Giftfria betongförseglare för fågelbad: 3 tips!

Har du någonsin haft ett fågelbad i betong som du vill täta, men du vet bara inte vilka som är giftfria?

Eller så kanske ditt fågelbad börjar läcka vatten och du har ett snabb fix för det?

Inga problem, Jag kan hjälpa dig!

För bara några dagar sedan undrade jag samma sak: ”Vad kan jag använda för att täta mitt fågelbad?” Jag kunde inte hitta några svar på nätet så jag gjorde min egen research och hittade ett svar! Det här är vad jag hittade:

Fågelbad kan förseglas med giftfria säkra förseglare som polyuretanförseglare. Andra tätare som är säkra för fågelbad inkluderar de från Gorilla, Flex Seal, Krylon och Rust-Oleum. Dessa fågelbadssälare är dock inte säkra förrän de är helt härdade.

Det är verkligen viktigt att se till att sälare vi använder är säkra för fåglar! I den här artikeln, Jag kommer att behandla detta ämne mer i detalj.

Läs vidare för mer!

1. Varför fågelbadssälare ska vara giftfria

Fågelbad är platser dit fåglarna går för att njuta av den rena vattenkällan för dem båda bad och dryck. Det är bara upp till oss att ta hand om vår älskade fåglar är säkra när de använder våra fågelbad!

Ifall du behöver lite vägledning skrev jag en annan artikel om hur du håller ditt fågelbad rent så länkar jag det här!

Hur man håller fågelbadvattnet rent (med 10 ENKLA steg!)

Huvudsyftet med sälare för fågelbad är detta:

fågelbad tätningsmedel skyddar färgen och betongen under från vatten- och UV-skador.

Om fågelbadet inte stängs ordentligt kan det göra att fågelbadet faller isär och blir olämpligt att använda! Det är en katastrof som vi vill undvika helt och hållet.

Så varför behöver fågelbadssäljare vara giftfria?

Sealers för fågelbad måste vara giftfria eftersom de är inne direktkontakt med vatten och med fåglarna. Sealers som inte är lämpliga att använda i ett fågelbad kommer att läcka ut i vattnet eller börja flagna i vattnet med tiden.

Dessutom, om du har målat ditt fågelbad tidigare, kan du behöva vattentäta ditt fågelbad ännu mer!

Eventuella slumpmässiga betongförseglare du använder lysa upp ditt garage kommer inte att fungera, eftersom de kan vara osäkra för fåglar.

Kolla även in en artikel jag skrev här om säkra färger du kanske vill använda på ditt fågelbad innan du försluter det!

Safe Bird Bath Paint: En startguide (Läs DETTA först!)

När fåglar dricker och badar i vattnet i ett fågelbad kan de drabbas av stor skada och till och med dö.

Så det är viktigt att välja en säker fågelbadförsegling som vi kan använda till våra betongfågelbad!

Kolla in en annan artikel jag skrev om de bästa färgerna för att måla fågelbad här:

Bästa färger för fågelbad: En guide (Läs DETTA först!)

2. Bästa giftfria försäljare för fågelbad

Du måste applicera lite tätningsmedel om du vill vara säker på att det är det Verklig vattentålig och innan dess sista längre!

Här är 3 anledningar till varför du måste applicera tätningsmedel, speciellt efter ett målningsarbete fungera:

 1. Det orsakar UV-skydd till färgen, vilket gör att den håller längre.
 2. Den fungerar som en vattentätt lager ovanpå färgen.
 3. Det förhindrar ansamling av smuts på färgen

Se det som ett osynligt lager för att försegla allt!

Om det faller smuts på fågelbadet skyddar fogmassan färgen från det och är lätt att ta bort. Jag skulle också rekommendera a klar och icke-gulnande tätningsmedel att undvika en oönskad gul/vit nyans på din tavla.

REKOMMENDERAD fågelbadsförseglare med färg:

Oljebaserad/latex Akryl
Gorilla Waterproof Clear Patch & Seal Spray (12 uns) Krylon UV-beständig klarglanssprayburk (11 uns)

Du kommer att se att jag rekommenderar de två tätningarna ovan. Det finns faktiskt en anledning till varför jag gör det!

När du applicerar en sealer på ditt fågelbad, tänk på vilken typ av färg du applicerade på fågelbadet innan du sprayas över det.

Det bästa med dessa två förseglare ovan är att de är det KLART! Detta kommer att få ditt fågelbad att se exakt likadant ut som tidigare, bara lite glansigare tack vare det vattentäta lagret.

Klara förseglare för fågelbad som denna är de bästa om du målade lite färger under den också!

Om du använde olja eller latexfärg, använd Gorilla vattentät sprayom du målade akrylfärg, använd Krylon spray istället för!

Men om du inte har målat ditt fågelbad med färg och du applicerar din sealer direkt på betongbropoolen, bör du överväga något starkare som faktiskt kan sippra djupare in i betongen och göra den vattentät!

Om du undrar vilken typ av färg som i allmänhet är säker för fåglar, bör du definitivt kolla in det här sammanfattad artikel jag skrev där jag packar upp allt du behöver veta om giftfri färg för fåglar!

Säker färg för fåglar: 15 saker du bör veta (Läs först!)

REKOMMENDERAS för direkt applicering på fågelbad i betong: Gorilla Waterproof Patch & Seal Fluid

Denna betongförseglare från Eco Advance är helt fantastisk för sin lågt pris för en sån enorm summa! (16 oz).

Det bästa med denna sealer är att den är det absolut säker för kontakt med fåglar, och gör sitt vattenavvisande jobb bra så att inte vattnet från fågelbadlådan skadar den!

I själva verket upptäckte jag det när jag undersökte detta många som inte verkar fungera tillräckligt bra, plus att de bara inte nämner att de inte är giftiga för husdjur osv. Så jag tänker inte ens prova dem!

Den enda haken med denna sealer är att den måste sprutas med en gallonspruta.

Men med en gallon spruta är det SUPER LÄTT att applicera denna sealer!

Du behöver bara fylla gallonsprutan med vätskan, tillsätta lite vatten, blanda ihop det och sedan spraya det på ytan av ditt fågelbad. Låt den torka och ta ut den efter några dagar för att testa den genom att spraya lite vatten på den.

Du kan få en gallon spruta för billigt här! Sedan kan du använda gallonssprutan för att vattna och vattentäta din uteplats eller gångväg.

Så här ser gallonsprutan ut:

Flo-Master av Hudson 24102 2 gallon grässpruta och trädgårdsspruta, genomskinlig

3. Hur man tätar ett fågelbad i betong

Först, ta bort ALL smuts, vatten och skräp från fågelbadet med en borste och trasa. Detta för att förseglaren ska fästa vid ytan av själva fågelbadet, inte smutsen, som så småningom kommer att flyga av och lämna en plats som inte är ordentligt täckt.

andraspraya fågelbadsförseglaren på varje liten plats i fågelbadet och glöm inte bort de små öppningarna i ditt badkar. Upprepa detta 2 gånger med en timmes intervall!

För det tredjeefter 30 minuter efter att de första 2 skikten av sealer har stelnat och härdatapplicera ett tredje och sista topplack på den och låt den stelna. Lägg inte vatten i den och utsätt den inte för den naturliga miljön på några dagar. Doften kan ligga kvar ett tag.

Här är en video om hur du applicerar en sealer på ditt fågelbad:

När allt är klart, det är det! Du har slutfört ditt fågelbad. Var noga med att testa vattentätheten genom att hälla lite vatten i bassängen för att kontrollera om tätningen ska stöta bort vattnet.

När allt är gjort rätt kan du börja släcka vatten så att fåglarna kan besöka ditt fågelbad!

Om du undrar hur djupt ditt vatten ska vara, läs den här artikeln där jag skrev allt om det här.

Hur djupt ska ett fågelbad vara? [ANSWERED! + FAQs]

Relaterade vanliga frågor:

Hur vattentäter man ett fågelbad i sten?

Ett fågelbad i sten kan vattentätas genom att använda ett giftfritt tätningsmedel. Giftfria vattentäta tätningsmedel bör sprayas med 2 skikt och ett sista toppskikt. Tätningsmedlet behöver sedan härda i några dagar innan vatten hälls i och fåglar kan använda det.

Hur förhindrar man att ett fågelbad läcker?

Fågelbad kan stoppas från att läcka genom att applicera vattentäta, giftfria tätningsmedel. Exempel på giftfria tätningsmedel inkluderar polyuretanfogmassa och tätningsmedel från Gorilla, Flex Seal, Krylon och Rust-Oleum. Tätningsmedlen ska appliceras i 3 lager och tillåtas stelna helt innan vattenfylls.

Är Gorilla Lim säkert för fågelbad?

Gorilla lim vattentät tätningsmedel är säkert för fågelbad. Gorilla självhäftande tätningsmedel är helt vattentäta när de väl härdat. Gorilla limtätningsmedel ska sprayas över fågelbad med 2 första skikt och ytterligare ett toppskikt.

Är polyuretan säkert för fågelbad?

Polyuretan är säkert för fågelbad som ett vattentätt tätningsmedel. Polyuretan är giftfritt och miljövänligt till sin natur och kommer inte att skada fåglar, växter och andra djur. Polyuretan kan säkert appliceras som tätningsmedel efter ett dubbelskiktsmålning på ett fågelbad.

Slutgiltiga tankar

Så nu vet du vilka fågelsälare som är giftfria för fåglar och 100 % säkra! Det är bara vårt grundläggande ansvar som fågelbadsägare att ta väl hand om de fåglar vi lockar till våra fågelbad.

Okej, jag hoppas att du lockar många fåglar till ditt fågelbad den här säsongen!

Tack för att du läser den här artikeln och glad fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

 • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
 • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
 • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
 • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, Och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
 • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
 • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!

Precis inkommet

Justin är en hobbyfågelskådare som hoppas kunna dela sin fågelkunskap med världen. Hans favoritfågel är Nattskärran och han älskar chips!

Nya Inlägg

länk till Så här förhindrar du fåglar från att flyga in i ditt garage: Tips om fågelhantering

Så här förhindrar du att fåglar flyger in i ditt garage: Tips för fågelhantering

Fåglar är vackra varelser och många människor tycker om att se dem flyga. Men när de flyger in i ditt garage kan det bli ett problem. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några tips om…

Läs mer

länk till Fåglar kommer inte till dina matare: 29 HEMLIGA skäl varför!

Fåglar kommer inte till dina matare: 29 hemliga skäl till varför!

Jag vet hur det verkligen kan göra dig galen att inte se fåglar som kommer till din matare. Det förstår jag helt. Faktum är att det finns många saker som kan gå fel och många anledningar till att fåglar inte kommer…

Läs mer

Se även  Behöver fågelholkar städas? (BESVARAD! + vanliga frågor)