Går grisar och höns överens?

Grisar kommer överens med olika typer av djur, så det är naturligt att vara nyfiken på om det finns ovanliga kombinationer för dem, som till exempel kycklingar. Båda är vanliga husdjur och bör vara bekanta med varandra.

Så går grisar och höns verkligen överens? Vanligtvis, ja, grisar och höns kommer bra överens. Det finns dock tillfällen där saker KAN gå fel, men det är inte vanligt. Många som har fött upp både grisar och höns säger att de kommer överens utan större problem och det vanligaste problemet är att grisar kan äta kycklingäggen.

Det finns incidenter där en gris kan bli våldsam och attackera kycklingar för att äta upp dem. Ja, grisar kan äta kycklingar.

Det kan vara väldigt situationsbetingat, vilket betyder att det beror på hur grisarna har fötts upp och hur kycklingen kan bete sig runt den.

Normalt arbetar grisar och höns tillsammans under utfodringen. Man kan se grisar gräva upp marken för att äta insekter som även höns kan äta. Kycklingar kan ses följa grisar för gratis mat!

Grisar har vanligtvis inget emot kycklingarna runt dem och låtsas till och med som att kycklingen inte är där. Det är ett väldigt tydligt eller enkelt förhållande.

Det kan finnas tillfällen då grisar jagar höns, men för det mesta är det lekfullhet. Även om kycklingar kanske inte tycker att det är roligt… grisar gör och skadar normalt inte kycklingarna.

Kycklingar kan också hittas sittande, stående eller till och med sover på en grisrygg! Det visar hur mycket kycklingar känner sig avslappnade runt grisar och inte tycker att grisar är lika hotfulla som andra stora djur.

Det kan vara förvånande att se hur de beter sig neutralt mot varandra.

Varför grisar attackerar kycklingar

Ibland, beroende på ras, kan en gris attackera kycklingar. Det finns många sidor av olika scenarier. Det finns de som säger att grisar och höns kommer bra överens och de som säger att de inte gör det.

Men mest beror det bara på grisen.

I vilka fall attackerar grisar kycklingar? Nedan finns några exempel på varför de gör det.

— Grisen svälter eller gillar inte sin mat, så den letar efter ett annat alternativ.

— Grisen kan bli uttråkad i en liten box och kan för nöjes skull förvandlas till kycklingar, vilket kan orsaka oönskade olyckor. När en gris har smakat blodet från kycklingar kan de fortsätta att längta efter det.

Se även  Hur man blir av med svinhosta

— Grisen är påverkad av en annan vildsvin

— Grisen har inte blivit ordentligt socialiserad eller uppfostrad med korrekt beteende

— Grisrasen är aggressiv, territoriell och farlig till sin natur

— Grisen är en dräktig sugga som också kan provocera fram våldsamt beteende och fördubbla sin hunger. Dräktiga suggor ska separeras från andra djur, inklusive medgrisar.

— Grisen har blivit illa behandlad eller misshandlad och har fått den att utveckla våldsamma eller aggressiva beteenden som gör att den attackerar eller dödar andra djur som till exempel kycklingar.

— Grisen är sjuk eller har psykiska problem och kan till och med utgöra ett hot mot människor.

Så länge dessa faktorer undviks eller rensas upp kommer grisar och höns att klara sig bra. Innan du skaffar en gris rekommenderas det också att du kollar upp rasens standardtemperament.

Vanligtvis kommer uppfödare att informera nya ägare om vilka djur grisen kan och inte kan leva med. Därför bör ägare leta efter seriösa uppfödare som kan ge dig en bra och tydlig start.

Vilka är för- och nackdelarna med att hålla ihop grisar och höns

Att hålla ihop grisar och höns kan ha sina egna för- och nackdelar och vi vill att alla ägare ska vara medvetna om detta innan de bestämmer sig för att föda upp de två djuren tillsammans.

Alla levande varelser kan dra nytta av varandra eftersom det är så naturen fungerar och det är det normala sättet att leva.

Varje levande varelse måste tjäna ett syfte för ekosystemet och ha en roll att spela. Grisar och höns kan också påverka varandras liv.

FÖRDELAR

 • Grisar drabbas ofta av ryggsmärtor när det kliar. De kan bara lita på sina korta svansar för att nå områden de inte kan nå, men kycklingar på ryggen kan förmodligen hjälpa till att lindra klådan!
 • Grisar är sociala varelser och kan uppskatta närvaron av ett annat litet, neutralt djur i sin närhet. Det kan hjälpa till att öka en gris mentala hälsa.
 • Grisar kan bli uttråkade och kan leta efter lekkamrater och höns kan vara. Detta kan dock vara en nackdel för kycklingar beroende på deras personlighet.
 • Kycklingar kan följa efter grisar när de gräver ner marken för att söka föda. Kycklingar är kända för att picka i marken för att få mat och att ha bra födosökare som grisar runt omkring kan göra jakten på mat lättare.
 • Kycklingar kan komma bort från potentiella hot genom att hänga runt grisar. Storleken på grisen kan skrämma andra djur och om det finns många grisar runt en kyckling gör det kycklingen säkrare.
 • Kycklingar rider på en grisrygg, vilket kan bespara dem besväret att gå runt och leta efter mat.
 • Vissa höns har en lekfull anda och kan njuta av att bli jagade av grisar. Inte alla kycklingar, men vissa gör det. Båda djuren kan fungera som varandras genomsnittliga vän.
Se även  Hur du återfuktar din gris

NACKDELAR

 • Vissa grisar kan döda kycklingar för skojs skull eller för hunger eftersom grisar är allätare och kommer att äta nästan allt de ser.
 • Grisar kan utsättas för sjukdomar från kycklingar. De är kända för att äta sitt eget avfall, inklusive avfall från andra djur, till exempel kycklingar, som kan vara källan till sjukdomar.
 • Grisar äter också grisägg och därför bör hönsgården inte vara tillgänglig för grisar för att hålla kycklingäggen säkra.
 • En kyckling kan också bli sjuk av grisar om de äter något som innehåller gris saliv, svett eller andra kroppsvätskor.
 • Kycklingar kan potentiellt skada grisar om grisarna är för fogliga, som att hacka sin nos, och de kan till och med förblinda en gris ögon.
 • Att ha två byten på ett ställe kan locka in rovdjur som vargar, prärievargar, rävar och till och med ormar i sina pennor och fållor.
 • Kycklingar kan stjäla det mesta av grisens foder och även om grisen struntar i det eller inte svarar kan det orsaka problem för grisens kost.

Vad är likheterna mellan en gris och en kyckling

Grisar och höns är båda bytesdjur och jagas ofta av liknande rovdjur. Bytesdjur är vanligtvis fogliga och neutrala mot varandra, vilket förmodligen är anledningen till att de flesta grisar och höns beter sig lugnt mot varandra.

Relaterade frågor

 • Kan grisar komma överens med getter?

Svaret kan vara väldigt situationsanpassat då grisar säkert kommer överens med de flesta djur, men det vanliga problemet är om djuren gillar dem också. Det kan också handla om näringsproblem.

Grisar är sociala djur och är fridfulla djur som standard, men de kan bli destruktiva och giriga när det kommer till mat.

En gris och en get som är på samma bete tillsammans kan få problem eftersom grisen kommer att ta det getterna kan äta, medan getterna inte får äta grisfoder eftersom det inte är hälsosamt för deras kost.

Se även  Vilka sinnen förlitar sig grisar på?

Beroende på hur grisen är uppfostrad och rasens standardtemperament, kan de också attackera getter för skojs skull eller för mat, speciellt om de är tillräckligt stora för att ta ner en get.

I grund och botten, om de inte föds upp ordentligt, kan grisar orsaka problem för getter.

Getter är däremot neutrala djur, men kan potentiellt skada en gris om de blir för irriterade och trötta på att tolerera en gris beteende.

Vissa getter kanske inte gillar att deras foderområde inkräktas eller att deras mat rycks och kan attackera en gris.

Bråk bör förväntas uppstå och kan undvikas helt enkelt genom att övervaka interaktionen mellan de två djuren och varandra.

Om båda djuren är vana vid socialisering och djupt domesticerade, är chansen stor att de kommer att komma överens. Men om inte och båda bara är husdjur, kan saker och ting bli riskabla för båda ändamålen och det är därför de inte är ett rekommenderat par för varandra.

 • Kan grisar komma överens med hästar?

Grisar och hästar är en ovanlig match och kommer vanligtvis inte överens på grund av grisens beteende och matvanor.

Detta är det verkliga problemet för grisar, eftersom de naturligtvis gillar alla eftersom de är vanliga sociala djur, men frågan är om djuret gillar dem också.

Även om ett annat djur mår bra av att ha en gris i närheten, kan det ändå gå fel när djuret bestämmer sig för att inte tåla en gris längre när det blir för irriterande att hantera.

Hästar blir lätt skrämda och skrämda av andra saker, inklusive djur, och om de inte är vana vid grisar kan de överreagera och springa för livet!

Grisar kommer också att jaga springande hästar, vilket kan leda till en oändlig jakt så länge grisen inte stannar eller hästen inte tappar grisen.

En gris utan betar kanske inte utgör ett dödligt hot mot hästar, men det kan ändå vara dåligt för hästens mentala stimulans om grisen alltid skrämmer dem.

Beroende på hur de två djuren introduceras och deras personligheter kan de komma överens eller inte. Därför rekommenderas det att vara försiktig vid blandning.