Fransk Lop vs. Holländsk Lop-kanin

Lop kaniner har öron som hänger ner istället för att peka uppåt.

Det finns minst 19 raser av kaniner med slingor, även om inte alla är erkända och tillgängliga där du bor. I USA, Storbritannien och andra engelsktalande länder är de mest populära lop-kaninerna den franska loppen och den holländska loppen.

Båda raserna har söta diskettöron, men på något sätt är de väldigt olika.

Du kan verkligen inte gå fel med en fransk Lop eller en holländsk Lop-kanin, men det finns några viktiga skillnader i hur du tar hand om dem.

Vi börjar den här artikeln med en sammanfattning av skillnaderna, och sedan kommer vi att titta på de två raserna i detalj.

Väsentliga skillnader mellan fransk lop och holländsk lop

Låt oss gå igenom några väsentliga skillnader du hittar mellan franska Lop-kaniner och holländska Lop-kaniner, som kan hjälpa dig att avgöra vilken som är bäst för dig.

Storlek på kaninen

French Lops är mycket stora kaniner. Som vuxna väger de vanligtvis mellan 4,5 och 6,8 kilo, och kan väga ännu mer.

De har en robust, tung kropp med ett stort huvud, och deras öron är 5 till 8 tum (13 till 20 cm) långa.

En holländsk Lop väger endast 2 till 4 pund (900 till 1 800 gram) när den är fullvuxen, och kan vara så lite som 10 tum (25 cm) lång när den är helt utdragen.

De har boxiga, tjocka små kroppar med stora huvuden och öron som blir 4 till 5 tum (10 till 13 cm) långa.

Att färglägga

Franska lops finns i svart, blått, chinchilla, opal, fawn, siames, agouti och stål.

Holland Lops finns i brutna mönster eller solida färger chinchilla, sköldpadda, fawn, orange, grädde, sobel, säl, rökt pärla och kastanj.

Beskurna öron

Båda raserna har floppy öron som hänger ner, men French Lops öron tenderar att vara längre, vanligtvis mellan 6 och 8 tum långa.

Holland Lops, som är mindre, har relativt kortare öron.

Livslängd

Hos kaniner med snedöra, ju mindre kaninen är, desto längre lever den.

De större franska loppen lever vanligtvis 5 till 7 år om de sköts ordentligt. Holländska Lops lever vanligtvis mellan 7 och 12 år.

Träningsbehov

Större kaniner behöver mer motion.

French Lops behöver minst tre timmars träning per dag. Det är viktigt att ge dem ett stort, säkert utrymme där de kan hoppa runt, leka och utforska. Du kan lägga till leksaker, tunnlar och andra berikningar för att göra träningspasset roligare för din franska lopp.

Å andra sidan är Holland Lops mindre i storlek och väger runt 3-4 pund.

Dessa små behöver minst två timmars träning varje dag. Även om de kräver mindre utrymme jämfört med French Lops, är det fortfarande viktigt att se till att de har gott om utrymme att röra sig och spela i.

Att polera

French Lops är större kaniner som väger mellan 10 och 15 pund. De kräver mindre frekvent skötsel än sina mindre motsvarigheter, Holland Lops.

Du behöver bara borsta din French Lop med en borste en gång i veckan. Var försiktig men ändå noggrann för att hålla pälsen snygg och mattfri.

Under fällningssäsongen, som inträffar två gånger om året, kan du öka borstningen till två eller tre gånger i veckan. Det är viktigt att du inte badar din kanin eftersom det kan orsaka stress och skada dess känsliga hud.

Se även  8 sätt att på ett humant sätt döda en kanin/kanin

Holland Lops är mindre i storlek, med en genomsnittlig vuxenlängd på 2 till 3 tum.

På grund av deras kompakta storlek måste du vara försiktig när du använder en borste på deras känsliga hud.

Som en god vana bör det räcka att trimma din holländska lopp en gång i veckan. Under fällningssäsonger kan du behöva öka frekvensen av grooming.

Som med alla andra kaniner ska du aldrig bada din kanin med snett öra.

Båda raserna kräver regelbunden nagelklippning för att behålla sin hälsa och komfort.

Kontrollera din kanins naglar med några veckors mellanrum och använd små nagelklippare som är speciellt utformade för små djur.

Klipp din kanins naglar noggrant och se till att du inte skär den rosa delen (även känd som ”den levande”), som innehåller blodkärl och kan orsaka smärta och blödning om du klipper den.

Om du är osäker på hur du ska trimma din kanins naglar, kontakta en veterinär eller erfaren kanintrimmer för råd.

Temperament

Både franska loppar och holländska loppar är familjevänliga.

Franska Lops är stora nog att de inte lätt skrämmas av andra husdjur, men holländska Lops kan vara rädda för hundar och katter.

Intelligens

Du kommer inte att ha några större problem att lära en fransk loppa eller en holländsk loppa hur man använder en kattlåda.

Både den franska loppen och den holländska loppen är intelligenta kaniner, vilket betyder att de kan tränas till viss del.

De lär sig att komma när de blir kallade och kattlådsträning är möjlig med tålamod och konsekvens. Y

Du kan också träna dem att utföra enkla trick som att hoppa över hinder, vilket gör träningen och lektiden roligare och mer engagerande.

Hälsoproblem

Både French Lops och Dutch Lops är känsliga för kvalster och fästingar i öronen. Du bör titta noga på deras öron minst en gång i veckan.

Både French Lops och Dutch Lops behöver luftkonditionering när temperaturen stiger över 29°C.

Det beror på att kaniner svalnar genom att leda blodflödet till öronen, och hängande kaniner förlorar inte så mycket värme eftersom öronen är nära kroppen.

Hos kaniner med lång päls kan ullblockering uppstå, vilket kan leda till matsmältningsproblem. Eftersom French Lops har en tjockare päls kan de vara känsligare för ullblock. Det är viktigt att ansa din kanin regelbundet för att ta bort lös päls och minska risken för att ull blockerar.

Vad du behöver veta om French Lop Rabbits

French Lops är gigantiska kaniner. De är dubbelt så stora som de flesta andra kaniner och kommer att vara i centrum för alla kaninutställningar när deras personligheter fyller rummet.

Som husdjur är French Lops kända för att följa sitt folk. De är inte ömtåliga, så de är bra husdjur för förskolebarn.

Och bäst för hushåll med flera husdjur, French Lops är lugna och avslappnade runt många hundraser (men inte jakthundar!) och katter.

Låt oss nu titta på vårdkraven.

Inhysa din franska Lop-kanin

Franska Lops behöver lite utomhustid varje dag.

Se även  Hur du håller din kanin lugn under fyrverkerier

De kan hoppa runt i en inhägnad bakgård, helst under uppsikt, för att säkerställa att de inte stöter på några grannhundar och katter eller vilda djur. Husdjur av andra arter (dvs hundar och katter) kan överföra parasiter och infektioner till kaniner genom avföring och urin, och varje möte med en bomullssvanskanin eller en vild hare kommer sannolikt att överföra en virusinfektion som kallas kaninblödningssjukdom.

French Lops behöver en relativt stor bur eller hydda om de inte tycker om sin lektid utomhus.

Din French Lop behöver en bur, hydda eller kennel med en golvyta som är ungefär lika med fyra gånger det utrymme den tar upp när den sätter sig ner.

Det är minst 24 tum gånger 36 tum (60 cm gånger 90 cm) golvyta, även om mer skulle vara bättre.

Franska lops behöver också cirka 14 tum utrymme för sina huvuden. De blir inte så stora, men de behöver kunna sträcka sig.

Beteendeproblem med franska Lop-kaniner

Det fina med att äga en fransk Lop-kanin är att den kommer att vilja ha ditt företag hela tiden. Nackdelen med att äga en fransk Lop-kanin är att den vill ha ditt företag hela tiden.

Franska Lops som inte har några följeslagare fokuserar sina sociala drifter på att tugga. De gnager i golvlister, stolsben, bordsben, rottingkorgar och, om man inte vidtar försiktighetsåtgärder, elsladdar och kablar.

Om du inte kan spendera fyra eller fler timmar om dagen med din franska Lop-kanin, är lösningen på detta problem att köpa din French Lop, en husdjurskanin.

Ibland kommer en vuxen fransk Lop att binda sig till en katt av ungefär samma storlek, men räkna inte med att denna bindning sker.

Kom ihåg att dubbelt så många kaniner kräver dubbelt så mycket mat och dubbelt så mycket burutrymme.

Försök inte att hålla en French Lop med en kanin av mindre ras om du inte har mycket erfarenhet av kaniner eller om djuren har kastrerats eller kastrerats.

Tillgänglighet

Du kan hitta franska Lop-kaniner genom French Lop Breeders Association Franska Lop-kaniner nära mig sidan eller Katalog över kaninuppfödare.

Då och då finns franska Lop-kaniner tillgängliga genom Adoptera ett husdjur Och Husdjur hittatr webbplatser.

Är en fransk Lop-kanin lämplig för mig?

Franska Lop-kaniner är fantastiska husdjur för människor med en rovdjurssäker, sluten bakgård.

De är ett bättre val för ägare som har erfarenhet av kaniner, inte för nybörjare kaninägare.

Vad du behöver veta om Holland Lop-kaniner

Holländska Lops är söta och gosiga. De är för små för att motstå att de plockas upp. Detta gör dem till en favorit bland barn i grundskoleåldern runt om i världen.

Ibland kan du stöta på Holland Lop-kaniner som annonseras som ”tekoppsstorlek”. I ett visst skede av deras utveckling passade Holland Lops till och med i en liten tekopp.

Motstå impulsen att ta hem en tekoppsstor Holland Lop till dina barn. Kaniner av denna storlek behöver fortfarande skydd och näring från sina mödrar.

Att ta hem en tekoppsstor Holland Lop brukar resultera i en sorglig händelse några dagar senare. Men om du väntar tills din Holland Lop-kanin är ungefär tre månader gammal innan du tar hem honom, kan han bli ett underbart husdjur.

Se även  Får kaniner maskar?

Många Holland Lop-ägare tycker att dessa kaniner är lugna och sociala nog att sitta i knät och titta på TV. Det finns få kaninraser som är så vänliga.

Hus för din holländska Lop-kanin

Det är inte svårt att hitta en specialdesignad inomhus- och utomhusbur för små kaniner som Holland Lops. Om du har cirka 50 till 100 kvadratmeter golvyta i ditt hem för lekområdet, behöver du inget bakgårdsutrymme alls för din Holland Lop!

Holland Lops kan vara glada som lägenhetskaniner, men de behöver några enkla leksaker. Ett skydd och en kanintunnel att gå igenom är ett bra komplement till leklandskapet.

Men även något så enkelt som att slå in kartongen i en rulle hushållspapper kan underhålla din Holland Lop i timmar.

Varje Holland Lop kräver en golvyta på 24 tum gånger 24 tum (60 cm gånger 60 cm). Buren behöver cirka 30 cm ledigt utrymme för din Holland Lop att hoppa runt och sträcka ut sig.

Se till att din Holland Lops bur eller bur har ett stadigt golv. Han kan lätt bryta tårna när han hoppar upp och ner på metalltråd.

Beteendeproblem med Holland Lop-problem

Holland Lops kan vara unikt tillgiven mot sina människor. Men de är så små att de kanske aldrig känner sig bekväma med större köttätande husdjur.

Låt din holländska Lop vara i centrum för uppmärksamheten när du interagerar med den. Tvinga honom inte att dela rampljuset med din hund eller katt.

Håll inte Holland Lops och andra husdjur i samma rum. Även lukten av ett köttätande husdjur kan verkligen uppröra din holländska Lop.

Skrämda holländska lopare flyr från faran. Detta är den tid då de är mest sannolikt att trampas på eller sitta på, vilket allvarligt skadar sina ömtåliga ben.

Tillgänglighet av Holland Lop kaniner

Det finns gott om Holland Lop-uppfödare, så du kan enkelt hitta en Holland Lop-uppfödare nära dig via Google. DUSA Kaninuppfödare kommer också att ha några förslag.

Är en Holland Lop-kanin lämplig för mig?

Holländska Lops är inte ett bra husdjur för familjer med små barn eftersom de lätt skadas. Men de är ett utmärkt val för barnfamiljer som är gamla nog att hantera dem med omsorg.

Du ska nog inte köpa en holländsk Lop om du har ett särskilt bullrigt hem. Holland Lops låter dig veta var de befinner sig genom att rösta. Att kunna höra dem förhindrar att de fastnar eller går vilse.

Aldrig tagit hand om en kanin förut?

Vi rekommenderar Dutch Lop. Det är ett lätthanterligt husdjur som inte kräver mycket utrymme. Det blir glad om du bara kan erbjuda det företag.

Franska lops är bäst för familjer som har gott om plats för sina kaniner att hoppa runt. French Lops gör sig inte bra när de är instängda inomhus.

Men båda typerna av Lops kan bli fantastiska husdjur! Välj den kanin som är rätt storlek för ditt hem.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Mini lop kanin
  • Engelsk Lop Rabbit