Går katter och höns överens? Du kanske blir förvånad

Om du har funderat på att skaffa höns, men undrar om det är en bra idé eftersom du har en katt eller katter, var inte rädd – det är fullt möjligt att hålla kycklingar tillsammans med katter, utan att endera husdjuret skadas, så länge du vet hur du ska hantera med det. Vi visar dig exakt hur du gör detta och oroa dig inte, det är både enkelt och billigt att göra.

Katter och höns kan leva tillsammans och komma överens, en vuxen kyckling är oftast ganska stor och kan försvara sig med vass näbb och klor. Försiktighet bör iakttas när du har små kycklingar och katter runt omkring, eftersom de är tillräckligt små för att en katt kan försöka äta.

Gör katter kycklingar?

Vi antar att, teoretiskt sett kan katter döda kycklingar, det är trots allt ett rovdjur, men de flesta katter äter mindre fåglar eller djur. De är inte riktigt byggda för att äta fågel och de flesta kycklingraser kan vara nästan lika stora som en katt och några till och med större.

Det är också värt att komma ihåg det kycklingar är inte helt försvarslösa och särskilt tuppar kan födas upp för att slåss. Kycklingar har näbbar och klor för att motverka en katts klor och tänder och även om en brud kan ha svårt att brottas med en katt, kommer förmodligen ett halvdussin olyckliga kycklingar att slå ut mot vilken katt som helst som tror att han kan orsaka problem. jaga pinnen utan mycket ansträngning.

Så, dödar katter kycklingar? Vi skulle säga att det är en möjlighetmen vi har diskuterat saken med kycklingägare och de har aldrig hört talas om en katt som dödar en vuxen kyckling och de har alla sett en påträngande honkatt få sin uppkomst i händerna på sina fåglar.

Men bara för att en katt förmodligen inte kommer att döda en kyckling – det betyder inte att dina höns eller din katt inte kan skadas om de slåss
och det är bättre att lära dem hur man lever tillsammans i harmoni innan en sådan kamp.

Kycklingar, å andra sidan, är en annan sak. Kycklingar har samma storlek som den typ av byte som en katt normalt kommer att demolera och det är viktigt att träna en katt att vara runt kycklingar annars kommer du att upptäcka att ungarna kan sväljas hela. Ibland är kycklingar smarta nog att se till att detta inte händer av sig själva, men varför ta några chanser?

De olika typerna av katter dina höns kan stöta på

Alla katter är inte skapade lika och det finns tre sorters katter dina kycklingar kommer sannolikt att stöta på under loppet av sina liv och dessa är tamkatter, ladugårdskatter (halvhuskatter, om du så föredrar det) och vilda katter (herrelösa katter).

Var och en av dem utgör en annan hotnivå för dina kycklingar och du kan kontrollera det hotet genom att vidta förnuftiga försiktighetsåtgärder. Ingen kycklingägare, oavsett hur försiktig, kan garantera att deras fåglar inte kommer att störas av ett rovdjur, men du kan allvarligt minska risken för att detta händer.

Tamkatter

Din genomsnittliga huskatt har en stor skillnad mellan dem och de andra typerna av katter – de matas av sina ägare. Det betyder att huskatten inte behöver jaga för mat och även om de kanske (eller kanske inte) jagar lite för sport, är de inte så intresserade av resultatet.

Detta innebär att kycklingar är mycket sannolikt att kunna hålla en domesticerad katt på avstånd eftersom smärtan av en kamp inte är värd sin belöning.

Tamkatter är också normalt ganska lätta att träna
vänja sig vid höns och kycklingar eftersom de redan (till viss del) är tränade för att bo i hus och interagera med människor. Se till att hålla ett öga på saker tills du är helt säker på att de är säkra att leka med kycklingar.

Se även  Är skäggiga drakar vänliga: allt du behöver veta

Skjul katter

Ladugårdskatter är en semi-tam grupp av katter som ofta är en del av vardagen på landsbygden. De kommer inte att bo i någons hus, men de kommer att vara inkapslade i skjulet, garaget eller andra uthus (även ett skjul duger).

De har ett jobb, som är att patrullera marken och festa på alla ohyra som dyker upp – det betyder råttor, möss, ekorrar, jordekorrar, småfåglar osv.

Det är ingen bra idé att blanda ladugårdskatter och höns.
En ladugårdskatts syfte är att jaga — och om du har mindre hönsraser eller kycklingar runt omkring kan deras instinkter ta över. Men för de flesta vuxna kycklingraser, oroa dig inte – en ladugårdskatt attackerar inte en stor kyckling, som vi sa tidigare – det är inte värt smärtan.

Vilda katter/boendekatter

En vildkatt är en katt som aldrig har varit ett husdjur eller ägts av en person. En herrelös katt är något annat, det är en katt som en gång ägdes och sedan övergavs eller gjordes hemlös.

Du kan normalt inte hantera en vildkatt och om du försöker fånga den med händerna var beredd på att bli repad och biten. Om du märker att en vildkatt trakasserar dina kycklingar, vill du inte spendera tid på att prata eller träna dem – du vill interagera med en grupp som Humane Society of the United States och be dem att fånga den och släppa den någon annanstans.

Herrelösa katter kan tämjas med tiden och kan så småningom tämjas om du vill anstränga dig, men återigen, om de attackerar dina höns, kanske den enklaste lösningen är att söka hjälp från Humane Society.

Hur man förhindrar och förhindrar katter från att jaga kycklingar

Om du vill träna dina katter och höns att komma överensde goda nyheterna är att det finns en ganska enkel 5-punktsplan du kan använda
att låta dem njuta av varandras sällskap, istället för att gå runt varandra och leta efter en fördel.

För de allra flesta katter a några veckors träning är mer än tillräckligt för att säkerställa harmoni i trädgården och det finns till och med en snabb ”cheat sheet”-metod som du kan använda om du inte har en katt ännu men vill ha en.

5-punktsplanen för att skydda kycklingar

Ge dem fri sikt för varandra

berömmelse inger inte alltid förakt (förutom möjligen mellan människor). föder en viss grad av komfort hos den ”andra”.

Detta gäller särskilt för katter och höns. Innan du låter dem umgås tillsammans bör de vara lite mer bekväma med varandra.

Du börjar träna en katt genom att visa dem höns (helst på andra sidan av ett stängsel av trådnät) på så sätt kan de vänja sig vid lukten, rörelsen och synen av fåglarna utan att ge efter för sin första instinkt av ”Det rör sig! Låt oss tugga det!

Du borde kunna berätta när kattens nyfikenhet är tillfredsställd och du kan gå vidare till nästa steg.

Tänk noga på kycklingar

Vi skulle hålla katter borta från ungar. Det är alldeles för mycket frestelser för dem att sätta tänderna i. Visst, vi känner till tillfällen där de två lever i harmoni, men vi tror att det alltid är en risk.

Nästa steg är dock att ta med en kyckling till din katt. Håll kycklingen och för den nära katten och låt dem lukta och vänja sig vid varandra. Om du tror att katten kommer att attackera din kyckling, lägg undan kycklingen.

Se även  Hur håller du husdjursråttor svala på sommaren? Kan råttor få värmeslag?

Du vill upprepa den här processen några gånger under några dagar innan du ger dem mer utrymme.

Visa tillgivenhet till båda grupperna av djur mot varandra

Både katter och höns verkar utveckla ett riktigt band med sina ägare och båda verkar kapabla till svartsjuka också.

För att förhindra att de faller över dig bör du ge båda djuren offentliga uppvisningar av tillgivenhet inför varandra. På så sätt kan de förstå att de inte ”tillägnas” i tillgivenhet hos den person som matar dem.

Detta kommer sannolikt att hålla konflikten till ett minimum.

Övervakad första kontaktpunkt

Sedan är det dags för lite guidad kontakt. Skapa ett litet utrymme och släpp både kycklingen du har valt och katten i den.

Ett litet utrymme gör det lättare att rädda kycklingen om det ser ut som att de ska söderut och att behöva använda vatten för att bryta ett slagsmål gör också att du inte får allt i din trädgård genomblött.

Du vill låt de två varelserna ströva runt varandra till den punkt där din katt verkar uttråkad. Då är det dags att plocka isär dem igen.

Du vill gör detta några gånger innan de slutligen låter de två ströva fritt i varandras sällskap.

Kolla in regelbundet för att se till att allt är bra

När de väl är fri roaming bör du fortfarande hålla ett öga på dem. Bara för att se till att humöret inte blossar upp och att flocken och din katt verkligen börjar acceptera varandra.

Efter ungefär en vecka utan problem kan du förmodligen slappna av med vetskapen om att de är integrerade.

En genväg: Uppfostra din kattunge med dina ungar

Det finns också en otrolig enkel genväg för att få katter och höns att komma överens. Köp en kattunge och föd upp den med några äldre kycklingar (inte den yngsta av ungarna som fortfarande kan bli skadad även med lite grov lek). De lär sig snabbt att komma överens och en katt som föds upp på detta sätt kan så småningom lita på även de yngsta ungarna.

Tänk på din katts motiv kring höns

En sak du kanske vill ha i åtanke (och oroa dig inte – du behöver ingen djurpsykologisk examen för att bemästra detta) är din katts motivation när de är runt höns. I allmänhet är katter inte särskilt elaka och vaknar inte varje morgon med en brinnande önskan att slåss mot kycklingar.

De är dock ganska lata varelser och deras förmåga att bli uttråkad är grejen av legender. Har du någonsin använt en laserpekare för att underhålla en katt och se den jaga ljuset? Den gör det för att den är uttråkad och den är designad för att jaga saker.

I de flesta fallen, de är inte intresserade av att slåss mot något som är lika stort som en vuxen kyckling för det ser för mycket ut som hårt arbete. De skulle älska att gå efter en mus eller till och med en liten kanin, men en kyckling? Nej tack.

De är kycklingar som är ditt största bekymmer när dina katter är i närheten eftersom en brud är precis den sorten som motiverar en katts tristesskrets – den är liten och luddig och ser ut som den typ av leksak du förmodligen köpt din katt för att underhålla honom.

Om du kommer hem och hittar en brud som svalts av en katt, är det ditt fel. Kycklingar kan inte försvara sig och katter vet inte att de gör något fel genom att tugga på dem. Din katt är ett rovdjur och kycklingar dra nytta av en katts primära rovmotiv.

Omedelbara ingripanden: När du är för sen för att stoppa kampen

Om du har följt våra tips för att hålla en katt runt höns, hoppas vi att din katt och höns aldrig hamnar i bråk, men vad gör du om du plötsligt märker att din katt ska läder med din flock (eller vice versa)?

Se även  Refer a Friend Program – $10 presentkort för varje vän du bjuder in

Bra, vi råder dig att inte vada in i striden. Även om varken din katt eller dina höns är onda, är de som bäst när de slåss. Du riskerar att bli biten, hackad och/eller kliad om du hamnar mellan dem när deras hackles är uppe.

Det är bäst att inte skada sig själv och istället satsa på en hävdvunnen och traditionell metod för att bryta upp djurslagsmål utan att skada katten eller fåglarna. Det du vill ha är en stor vattenpistol full med vatten eller en stor hink full med vatten.

Och ditt mål är enkelt: blöt dem tillräckligt så att de slutar slåss och drar sig tillbaka till en annan plats och sedan kan du gå och hämta ut katten från området. Kom ihåg att kycklingar inte gillar vatten och det kan vara dåligt för deras hälsa så försök att använda så lite vatten som möjligt – få deras uppmärksamhet men dränk dem inte (såvida det inte är för att rädda en fågels liv eller katten – då är det bara att gå vidare och blötlägg dem).

En kort checklista för katter och höns

För att sammanfatta det, här är en snabb checklista för att integrera katter och höns:

  • Introducera de två genom synen så snart som möjligt
  • Presentera dem sedan personligen
  • Övervaka tills du är säker på att de är OK
  • Blanda de två på bakgården, men håll utkik
  • Efter ungefär en vecka kan du koppla av – integrationen är klar

Varning: Det är inte alla katter som svalnar med höns

Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig för att träna din katt och dina höns för att komma överens – ibland kan en katts rovdriftsinstinkt inte övervinnas. Detta är särskilt troligt om din katt har fått jaga fåglar under en lång tid innan dina kycklingar kommer.

I dessa fall är det enda alternativet du har att permanent separera de två uppsättningarna av varelser – de får inte vistas i samma rum.

Om du tränar en katt, du kan se om katten går in i ”rovdjursläge” när den börjar huka sig och gör sig redo att kasta sig (detta är den klassiska formen av attack hos katter och du har sett dem använda detta både när de leker med dig och när de är ute och går) innan de slutfört flytten. distrahera dem med lite klappning
tills kycklingen de dreglar över har lämnat.

Till en början kommer alla katter att gå in i hoppläge när de introduceras för kycklingar, men de allra flesta kommer snabbt att lära sig att inte göra det.

Slutsats

Så, går katter och höns överens? I de flesta situationer kan du få tamkatter och semi-tamkatter och kycklingar att komma överens utan bråk så länge du vidtar förnuftiga försiktighetsåtgärder. Tyvärr, om katten har blivit vild, kan du behöva anlita hjälp utifrån för att skydda din flock. Det är okej att göra det här.

Precis nu kom ihåg att kycklingar är mycket känsligare än höns och ser precis ut som en katt vill stoppa i munnen. Det är bäst att hålla ungar borta från katter tills de är stora nog att försvara sig.

Här är några av mina favoritprodukter för kycklingar och deras gård: