. De är för små och avskräcker från goda kattlådevanor.
 4. Avfall: Det går bra att använda kaninströ om du föredrar det, men undvik klumpigt strö. Jag rekommenderar en pappersbaserad kull för kaniner.
 5. Mat- och drickskålar: Kaniner ska ha en skål för vatten istället för en flaska. Försök att hitta en stor, tung skål som kaninen inte kan vända på.
 6. leksaker: Du kan köpa leksaker från en djuraffär, eller ge din kanin kartong- och pappersleksaker för billigare alternativ.
  • Lär dig om vilka typer av leksaker du kan ge din kanin
 7. Handdukar, filtar eller matta för sängkläder: Du behöver inte ströprodukten för kanin (det är bättre att använda den till hamstrar, gerbiler, möss etc.). Använd istället gamla handdukar eller mattor för att täcka hala golv så att din kanins fötter kan få ett grepp.
 8. Hölåda (valfritt): Du kan lägga hö direkt i kaninens kattlåda eller köpa en separat hölåda till dem.

Olika förnödenheter

 1. Bärare: Du behöver en bra bärare för din kanin. De kan lätt tugga genom kartonger.
  • Lär dig mer om de säkraste bärarna för kaniner
 2. Första hjälpen för husdjur: Det är en bra idé att ha ett grundläggande första hjälpen-kit om du behöver det. Jag använder sällan min, men jag har varit glad över att ha den vid de få tillfällen jag har behövt den.
  • Läs mer om vad du ska inkludera i din första hjälpen-låda
 3. Grooming Essentials (nagelklippare och borste): Några enkla nagelklippare för katter och en kam är nödvändiga för den tillfälliga skötseln som kaniner kräver. Vissa raser, såsom lejonhuvuden, kräver mer uppmärksamhet än andra i detta område.
 4. Rengöringstillbehör (soptunna, dammsugare, husdjurssäker rengöringsmedel): Se till att du har några grundläggande rengöringsmedel till hands, eftersom kaniner ofta gör en enda röra. Du vill ha en husdjurssäker dammsugare och en kraftig dammsugare, eftersom hö vanligtvis inte är lätt att rengöra.
 5. Trådskydd: Kaniner gillar att tugga på sladdar, så se till att du har några skydd eller håll alla dina sladdar utom räckhåll.

Vad man INTE ska få för husdjurskaniner

 • Saltslickar: Slickar är inte skadliga för kaniner om de inte försöker ta en tugga ur dem, men de är inte heller nödvändiga för en kanin och ger inget näringsvärde.
 • Vattenflaska: Kaniner ska ha en vattenskål istället för en vattenflaska med pip. Det enda undantaget är om din kanin gillar att vända sina skålar. Ge dem i så fall en flaska utöver skålen.
 • Översockrade godsaker: Kaniner ska inte ha godis med tillsatt socker. Håll dig undan från yoghurtgodis och torkad frukt med tillsatt socker i.
 • En kaninbur: De flesta burar som marknadsförs för kaniner är för små för dem. Lär dig mer om hur du ser till att din livsmiljö är tillräckligt stor för din kanin.
 • Strö: Sängkläder är inte nödvändigt för kaniner, det gör bara en stor röra.
 • En hörnbehållare: De där hörnslådorna som marknadsförs för kaniner är för små. Det är osannolikt att din kanin kommer att gilla att använda den, så de kommer inte att ha bra kattlådavanor.
 • Mjuka plastleksaker: Hund- eller kattleksaker gjorda av mjukt gummi eller tunn plast är inte bra för kaniner eftersom de kan äta bitar av dem.
Se även  Hur lagrar man kaningödsel?

Nyhetsbrev tips och tricks

Om du är ny på kaninvård, kolla in Bunny Ladys varannan månads nyhetsbrev. Direkt efter att du har registrerat dig får du en GRATIS utskrivbar checklista med allt du behöver till din kanin! Använd den när du letar efter tillbehör till din kanin för att se till att du får allt du behöver för att göra dig redo för din nya kanin.

BLI MEDLEM

Rekommenderade produkter och märken

Viktigt: Dessa är affiliate länkar. Som anställd på Amazon, Small Pet Select och Chewy.com kan jag få en liten provision för kvalificerade köp.

De två märkena jag använder när jag köper mat till min kanin är Oxbow och Välj ett litet husdjur. Båda har högkvalitativa kaninprodukter och är företag som bryr sig om våra smådjurs hälsa. Om du köper från Välj ett litet husdjur använd koden KANIN FRAM i kassan för att få 15% rabatt på din första beställning.